Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הפחתה נוספת של מחירי BMW בישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הכתב החתום הוא דניאל שמיל. לפי אתר דה מארקר עצמו:

עורך מדור הרכב. מכהן בתפקיד מ-2007.

תפקידים קודמים בעיתונות: כתב רכב ב"הגה", כתב ב"מסע אחר", קריין ברשת ב'.

מעבר לפאשלה של זיהוי היבואן אין התייחסות לדגמים הספציפיים שמחיריהם הורדו - כתוב רק "סדרה 1" ו-"סדרה 3". מילא פדיחה, אפילו אינפורמציה של ממש אין שם.

אם מישהו בעל עבר המגזין "הגה" וכזה שעורך את מדור הרכב כ-4 שנים כותב כזה דבר...

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
http://www.themarker.com/cars/1.1014906

ונשאלת בפעם האלף השאלה המתבקשת מה המרווח המקורי של היבואן שמאפשר לו להפחית את המחיר בצורה כה דרסטית ועדיין להרוויח כמה "גרושים".

1.נשאלת בפעם האלף השאלה, מה אכפת לך? אתה לא רוצה אל תקנה.

2. זה כמו לשאול למה אייפון 1 נמכר ב2007 ב4000 שקל והיום לא שווה פרוטה. סדרה 1 כבר הוחלפה במשהו מדהים שהנוכחית נראת כמו פיסת היסטוריה, זו הסיבה.

פורסם

לא הוזכרה פה גם העובדה שקמור "סוגרים את הבסטה" ובמקרה ועסקת המכירה אינה כוללת "מלאי קיים" או לחילפוין לקמור יש עדיין מכסה אצל היצרן שהם חייבים לעמוד בה, ההנחות הן יותר מאשר הגיוניות.

בכל מקרה, למי שמעוניין לקנות סידרה 1, 150 אלף ש"ח זה מחיר מפתה.

באופן אישי היא לא "כוס התה שלי".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
1.נשאלת בפעם האלף השאלה, מה אכפת לך? אתה לא רוצה אל תקנה.

2. זה כמו לשאול למה אייפון 1 נמכר ב2007 ב4000 שקל והיום לא שווה פרוטה. סדרה 1 כבר הוחלפה במשהו מדהים שהנוכחית נראת כמו פיסת היסטוריה, זו הסיבה.

איכפת לי, כי אני כצרכן ישראלי אמור לשלם על חוסר התחרותיות והקרטלים הקיימים בישראל. תחום הרכב, כמו גם יתר התחומים (ע"ע מוצרי מזון), נגועים בחוסר תחרותיות מובנית (בחסות הממשלה) אשר גורמת לניפוח מחירים לא מוצדק. במקרה של BMW, אני אכן לא חייב לקנות (ואגב: כאזרח ישראלי המשתייך לעשירון תשיעי-עשירי אין לי סיכוי לקנות BMW חדשה גם לו הייתי רוצה.... וזו חלק מהבעיה) אך בהמון מוצרים אחרים אין לי ברירה אלא לקנות.

אומנם מדובר בדגם יוצא, אך צריך להיות עיוור כדי להתעלם מכך שעד היום היבואן גרף קופון מטורף. זכותו של היבואן להרוויח, אך כשהעושק המתמשך בא בחסות הממשלה (אשר לא מעודדת את התחרותיות, ואף פוגעת בה) זכותי להתעצבן.

פורסם

אז תתעצבן על הממשלה. היבואן (שאינו מלכ"ר, להזכירך) פשוט משחק בהתאם לכללי המשחק.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אוקי. קיבלתי את ההערה. אני מעוצבן על ממשלת ישראל לדורותיה ומודה מקרב לב לקמור על שנותנת לעם ישראל את האפשרות לרכוש רכבי BMW במחירים מופקעים (אשר הנם מוצדקים מבחינתה של קמור)

פורסם

לא נראה לי שאתה מבין מה אתה אומר בעצמך, בוא תסביר לי מה זה בחסות הממשלה.

תחום הרכב הוא תחום בעייתי בכל העולם. מחירי המכוניות דומים מאוד לאירופה (לפני מיסים), ומיסים זו בעיה אחרת בלי קשר ל"קרטל" זה או אחר שכל טוקבקיסט אוהב לזרוק לאויר. לא הכל מושלם, אבל צריך לזכור ששוק הרכב זה לא שוק רגיל, לא ניתן לתת לכל פוחז ליבא רכב ואז לברוח (אתה לא רוצה לקנות ב מ וו ושלא יהיה לך אבא ואמא) ובכלל תחום הרכב מאופיין בהסכמי בלעדיות ארוכי טווח בין היבואן-יצרן שלאף ממשלה (אולי אצל קדאפי) אין את היכולת להתמודד איתם (וגם לא צריכה להיות) אלא בצורה מוגבלת דרך הגבלים עסקיים (וגם אז התוצאה תהיה שפשוט לא ימכרו לנו רכבים אם ההתערבות תהיה גדולה מדי).

תחום המזון "קרטליסטי" פשוט שטות חסרת עיגון מציאותי. מחוללי תחרות ענקיים כמו רמי לוי שמוכרים במחירי הפסד, מוכר מוצרים במיליארד שח בשנה ומרוויח מזה אחוז זעום (ואם אתה אומר שגם אחוז ממיליארד זה "סבבה", אז בבקשה לך תקים אימפריה שמוכרת מזון במיליארד שח ואחרי זה תדבר). בשורה התחתונה, למי שיתאמץ מעט יש כאן הכל במחירי רצפה, פשוט אנשים רוצים לשבת באוהל ושיפול עליהם אייפד\מקבוק\ מרצדס מהשמיים, כי הם רואים שלרוב יש (עוד סממן להצלחה הכלכלית של ישראל) ולא מבינים איך להם אין (אולי יעזבו את האוהל יהיה להם) ורוצים גם.

פורסם

לא מסכים איתך.

עם כל הכבוד למסים הגבוהים, המדינה יכולה לעשות עוד המון כדי לפתוח את השוק לתחרות ולהקל על האזרח. היבוא המקביל לא תפס (עדיין) כי המדינה הערימה יותר מדי קשיים. לגבי ייבוא אישי - המדינה יכולה להרחיב את גיל הרכב המיובא ל-4 שנים ולא להקשות עם כל מיני דרישות מוזרות. יש גם את שוק החלפים שבו אנו האזרחים הפשוטים מסבסדים את הגופים המוסדיים וחברות הביטוח. יש המון בעיות שהן ייחודיות לישראל וזו לא "בעיה עולמית". בשורה התחתונה, לאזרח הפשוט בישראל הרכב הופך להוצאה מטורפת שאוכלת את חסכונותיו ובאה על חשבון דברים אחרים.

לגבי מחירי הרכב - אין קשר בין המחיר בארץ למחיר בעולם (בנטרול המס): BMW 328 עולה בארה"ב באזור 35,000 דולר לאחר מס ולפני מיקוח. כמה הרכב עולה בארץ - פי שניים או פי שלוש? יותר לכיוון פי שלוש....

בגדול, אתה מצייר תמונה מעוותת של המציאות. כח הקניה של האזרח הישראלי הוא הרבה פחות לעומת עמיתו בחו"ל: רמת השכר נמוכה בהרבה, רמת המיסוי גבוהה יותר והמחירים שווים או גבוהים יותר מבחו"ל. על מה בדיוק אתה מדבר כשאתה אומר "מחירי רצפה"?

אגב, לרוב אזרחי המדינה יש מרצדס? באיזו מדינה אתה חי?

פורסם

אמרתי אירופה, לא ארה"ב. בכל מקרה לא הבנת את כוונתי. קח את המחיר שלהם, תוסיף את המיסים שלנו, ותגיע לאותו המחיר, פחות או יותר. גם המחיר בארה"ב אגב (לאחר הוספת מיסים מקומיים) אינו שונה מהותית במכוניות עממיות יחסית כמו סדרה 3.

הנה לדוגמא- מחיר 325 בישראל לפני מיקוח- 314,900.

מחיר 325 באירופה- 30,000 יורו. בדיוק חצי.

מה המיסוי על רכבים? 100 אחוז פחות או יותר.

עכשיו תחבר לבד את הנקודות.

היבוא המקביל פתוח לכל דורש, אך אחד לא מצא את זה כלכלי. אם אתה מוצא את זה כלכלי, יאללה תציע את מרכולתך.

"בשביל האזרח הפשוט רכב הוא הוצאה מטורפת"? שטות גמורה. כמו שאמרתי קודם, הם רואים מרצדס ורוצים מרצדס. מרצדס היא הוצאה מטורפת. רכב חדש "ניילון" אפשר לקנות היום ב50 אלף שח, ורכבים משומשים במצב מעולה (בני מספר זעום של שנים) ניתן לרכוש במחירים מגוכחים. מי שרוצה רכב, יהיה לו רכב.

מחירי רצפה אני מתכוון שהמחירים נמוכים מאי פעם, במזון (עוף בשקל אבטיח בשקל, מותגים פרטיים של הקמעונאים, כמו בארה"ב, לא היה כאן בעבר), אלקטרוניקה (טלויזיות אל סי די ענקיות באלפי שקלים בודדים. בשנות ה90 מי שהיה לו שתי טלויזיות אחת 29 בסלון "ענקית" ו21 בחדר "פינוק" נחשב ל"עשיר" היום לא מדברים בפחות מ40 אינטש וכל סלון סטנדרטי כולל טלויזית 46 או 52)) רכבים חדשים במחירים נמוכים ביותר (צוין לעיל) ועוד.

לא הכל ורוד, לא הכל דבש אבל המציאות מדברת.

שאמרתי רוב לא התכוונתי למרצדס אל תתפס על זה, הכוונה לאייפונים אייפדים מכוניות חדשות בכלליות ועוד.

פורסם

1. באירופה קיים מיסוי על כלי רכב של כמה עשרות אחוזים (אם אני זוכר נכון באזור 30-40%, אך אל תתפוס אותי במילה), כך שהמחיר בארץ אינו אומר להיות כפול, אלא בכ-50-60% יותר גבוה. העובדה שהוא כפול מבאירופה מוכיחה שמשהו עקום.

2. אחזקת רכב בישראל היא הוצאה מטורפת ביחס לרמת השכר. רכב חדש ב-60K אינו באמת נותן מעונה לצרכים של משפחה. יש לי שני רכבים משפחתיים משומשים מליסינג ובחישוב גס לגבי עלות האחזקה בשנה האחרונה, כל אחד מהרכבים עלה לי באזור 3,000 ש"ח בחודש (נטו) כולל ירידת ערך. זה כמעט מחצית מהשכר ממוצע במשק (נטו)!!!. אני לא מדבר על רכב יוקרה או רכב חדש, אלא על פוקוס ולנסר 2007 מליסינג. זה לא נחשב להמון?? זה לא סביר בעיני.

פורסם
מחירי המכוניות דומים מאוד לאירופה (לפני מיסים), ומיסים זו בעיה אחרת בלי קשר ל"קרטל" זה או אחר שכל טוקבקיסט אוהב לזרוק לאויר..

אתה צוחק עלינו?

מה זה? שיעור בחשבון כיתה ד' בהקבצה לנערים טעוני טיפוח?

אם אתה מקזז את המיסים פה, קזז אותם גם במחיר הרכב באירופה ונראה אם המחירים דומים (ובבקשה, בלי להתחשב במחירי מבצע שקיימים כרגע בארץ כי כנגד אפשר להציג גם מבצעים מאירופה).

בקשר לדוגמת המחיר ל 325, למרות שבחישוב נכון אין שום קרבה במחירים,הרי ברור לך שה"אעלק" דמיון במחירים נובע מהבדלי האבזור בין אירופה לישראל.

למרות שאני מסכים איתך לחלוטין שלא הכל רע פה, עדיין לא צריך לקחת רע ובכוח להפוך אותו לטוב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בקשר לדוגמת המחיר ל 325, למרות שבחישוב נכון אין שום קרבה במחירים,הרי ברור לך שה"אעלק" דמיון במחירים נובע מהבדלי האבזור בין אירופה לישראל.

הבדלי אבזור והבדלי אחריות!

לא יודע לגבי BMW, יונדאי למשל מציעים 10 שנות אחריות בארה"ב.

פורסם
לאף ממשלה (אולי אצל קדאפי) אין את היכולת להתמודד איתם (וגם לא צריכה להיות) אלא בצורה מוגבלת דרך הגבלים עסקיים (וגם אז התוצאה תהיה שפשוט לא ימכרו לנו רכבים אם ההתערבות תהיה גדולה מדי).

זה כבר קצת מוגזם. איפה למדת? ;-)

ההתערבות יכולה להיות למשל אם היו אוכפים שהטבת המיסוי הירוק תגיע לצרכן ולא תישאר אצל היצרן.

ההתערבות יכולה להיות למשל אם היו אוכפים שינוי מחיר גם בירידת שער מטבע - ולא רק בעליית שער... (כמובן, לא בכל תנודה, אבל אפשר לסכם ש- 10% תנודה זה מספיק כדי לכפות התערבות).

תחום המזון "קרטליסטי" פשוט שטות חסרת עיגון מציאותי. מחוללי תחרות ענקיים כמו רמי לוי שמוכרים במחירי הפסד, מוכר מוצרים במיליארד שח בשנה ומרוויח מזה אחוז זעום

לא מדוייק. סוף סוף טרה הכניסה קצת תחרות לחלב ניגר, אבל לא מפתיע אותך ששלושת יצרני החלב הגדולים מוכרים באותו מחיר?

לא מפתיע אותך שברגע שתנובה רכשה/נכנסה שותפה במחלבות בית יצחק המחירים זינקו?

לא מפתיע אותך ש"מגה" מוכרים תפוחים (רגילים) במחיר יותר גבוה מרשת אורגנית מקבילה?

לא מפתיע אותך שאפשר למכור חיתולים גם ב- 36 ש"ח ולהרוויח עליהם, בעוד שמחירם היה תמיד 86 (!) ש"ח? (הייתי חייב להדגיש את המחירים כדי שתבין את הפער)

אלה רווחים שמתקיימים משום שאין שום פיקוח על מוצרים יחסית בסיסיים, ובסביבה שנעדרת תחרות (בשל גודלה של ארץ הקודש) פיקוח שכזה הוא חשוב. אולי לא על BMW או GTI, אבל כן על חלב וחיתולים.

בלי קשר, המחיר של סדרה 3 כבר לא רע (בהנחה שמדובר על 320 או שעוד אפשר לדבר קצת על מחיר, כמו תמיד אצלהם).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...