Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה נכון למזגן ביתי.

במזגן בייתי הטמפרטורה ביציאה מפתחי המיזוג היא באמת הטמפרטורה שקובעים בשלט, וזה לא יורד מ 16 מעלות צלזיוס.

במזגני הרכב זה שונה, הטמפרטורה ביציאה מפתחי המיזוג במהירות מאוורר נמוכה אמורה להיות 8-10 מעלות ואף פחות.

+1

הטמפ' במזגן של רכב קרובה לנק' הקיפאון אצלי בונדורה למשל מדדתי טמפ' לפני חודש זה מראה לי 5 מעלות בתאי המזגן ובדיוק המדחס מפסיק את פעולתו (על מהירות מאוורר אחד כמובן), במזגנים ביתיים עד כמה שידוע לי זה אותו עיקרון כשאתה מכוון אותו על 16 מעלות למשל מדובר על כך שטמפ' החדר תהיה 16 מעלות כי הרי אם יצא מפתח המזגן 16 מעלות הוא לא ישאר כך, כשהאויר יוצא מתאי המזגן הוא מתחמם וכך טמפ' החדר לעולם לא תהיה 16, לכן הטמפ' שיוצאת מתאי הקירור היא יותר נמוכה מהטמפ' שמצויינת בשלט.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חייב להבין בילבלתם אותי לגמרי.

אם אני נוסע ברכב ללא בקרת אקלים ומכוון את בורר הטמפרטורה למצב של 3/4 מהקור.

זה לא אמור לחסוך בפעולת המדחס לעומת קור מקסימאלי?

תדה..

פורסם

העניין הוא שפשוט אם אתה מכוון את הטפ' למקסימום המדחס פשוט יעבוד עד שהטרמוסטט יעצור אותו כשהוא יגיד לקור המקסימלי במעבה, אם תכוון את הטמפ' ל 3/4 המדחס פשוט יעבוד פחות זה הכל. תבין דבר אחד המדחס תמיד דוחס אותו דבר אין לו רמות כל העניין פה זה כמות ההפסקות שהוא עושה, ככל שתכוון ליותר קר הוא יעבוד יותר ויהיו פחות הפסקות.

פורסם
העניין הוא שפשוט אם אתה מכוון את הטפ' למקסימום המדחס פשוט יעבוד עד שהטרמוסטט יעצור אותו כשהוא יגיד לקור המקסימלי במעבה, אם תכוון את הטמפ' ל 3/4 המדחס פשוט יעבוד פחות זה הכל. תבין דבר אחד המדחס תמיד דוחס אותו דבר אין לו רמות כל העניין פה זה כמות ההפסקות שהוא עושה, ככל שתכוון ליותר קר הוא יעבוד יותר ויהיו פחות הפסקות.

ברכב וגם בבית במצב קרור המעבה לא מתקרר אלא מתחמם

פורסם

אז אני כן חוסך ברגע שאני מכוון ל3/4 מהטמפרטורה הכי נמוכה.

הייתה פה קודם תגובה שבילבלה אותי:

"המזגן תמיד פועל על מקסימום קור, יש חיישן טמפרטור במאדה של המזגן, שמנתק את המדחס אם הטמפרטורה יורדת מתחת לסף מסויים שקבע היצרן ( קצת לפני נקודת הקיפאון)

טמפרטורה ביציאה מפתחי מיזוג היא בערך 10 מעלות.

כשאתם מזיזם את בורר הטמפרטורה של המזגן, האוויר שמקורר על ידי המזגן מנותב למערכת חימום פנים של הרכב, ושם הוא מתחמם."

:shock: :shock: שוב בילבל אותי....

פורסם
ברכב וגם בבית במצב קרור המעבה לא מתקרר אלא מתחמם

נכון, התכוונתי להגיד במייבש (שבד"כ הטרמוסטט נמצא עליו) לא במעבה, במעבה גז מגיע מהיחידה הפנימית לתוך המעבה כדי שהוא יקרר אותו לפני הדחיסה שתהיה כדי יעילה יותר, לכן המעבה חם כי מגיע אליו גז חם.

פורסם
אז אני כן חוסך ברגע שאני מכוון ל3/4 מהטמפרטורה הכי נמוכה.

הייתה פה קודם תגובה שבילבלה אותי:

"המזגן תמיד פועל על מקסימום קור, יש חיישן טמפרטור במאדה של המזגן, שמנתק את המדחס אם הטמפרטורה יורדת מתחת לסף מסויים שקבע היצרן ( קצת לפני נקודת הקיפאון)

טמפרטורה ביציאה מפתחי מיזוג היא בערך 10 מעלות.

כשאתם מזיזם את בורר הטמפרטורה של המזגן, האוויר שמקורר על ידי המזגן מנותב למערכת חימום פנים של הרכב, ושם הוא מתחמם."

:shock: :shock: שוב בילבל אותי....

למה? הרי ברכב יש שני "רדיאטורים" פנימים אחד של הקירור שאליו מגיע הגז, והשני של החימום שאליו מגיעים המים של קירור המנוע, בניהם יש תריס והמעבר בין חום לקור בעצם מווסת את התריס, אם זה אם אתה שם את הטמפ' לקור מקסימלי אז התריס סגור לרדיאטור החימום והאויר עובד רק דרך הרדיאטור של הקירור וההפך, כשאתה שם את הטמפ' על אמצע כך גם התריס.

פורסם
נכון, התכוונתי להגיד במייבש (שבד"כ הטרמוסטט נמצא עליו) לא במעבה, במעבה גז מגיע מהיחידה הפנימית לתוך המעבה כדי שהוא יקרר אותו לפני הדחיסה שתהיה כדי יעילה יותר, לכן המעבה חם כי מגיע אליו גז חם.

שמש מה שנמצא על המייבש זה פרסוסטט לא טרמוסטט

פרסוסטט=בקר לחץ

טרמוסטט=בקר טמפרטורה

פורסם

ז"א אחרי התריס?

שמע אתה לא ברור בעליל ואני אומר את זה בתור בנאדם שאין לו שום בעיה בהבנת הנקרא.

ההסבר שלך נשמע לא הגיוני בגרוש

פורסם
ז"א אחרי התריס?

שמע אתה לא ברור בעליל ואני אומר את זה בתור בנאדם שאין לו שום בעיה בהבנת הנקרא.

ההסבר שלך נשמע לא הגיוני בגרוש

אוקיי..הסברתי לך הכי פשוט שאפשר, מה לא הבנת?

פורסם

שמש - מה שיושב על המייבש זה פרסוסטט, כמו שאמר TEYAL, תפקידו לנתק את המדחס במידה והלחץ במערכת עולה מעבר ללחץ מסויים.

טרמוסטט נמצא במאדה (יחידה פנימית).

ואני חולק על מה שאמרת לגבי חיסכון בדלק, כשבורר חימום נצמא על 3/4 חום.

לדעתי המדחס יעבוד אותו דבר, בורר חימום שולט רק על תריסי האוויר ולא משפיע על פעולת המדחס.

פורסם
שמש - מה שיושב על המייבש זה פרסוסטט, כמו שאמר TEYAL, תפקידו לנתק את המדחס במידה והלחץ במערכת עולה מעבר ללחץ מסויים.

לדעתי המדחס יעבוד אותו דבר, בורר חימום שולט רק על תריסי האוויר ולא משפיע על פעולת המדחס.

לגבי הפרסוסטט מסכים איתך טעות שלי.

ולגבי פעולת המדחס האמת שגם אני חשבתי כמוך עד ששמעתי מאיש מזגנים שאמר שהמדחס עושה פחות הפסקות כשהקור לא מכוון על מקסימום האמת שזה נשמע לי לא הגינוי ביחוד כשאצלי ברכב ווסת הטמפ' מחובר ע"י צינורות וואקום בלבד ללא חיבור חשמלי, אוליי הוא הטעה אותי?..

פורסם

זה בדיוק מה שהבנתי!!!!

שהתפוקה של הקור נשארת קבועה רק שבמשחק בורר טמפרטורה לכיוון 3/4 קור - הקור פשוט "מתבזבז" בגלל ערבוב אוויר חם מכיוון רדיאטור החימום.

אז מה הפתרון למעשה? לעבוד על קור מקסימאלי ולכבות את המדחס מדיי פעם? זה לא יצור בלאי?

• תוכן חדש...