Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן מה הולך ?

אז ככה אני בן 17 וכמה חודשים טובים , הוצאתי בשעה טובה רישיון לפני חודש ועוד מעט יגמר לי המלווה .

אח שלי בן 22 והוא עוד מעט משתחרר מהצבא .

החלום של אבא שלי מאז שאני קטן זה לקנות לי רכב כי אני והוא פשוט שתי חולים בראש בתחום המוטוריקה ...

הוא החליט שהוא מלמד אותי הכל במלווה ועושה לי מבחנים קשים לראות איך אני מתמודד , כל יום נהגתי בממוצע 3-4 שעות במשך חודש ! גם על ניסאן אלמרה 1800 וגם על סובארו B3 1500 .

למדתי המון !!!!!!! ולפני כמה ימים הוא אמר שעברתי בהצלחה ועכשיו אם אני יקח את האוטו הוא בראש שקט , הוא אמר שיש לי את זה בנהיגה כמוהו .

עכשיו הגענו לנושא של קניית האוטו לי ולאחי , התקציב הוא 150 אלף !

דנו על האיביזה קופרה החדשה והבנו שהיא לא יציבה בפניות כמה שהיא איכותית וחזקה , אז יכול להיות שירדנו מהפרק .

לאחר מכן דנו על סובארו WRX טורבו יד שנייה אבל מאוד קשה למצוא יד שנייה שלא קרעו לה תצורה מכיוון שזה נפוץ שקורעים אוטו כזה והוא לא יגיע אלייך במצב טוב , על הWRX אנו עדיין דנים .

אני צריך עוד רכבים ספורטיבים לצעירים .

אז אין כל כך קריטריונים ,

אם הרכב הוא חזק מאוד עדיף שיהיה ידני ולא אוטומט . הכוונה לרכב חזק זה רכב כמו הקופרה והWRX .

אבל אני פתוח להצעות גם לגיר אוטומטי .

והתקציב הוא עד 150 אלף ש"ח כמו שהזכרתי בכותרת .

אשמח לעזרה ! תודה מראש ! :-D

פורסם
יש פה אחד שגם מחפש רכב חדש, קוראים לו ori1234, תעקוב אחרי השרשורים שלו...

:wink:

אני מעדיף שלא .

הבחור מאוד מבולבל נתחיל מזה ...

דבר שני אני מדבר על אוטו ספורט והוא נעול על סיטרואן C4 .

הטעם שלו מאוד מאוד שונה משלי , והדרישות שלו מאוד שונות משלי .

לי יש תקציב של 150 אלף ש"ח והוא דן על שירוקו ורכבים בתקציב של 170 אלף ש"ח .

אני לא סובל סיטרואן , הן את הרכבים שלהם והן את העיצובים שלהם .

הונדה סיוויק , לא מעוניין .

אני פתוח להצעות , ואני שוב מדגיש ! רכב ספורט חזק עם ביצועים טובים , רכב אמיתי .

ולא את כל החרא שמוכרים במחירים מופרזים .

יש העדפה לחדש מיבואן , אבל פתוח גם ל-יד שנייה .

פורסם

שני דברים שאתם צריכים לעשות לפני שאתה בא להתייעץ איתנו - אם הבנתי נכון והרכב בישבילך וגם בישביל אחיך, אתם צריכים להחליט בינכם על כיוון - רכש משפחתי? ספורטיבי? חמש דלתות? אולי רק שלוש?...

דבר שנמ אתם צריכים להסגר על תקציב, 150 אלף? 170 אלף? אולי יותר? אולי פחות. שבו, תדברו ושתחליטו סופית על שני הדברים החשובים הנל - תחזור.

פורסם

צריך לקחת בחשבון גם עלויות אחזקה כי בתקציב שלך נכנסים הרבה רכבי ספורט יד שניה אבל אחזקה עלולה להיות יקרה(דלק, ביטוח, טיפולים\תקלות)

פורסם
שני דברים שאתם צריכים לעשות לפני שאתה בא להתייעץ איתנו - אם הבנתי נכון והרכב בישבילך וגם בישביל אחיך, אתם צריכים להחליט בינכם על כיוון - רכש משפחתי? ספורטיבי? חמש דלתות? אולי רק שלוש?...

דבר שנמ אתם צריכים להסגר על תקציב, 150 אלף? 170 אלף? אולי יותר? אולי פחות. שבו, תדברו ושתחליטו סופית על שני הדברים החשובים הנל - תחזור.

אנחנו מחפשים רכב ספורטיבי ולא רכב משפחתי , רכב משפחתי כבר יש .

או 3 דלתות או 4 דלתות , לא יכול לסבול את הרכבים האלה שיש להם עיצוב של 3 דלתות לדוגמא האיביזה ודופקים להם עוד שתי דלתות מאחורה .

חזרתי ואמרתי , התקציב הוא עד 150 אלף ! אם יש איזה רכב שממש כדי להשקיע עליו עוד קצת אבל זה שווה את זה .

אז אפשר לחרוג 5 אלף - 6 אלף אפילו 7 אלף ש"ח . אבל 170 אלף בהחלט לא ! זה כבר מוגזם .

אני לא יודע מאיפה הבנת שאני לא סגור על התקציב , חזרתי ואמרתי ואחרי זה גם הדגשתי שהתקציב הוא עד 150 אלף ש"ח .

וגם לאחר מכן שהציעו לי לעקוב אחרי השרשורים של ori1234 אמרתי שהוא מתעניין בתקציב של 170 אלף ש"ח ואני מתעניין בתקציב של עד 150 אלף ש"ח לכן אני מקרה אחר ואני לא יכול לעקוב אחר השרשורים שלו .

צריך לקחת בחשבון גם עלויות אחזקה כי בתקציב שלך נכנסים הרבה רכבי ספורט יד שניה אבל אחזקה עלולה להיות יקרה(דלק, ביטוח, טיפולים\תקלות)

עדיף שיהיה חסכוני בדלק , כמה שאפשר כמובן זה ברור לי שרכב ספורט = לא חסכוני בדלק :-D

עדיף שיהיה אמין ולא נבקר כל שני וחמישי במוסך . אם אני קונה רכב ב150 אלף ש"ח אז אני רוצה רכב רכב ביידים ולא איזה זבל שעושה בעיות ותקלות .

דלק , ביטוח , טיפולים ותקלות לא כלולים בתקציב . התקציב של עד 150 אלף ש"ח הוא נטו על רכב .

אין להכליל את מה שציינתי בתקציב .

תודה לעוזרים אשמח לשמוע הצעות .

פורסם

מה הכיוון שלך?

הנעה קדמית/אחורית?

קונברטיבל/קופה/סדאן?

קח בחשבון שב150K אתה יכול למצוא רכב עם עלויות ביטוח ואחזקה גבוהות מאוד (נהג צעיר, חדש, מתחת לגיל 18 עם פחות משנה רשיון).

אולי שווה להתחיל רגוע. אמנם בוגר לגילו, אבל גם אנשים בוגרים עושים טעויות שנובעות מחוסר נסיון.

הצעה שלי - להתחיל בהנעה קדמית טעימה, אולי עדיף אטומספרי, ומשם להתפתח.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

אין לי יותר מדי כוח להטפות מוסר אבל קח בחשבון שאם אתה קונה רכב ספורטיבי כרכב ראשון המהירויות שתגיע אליהן יהיו יותר הרבה יותר גבוהות מרכב רגיל, הטעויות שתעשה יהיו הרבה יותר חמורות והשלילות רשיון הרבה יותר ארוכות. That out of the way...

"איביזה לא יציבה בפניות" - למה אתה זורק שטויות? מגבלות האחיזה של הרכב גבוהות. יש דברים שהוא פחות מצטיין בהן מספורטיביות הארדקור אבל בתור "רכב ספורט לצעירים" כהגדרתך הוא מתאים בול. הוא גם סחיר מאד ואת הדור הקודם שנשמע כרכב מצוין למטרות שלך אתה יכול לקנות במחירי רצפה. לדעתי המועמדת הכי מתאימה.

שאר הדברים שנכנסים לך בתקציב כיד 2 חדשה יחסית שמוגדרים כרכבים ספורטיביים: פיאט אבארט, קליאו ספורט, MX5, WRX. כל אחד מהרכבים האלה מתכונן להיות נהוג חזק, גם אם "קרעו" אותו זה לא אומר שהרכב לא יהיה אמין.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

אתה יכול לרכוש את הפולו GTI החדשה בעלת מפרט כשל קופרה ומחיר נמוך יותר.

מכיוון שהינך נהג חדש לא הייתי קופץ מעל הפופיק וקונה רכב חזק כמו WRX (אחזקה מטורפת,ועם כל ניסיון וותק נהיגתך ושל אחיך עדיין אינכם ברמה שכזאת,תשתפשפו).

מדוע שלא תרכשו אלפא רומיאו מיטו,סיאט ליאון 1.8T,פיאט בראבו ידנית...

תתחיל עם רכב מהנה שאיננו בעל כוח רב ותשתדרג שתמצה אותו או תרגיש שאתה מוכן.

תסכים איתי שכל הנסיעות שביצעת באופן אינטנסיבי במשפחתיות חלושות(אלמרה,B3) וחסרות מזג ואופי ספורטיבי לא הכין אותך לביית מכוניות פראיות וחזקות בהרבה.

פורסם

או שאתה רואה יותר מידי חי בLA LA לנד או שאביך לא יודע לאן הוא נכנס, נתחיל מזה שעד לא מזמן לאחי הקטן בן ה18 הייתה לו איביזה FR בוקה נגרה אומנם יד שנייה אבל עדיין אחרי שהוא סיים מלווה והכול קיבל את האוטו ועם כל ההבטחות שלו לא עבר יותר מחצי שנה ועשה את האוטו טוטאל, ותקופה הוא היה נוהג על הרכב שלי X5. עד שרכשתי לו משהו קצת יותר "רגוע" מאזדה 3 מנוע 2.0 שנת 09 לפחות איתה אני יודע שהוא נוהג יותר רגוע ולא מתפתה ללחוץ או לבדוק את היכולת של הרכב, אבל עדיין מה שאני בא בעצם להגיד לך שאתה ואחיך תרכשו איזה רכב יותר סולידי ולא ספורטיבי עם כל זה שאתה רק "בטוח" שאתה יודע לנהוג כמו שצריך, ועוד שנהגת על עגלות שלא זזות בכלל כמו ה-B3. חוץ מזה שמי אמור לשלם ביטוח, דלק, אחזקה, טיפולים וכ'ו? אביך או אתה מודעים להוצאות האלה במיוחד לרכבים שאתם מחפשים אני יכול להגיד לך שביטוח לאיביזה FR לנהג חדש+צעיר עולה בסביבות ה9,000 +- עם לא יותר, אז תחשבו על הנושא הזה שוב ותראו אם באמת אתם רוצים להיכנס לזה.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

פורסם

האיביזה קופרה בהחלט כן יציבה בפניות. הסר דאגה מליבך. היא אולי לא הכי "מתנהגת" אבל היא בסדר לצרכים שלכם, כמו גם אחותה הפולו GTI.

WRX יד שנייה זה לא רעיון טוב. מדובר במכונית פחות מתאימה לנהג חדש, וגם יקרה משמעותית לאחזקה. חבל.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
מה הכיוון שלך?

הנעה קדמית/אחורית?

קונברטיבל/קופה/סדאן?

קח בחשבון שב150K אתה יכול למצוא רכב עם עלויות ביטוח ואחזקה גבוהות מאוד (נהג צעיר, חדש, מתחת לגיל 18 עם פחות משנה רשיון).

אולי שווה להתחיל רגוע. אמנם בוגר לגילו, אבל גם אנשים בוגרים עושים טעויות שנובעות מחוסר נסיון.

הצעה שלי - להתחיל בהנעה קדמית טעימה, אולי עדיף אטומספרי, ומשם להתפתח.

אתה צודק , אפעם לא שללתי . אני חושב בידיוק כמוכם . למה לא להתחיל רגוע ?

בקשר להנעה קדמית / אחורית , לא ממש משנה לי . אני לא הולך לדפוק דריפטים בכיכרות וצלחות בחנייה ...

ובהחלט יש רכבים חזקים מאוד עם הנעה קדמית ככה שאין לי בעיה בנושא הזה .

אין לי יותר מדי כוח להטפות מוסר אבל קח בחשבון שאם אתה קונה רכב ספורטיבי כרכב ראשון המהירויות שתגיע אליהן יהיו יותר הרבה יותר גבוהות מרכב רגיל, הטעויות שתעשה יהיו הרבה יותר חמורות והשלילות רשיון הרבה יותר ארוכות. That out of the way...

"איביזה לא יציבה בפניות" - למה אתה זורק שטויות? מגבלות האחיזה של הרכב גבוהות. יש דברים שהוא פחות מצטיין בהן מספורטיביות הארדקור אבל בתור "רכב ספורט לצעירים" כהגדרתך הוא מתאים בול. הוא גם סחיר מאד ואת הדור הקודם שנשמע כרכב מצוין למטרות שלך אתה יכול לקנות במחירי רצפה. לדעתי המועמדת הכי מתאימה.

שאר הדברים שנכנסים לך בתקציב כיד 2 חדשה יחסית שמוגדרים כרכבים ספורטיביים: פיאט אבארט, קליאו ספורט, MX5, WRX. כל אחד מהרכבים האלה מתכונן להיות נהוג חזק, גם אם "קרעו" אותו זה לא אומר שהרכב לא יהיה אמין.

אני בנאדם שאומר את האמת ולא מספר סיפורים , אני יכול להגיד לך בלב שלם שכן אתה צודק ! אם יהיה לי רכב כזה אני ילחץ .

כמה שאני אחראי ואני מאוד אחראי וכמה שאני בוגר ואני מאוד בוגר , אין מה לעשות כשזה מגיע לכוח , נהיגה , שליטה פשוט קשה לי לנסוע לאט . בדרך כלל אני עובר את המהירות המותרת , כמובן שלא בצורה מוגזמת אבל עובר 10-15-20 קמ"ש .

אני מאוד זהיר ולוקח בשיא הרצינות את הנהיגה בכבישים , עצור , זכות קדימה , חוקים .. וכל מה שאפשר להיזהר ממנו .

אבל שזה מגיע למהירות אני אוהב לתת את הלחיצה הזאת ביציאה מכיכר אני אוהב לתת אותה ביציאה מפנייה אני אוהב ללחוץ וזה מה שמפחיד אותי ! אני יכול לשלוט על עצמי יש לי אופי חזק , אבל זה די ברור לי שאם יהיה לי רכב כמו WRX אני לא יסע על 30 קמ"ש .

אני לא זורק שטויות , אפעם לא קבעתי עובדה . אני לא כתבתי "איביזה לא יציבה בפניות - נקודה !" .

אני כתבתי "הבנו" שאיביזה לא יציבה בפניות , כשביררנו עליה עם בחור משכמו ומעלה כך טען .

לכן כתבתי "הבנו" כלומר ככה הבנתי ובגלל זה אני מתייעץ פה ושואל , בשביל שאם אני טועה מישהו יתקן אותי לא קבעתי שום עובדה ולא זרקתי שום שטות .

אני חולם על הקופרה מגיל קטן אני פשוט אוהב את הרכב הזה ואני גם חושב שזה הרכב המתאים .

אתה יכול לרכוש את הפולו GTI החדשה בעלת מפרט כשל קופרה ומחיר נמוך יותר.

מכיוון שהינך נהג חדש לא הייתי קופץ מעל הפופיק וקונה רכב חזק כמו WRX (אחזקה מטורפת,ועם כל ניסיון וותק נהיגתך ושל אחיך עדיין אינכם ברמה שכזאת,תשתפשפו).

מדוע שלא תרכשו אלפא רומיאו מיטו,סיאט ליאון 1.8T,פיאט בראבו ידנית...

תתחיל עם רכב מהנה שאיננו בעל כוח רב ותשתדרג שתמצה אותו או תרגיש שאתה מוכן.

תסכים איתי שכל הנסיעות שביצעת באופן אינטנסיבי במשפחתיות חלושות(אלמרה,B3) וחסרות מזג ואופי ספורטיבי לא הכין אותך לביית מכוניות פראיות וחזקות בהרבה.

מסכים איתך .

או שאתה רואה יותר מידי חי בLA LA לנד או שאביך לא יודע לאן הוא נכנס, נתחיל מזה שעד לא מזמן לאחי הקטן בן ה18 הייתה לו איביזה FR בוקה נגרה אומנם יד שנייה אבל עדיין אחרי שהוא סיים מלווה והכול קיבל את האוטו ועם כל ההבטחות שלו לא עבר יותר מחצי שנה ועשה את האוטו טוטאל, ותקופה הוא היה נוהג על הרכב שלי X5. עד שרכשתי לו משהו קצת יותר "רגוע" מאזדה 3 מנוע 2.0 שנת 09 לפחות איתה אני יודע שהוא נוהג יותר רגוע ולא מתפתה ללחוץ או לבדוק את היכולת של הרכב, אבל עדיין מה שאני בא בעצם להגיד לך שאתה ואחיך תרכשו איזה רכב יותר סולידי ולא ספורטיבי עם כל זה שאתה רק "בטוח" שאתה יודע לנהוג כמו שצריך, ועוד שנהגת על עגלות שלא זזות בכלל כמו ה-B3. חוץ מזה שמי אמור לשלם ביטוח, דלק, אחזקה, טיפולים וכ'ו? אביך או אתה מודעים להוצאות האלה במיוחד לרכבים שאתם מחפשים אני יכול להגיד לך שביטוח לאיביזה FR לנהג חדש+צעיר עולה בסביבות ה9,000 +- עם לא יותר, אז תחשבו על הנושא הזה שוב ותראו אם באמת אתם רוצים להיכנס לזה.

תודה רבה , אני יברר על המאזדה מנוע 2,000 .

האיביזה קופרה בהחלט כן יציבה בפניות. הסר דאגה מליבך. היא אולי לא הכי "מתנהגת" אבל היא בסדר לצרכים שלכם, כמו גם אחותה הפולו GTI.

WRX יד שנייה זה לא רעיון טוב. מדובר במכונית פחות מתאימה לנהג חדש, וגם יקרה משמעותית לאחזקה. חבל.

תודה רבה .

• תוכן חדש...