Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5410 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה עלו בי מחשבות על מכירת הרכב.

פירסמתי אותו למכירה ולהפתעתי הרבה אני מקבל פחות שיחות ממה שציפיתי.

חבר שמוכר גם כן רכב - במצב דומה - דממת אלחוט בסלולר.

מישהו מכר רכב לאחרונה ויכול לספר לנו מה פשר הדבר? האם זה בגלל שאנחנו בחודש חלש או שפשוט קרה משהו?

תוך כמה זמן מכרתם את הרכב שלכם?

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שמעתי כבר סיפורים שאנשים מנסים למכור את הרכבים הישנים שלהם ולא מצליחים, אחד הסיפורים סוזוקי בלאנו מחירון נגיד 18 מכרו אותה בסוף ב9... ככה שמעתי....

אני מתכנן למכור את הרכב שלי גם בקרוב מקווה שנצליח...

מקס.

פורסם

השוק חלש היום כשמדובר בדגמים נפוצים.

כפי שציינתי בשרשור אחר : אבא שלי מכר קורולה במהירות האור, ב3 מעל המחירון. מצד שני הוא מכר את הקורולה מכיוון שרכב אחר שלו שפורסם מעל חודש לא זכה להצעות סבירות.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

השוק על הפנים כך למשל את המאזדה 3 שלי שנת 2006 יד 2 עם 56000 ק"מ דגם הספורט קומפורט 5 דלתות מחירון אז של לוי יצחק 68300 מכרתי את האוטו 61500 כאשר הרכב בבדיקה היה פצצה רכב חדש ממש הבעיה היא שכל רכב שישנו בציי הרכב נמכר על ידם במחירי התאבדות ולכן השוק מת וברגע שמגיע קונה פוטנציאלי שרציני ומעוניין חייבים לרדת במחיר אני מאמין שקרה לכולם מי שאומר שמכר מעל המחירון רכב נראה לי קצת הוזה השוק מת ומוצף ברכבים הרבה היצע מעט דרישה.

fly low drive fast

zx volcane- c4 vts-B4 spec b -Leon fr-Bmw e46 330i-Mustang gt 4.6

פורסם

מה זה חלש?

קודם כל עם כל המבצעים בחברות הליסינג שאתה צריך להביא שקל עשרים כמקדמה ואת השאר לשלם בתשלומים, מה לעשות וזה הרבה הרבה יותר קל מלגייס 40-50 אש"ח בבת אחת. מעבר לכך חלק ניכר מתאמצים טיפה יותר עבור רכב חדש, גם אם הוא קטן/ חלש יותר ממה שהיו קונים בד"כ , וזה כי היום ישנה ישנן אפשרויות כגון גרסאות מוזלות של פונטו/ קליאו/ פאביה שלא היו קיימות בעבר (וזה עוד לפני כל המיני'ז האחרות).

אני כמובן מכוון ללב הקונצנזוס. ברור כי מי שמתנהל ברכב גדול עוד יותר, לא יקנה מיני או סופר מיני.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

אופל קורסה שנת 2004 יד2 עם 55000 ק"מ

נמכרה 2000ש"ח מעל המחירון תוך שבועיים מפרסום המודעה(ביד2).

לעומת זאת אבי מנסה למכור את רכבו מגאן 2008 ללא הצלחה, 6 אלף מתחת למחירון ..אולי 2 שיחות טלפון במשך החודש וחצי האחרונים.

פורסם

השוק מת.

אני מכרתי פנדה אחרי שבוע וחצי, אבל אני לא יכול להגיד שקיבלתי יותר מ-5-6 טלפונים.

כך גם רכבים שעקבתי אחריהם ברצון לקנות, פורסמו חודשים, ועדיין לא נמכרו.

משכנתא זה קל

פורסם

עכשיו זה ממש לא הזמן למכור את הרכב הישן עם כל המבצעים האלה.

אני גם לא רואה סיבה של ממש לשדרג. סתם הוצאה מיותרת כרגע בשבילי ממילא. כרגע אני מקבל כל מה שאני צריך מהרכב הנוכחי.

אני מאמין שאם נחכה עוד קצת המחירים רק ירדו עוד ועוד, כי השוק לאט לאט נשבר בגלל מה שכולם הזכירו מעלי - יותר ביצע מביקוש.

זה בסדר וזה מבורך. אמנם כל אחד ואחד מאיתנו יספוג את זה ברמה כזאת או אחרת על בשרו בהפסד על מחירון הרכב הישן, אבל יחסוך מצד שני הרבה יותר עם הרכב החדש. בסופו של דבר השוק יתאזן מתישהו ולא ירד ברמה מוגזמת.

אני אולי חולם, אבל אני מאמין שעוד כמה שנים טובות יהיו גם רכבי מיני חדשים באזור ה40 אלף ש"ח.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם
אופל קורסה שנת 2004 יד2 עם 55000 ק"מ

נמכרה 2000ש"ח מעל המחירון תוך שבועיים מפרסום המודעה(ביד2).

לעומת זאת אבי מנסה למכור את רכבו מגאן 2008 ללא הצלחה, 6 אלף מתחת למחירון ..אולי 2 שיחות טלפון במשך החודש וחצי האחרונים.

לא יודע מה המחירון אבל לחתוך 6K זה כלום האמן לי היינו באותו סיפור עם הרכב כזה לפני שנה אני לא יגיד לך כמה קיבלנו עליו לבסוף בטרייד אין.

תחתוך25-30 אחוז מהמחירון אחרת חבל על המקום שהמודעה תופסת באינטרנט/בעיתון

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

יש כבר כמה וכמה שרשורים זהים לזה מהזמן האחרון, דבר אחד אני לא מבין למה אתם חושבים שזה משהו רגעי ושיעבור כעבור כמה זמן?

בקשר לאלו שטוענים שזאת תופעה שקשורה רק לרכבים הנפוצים אני חושב שזאת גם טעות כי גם אנשים שרוצים מכוניות נדירות יותר יתפטו למחיר הנמוך ויורידו את הציפיות והדרישות שלהם מהרכב החדש ויפנו לרכבים הנפוצים במיוחד עם המחירים הנמוכים שמציעות חברות הליסינג.

כמו שכתבתי בשאר השרשורים מה שאני צופה זה כבילה של אנשים לחברות הליסינג ע״י קנייה מהם ולאחר מכן כשלונות במחירת הרכב לאחר מכן מה שיכבול את הלקוח לעסקאות טריידאין בלתי פוסקות. 

פורסם

הבעיה היא רק בראש של האנשים.

אם רכשתי לצורך העניין קיה ריו שעולה 59 אלף ש"ח בהנחת ליסינג והיא עלתה לי 49 אלף ש"ח - כשאבוא למכור אותה בעוד 3-4 שנים, יש לי מרווח של 10 אלף ש"ח הנחה לשחק איתו.

אז אם המחירון הוא 30K, אין כל מניעה למכור גם ב-20K...זה עדיין בתחום ההנחה שקיבלת במקור - קנית בזול מכרת בזול!

פורסם
אין לי בעיה עם עסקאות טרייד-אין בלתי פוסקות. להפך, זה אפילו נוח לי.

אבל במחירים הוגנים - לא מה שמציעים היום בשוק.

תגדיר לא הגיוני? מה התקציב? ומה הסגמנט של הרכב שאתה מחפש?

אני חושב שזה מבורך והיה צריך לבוא הרבה יותר מוקדם כל עניין הטרייד-אין הזה.

ניקח לשם השוואה עולם שמוכר לכולנו היטב - טלפונים סלולריים.

לפני מספר שנים (משהו כמו 10-12 שנה) אדם שרצה לרכוש מכשיר טלפון חדש היה צריך להיפרד לשלום מ10 אלף ש"ח!!! (לרוב במזומן או משהו בסגנון), מחיר שנראה כיום מגוחך אבל זו האמת. מכשירים מוזלים היו עולים "רק" 5-6 אלף ש"ח והתחילו במעט לרדת במחיר איך שנכנסה התחרות לשוק.

אז התקדמנו לפריסת תשלומים, אח"כ התקדמנו לשדרוגים מדגמים קודמים והנחה על המכשירים החדשים, ועכשיו בכלל בשנים האחרונות יש זיכוי מלא על המכשירים למי שמשתמש בו מעל למסגרת המסלול שקנה.

היום ממש קל לשדרג את הטלפון ולא צריך לחסוך שנים בשביל לקנות אחד חדש וניתן לשדרג בכל חברה כל סוג של מכשיר ולקבל הנחות מפליגות. אפשר גם לייבא מכשירים מחו"ל ולדבר איתם כאן בארץ עם הסים שקניתם בארץ, מבלי לשלם מיסי ייבוא או מיסי קנייה לא נורמליים.

אני חושב שלאט לאט התהליך שעבר שם יקרה גם ברכבים. אנשים יוכלו לרכוש רכבים בקלות יתרה, המחירים יצנחו עקב הגברת התחרות בשוק ובעיקר בעיקר אם הממשלה תגביל את היבואנים הרשמיים מלעשות עוול ללקוחות שלהם. יתירו ייבוא אישי במחירים נורמליים, וגם היצרנים ימצאו דרך להוזלת עלויות הייצור. אני מאמין שבסופו של דבר, הצרכנים יצביעו עם הרגליים, גם במדינה עצלנית כמו ישראל.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

ככה זה ברכבים נפוצים, אלא אם יש לך משהו ממש מיוחד ביד (אשתו של השותף שלי מחליפה בקרוב את המזדה 3 שלה, יד 1, בת 4 עם 20K ק"מ - אני מניח שלא תהיה בעיה להיפטר ממנה...)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אם גם עגלות נחשבות אז מכרתי את הסובארו גרנד לאונה (אימפרזה) 93 שלי המחירון שלה היה 10 כשמכרתי ומכרתי ב4.5 אלף הרכב היה מפורסם מעל לשנה.. 250 אלף קילומטר שזה כלום יחסית ל93

• תוכן חדש...