Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חברים, בואו נמשיך את הדיון עם הכרכרה פה ואת הדיון על המטוס בשרשור המקורי.

אני תוהה אם לשלומי יש תשובה ודאית לעניין הזה, או שהוא גם היה סקרן כשפתח את השרשור.

:-D

התשובה הודאית היא שהוא ימריא !!

ברווז, אתה לא מקשיב לאף אחד, תקרא מה רשום בלינקים שנתתי לך (בעמוד הקודם), תראה את הסרטון, תקשיב לאנשים פה. תקח שניה לחשוב על זה שוב, אתה מבין את הדברים אבל השלב האחרון, המסקנה שלך, היא פשוט לא נכונה.

ד"א, אם נחזור לדוגמת העגלה:

נחזור למצב בו העגלה על המסוע כאשר הוא עובד, הגלגלים מיסתובבים והעגלה עומדת במקום - אם זה אתה מסכים.

עכשיו אני מגיע ודוחף את העגלה קדימה כשאני על הרצפה, לא על המסוע, האם היא צוברת מהירות קדימה ? ברור שכן ! זה בדיוק אותו הדבר - גורם לתנועה קדימה שלא תלוי כלל במסוע - במקרה הזה זה אני שעומד על הרצפה ודוחף אותה קדימה, במקרה של השאלה זה מנוע הסילון או הבוכנה שדוחף את האוויר.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פשוט תדמיין במקום גלגלים שיש למטוס גושי חמאה רכים גדולים.

הוא עומד עם החמאה על המסוע, המסוע עובד ולא קורה כלום, בגלל החמאה המסוע "מתגלץ'" ולא מזיז את המטוס.

עכשיו המטוס מתניע, הוא מתחיל להתגלץ' קדימה כי כאמור המסוע לא מפריע לו, יש חמאה ביניהם, לאט לאט הוא תופס מהירות וממריא, בדיוק כמו ממסלול רגיל. ברגע שאתה מבין שלמסוע אין שום השפעה (בגלל תווך החמאה נטול החיכוך) אז זה כמו להמריא ממסלול רגיל.

ולגבי הסוסים לא הבנתי מה אתה לא מבין. זה לא שהסוס הראשון מושך את הכל ולשני אין כלום מה לעשות - המשקל מתחלק על כולם.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

הסוסים לא מושכים אחד את השני ..( הם לא קשורים בנייהם )

בד"כ הסוסים מחוברים בצמדים לרתמות שונות - כך שכל זוג מושך את העגלה ברתמה משלו - תאורטית בנפרד

וכוח משיכת העגלה מתחלק בין שלוש הרתמות -

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
פשוט תדמיין במקום גלגלים שיש למטוס גושי חמאה רכים גדולים.

הוא עומד עם החמאה על המסוע, המסוע עובד ולא קורה כלום, בגלל החמאה המסוע "מתגלץ'" ולא מזיז את המטוס.

.

יעבוד גם עם מרגרינה? כי אני אכלתי סנדביץ עם בייקון ועוד לא עברו 7 שעות.:roll:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני מספיק גבר (או ברווז? אתם תחליטו) להודות שטעיתי.

כמו שציינתי שוב ושוב- המסוע לא קשור לכלום בשיט.

רק מה, משום מה, לא הבנתי מה מונע מהמטוס לזוז... בחור שרגיש כל כך לתמונות מנטליות שכמוני, זה פשוט בושה.

אז קראתי השאלה שוב, ושוב, ולאט, ודימיינתי לעצמי את הסיטואציה.

מטוס על מסוע ארוך.

המסוע לא מפריע למטוס והמטוס לא מזיז למסוע. 2 דברים שונים...

המטוס מפעיל מנועים, מתחיל להתקדם קדימה, צובר מהירות-ויהפוך להומו, יענו יתרומם. זה הכל.

אני הופך תשובתי ב-180 מעלות: ימריא, באבוע-בוע-בריבוע-וחצי ימריא.

(נ.ב.

הבנתי את זה לפני שקראתי את הקטע עם החמאה, ואחרי שהלכתי למיטה כשכבר לא היה לי כח לכתוב על זה פה...)

ליין מן, זה מה שאני גם ראיתי במו עיניי בקישור שהבאתי.

זה עדיין לא משנה את הגרעין הקשה של השאלה.

משיכת חבל, אני ובאגירה מול קיר.

אני שני, באגירה ראשון (כבוד!).

האם אני מושך רק את החבל- או שאני למעשה מושך את באגירה? או את שניהם?

זה הגרעין הקשה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

רק את החבל. המשקל של בגירה (הבלתי מבוטל) מופעל כלפי מטה, כלפי האדמה - אתה לא מושך אותו בכלל ולמעשה כנגד קיר אין משמעות אם בגירה נמצא או לא על החבל.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

נראה לי שהפתרון לכך הוא פשוט תרשים כוחות שיסביר לברווז הכל. אין לי זמן להכין אחד כעת, במידה ולא יעלו אחד, אכין כשאתפנה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
אני מספיק גבר (או ברווז? אתם תחליטו) להודות שטעיתי.

כמו שציינתי שוב ושוב- המסוע לא קשור לכלום בשיט.

רק מה, משום מה, לא הבנתי מה מונע מהמטוס לזוז... בחור שרגיש כל כך לתמונות מנטליות שכמוני, זה פשוט בושה.

אז קראתי השאלה שוב, ושוב, ולאט, ודימיינתי לעצמי את הסיטואציה.

מטוס על מסוע ארוך.

המסוע לא מפריע למטוס והמטוס לא מזיז למסוע. 2 דברים שונים...

המטוס מפעיל מנועים, מתחיל להתקדם קדימה, צובר מהירות-ויהפוך להומו, יענו יתרומם. זה הכל.

אני הופך תשובתי ב-180 מעלות: ימריא, באבוע-בוע-בריבוע-וחצי ימריא.

(נ.ב.

הבנתי את זה לפני שקראתי את הקטע עם החמאה, ואחרי שהלכתי למיטה כשכבר לא היה לי כח לכתוב על זה פה...)

ליין מן, זה מה שאני גם ראיתי במו עיניי בקישור שהבאתי.

זה עדיין לא משנה את הגרעין הקשה של השאלה.

משיכת חבל, אני ובאגירה מול קיר.

אני שני, באגירה ראשון (כבוד!).

האם אני מושך רק את החבל- או שאני למעשה מושך את באגירה? או את שניהם?

זה הגרעין הקשה.

יייייששש !! :-D:mm_yeah:

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
המשקל של בגירה (הבלתי מבוטל) מופעל כלפי מטה.

לכלכת, מזמן לא ראית אותי, אני כבר שנה וחצי בדיאטת שומן חזיר, ירדתי כבר ל 126 קילו ו 456 גרם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
לאלון -

היתרן של מנוע סילון בכך שהוא יאפשר המראה גם בחלל, ומנוע עם פרופלור לא.

מנוע סילון מערבב אוויר דחוס עם דלק ומצית את התערובת, לכן בחלל גם מנוע סילון לא יעבוד. ז"א, הוא צריך מקור חלופי כלשהו לאוויר ואז העיקרון של הצתה ודחיפה אל כיוון ההתקדמות ההפוך יעבוד. האוויר צריך להיות מסופק לו מהחללית.

אם כבר הנושא הזה עלה - נראה אם אתם יכולים להסביר מדוע בחלל מנוע סילון יכול לעבוד ומנוע בוכנה עם מדחף (פרופלור) לא יכול לעבוד.

כמובן שבשני המקרים החמצן מסופק מבלוני חמצן של החללית.

ויש עוד סוג מנוע, שקיים במטוסים קלים יחסית : מנוע סילון מדחף. כלומר זה מנוע עם טורבינה סילונית, רק שבניגוד למנוע סילון רגיל הטורבינה מסובבת מדחף (פרופלור) כמו של מנוע בוכנה.

אותה שאלה לגבי המנוע הזה - האם הוא יכול לעבוד בחלל ומדוע.

פורסם
רק את החבל. המשקל של בגירה (הבלתי מבוטל) מופעל כלפי מטה, כלפי האדמה - אתה לא מושך אותו בכלל ולמעשה כנגד קיר אין משמעות אם בגירה נמצא או לא על החבל.

הקיר היה לצורך פישוט ההשוואה. אבל הוא עשה אותה ללא יעילה בעליל...

בואו נניח שהקיר נמצא על מסוע (מנהלים, סליחה, אני חייב- חחחחחח), או שבעצם יש מולנו עוד 2 חבר'ה שהם האנחנו הרעים מיקום מקביל (עם השפם).

המשקל שלי מושך כלפי מטה, המשקל של באגירה מושך כלפי מטה, הכח ששנינו מפעילים הוא רק על החבל גם במקרה הזה?

אף אחד לא רואה כאן מכסחי המיתוסים ?

מטוס ממריא ממסוע

האמת, לא ראיתי. תודה (אחלה תיזמון אגב :lol: )

אם כבר הנושא הזה עלה - נראה אם אתם יכולים להסביר מדוע בחלל מנוע סילון יכול לעבוד ומנוע בוכנה עם מדחף (פרופלור) לא יכול לעבוד.

אשאל אותך שאלה בתגובה.

כשאתה אומר "יעבוד", למה ב-ד-י-ו-ק אתה מתכוון?

מנוע פרופלור מוזן בחמצן יעבוד יופי טופי, רק שהוא לא יבצע שום "עבודה"- הוא לא יזיז שום אוויר (או גז כלשהו) שיגרום לתזוזת החללית (מנהלים, שוב סליחה, חחחחח- חללית עם פרופלור...)

ויש עוד סוג מנוע, שקיים במטוסים קלים יחסית : מנוע סילון מדחף. כלומר זה מנוע עם טורבינה סילונית, רק שבניגוד למנוע סילון רגיל הטורבינה מסובבת מדחף (פרופלור) כמו של מנוע בוכנה.

אותה שאלה לגבי המנוע הזה - האם הוא יכול לעבוד בחלל ומדוע.

מקווה שהסברתי את עצמי. המנוע יעבוד, אבל לא יעשה כלום בפועל חוץ מלהסתובב כל היום. בדיוק כמו פוליטיקאי. :arrow:

ואשכרה אני מרגיש כמו אדיוט שלא עצרתי לשנייה לחשוב על מה בעצם מונע מהמטוס לזוז.

אלון, אתה צודק, ולא הקשבתי לך- כולל לקיחת הזמן לראות את הסרטונים שצירפת, שזה היה לא מנומס בכלל מצידי, וסליחה.

כמו שאמרו באחד הסרטים שראיתי לפני שנים רבות,

"אם מישהו טרח ולקח את הזמן לכתוב לך מכתב, מן הנימוס שלפחות תשקיע מספר דקות לקרוא אותו".

פורסם
מקווה שהסברתי את עצמי. המנוע יעבוד, אבל לא יעשה כלום בפועל חוץ מלהסתובב כל היום.

מקבל את התיקון.

יעבוד - הכוונה יזיז את החללית קדימה.

מנוע עם פרופלור לא יזיז את החללית, כי אין אוויר שהוא יכול לדחוף.

אבל מנוע סילון גם דוחף אוויר (שאין בחלל), איך הוא בכל זאת מזיז את החללית ?

פורסם

התשובה בשאלה.

מנוע חללית עובד ע"י שריפה של דלק מיוחד, נוזלי או מוצק, המכיל אחוז מסויים של חמצן ע"מ לאפשר בעירה, והחללית נעה עקב פליטת הגז שנוצר מהתהליך החוצה.

THRUSTERS (מנועי כיוונון עדין) של חללית עובדים ע"י פליטת גז בלחץ החוצה מהחללית, ללא משקל וחיכוך (חלל, כבר אמרנו?) החללית זזה כתוצאה מפליטה של מעט מאד גז בלחץ.

מנוע שעובד על מדחף פשוט לא יעבוד בחלל, כי מנוע כזה עובד על הזזת אוויר. כולל מנוע "סילון".

ב"סילון" הכוונה, לסילון אוויר שנורה מהמנוע אחורה ע"י מדחף. שים לב- דגש על המילה אוויר.

הדרך היחידה לזוז בחלל הידועה כיום למדע (והזמינה ביותר...) היא פליטה של גז (אם כי גם זה לא מדוייק. מפרש סולארי, תנע יוני וכולי, גם הם אפשרויות הנבחנות ע"י נאס"א).

כל מנוע שאינו פולט גזים כתוצאה של בעירה פנימית של דלק הכולל חמצן לא יניע בחלל דבר.

לצורך העניין- קח מכונית, אטום את המנוע שלה, צרף לה מיכל חמצן עבור המנוע לצורך הליך הבעירה הפנימית.

המכונית תנוע קדימה. למה?

->הפליטה של הגז מהאגזוז. LOL...

• תוכן חדש...