Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מפריד שמן b.m.w x-5 2008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5427 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי דעת אם יש בפורום מישהו אשר יכול לעזור לילדעת היכן נמצא מפריד שמן בb.m.w x-5 דגם e-70 שנת 2008 יש שסתןם על המכסה שסתומים אבל לדעתי זה לא זה רציתי לדעת אם יש גם מתת לסעפת היניקה כמו בדגם הקודם

פורסם

יש לי E90 N46 והמפריד יושב אצלי מתחת לסעפת, כמעט בכל הBMW המפריד שמן יושב מתחת לסעפת.

בחלק מהמנועים יש למפריד הזה נטייה להיסתם וזה גורם להרבה צרות במנוע.

החלק מורכב משתי צנטריפוגות שמפרידות את השמן מהזגים.

מה הבעיה שבעקבותיה אתה שואל?

תתן את אותיות המנוע שלך ואני יגיד לך במדויק איפה המפריד יושב.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

יש לי לחץ ואקום כשהמנוע עובד אי אפשר לפתוח את המכסה של השמן פעם היה לי תופעה כזו ב318 שנת 99 וזה היה הנשם הרמתי תסעפת בגיפ יש שם מן שסתום חשמלי ממש לא נראה כמו המפריד שאני מכיר או כמו שיש באוטו שלך ואני מכיר b.m.w פירקתי אותו ויום ראשון אני אשאל בקמור אם זהו החלק אבל תודה על העזרה

פורסם

ברמה העקורנית אמור להיות שם וואקום, זה התפקיד של הנשם.

אך יש דיאפרגמה ושסתום שאמורים לווסת את הוואקום.

האם הסל"ד שלך קופץ או יציב?

פורסם
סליחה על השאלה, מה תפקיד המפריד שמן ואיך הוא קשור לוואקום סעפת יניקה?

כתוצאה מהשרפה בחלל הצילינדר, מתפשטים גזים בתוך חלל הצילינדרים. על הבוכנות ישנם רינגים שתפקידם לאטום ולא לאפשר מעבר של גזים לעבר אגן השמן.

לצערנו אין 100% אטימה וחלק מגזי השרפה מצליחים לברוח,לעבר אגן השמן. גזים אלו מחילים אדי מים, פחמן דו חמצני ועוד תוצרי שריפה. הגזים שחדרו לעבר אגן השמן יוצרים שם לחץ ובנוסף החומרים שהם מכילים גורמים לבלאי השמן. את הלחץ מאגן השמן יש לסלק וכידוע לחץ זורם מגבוה ללחץ נמוך.

איפה יש לנו מערכת של תת לחץ באוטו?- בסעפת היניקה ישנו תת לחץ, שנגרם כתוצאה מתהליך היניקה של הבוכנות.

נשם המנוע שקרוי גם ,מפריד שמן, מחובר בצידו האחד אל הנקודה הכי גבוה במערכת השמן ובצידו השני אל סעפת היניקה שיוצרת לנו תת לחץ.

בנוסף לגזים שנפלטו אל מערכת השמן כתוצאה מהשרפה, יש לנו גם אדי שמן שהתחממו ונהפכו לגז וגם אדים אלו ישאבו כתוצאה מתת הלחץ לעבר הנשם. על מנת שלא יסולקו אדי השמן, יש בתוך הנשם מערכת צנטריפוגת שתפקידה להפריד את אדי השמן מהגזים שחדרו. הגזים שהופרדו מעוברים לתוך הסעפת כתוצאה מתת הלחץ ששרוי שם ואילו אדי השמן שהופרדו חוזרים בחזרה לאגן ע"י צינור שלישי שמחובר ממפריד השמן, לצינורית של מד השמן ע"י מחבר T.

מכאן למדנו: שסעפת היניקה מחוברת ע"י צינור, לתוך מערכת השמן דרך הנשם וכתוצאה מזה נוצר במערכת השמן תת לחץ.

תמונה מהקטלוג:

202.png

התמונה המצורפת למטה מראה לנו מפריד שמן של BMW E46 מנוע N42. בתמונה ניתן לראות 3 מחברים לצינורות. השמאלי מחובר לסעפת היניקה ליצירת תת לחץ, האמצעי לנקודה הכי גבוה במערכת השמן (מכסה שסתומים) והימני זה הצינור שמחזיר את השמן לצינור המדיד.

מקווה שעזרתי,

אופיר רודניצקי

מפריד שמן.jpg

• תוכן חדש...