Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני אשמח לשמוע מבעלי פיג'ו 107 / יונדאי I-10 שנוסעים כ120 ק"מ פחות או יותר (60 ק"מ הלוך וחזור) האם הם מרוצים מהבחירה שלהם..

האם יש הרגשה שהמנוע מתאמץ מדי וזה גדול עליו?

באיזו מהירות אתם בדר"כ? אני יוצא מנק הנחה שהרוב בין עירוני כמובן

ואם מדדתם אני אשמח לשמוע בערך מה הצריכת דלק

תודה רבה!

פורסם

עם נסועה כמו שלך אני אישית הייתי מעדיף לקנות יד 2 (אם התקציב מגביל) אך רכב גדול יותר ונוח יותר לנסיעות ממושכות.

נסעתי על יונדאי i10 במשך שבוע (לפני כחצי שנה) מהשכרה כדי לראות איך היא (ההתלבטות הייתה בינה לבין הרכב שבחתימה שלי). לדעתי היא מותאמת בעיקר לנסיעות עירוניות ופחות מתאימה לבינעירוניות: הסל"ד במהירויות שיוט גבוהות כדוגמת כביש 6 הוא גבוה יחסית, האוטו רועש יחסית ויש הרגשה לא נעימה בעקיפת/ היעקפות על ידי המשאיות (רוחות צד).

כל סופר מיני משומשת עדיפה עליה ביציבות, נוחות ואיכות חומרים, לדעתי, חוץ מסופר מיני מבית שברולט- דייהו.

לגבי חיסכון בדלק- אצלי היא שתתה בערך 1 ל15 (שים לב שהיא הייתה אצלי רק שבוע, ואימצתי אותה במהירויות גבוהות), אין לי נתון מדוייק מפני שלא הייתה אצלי מספיק זמן.

הנסועה אצלי 145 ק"מ ליום- מתוכם 140 בכביש 5+ כביש 6.

הכי טוב שתשכיר רכב כזה למס' ימים (תנסה את קיה שיותר מוצלחת מi10, כך הבנתי/ פיג'ו) ותראה אם מתאים לך.

*ההדגשה של "לדעתי"- כי יש שלא יסכימו איתי ולכן ההמלצה על נסיעת מבחן מהשכרה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

באיזה מהירויות נסעת בה בכביש 6?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

110-120 קמ"ש, לא יותר מזה. חלק מהזמן גם 100.

נ.ב. רכב ההשכרה היה עם צמיגים סיניים כלשהם. אולי זה גם תרם לחוסר נוחות?

פורסם

יש לי פיג'ו 107 רובוטית, ובמשך משהו כמו 3 חודשים נסעתי כמעט כל יום מת"א לחיפה ובחזרה.

אני חייב להגיד כי קניתי את האוטו מתוך ידיעה שרוב הנסיעות שלי תהיינה עירוניות קצרות, ומאוד חששתי מהנסיעות הבינעירוניות.

בפועל אני חייב להגיד שהרכב עמד יפה באתגר, ולא הרגשתי שהוא מתאמץ יתר על המידה בנסיעות הארוכות לחיפה, אך הוא כן מרעיש יותר מרכב משפחתי גדול בשיוט ב-110 קמ"ש.

מה שכן - אני חייב להגיד שאם הייתי יודע שרוב נסיעותיי הולכות להיות בינעירוניות וארוכות, הייתי שוקל אלטרנטיבות אחרות מקבוצת הסופר מיני כי קטגורית המיני כולה לא נוצרה למטרה זו, אם כי לעניות דעתי ה-107 מסוגלת לעמוד במשימה בכבוד.

באשר לצריכת דלק, רק עכשיו עברתי את ה-3000 ק"מ, ככה שהצריכה עדיין לא קבועה, אבל כרגע היא עומדת על משהו כמו 1 ל-16.

פורסם
110-120 קמ"ש, לא יותר מזה. חלק מהזמן גם 100.

נ.ב. רכב ההשכרה היה עם צמיגים סיניים כלשהם. אולי זה גם תרם לחוסר נוחות?

זה יכול להיות אחת הסיבות,וגם לחץ צמיגים האם היה תקין?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לחץ הצמיגים היה תקין וע"פ הוראות היצרן כולל ההתחשבות בסטייה של 10% כשהצמיג חם/ קר. הלחץ נבדק ביום ההוצאה מההשכרה וביום ההחזרה (ללא שינוי).

סה"כ בתקופת ההשכרה (שבוע) עשיתי עליו 750 ק"מ+ 150 ק"מ ע"י אחי.

כמו שאמר מעלי ranchuk, סה"כ אפשר ליסוע נסיעות ארוכות בכבישים מהירים, אבל בפירוש בנוחות פחות טובה (הגב הרגיש את זה הכי טוב..), ויש הבדל מורגש בתחושת היציבות (במיוחד ברוחות צד- דבר שהפריע לי מאוד ביונדאי זו). רואים ומרגישים שמכוניות המיני נבנו יותר לצורך עירוני ופחות לבינעירוני. לזכותה ייאמר שהקלות החנייה איתה מפתיעה לטובה גם ביחס לפולו.

אדגיש שהכל יחסי, יש אנשים שהמושבים שלה ייחשבו לנוחים ומבחינת הרעש זה עדיין יותר שקט עבורם ביחס למה שהם החזיקו בעבר. לכן צריך נסיעת מבחן.

אני עם נסיון בנהיגה על סקודה ניו פליסיה, פולו קלאסיק, טולדו, והפולו הנוכחית, ומההשכרה בדקתי בזמנו גם את דהייטסו סיריון לעוד שבוע. מבחינת הרעש הפולו קלאסיק דיזל הייתה יותר רועשת. כל השאר היו יותר שקטות משמעותית (הפולו הנוכחית והטולדו- דיזל). כולן היו יותר יציבות בתחושה, כולל הסקודה (עם ג'אנטים מוגדלים ביחס למקור).

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני עושה כ100 ק''מ ביום על הסיטרואן סי 1,ידנית.50% כביש מהיר ו50% עירוני.לפני כן הייתי עושה את אותו המסלול עם סופר לאנסר ידנית.

בהשוואה בין שתיהן אני נהנה יותר בסיטרואן.האוטו רץ יפה גם על כביש מהיר.למרבה הפלא שלי,צריכת הדלק באיזור ה100-120 קמ'ש טובה יותר עם הילוך 4 (על סמך dash command שעובד כמחשב דרך).

האוטו לא מיועד כמובן להתמודד עם כבישים מהירים,אבל הוא עושה זאת בצורה יפה ולא מעייפת.אני יכול להגיד שבעבודה אני עושה כ200ק''מ עם מיצובישי האנטר ולא מתעייף יותר עם הסיטרואן.

בהצלחה!

Subaru Legacy 2006,1994cm^3,AWD,L.P.G Lovato

• תוכן חדש...