Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

שמי הוא איתמר עוד מעט בן 25 ואני גר בבאר שבע מאז שנולדתי.

מאז ומתמיד העיר הזו סבלה מהזנחה פושעת בחינוך, בתשתיות, בבירוקרטיה, בעידוד למצויינות, ביצירת מקומות עבודה ועוד.

לאחרונה שמתי לב שראש העיר של באר שבע יצא וצעק בתקשורת שמקפחים את באר שבע אבל אני כתושב העיר רוצה להציג את הדברים

כפי שהם ולספר לכם כמה דברים שלא אומרים בחדשות:

הערייה גובה המון כסף על ארנונה, מים, מכניסה סעיף שנקרא "ביוב" ומחייבת הון תועפות מהתושבים.

אני גר בשכונת "רמות" בבאר שבע שהיא שכונה שקמה לפני בערך 20 שנה ואני רוצה להגיד לכם שביחס למיסים הגבוהים מאוד שאנחנו משלמים השכונה לא מטופחת, המדרכות עקומות בגלל שורשי העצים ותכנון לקוי, הרחובות לא נקיים כמו שצריך,

אני גר בשכונה 10 שנים ויש איזור מאחורי הבית שלי שתוכנן לפארק שעשועים ענק ובנתיים הוא ניראה כמו חורבה (שתלו בו עצים ודשא אבל אף אחד לא דואג לטפל)

מכבים לנו את האורות בשכונה כתירוץ של "חסכון באנרגיה" בעוד שבאזורים לא מאוכלסים שתאורה עובדת (פנינו בכתב, שום דבר לא עזר) כלבים משוטטים ברחוב בלי מחסום פה ובלי רצועה ופניתי עשרות פעמים לערייה שהתעלמה (אבל אוי למישהו שירים יוטה או פרגולה הוא יקבל במקום קנס)

בתחום החינוך קרו הרבה דברים כמו למשל בבית הספר בשכונה בה אני גר משרד החינוך העביר תקציב של 400 אלף ש"ח עבור תגבורים לילדים חלשים בלימודים והערייה רצתה לקחת את הכסף לעצמה אחרי מלחמה ארוכה של ההורים (שבה גם ההורים שלי היו מעורבים) הכסף הועבר לבית הספר.

אני חוויתי מקרה על בשרי שהייתה חברת הייטק שלקחה תלמידים מצטיינים ומימנה להם לימודי MCSE, אני ועוד מספר תלמדים התקבלנו בזמנו לפרוייקט אבל ברגע שהכסף עבר לערייה הוא פשוט "נעלם".

כואב לי לראות שכל הזמן הערייה מחליפה את השתילים וזורקת את הכסף לפח במקום לתקן את מה שבאמת פגום, בשכונה שאני גר בה שנחשבת ל"יוקרתית" יש המון פיצוצי מים וביוב, החומות שהערייה בנתה מתמוטטות, ועוד.

כואב לי לראות שבאיזור השרון נפתחים המון מפעלים וחברות הייטק ובבאר שבע שיש בה את אוניברסיטת בן גוריון ואת המכללה האקדמית להנדסה (שהיא המכללה השלישית בגודלה בארץ להנדסה) שתי מוסדות שמוציאים המון אנשים משכילים בבאר שבע כל שנה ופשוט אין להם עבודה והם נאלצים לעבור למרכז ולשרון.

שלא נדבר על זה שבכתבה שהייתה לא מזמן על 10 הערים הכי טובות לגדל בהן ילדים אף עיר מהדרום לא הופיעה:

http://www.calcalist.co.il/real_estate/articles/0,7340,L-3525551,00.html

כואב לי לראות שיש מצוקת דיור ויש קרקעות שכבר היו מיועדות לבנייה אך ראש העיר הקפיא אותן והחליט לשחרר אותן למכירה בהדרגה, כואב לי לראות שבונים עוד קניון במקום שהיה מיועד לשכונת מגורים במקום לבנות עוד בתי מגורים (זה ברור, הארנונה של מרכז מסחרי/קניון הרבה יותר משתלמת מאשר בנייני מגורים) ולמי שתוהה, בבאר שבע יש יותר קניונים ומרכזים מסחריים ממה שצריך, חלקם כבר ריקם מאדם.

כואב לי שזו העיר הכי גדולה בדרום ונחשבת ל"בירת הנגב" אבל בנתיים היא בירת הבושות שהערייה זורקת את הכסף לפח משלמת עשרות פעמים לקבלנים וראש העיר כאן יוצא וצועק ומי שעושה את כל הבלאגן זה הוא ולא אחר.

אני טוען שאם הוא באמת היה רוצה לשפר את העיר הדבר הראשון שהוא היה עושה זה מעודד חברות היי טק לבנות כאן את המפעלים ומרכזי הפיתוח שלהם כי דבר ראשון צריך להגדיל את היצע מקומות העבודה.

אני פונה אליכם חברי פורום נכבדים,

איך אפשר להשפיע/לשנות את המצב?

תודה לכולם,

איתמר.

פורסם

אולי להצביע בבחירות לשם שינוי?

כולם הולכים לטייל ולים ביום הבחירות (למרות שהיום, בחירות ברשויות הן לא שבתון) ולא טורחים להצביע.

אחרי זה בוכים.

נמאס לכם? תתמכו באלטרנטיבה ותביאו שינוי.

פורסם

אני אישית מקפיד בכל בחירות ללכת ולהצביע.

הבעייה היא לא רק עם ראש העיר אלא עם חבורת פקידים שעובדת בערייה שנים על גבי שנים.

אתה יכול להיכנס למשרדי הערייה ולהיווכח שמי שרוצה לקבל שירות מקבל יחס מזלזל, הפקידים והפקידות (לא כולם אבל חלק לא מבוטל) עסוקים בשיחות חולין לא בנושאי עבודה ופשוט אדישים לתושבי העיר.

איזה גוף ממשלתי אמור לפקח על הנעשה ברשויות המקומיות?

פורסם

אולי התשתיות ברמות לא גרועות כמו בשכונות מצוקה אבל סליחה, אנחנו משלמים המון מיסים לערייה ומגיע לנו לקבל תשתיות טובות יותר.

תבוא לאיזור של "רמות האנדרטה" שהוקם לפני בערך 10 שנים ותיווכח כמה חומות שהערייה בנתה התפרקו (פנינו לערייה, זה לא מעניין אותם כניראה עד שתיפול אבן על מישהו), את הפארק שהשקיעו בו המון כסף בהקמה אבל

אף אחד לא טורח לתחזק אותו, כמה פיצוצים של ביוב ומים יש כאן, התלוננתי עשרות פעמים על כך שיש כלבים משוטטים בלי מחסום פה ושהם תוקפים ילדים ועוברי אורח ואף אחד לא מתייחס אפילו לא שלחו את השירותים הוטרינריים, הנציגים היחידים של הערייה שמסתובבים פה הם אלו שנותנים דוחות על פרגולות וכו', תראה איך כל המדרכות שנבנו בערך לפני 6 שנים (כן, היינו משהו כמו 4 שנים בלי מדרכות וכבישים מסודרים) התעקמו מהשורשים של העצים והרשימה עוד ארוכה.

פורסם

אולי התשתיות ברמות לא גרועות כמו בשכונות מצוקה אבל סליחה, אנחנו משלמים המון מיסים לערייה ומגיע לנו לקבל תשתיות טובות יותר.

תבוא לאיזור של "רמות האנדרטה" שהוקם לפני בערך 10 שנים ותיווכח כמה חומות שהערייה בנתה התפרקו (פנינו לערייה, זה לא מעניין אותם כניראה עד שתיפול אבן על מישהו), את הפארק שהשקיעו בו המון כסף בהקמה אבל

אף אחד לא טורח לתחזק אותו, כמה פיצוצים של ביוב ומים יש כאן, התלוננתי עשרות פעמים על כך שיש כלבים משוטטים בלי מחסום פה ושהם תוקפים ילדים ועוברי אורח ואף אחד לא מתייחס אפילו לא שלחו את השירותים הוטרינריים, הנציגים היחידים של הערייה שמסתובבים פה הם אלו שנותנים דוחות על פרגולות וכו', תראה איך כל המדרכות שנבנו בערך לפני 6 שנים (כן, היינו משהו כמו 4 שנים בלי מדרכות וכבישים מסודרים) התעקמו מהשורשים של העצים והרשימה עוד ארוכה.

פורסם

יש לי פיתרון מהיר בשבילך,

תמכור ותעבור לעיר אחרת שאתה חושב שהיא יותר טובה (בתקווה שיש לך כסף לקנות במקום יותר טוב)

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

זה לא פתרון.

יש לי אפשרות לעבור לעיר יותר טובה וזה מה שעושים הרבה צעירים מאיזור הדרום.

איננני רוצה לעשות זאת, אני חושב שצריך לפעול כדי לשנות את המצב ולא להתעלם ממנו.

אני לא חי כאן לבד, יש כאן עוד מעל 200000 תושבים רק בבאר שבע.

פורסם

אני חושב, ששום ראש העיר לא יוכל להוציא את באר שבע מהמצב שהיא נמצאת כרגע.

המצב הנוכחי הוא התוצאה של המון שנים של הזנחה מצד המדינה, כמו כל מקום אחר בפריפריה.

האוכלוסייה החזקה ברחה וממשיכה לברוח ללהבים, עומר ומיתר.

יש איזורים שלמים בעיר שלא משלמים מיסים כנדרש.

בנוסף, כמו בכל עירייה, גם בעירית ב"ש ראש העיר לא יכול להעביר חלק מההחלטות החשובות בגלל לחצים מסביב.

הגירעון של העירייה ענק, ואין אור בקצה ..

כדי לשנות את המצב, הממשלה צריכה לשנות סדר עדיפויות, וזה לא מה שהולך לקרות, כנראה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני לא מבין מה אתה רוצה?

אם המצב כל כך גרוע אז תרוץ לראשות העיר ותשנה דברים.

לידע כללי, ביוב משלמים בכל עיר (על כל קוב מים אתה משלם גם קוב ביוב) ואת התעריפים גם של המים וגם של הארנונה קובעת הממשלה ולא העירייה.

עריכה: שמישהו יעיר את עמוס השרת ושילך לכוון את השעון. עכשיו לא 17.00.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם יש גירעון כל כך גדול, הערייה יכולה להפסיק להחליף של חודש את השתילים בגינות הציבוריות עשרות פעמים (!!!) ולהפסיק להשים פסלים מכוערים ולהחליף אותם כל חודש מחדש מה שמבזבז את כספי המיסים שאנחנו משלמים ובמקום זה להשקיע בתיקון מה שבאמת צריך.

אני הבנתי שבעריית ירוחם הממשלה התערבה וביצעה ניקוי אורבות, לדעתי גם בבאר שבע חובה לעשות צעד כזה.

הממשלה כן נותנת תקציבים לערייה כמו הדוגמא שננתי שמשרד החינוך העביר המון כסף לבית הספר והערייה רצתה לקחת אותו לעצמה (מי יודע כמה סכומי עתק כאלו כבר נלקחו ע"י הערייה במשך השנים)

לרוץ לראשות העיר? זה אפשרי רק בעזרת חבורת הפקידים שיושבת בערייה ומנהלת אותה.

פורסם

יש לך סימוכין לזה שהעירייה לקחה כסף שהועבר למטרה מסויימת והשתמשה בו לדברים אחרים?

כסף מגיעכ צבוע ואף ראש עירייה לא ישתמש בו למשהו אחר כי הוא יצטרך להחזיר הכל עד השקל האחרון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יש לא מעט מחדלים בעיריית באר-שבע אבל ההרגשה שלי היא שרוביק לפחות מנסה לפתור חלק מהם. זה משהו שאי אפשר היה להגיד על חלק מראשי העיר הקודמים של באר-שבע.

בכל מקרה, כתושב רמות אני לא בטוח שיש לך מה להתלונן על תשתיות לקויות. השכונות הישנות סובלות מתשתיות עוד יותר מיושנות שמכבידות מאוד על תקציבי האחזקה של העירייה. זאת אולי אחת מהבעיות הגדולות של העיר הזו - מלא שכונות ישנות ומתפוררות שפשוט צריך לבנות מחדש. זאת גם הטעות הכי גדולה של העיר הזו לדעתי. במקום להתפתח לרוחב עם שכונות חדשות צריך להרוס את השכונות הישנות ולבנות אותם מחדש בתהליך של התחדשות עירונית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...