Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5440 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

במזגן של הרכב יש שתי אפשרויות בעיקרון : a/c, או ECO

החלפתי ביניהם ולא ממש הבנתי מה כל אחד מהם עושה\מה השוני ביניהם?

קראתי אולי שeco יותר חסכוני?

מישהו יודע?

תודה

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום רב !

אקו אכן חסכוני יותר.

מדחס המזגן מתנטרל עד שרמת הקור יורדת ומתחבר שוב, ובכל מעמיס פחות על המנוע, וכך חוסך בדלק.

ואילוA/C המדחס כל הזמן פועל.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
מדחס לעולם לא פועל כל הזמן .

מצב החסכון מדמה מצב שבו לדוגמא אתה מעלה את הטרמוסטט ל 25 מעלות במקום 24 .

+1

מצב אקו כמו שאמר דודידו בעצם גורם למדחס לעבוד פחות ע"י הורדת טמפ' עצירה ואילו במצב AC המדחס פועל עד שהוא מגיע לקור המקסימלי והטרמוסטט עוצר אותו.

פורסם

אז בעיקרון, עם מצב eco, למרות שכיוונתי את המזגן על מקסימום קור, הוא לא יספק לי אותו על הזמן אלא המדחס יפסיק

לעבוד בטמפרטורה טיפה פחות קרה?

ולצביקה: שמתי לב שכשאני על a\c המדחס מתנתק מדי פעם שהאויר קר מספיק

פורסם

גיא שלום רב !

קרא את תגובתו של דודדו ואת תגובתו של שמש.

מהקריאה תבין שבאקו(אקונומי+חיסכון), המזגן פועל בצורה חסכונית, יתכן והוא שומר על טמפרטורה קבועה יותר וגבוהה יותר כמו25 מעלות ולא 24,כמו שכתבו קודמי), בכל מקרה הוא מעמיס פחות על יותר ותשמר כך כל הזמן, על חשבון חסכון בדלק.

אם המזגן שלך מקפיא, התחל בA/C ועבור תוך זמן קצר לאקו.

בברכה

צביקה

פורסם

אני יודע שזה יישמע קצת מצחיק, אבל בבקשה להתייחס לתגובה ברצינות חח

אם בן אדם כיוון את המזגן על טמפ' מסוימת ורוצה קור מסוים, אז לעבור למצב eco זה בעצם לעשות שיהיה טיפה פחות

קר, אולי המדחס שם עובד יותר חסכוני אני לא יודע, בעיקרון זה אומר להתפשר על הקור לטובת חיסכון בדלק?

כמו למשל להאיץ פחות בשביל לחסוך בדלק, לנסוע על 90 במקום 110?

בן אדם רוצה מידת קור מסוימת באוטו, ומצב eco אומר שלא יהיה קר כמו שהוא רוצה לטובת חיסכון בדלק

האם זו הכוונה?

פורסם
המזגן פועל בצורה חסכונית, יתכן והוא שומר על טמפרטורה קבועה יותר וגבוהה יותר כמו25 מעלות ולא 24,כמו שכתבו קודמי)

במזגן רגיל ללא בקרת אקלים אין דבר כזה 24 או 25 מעלות.

המזגן לא מודד טמפרטורה בתא הנוסעים.

המזגן תמיד פועל על מקסימום קור, יש חיישן טמפרטור במאדה של המזגן, שמנתק את המדחס אם הטמפרטורה יורדת מתחת לסף מסויים שקבע היצרן ( קצת לפני נקודת הקיפאון)

טמפרטורה ביציאה מפתחי מיזוג היא בערך 10 מעלות.

כשאתם מזיזם את בורר הטמפרטורה של המזגן, האוויר שמקורר על ידי המזגן מנותב למערכת חימום פנים של הרכב, ושם הוא מתחמם.

מזגני הרכב "לא יודעים" לחמם את האוויר.

מצב ECO למייטב הבנתי משנה את נקודת ניתוק המדחס. במצב זה המדחס יתנתק בטמפ' קצת יותר גבוה, אבל זה לא 24 או 25 מעלות.

נניח במצב רגיל המדחס מתנתק כשטמפ' במאדה היא 1-2 מעלות צלזיוס, ובמצב ECO - ב 3-4 מעלות צלזיוס.

פורסם
בן אדם רוצה מידת קור מסוימת באוטו, ומצב eco אומר שלא יהיה קר כמו שהוא רוצה לטובת חיסכון בדלק

נכון. במצב ECO האוויר שיזרום מפחי המזגן יהיה מעט פחות קר.

פורסם

אה ועוד שאלה אליך צביקה ברשותך,

פתחתי נושא לפני שבוע או שבועיים בנוגע לתיבת האוטומטית בלנסר 92.

בעיקרון אני חשבתי שהתיבה היא 4 הילוכים ואתם העמדתם אותי על טעותי ואמרתם שהיא 3 הילוכים בלבד.

אז אולי תסביר לי משהו בנושא:

כשאני לוחץ על דוושת הדלק עד לסוף מהלכה מהרגע שאני מזנק מהרמזור עד ל100 110, באמת הרגשתי שהאוטו העביר

הילוך אחד בערך ב40 קמ"ש, עוד אחד ב70 קמ"ש, ומשם "נתקע" על הילוך שלישי.

אבל כשאני מאיץ בצורה מתונה, האוטו מעביר הילוך בערך ב20 קמ"ש, אחכ שוב ב60 70 קמ"ש אולי טיפה לפני, ואז

אני בעיקרון שוב "תקוע על הילוך שלישי".

אבל אז גיליתי משהו, בכביש 431 שם אפשר לנסוע יחסית מהר, גיליתי שאם אני נשאר על 90, 100, אפילו 105 האוטו לא זז מההילוך השלישי, לפעמים גם שאני עובר את ה110, אבל, שאני עובר את ה110 והסל"ד כבר צועק ב4000, פתאם יש העברת הילוך ואז אני יכול לרדת ל100 ואני בעצם על "הילוך רביעי" והמנוע פחות צועק.

אולי מדובר באיזהשהיא ירידה בסל"ד שמישהו פה רשם לי או משהו כזה, אבל תסמכו עליי, בהרגשה של האוטו מרגישים בבירור

כמו עלייה בהילוך, ירידה פתאומית של הסל"ד.

סיכום של הכל:" כשאני מאיץ או לא מאיץ באוטו זה לא משנה, ועובר את המהירות 110, בבירור אני מרגיש מעבר הילוך, ולפי הספירה זה אמור להיות הילוך רביעי.

אשמח למענה, תודה רבה

פורסם

שלום רב !

בנוגע לתיבת ההלוכים אין הלוך רביעי.

אצלי ברכב , איני חש בכלל את העברת ההלוכים , בין ראשון שני או שלישי, אני חש רק את הירידה בסלד, ובהילוך שלישי הסלד עולה כל הזמן במידה ואני מנסה להאיץ מעל 90.

בנוגע למזגן, יש לי הערה קלה לבוקי ידידי!

יש לי לקוח באילת, שהוא מתקין מזגנים מקצועי, והיתה לנו שיחה מקצועית בשבוע שעבר, ובין היתר דיברנו על מזגנים, והוא טוען שבמזגן ביתי, וכמדומני הוא ציין גם במזגן ברכב, הטמפרטורה במזגן לא יורדת מ16 מעלות צלסיוס, גם אם הסקאלה בשלט תראה פחות מ16, בעזרת מד טמפרטורה המוכנס בשלבים, הטמפרטורה תראה 16 מעלות ולא פחות.

אלא כנראה אם יש בעיית תרמוסטט הגורם לקפיאה, ואז המזגן מקפיא, עד שהמדחס מפסיק להקפיא, כי הגז לא מצליח לזרום.

בברכה

צביקה

פורסם

איפה מודדים את ה 16 מעלות ?

המספרים בהסבר שלי הם מספרים לדוגמא, הטמפרטורה במאדה של המזגן קרובה ל 0 מעלות ובכל מקרה לא 16 ולא 25.

הטמפרטורה ביציאה האוויר מפתחי המיזוג יכולה להיות שונה, לדעתי זה סביב 8-10 מעלות.

פורסם

בוקי ידידי, שלום רב !

כוונתי לפתחי המיזוג, וחברי מאילת, טוען שהטמפרטורה הנמוכה ביותר גם במזגן ביתי היא מינימום 16 מעלות, ואדם רגיל לא זקוק ולא מסוגל לתפקד בטמפרטורה כזאת לאורך זמן , אך בוא נמתין לחברנו איציק נ. שעבר לאחרונה לעיסוק ופרנסה בשטח המיזוג הביתי, וזאת הזדמנות לאחל לו בהצלחה.

בברכה

צביקה

פורסם

זה נכון למזגן ביתי.

במזגן בייתי הטמפרטורה ביציאה מפתחי המיזוג היא באמת הטמפרטורה שקובעים בשלט, וזה לא יורד מ 16 מעלות צלזיוס.

במזגני הרכב זה שונה, הטמפרטורה ביציאה מפתחי המיזוג במהירות מאוורר נמוכה אמורה להיות 8-10 מעלות ואף פחות.

• תוכן חדש...