Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתחילת השנה נמכרו מספר לא מבוטל של רכבים ידניים, והמספר ימשיך לעלות.

עלה בדעתי שיש נקודה שכדאי לשים לב אליה. בשנים האחרונות רוב המכוניות היו בעלות תיבת הילוכים אוטומטית, והנושא של זינוק בעליה נדחק לפינה. ברכבים ידניים ייתכן דרדור הרכב בזמן זינוק בעלייה, כמובן גם תלוי במיומנות הנהג, ולאחר שהתרגלנו להידבק מאחור לרכבים אוטומטיים, כדאי להחזיר את הנושא למודעות, כדאי לשמור על טיפה יותר מרחק בעצירה שכזו.

כמו כן, גם נושא הגיר הרובוטי יצבור פופולריות בקרוב, עם כניסתה של הפוקוס החדשה.

ברכבים של קבוצת VAG בהם מותקן גיר רובוטי (dsg), יש מתקן למניעת הדרדור למשך 2 שניות מרגע עזיבת דוושת הבלם.

באלו עוד רכבים יש מתקן דומה, למניעת דרדור בזינוק?

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בחודשיים שנסעתי על הפיקנטו הידנית, זה באמת היה סיוט.

המערכת הזאת נכנסת לפעולה רק במצבים קיצוניים, לא בשיפועים קלים של 20/30 מעלות - שם הרכב עדיין ידרדר אם לא תמנע את זה.

התגובה של מי שמאחוריי בזמן הדרדרות כזאת בד"כ הייתה צפויה - הרכב זז טיפה אחורה וישר צופרים כאילו שמת רוורס.

צריך לארגן מדבקה לפגוש בסגנון "שמור מרחק - אני ידני" :lol:

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

"להידבק" לרכב שמאחוריך זו טעות גם בעליה,גם במורד וגם במישור.

מעבר לעובדה שהעלית (שהוא עלול להידרדר), ישנן עוד כמה סיבות.

הראשונה היא שאם יתפוצץ לו פתאום הרדיאטור/מנוע/גיר/חצ'קון על האף והוא לא יתחיל לנסוע בירוק, לא תוכל לעקוף את המכשול.

סיבה נוספת היא שאיזשהו אד**ט עלול להכנס בך מאחור, ולהעיף אותך עליו. במקרה כזה חברת הביטוח/שופט (במקרה שזה מגיע לת"ק) עלול לפסוק לחובתך, משום שלא שמרת על מרחק תקין בעצירה.

אני תמיד עוצר כך שאני רואה את "קצה האף" של האוטו על קו המגע של גלגלי הרכב של האוטו לפני עם הכביש.

גליתי שזה רחוק מספיק כדי לתמרן מסביבו במקרה הצורך, וקרוב מספיק כדי לא לגרום לרכב מאחורי להתיישב על הצופר. (שזו עוד תופעה שאני לא מבין - אדום,כולם עומדים, מה משנה לך העוד חצי מטר הזה?, אבל זה לפעם אחרת)

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

כנ"ל בלאון.

והיא עובדת גם בשיפועים לא מטורפים.

אך ישנם מצבים שהאוטו מדרדר טיפ טיפה והמערכת לא נכנסת לפעולה.

לדעתי באמת צריך להחזיר את הנושא לתודעה.

They are trying to ban me...

פורסם
באלו עוד רכבים יש מתקן דומה, למניעת דרדור בזינוק?

הפתעה: בסובארו לאונה ידניות מתחילת שנות התשעים היה כזה מנגנון.

ועוד הפתעה: חבר ששכר פאסאט חדשה DSG TDI בחו"ל טוען שלא היה לו את המנגנון הזה. נשמע תמוהה, אני יודע, אבל החבר מתעקש. :wink:

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם

אין לי מושג של מי הרעיון הזה שמותר להדבק למישהו שנוהג על אוטומט לתחת בזינוק,

דבר ראשון יכול להיות שהוא העביר את הרכב לניוטרל ולא שם לב.

דבר שני יש היום את הגירים הרובוטיים בעלי מצמד אחד שלא יכולים להחזיק אפילו עגלת סופר בזינוק פשוט.

(אני מדבר בעיקר על הקרולה)

אני אישית נוהג על ידני בלי שום HILL HOLDER כזה או אחר, קורה שאנשים נדבקים אלי ואז פשוט או שעושים זינוק בטוח (כלומר מעלים את הקלאץ' ממש גבוה בלי לכבות את הרכב ) או שעושים זינוק בעזרת אמברקס, משהו שלא לימדו אותי בשיעורי נהיגה אך למדתי מחברים. זה לא נראה לי הכי שומר על הרכב אבל פעם ב.. כשיש זינוק קשה במיוחד ומישהו ממש ממש נדבק מאחור.

סה"כ תשמחו שיש יותר ידניות על הכביש, זה רק יכול לתרום למודעות ולנהיגה טובה יותר מצד כל משתמשי הדרך.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

בסובארו אכן היה Hill-holder.

בכלל, הנושא הזה חורג מפרופורציות. כולה זינוק בעליה. בוודאי לא סיוט. מיומנות בסיסית ביותר, שמשום-מה קיבלה אינפלציה שלא תואמת את מימדיה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
בdsg חייבת להיות המערכת כדי להגן על הגיר העדין.

מוזר שהוא טוען שלא הייתה המערכת.

בעודי מסכים, כאמור, עם הטענה השניה שלעיל, מסופקני רבות לגבי הראשונה. הרי ממילא כעבור מספר שניות (2-3?) הבלמים משוחררים וכן גם המצמד, והרכב מתחיל לנוע (או לקרטע, בתלות בזוית) קדימה. אלא אם כן לדעתך באותם השניות מגדלת התיבה עור של פיל ונהיית פחות "עדינה" לזמן קצר כלשהו, לא נראה לי שהמצב הוא כפי שתיארת... :wink: בניגוד לתיבות הילוכים ידניות קלאסיות, לתיבה רובוטית יש אפשרות להתחיל לשחרר מצמד מרגע שדוושת בלם עוברת סף מסוים. זה הרי מה שהן עושות בכל מקרה בתחילת נסיעה במישור. ומשם זאת פעולת מצמד רגילה - בשביל זה הוא שם!

אתה בטוח שלא מדובר על תקלה במשאבת הבלמים? :wink:

:-) בזמנו זה היה "פיצ'ר רציני" במכוניות סובארו, ויש לאמור שדי חיבבתי אותו. כמדומני hill-holder אף היה סימן רשום שלהם.

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם

בדרכים הרגילות בד"כ אין לי בעיה , הבעיה נוצרת כאשר אני יוצא מאיזה חניון תת קרקעי ויש שיפוע מאוד תלול.

תמיד יש מישהו שנדבק לי לתחת.אתמול יצאתי מכזה חניון , סוף סוף הרכב יצא חלק אבל הבאתי חרקא חבל"ז

וב206+ אין סיוע לזינוק בעלייה

Fiat Punto 2002

Peugeot 206+ 2011

Volkswagen Golf Comfortline 2017

Volkswagen Golf GTI 2021

פורסם
אין לי מושג של מי הרעיון הזה שמותר להדבק למישהו שנוהג על אוטומט לתחת בזינוק,

דבר ראשון יכול להיות שהוא העביר את הרכב לניוטרל ולא שם לב.

דבר שני יש היום את הגירים הרובוטיים בעלי מצמד אחד שלא יכולים להחזיק אפילו עגלת סופר בזינוק פשוט.

(אני מדבר בעיקר על הקרולה)

אני אישית נוהג על ידני בלי שום HILL HOLDER כזה או אחר, קורה שאנשים נדבקים אלי ואז פשוט או שעושים זינוק בטוח (כלומר מעלים את הקלאץ' ממש גבוה בלי לכבות את הרכב ) או שעושים זינוק בעזרת אמברקס, משהו שלא לימדו אותי בשיעורי נהיגה אך למדתי מחברים. זה לא נראה לי הכי שומר על הרכב אבל פעם ב.. כשיש זינוק קשה במיוחד ומישהו ממש ממש נדבק מאחור.

סה"כ תשמחו שיש יותר ידניות על הכביש, זה רק יכול לתרום למודעות ולנהיגה טובה יותר מצד כל משתמשי הדרך.

תן לי לחדש לך משהו לגבי הקורולה הרובוטית (לי יש ) .

בלחיצה כפולה על דוושת הברקס ושחרור הרכב יעמוד בזינוק בעליה ,יש שם מערכת שסוגרת את הדיסקים הקדמיים כל עוד

לא לחצת על הגז .

יוסי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...