Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

prince_77

בקצרה דמגוגיה במיטבה

באריכות דמגוגיה במיטבה

אוסף של קלישאות שטובות היו אולי למאה ה - 18

חברות הליסינג קמו והתפתחו כי היה בהם צורך והם נתנו מענה כלכלי לחברות רבות שבמקום לרכוש רכב חברה , יכלו להתרכז בליבת העסקים שלהם ונתנו לחברות הליסינג לפתור להם ולעובדיהם את בעית המינוע.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא יודע אם דמגוגיה, אבל משנה סדורה בטח שאין כאן.

קודם עושקים את מעמד הביניים, אח"כ את הטכנאים, אח"כ צריך למסות את הליסינג... כי הליסינג גורם נזק סביבת?!

השאלה העניינית היחידה שעולה מכל השרשור הזה היא אחת: האם המיסוי לפי שווי השימוש לרכב ריאלי או לא, וכיצד ראוי לחשבו.

לשיטתי, כל שימוש במיסוי הכנסה על מנת להשיג מטרה אחרת, מלבד מיסוי שוויוני של העובדים (בין אם זה צמצום חברות הליסינג, צמצום גזי הפליטה או כל דבר אחר), הוא בגדר יצירת עיוות נוסף, ולא מתקנים עיוות בעיוות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

חוששני שהבעיה מורכבת יותר מתיקון עיוות שיווי מיסוי, בשני הבטים:

- נוצרה התמכרות (בדיוק כמו מקלט המס שהביא את ה4X4 בשנות התשעים: העיוות תוקן, ה"ג'יפים" נשארו)

- כפי שנרמז כבר בשרשור: נוצר מצב לא בריא של "סע כפי יכולתך", ומי שלא נוסע "מספיק" כאילו מפסיד הטבה שכבר שילם עליה. במילים אחרות: עידוד נסועה.

וזה בלי להתייחס לתרבות אחרת של נהיגה ואחזקה.

פורסם

נכון.

גם חברות הליסינג הגיעו למעמד של הגיעו על גב המיסוי השגוי והשוק שיצר.

אבל, כמו שציינתי, לא מתקנים עיוות בעיוות. כל פעם שעושים משהו "שאיננו כדרך הטבע", יוצרים בעיה במקום אחר.

אי אפשר "להעניש" את מי שמקבל רכב היום על מיסוי חסר בעבר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

המדינה יצרה את הפתח לליסינג במיסוי של החזר הוצאות נסיעה לעבודה, עובד עם שכר מבוסס (סביב 15-30 אש"ח) שגר 40+ ק"מ מעבודתו (ויש הרבה כאלה), מקבל 800-1000 ש"ח על הוצאות נסיעה, שהם בעצמם לא ממש מספיקים, גם ממוסה ב45% עליהם. אין שום לגיטמציה למיסוי זה, כשעובד יודע שהוא הולך לעשות 100K ב3 שנים ולא יקבל החזר הולם על זה הוא ערק לליסינג.

כיום גם הליסינג הפך ליקר, אבל את אי הצדק של המס, אף אחד לא טורח לתקן, זה נותן הרגשה של ניצול, כי לתקן עייות לטובת העובד זה צדק, לתקן עיוות לרעתו (הוצאות נסיעה וגני ילדים (לא קשר אבל עוד דוגמא) זה לא על סדר היום בכלל, ולא דחוף.

פורסם
prince_77

בקצרה דמגוגיה במיטבה

באריכות דמגוגיה במיטבה

אוסף של קלישאות שטובות היו אולי למאה ה - 18

חברות הליסינג קמו והתפתחו כי היה בהם צורך והם נתנו מענה כלכלי לחברות רבות שבמקום לרכוש רכב חברה , יכלו להתרכז בליבת העסקים שלהם ונתנו לחברות הליסינג לפתור להם ולעובדיהם את בעית המינוע.

ישה- הוא תסביר לנו במה אתה עוסק ?? האם אתה משלם מס על הרכב ?? האם אתה תורם את מיסך למדינת ישראל כראוי ?

כי מבחינתך המדינה צודקת והאזרח טועה, כולם צריך לתרום כי מטרת המס היא לגרום שוויון!

פורסם
ישה- הוא תסביר לנו במה אתה עוסק ?? האם אתה משלם מס על הרכב ?? האם אתה תורם את מיסך למדינת ישראל כראוי ?

כי מבחינתך המדינה צודקת והאזרח טועה, כולם צריך לתרום כי מטרת המס היא לגרום שוויון!

התשובה לשאלותיך בכחול חיובית.

המדינה זה אני ואתה ועוד מיליונים מאזרחיה.

פעם בתקופה, אתה ואני הולכים לקלפי ( אני לפחות ) ובוחרים את נציגינו. לא טובים לנו , מחליפים.

לא טוב לנו במהלך התקופה עושים כותבים מדברים מפגינים כדי לשנות.

שילמתי מיסים רבים בחיי , וכמו כולנו , תמיד יותר מדי.

אבל מה לעשות , כדי להחזיק מדינה , צריך מיסים.

צריכים גם לתקן עיוותים חברתיים של אזרחי המדינה באמצעות הפליה מתקנת , מיסוי הוא אחד האמצעים לכך.

ואני לא דיברתי על שוויון ,אין דבר כזה שוויון , אחד שחור אחד לבן אחד גבוה אחד שמן , דיברתי על יותר צדק חברתי, שלא יהיה אחד שימות ברעב או שלא יוכל לרכוש תרופות לעת זקנתו, או שימצא מקום בבית החולים , בחדר עם קצת פרטיות ולא במסדרון בצורה המבזה את כבוד האדם.

הקפיטליסט הגדול בעולם ווארן באפט יצא בקריאה לעשירי ארצו לשלם יותר מיסים ושהמדינה תטיל עליהם עול מיסים יותר כבד.

חומר למחשבה לקפיטליסטים שבינינו.

וכפי שכתב falou אתה לא ברור!!

אולי תכתוב מה אתה רואה כיום, ומה צריך לשנות לתפיסתך.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

פרינס - לא טוב לך, תחזיר את הליסינג.

גם אני ויתרתי על ה"זכות" לקחת ליסינג. גם יוצא לי משתלם כלכלית וגם אני לא נאלץ לנהוג בפחנועים יפנים/קוריאנים אנמיים עם אבזור מינימלי.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
המדינה יצרה את הפתח לליסינג במיסוי של החזר הוצאות נסיעה לעבודה, עובד עם שכר מבוסס (סביב 15-30 אש"ח) שגר 40+ ק"מ מעבודתו (ויש הרבה כאלה), מקבל 800-1000 ש"ח על הוצאות נסיעה, שהם בעצמם לא ממש מספיקים, גם ממוסה ב45% עליהם. אין שום לגיטמציה למיסוי זה, כשעובד יודע שהוא הולך לעשות 100K ב3 שנים ולא יקבל החזר הולם על זה הוא ערק לליסינג.

כיום גם הליסינג הפך ליקר, אבל את אי הצדק של המס, אף אחד לא טורח לתקן, זה נותן הרגשה של ניצול, כי לתקן עייות לטובת העובד זה צדק, לתקן עיוות לרעתו (הוצאות נסיעה וגני ילדים (לא קשר אבל עוד דוגמא) זה לא על סדר היום בכלל, ולא דחוף.

המדינה עשתה נכון כאשר מיסתה כל רכיב בעל ערך כספי שמקבל העובד. היא עשתה זאת מזמן על ידי וועדת בן שחר בשנת 1975 ששמה קץ למניפולציות בין מעבידים לעובדים על חשבון מס הכנסה.

כדי שלעובד יהיה כוח לעבוד הוא גם צריך לאכול אז בוא נפטור אותו מהוצאות האוכל וגם בגד ללבוש.רשימה אינסופית.

כדי שעובד יקבל את הנטו של הוצאותיו , כל מה שנשאר זה לגלם את ההוצאה על ידי המעביד.

וכיוון שהליסינג הוא יציר של 10-15 שנה האחרונות בלבד , ואילו מיסוי הוצאות הרכב הוא בן 35 שנה אז חפש את הסיבה לליסינג במקום אחר.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אני רואה את המשפט של לגלם ע"י המעסיק נזרק פה חופשי, אבל למה שמעסיק ישלם את הוצאת ההגעה של העובד שלו פעמיים?

כל בן אדם צריך לאכול, לא רק העובד, ואם אתה מקבל אוכל מהמעסיק זה לא נחשב להטבה חייבת מס, אתה משלם רק את המע"ם עליה.

אנשים שצריכים בגדים מיוחדים ויקרים הבגדים האלה נחשבים להוצאה מוכרת. כל בן אדם חייב ללבוש, זה לא מיוחד לעובד.

ולשים דברים בהקשרם, אנחנו מדברים על הטבת הליסינג, שהסיבה שיש לגביה ויכוח היא שהרכב גם משמש לעבודה, לכן מיסוי הוצאות הנסיעה הוא חלק מהתמונה הכוללת, אוכל הוא לא.

פורסם

לשיטתי, כל שימוש במיסוי הכנסה על מנת להשיג מטרה אחרת, מלבד מיסוי שוויוני של העובדים (בין אם זה צמצום חברות הליסינג, צמצום גזי הפליטה או כל דבר אחר), הוא בגדר יצירת עיוות נוסף, ולא מתקנים עיוות בעיוות.

100%. הבעיה היא, כמו שאמרתי, שמיסוי הוא כלי מדיניות וענישה ולאו דווקא משרת את מטרתו המקורית.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
אני רואה את המשפט של לגלם ע"י המעסיק נזרק פה חופשי, אבל למה שמעסיק ישלם את הוצאת ההגעה של העובד שלו פעמיים?

כל בן אדם צריך לאכול, לא רק העובד, ואם אתה מקבל אוכל מהמעסיק זה לא נחשב להטבה חייבת מס, אתה משלם רק את המע"ם עליה.

לא נכון, יש "שווי ארוחות", בדיוק כמו שווי שימוש על הרכב אתה משלם שווי שימוש על אוכל.

ולשים דברים בהקשרם, אנחנו מדברים על הטבת הליסינג, שהסיבה שיש לגביה ויכוח היא שהרכב גם משמש לעבודה, לכן מיסוי הוצאות הנסיעה הוא חלק מהתמונה הכוללת, אוכל הוא לא.

הכל סובב על פסיקה כלשהי שהנסיעה לעבודה אינה חלק מהעבודה עצמה, כלומר זה נופל במסגרת השימוש הפרטי ולא המקצועי.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אם לא היתה העבודה לא היו נוסעים אליה, כך שזה תמוה בעיני.

אני מקבל אוכל בעבודה שלי, ומשלם רק את המע"ם עליה, למרות שזה לא מהותי, כי אכל היה צריך בין אם עבדת או לא.

• תוכן חדש...