Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלון, אתה צודק, ולא הקשבתי לך- כולל לקיחת הזמן לראות את הסרטונים שצירפת, שזה היה לא מנומס בכלל מצידי, וסליחה.

כמו שאמרו באחד הסרטים שראיתי לפני שנים רבות,

"אם מישהו טרח ולקח את הזמן לכתוב לך מכתב, מן הנימוס שלפחות תשקיע מספר דקות לקרוא אותו".

בקטנה :-P , העיקר שהבנת, שיגע אותי שכל הדרך שלך נכונה אבל המסקנה הסופית מוטעית... עכשיו אני יכול לישון בשקט :wink:

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מנוע חללית עובד ע"י שריפה של דלק מיוחד, נוזלי או מוצק, המכיל אחוז מסויים של חמצן ע"מ לאפשר בעירה, והחללית נעה עקב פליטת הגז שנוצר מהתהליך החוצה.

הסברת רק את הפעולה,לא את העיקרון.

מנוע של חללית פולט גז לחלל ריק, אין שום התנגדות לפליטת הגז, הוא זורם בחופשיות החוצה ואין שום דבר "לאחוז" בו כדי ליצור תנועה של החללית לכיוון הנגדי. איך בכל זאת החללית מצליחה לטוס ?

פורסם

זה עדיין לא משנה את הגרעין הקשה של השאלה.

משיכת חבל, אני ובאגירה מול קיר.

אני שני, באגירה ראשון (כבוד!).

האם אני מושך רק את החבל- או שאני למעשה מושך את באגירה? או את שניהם?

זה הגרעין הקשה.

טוב, אולי אם נסביר לך כמנו לילד בן 3 תבין משהוא.

כשהיית ילד, שרת משוך בגזר?

מה בעצם תרמה סבתא אלישבע כשמשה את אליעזר?

מה תרמה אביגיל כשמשכה את אלישבע?

מה תרם הבהב הכלב? וחתול מיאו? ועכבר אפור השכם?

06122005125622.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מנוע של חללית פולט גז לחלל ריק, אין שום התנגדות לפליטת הגז, הוא זורם בחופשיות החוצה ואין שום דבר "לאחוז" בו כדי ליצור תנועה של החללית לכיוון הנגדי. איך בכל זאת החללית מצליחה לטוס ?

זה בדיוק הקטע.

תהליך הבעירה נותן אנרגייה. האנרגייה הזו מנסה להימלט בצורה של גז. מאחר ואין שום דבר שימנע מהגז לברוח, ואין שום דבר שיאחז בו, ומנגד- אין שום התנגדות או שום דבר שיפריע לחללית לזוז, הגז דוחף את החללית קדימה.

ניסית פעם לנקות את הבגדים אם קומפרסור אוויר? הרגשת את העוצמה שלו על הגוף? אותו עיקרון. אם היית עושה את זה בחלל, היכן שאין לך מאסה, זרם האוויר הזה היה דוחף אותך רחוק.

טוב, אולי אם נסביר לך כמנו לילד בן 3 תבין משהוא.

כשהיית ילד, שרת משוך בגזר?

מה בעצם תרמה סבתא אלישבע כשמשה את אליעזר?

מה תרמה אביגיל כשמשכה את אלישבע?

מה תרם הבהב הכלב? וחתול מיאו? ועכבר אפור השכם?

06122005125622.jpg

הם משכו ישירות את אליעזר... ואם אליעזר היה במשיכת חבל, איך זה היה משנה את התמונה?

(אחלה תמונה להמחשה, אגב.)

מה קורה מבחינת חלוקת הכוחות על החבל???

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

החוק השלישי של ניוטון. משהו כמו "כל הפעלה של כח גוררת כח בכיוון הפוך ועוצמה זהה".

אתה מוציא גז בלחץ, ואותו הכח בדיוק הוא מה שהודף אותך קדימה.

לצורך העניין, כשאתה זורק משהו בהעדר כח כובד, אתה נזרק לכיוון השני.

(הפרופסור המטורף, אדי מרפי מפליץ את דרכו בתוך חללית לאנשהו).

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

זה וגם: חוק שימור התנע. כשהחללית לא נעה, התנע שלה 0. כאשר היא פולטת גז לכיוון מסויים, חייבת להיות לה תנועה בכיוון ההפוך, בכדי שסכום התנעים יהיה שווה (וזה אכן כך).

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אתה מתכוון לקבהי"ם (קידום בעזרת הפלצות ויציאות מסריחות)?

נשמע כמו הקריירה של מירי רגב! :twisted:

ומהיום נא לקרוא לי המנהל הנכבד, ירום הודו, מורנו ורבנו, שמש העמים, הקדוש בגירה!:lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הרי בשני המצבים זו אותה התועה בדיוק, המסוע לא מאט את המטוס.

מה שאתה כותב נכון, בתנאי שהמטוס מקובע.

למה אני מתכוון?

קח עגלת קניות בסופר,שים אותה על אותו מסוע,מה יקרה?

כל העגלה תנוע יחד עם המסוע,לא רק הגלגלים.

אותו דבר עם מטוס, תניח אותו על מסוע ואז תפעיל את המסוע- המטוס בהחלט יזוז מכיוון שהוא בעל משקל רב ומפעיל לחץ על הגלגלים ולכן הוא ינוע עם המסוע.

ולמרות זאת,המטוס עדיין יוכל בסופו של דבר להמריא,ובאותה מהירות המראה רגילה, אבל הוא כן יצטרך להשקיע יותר אנרגיה, לפחות בתחילת ההאצה עד למהירות ההמראה הרגילה שלו ששם יש כבר מספיק כוח עילוי כדי להמריא.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

ומהיום נא לקרוא לי המנהל הנכבד, ירום הודו, מורנו ורבנו, שמש העמים, הקדוש בגירה!:lol:

המנהל הנכבד, ירום הודו, מורנו ורבנו, שמש העמים, הקדוש בגירה!, רציתי לומר משהו.

קבה"ים, זו שיטת העבודה של הממונים עליי... לא רק של המירי הזו.

:roll:

אותו דבר עם מטוס, תניח אותו על מסוע ואז תפעיל את המסוע- המטוס בהחלט יזוז מכיוון שהוא בעל משקל רב ומפעיל לחץ על הגלגלים ולכן הוא ינוע עם המסוע.

הפוך, גוטה.

בגלל שהמטוס כל כך כבד, הוא ישאף להישאר נייח (אלא אם תפעיל את מנועיו). העגלה על המסוע זזה עם המסוע בגלל שאין לה הרבה משקל (=התנגדות לתנועה).

פורסם

שיט, טעות!

...

פורסם
שיט, טעות!

...

אכן, טעות.

הפיזיקה של ניוטון לא כוללת חוקים שמדברים על "מטוס כבד" שלא יזוז, מול "עגלה שאין לה הרבה משקל" שתזוז.

עצם שאיננו בתנועה, ישאר במקומו אם לא יופעל עליו כח לכיוון מסויים. מכיוון שהמסוע (בהזנחת חיכוך) איננו מסוגל להפעיל כח על העגלה או המטוס, הם לא יזוזו.

:turn-l:
פורסם

הוא מפעיל לחץ על הגלגלים, אבל הגלגלים מקטינים את החיכוך, ולכן כשהמסוע יזוז הגלגלים יסתובבו והמטוס ישאר במקום.

כשאתה מנסה לדחוף רכב (בניוטרל :wink:), בהנחה והוא נמצא במישור מאוזן, אתה מצליח יחסית בקלות, למרות שהוא שוקל יותר מטון ובעיקרון אין לך שום סיכוי לדחוף אותו, בזכות הגלגלים שלו אתה כן מצליח להזיז אותו (בזכות סיבוב הגלגלים), ומאותה סיבה הגלגלים של המטוס יסתובבו על המסוע.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
אכן, טעות.

הפיזיקה של ניוטון לא כוללת חוקים שמדברים על "מטוס כבד" שלא יזוז, מול "עגלה שאין לה הרבה משקל" שתזוז.

עצם שאיננו בתנועה, ישאר במקומו אם לא יופעל עליו כח לכיוון מסויים. מכיוון שהמסוע (בהזנחת חיכוך) איננו מסוגל להפעיל כח על העגלה או המטוס, הם לא יזוזו.

המסוע מפעיל כח על הגלגלים שלהם. אם כח התנע של המסוע גדול ממשקל העצם שמונח עליו, העצם יזוז. לא מכיר את חוק הפיזיקה שמתייחס לזה.

שים מכונית צעצוע על תקליט (של פטיפון).

אם זו מכונית קטנה, היא תזוז ותנוע לה בכיף. אם זה דגם בקנה מידה גדול, יש מצב שהתקליט לא יסתובב בכלל...

הוא מפעיל לחץ על הגלגלים, אבל הגלגלים מקטינים את החיכוך, ולכן כשהמסוע יזוז הגלגלים יסתובבו והמטוס ישאר במקום.

.

פלוס אחד, רק שזה לא מסביר את הקטע עם העגלה ל-YUVK.

• תוכן חדש...