Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, אבל לא בגלל תנע. מכונית בקנ"מ גדול תפעיל כוח כלפי מטה (משקל) שימנע המתקליט לזוז.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בעניין הסוסים:

נניח שכל צמד סוסים מחובר לעגלה בנפרד, כאשר תאורטית כל זוג מושך את העגלה לבד. במקרה הנ"ל, הכוח שיפעל על העגלה הוא סכום הכוחות שכל צמד מפעיל על העגלה, קרי 6 כוחות סוס (או 6 ניוטון, אם אתה רוצה לדייק).

במקרה השני, שכל זוג מושך את האחר, כל צמד ירגיש סכום כוחות שפועל עליו: על הזוג הקדמי לא פועל כוח. על הזוג השני לעומת זאת, פועל כוח המשיכה של הזוג הראשון, מכאן שעליו יפעלו 2 כוחות סוס (או שני ניוטון). על הזוג השלישי, יפעל הכוח הפועל על הזוג השני, והכוח שהזוג השני מפעיל - כלומר יפעל עליו 4 כוחוס סוס (4 ניוטון). העגלה במקרה הנ"ל, תרגיש את סכום הכוחות הפועלים על הזוג השלישי והכוח שהזוג השלישי מפעיל, כלומר 6 כוחות סוס (6 ניוטון).

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

ונניח שהמשקל של המכונית לא היה מספיק גדול כדי למנוע מהתקליט לזוז- או להאיט אותו אפילו. כשהוא יתחיל לזוז, עדיין המאסה הגדולה של המכונית תדאג להשאיר אותה נייחת בהתאם לחוק של עצמים נייחים השואפים להישאר כך.

בנוגע לסוסים- אתה טוען שבכל מקרה אין הבדל בצורת החיבור של הסוסים, בכל מקרה יופעל 6 ניוטון. רק שבמקרה השני, הסוסים שבאמצע יימשכו ע"י אלו שבהתחלה, פלוס ייתנו את המשיכה שלהם.

אני חושב שעכשיו הבנתי. תודה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
החוק השלישי של ניוטון. משהו כמו "כל הפעלה של כח גוררת כח בכיוון הפוך ועוצמה זהה".

אתה מוציא גז בלחץ, ואותו הכח בדיוק הוא מה שהודף אותך קדימה.

לצורך העניין, כשאתה זורק משהו בהעדר כח כובד, אתה נזרק לכיוון השני.

זה ההסבר שציפיתי לראות :mm_yeah: ,כמובן ידעתי את התשובה לפני ששאלתי.

פורסם

רק תיקון קטן שיקל לך על ההבנה: החוק הוא שכל עצם שואף להתמיד במצבו הנוכחי.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
החוק הוא שכל עצם שואף להתמיד במצבו הנוכחי.

תודה, קיצרת לי את הכתיבה של החלק הרלוונטי של החוק כל פעם...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...