Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לשרשור הזה, בו אני מבקש את עצתכם לגבי רכישה של רכב עד 5K ש"ח.

בינתיים ירדה מהפרק הרנו 19 (המוכר נסוג מהמכירה).

כנראה אלך לבדוק את ה-306, אבל יש לי שאלה קטנה לפני:

האם דייהו אספרו שנת 1996 מנוע 1.8L ידנית תענה לדרישות שלי מבחינת אחזקה זולה? עד הכמה המכוניות האלו גרועות? ההתייחסויות שראיתי בפורום נוגעות בעיקר למנוע 2.0L ולגיר אוטומטי. מה הצריכת דלק הממוצעת של הרכב הנ"ל (1.8L ידנית)?

פורסם

ברור לי שאף אחד לא יוכל לנבא את הווצאות הצפויות, אבל קראתי לא מעט חוו"ד פה בפורום שקוטלות את הרכב הזה, והייתי מעוניין לדעת אם יש הבדל בין 1.8L ל-2.0L, ובין הידני לאוטומט. והאם בכל זאת ניתן יהיה לצפות מהרכב הזה לאיזושהי שרידות/אמינות/הזדקנות בכבוד.

פורסם

באתרים שונים באינטרנט מצאתי כי ה-1.8 ידני (95 כ"ס) צורך כ- 1:10 בממוצע ואילו ה- 2.0 זולל 1:6 .

אם מדובר ברכב שמור עם הסטוריה של טיפולים, לא כדאי לפסול אותו על הסף.

פורסם

אגב קח בחשבון שכול אספרו עם דש בורד שרוף מהשמש,איכות ההרכבה לא טובה.לכן שים לב שכול בעלי אספרו שמים כיסוי בד על הדש בורד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

למה אתה מחפש צרות? אני בסכום כמו שלך ואף נמוך יותר קניתי מכוניות טובות יותר כמו שיש לי כעת- קורולה 1.6 93 אוטומטי דגם מפואר עלה לי רק 3000 ש"ח. סוזוקי סוויפט סדאן אוטומטי 1.3 מודל 94 עלה לי 3000 ש"ח. ופיאסטה 1.3 97 ידנית שעלתה לי 1000 ש"ח . אני עומד לקנות השבוע סובארו אימפרסה 1.8 סטיישן 4wd ב4000 ש"ח. אני לא מכונאי ולא סוחר מכוניות ואני חושב שאתה יכול עם קצת סבלנות למצוא רכב במצב טוב בתקציב שלך.

פורסם

שקול גם את התאומה של ה306 מבית פיג'ו הלא היא הסיטרואן ZX.

המחירון שלהן ברצפה(נסחרות נמוך מהפיג'ו) ותוכל לקבל רכב אמין,זול מאוד לאחזקה ובעל שנתון גבוהה ביחס לתקציב.

תקבל נוחות וחיסכון בדלק בדגמי ה1.4 ליטר הידניים או ביצועיים טובים יותר ב2.0 ליטר הידנית - וולקן,אם תרצה קצת יותר הנאה מנהיגה.

בהצלחה!

פורסם

הדבר היחידי שצריך לעניין אותך הוא זמינות חלקי חילוף.

רכב ישן צורך הרבה חלקי חילוף, יותר מרכב חדש. טבעי והגיוני.

הבעיה מתחילה כשאתה תלוי בלעדית במחסני היבואן - וזה קורה כשיש מעט רכבים על הכביש.

אם לרכב שלך אין חלקים תחליפיים ואין חלקי חילוף זמינים בפירוקיה - אתה תלוי במחירים מופקעים של מחסן היבואן ולא תמיד אפילו את זה תמצא. עד אז, או שהרכב שלך מושבת או שאתה משלם סכומים הזויים.

סתם דוגמא:

כבל צ'וק לסובארו 86 שחיפשתי לפני 5 שנים, היה בנמצא רק בחנות אחת ורצו עליו מאות שקלים. וזה עוד אחרי שחיפשתי אחריו זמן רב.

בסוף, רגע לפני ששילמתי את הסכום הזה - מצאתי אחד תקין בפירוקיה במחיר של 20 ש"ח. אני מאמין שלבא בתור אחרי שחיפש כבל כזה, כבר לא היה כ"כ הרבה מזל.

זה בערך הגורל שצפוי לך עם האספרו - יום אחד ילך חלק X, יבקשו מאות שקלים על התיקון ופשוט לא תהייה לך אלטרנטיבה.

אני מניח שאתה קונה את הרכב על מנת לחסוך כסף בהוצאה החודשית - אז כוון את עצמך אל רנו קליאו ידנית, רנו 19 או אפילו מיצובישי לאנסר. כל אלה יהיו אלטרנטיבות זולות לתחזוקה.

לגבי אמינות - כל רכב לגופו ולפי המזל שלך.

פורסם

מה שדי מתסכל אותי, זה שכל רכב שהיה מבחינתי שפוי והגיוני לקנות אותו ירד מהפרק די מהר. חשבתי על רנו 19 של חבר הפורום, והוא נסוג מהמכירה. רציתי ללכת לבדוק פג'ו 306 בעלת נתונים טובים, לפחות על הנייר, ובסוף היא כנראה תימכר למכר של המוכרת. חשבתי אפילו "להידרדר" לכיוון הדדרה היפהפיה שמפורסמת פה בפורום, אבל היא נמכרה היום.

נכון לעכשיו, אני מקווה שמצאתי את שאהבה נפשי- 306 4 דלתות שנת 1995 1.4L ידנית. על הנייר היא במצב מעולה. אבדוק אותה מחר, ובמידה והכל יהיה בסדר, אקנה אותה.

האם הדגם הנ"ל (1.4L ידני) סוחב בצורה סבירה? לפחות במישור?

פורסם

מה שדי מתסכל אותי, זה שכל רכב שהיה מבחינתי שפוי והגיוני לקנות אותו ירד מהפרק די מהר. חשבתי על רנו 19 של חבר הפורום, והוא נסוג מהמכירה. רציתי ללכת לבדוק פג'ו 306 בעלת נתונים טובים, לפחות על הנייר, ובסוף היא כנראה תימכר למכר של המוכרת. חשבתי אפילו "להידרדר" לכיוון הדדרה היפהפיה שמפורסמת פה בפורום, אבל היא נמכרה היום.

נכון לעכשיו, אני מקווה שמצאתי את שאהבה נפשי- 306 4 דלתות שנת 1995 1.4L ידנית. על הנייר היא במצב מעולה. אבדוק אותה מחר, ובמידה והכל יהיה בסדר, אקנה אותה.

האם הדגם הנ"ל (1.4L ידני) סוחב בצורה סבירה? לפחות במישור?

ה 1.4 סוחב סבבה, אצלי הוא משייט בניחוחות ב 120 קמ"ש כאשר צריכת הדלק מחוץ לעיר 1:15, ומשולבת 1:13.

המחלה של ה 306 מהשנים המוקדמות היא הפלסטיקה בתא הנוסעים, לגבי המכאניקה - אין בעיה להשיג חלקים !

אגב, החלטתי בשלב זה, שאני לא מוכר את ה 306 שלי.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

אני הייתי מתרחק מכל דייהו בשנתונים ההם, הרכבים פשוט רחוקים מכל סטנדרד החל באיכות, באמינות וכלה בהתנהגות, כמו שהמליצו לך, יש רכבים טובים יותר מחברות אמינות, צריך אכן סבלנות

• תוכן חדש...