Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, המערכת (סוראונד 5.1) תורכב ממגברי DLS Ultimate A3+A7, סט קדמי כנראה הנורדיקה של DLS פאסיבי על ה-A3, סט אחורי (משהו יותר זול כנראה גם מ DLS) + סנטר + סאב יקבלו הגברה של ה A7 (חמש ערוצים)

Mono sub channel:

4 ohm 300 W RMS

2 ohm 440 W RMS

1 ohm 600 W RMS

אני שומע הרבה סוגים של מוזיקה, בעיקר רוק קלאסי/אלטרנטיבי/בלוז/ג'אז/ישראלי אבל מגוון גם עם פופ/r&b/אמבינס/צ'יל/דיפ האוס ולפעמים אפילו משהו כמו אינפקטד (פחות...) ככה שהסאב צריך להיות מאוד ורסטילי ומדוייק ובמסגרת ההגברה הנתונה (לפי מה שאומרים לי לא בטוח שזה רעיון טוב לרדת ל-1 אום...)

הדרך שלי בד"כ לדעת אם אני אוהב סאב או לא היא לשמוע איך הוא מנגן תופים ברוק, חשוב לי שיהיה מהיר ומדויק ואני מניח ש-10 אינץ יותר נפוץ באיזור הזה אז פתוח גם ל-2 סאבים 10" אם לא מספיקה העוצמה של אחד (למרות שנראה לי מיותר).

המחיר צריך להיות עד 2000 ש"ח ולא איכפת לי לרכוש מחו"ל אם אין אופציה טובה בארץ.

ודבר אחרון - מעדיף לא לגעת במערכת החשמל המקורית (שירוקו 1.4 טורבו 122 כ"ס).

תודה מראש

פורסם

אם אתה באמת מדבר ברצינות ולא סתם כותב, אז המערכת החשמלית ברכב תהיה עמוסה, המגברים שלך מאוד צמאים וכולם CLASS AB, לכן היתי ממליץ לך לא ללכת על 2 סאבים או אפילו היתי ממליץ ללכת על סאב SQ יחסית "חלש" שיוסיף לך בנמוכים ותו לא!

בהתקנה נכונה הDLS שלך צריך לתת באס בריא מקדימה והסאב יתן לך רק נפח ו"ריפוד" בנמוכים, מה שצריך להיות! כל המסאז'רים למינהם כמו IDMAX וכו' לא לטעמי אבל על טעם וריח...

אולי תנסה לשמוע לך איזה PEARLESS XXLS 12 או 10 באחד המפגשים בסביבת ביתך.

או סאב DLS RW שעולה בכרך חצי מהתקציב אבל אמור להיות גם בחירה מעניינת.

פורסם
אם אתה באמת מדבר ברצינות ולא סתם כותב, אז המערכת החשמלית ברכב תהיה עמוסה, המגברים שלך מאוד צמאים וכולם CLASS AB, לכן היתי ממליץ לך לא ללכת על 2 סאבים או אפילו היתי ממליץ ללכת על סאב SQ יחסית "חלש" שיוסיף לך בנמוכים ותו לא!

בהתקנה נכונה הDLS שלך צריך לתת באס בריא מקדימה והסאב יתן לך רק נפח ו"ריפוד" בנמוכים, מה שצריך להיות! כל המסאז'רים למינהם כמו IDMAX וכו' לא לטעמי אבל על טעם וריח...

אולי תנסה לשמוע לך איזה PEARLESS XXLS 12 או 10 באחד המפגשים בסביבת ביתך.

או סאב DLS RW שעולה בכרך חצי מהתקציב אבל אמור להיות גם בחירה מעניינת.

לא מחפש סתם לכתוב יש לי מספיק על הראש בשביל להתעסק גם בזוטות. כדי שלא יהיה ספקות צילמתי חלק מההתקנה הקודמת (carpc).

תודה על העצה, היום יש לי IDQ12V2, אני מניח שהפירלס והDLS שציינת דומים לו? מנסיון קודם זהו סאב מדוייק ומתאים להרבה סוגי מוזיקה רק שלי אישית היה חסר עוצמה (אולי מדובר בהתאמת תיבה יותר נכונה)

אגב, האם מישהו מכיר את הסאב מסדרת הנורדיקה של DLS?

20110710223424275.jpg

Uploaded with ImageShack.us

פורסם

לי יש את ה morel ultimo sc והוא סאב ממש טוב איכותי ומדוייק לדעתי, אתה יכול לשמוע אותו אצלי במפגש הקרוב אולי תאהב :).

HU-AVH3300 | Front-morel dotech ovation | tw-Mt22 | Amp1-solid audio F45 | sub-Morel Ultimo | Amp2-Hifonics HFi1500D

Zoom Zoom

פורסם

חבל שהלכתה על ה 836 הוא מתחרה של האלפיין 910 ללא RCA מקובעים

אפילו הגברה מובנת לסנטר אין לו הייתה יכול לסגור סיפור רק עם ה -A7

באופן עקרוני מדובר במכשיר ALLINONE נחמד כולל עברית GPS ובלוטות'

אבל היה עדיף ללכת על אלפיין 920 או אלפיין 520 ערום ולהוסיף עליו מודולים ואת ה H700

אם זה מה יש אז ניגש לעניין.

במקרה שלך עדיף עבודה פסיבית עם ציוד איכותי מעבודה אקטיבית מסובכת

A7 עם הסאב על האחוריים ועל הסנטר בגישור

A3 על סט קדמי

נורדיקה המחליף של הנוביליום נחשב הסט 2WAY הטוב ביותר של DLS לפני הסקנדינביה.

בהחלט בחירה טובה ,אם אתה הולך על DLS אל תרד מסידרת האולטימייט

אם זה מהווה בעיה כלכלית עדיף ללכת על סט קדמי \אחורי UP6I אומנם סט פתיחה של סידרת האולטימייט אבל סט נהדר.

ממליץ לך לשקול אלטרנטיבות אחרות אם התקציב מאפשר.

IDQ הוא סאב נהדר לדעתי אין מקום להחליף אותו -מה רע בו.?

פורסם

היי אודיו קינג (מה שמך?)

תודה על התגובה העניינית

קודם כל הכל פתוח ואם יש אופציות יותר טובות אני מעדיף לדעת עליהן עכשיו. מקסימום מוכרים ומשנים, לא ביג דיל, אני כבר רגיל לזה (אגב יש לי בצד פרוססור H700).

1. על ה520 לא הלכתי בגלל שאין לו יציאת SPDIF או אפילו יציאה אנלוגית לסנטר (זו דווקא הייתה הבחירה הראשונה שלי, ראה ערך קריזה על אלפיין)

2. על ה910 (אני מניח שאתה מדבר על INA-W910) לא הלכתי כי הוא מגיע עם ניווט בילט אין שלא מתאים לארץ כמו גם HD RADIO שאין לנו שימוש בו והדברים האלה מעלים את המחיר שלו לשמיים לפני תוספות שאני אצטרך. כמו כן היות ואין כאלו בארץ אני לא יודע אם רדיו יעבוד או ואם אפשר לכייל או WHATEVER.

3. האופציה שלא רשמת 502/505 - לא הלכתי על אלו בעיקר בגלל שלא יהיה עברית ב iPod/USB או באנשי קשר BT אבל גם בגלל שבהתחלה חשבתי שסטרים של DTS יעבוד לי רק ב-2 ערוצים, מה שבעצם נכון רק כשאין את המעבד H700/701 אז מהבחינה הזו טעיתי. כמו כן לא יכול לקודד MPEG4/H264. בדיעבד אולי הייתי צריך לקנות את זה ולחבר אותו למעבד ובכך להיות מסוגל לעשות 2WAY אקטיבי מקדימה + שאר האלמנטים פאסיבי עבור 5.1, אבל אולי פאסיבי אצלי יעשה את העבודה.

4. בנוגע להגברה BUILT-IN ב HU עבור Center, לפי המנואל לא ל 502 או 505 או 520 או 910 אין הגברה פנימית לסנטר אז אני לא יודע על מה אתה מדבר.

5. עכשיו לגבי הקנווד - מכשיר ברמה גבוהה מאוד ולא רק ALL-in-one נחמד, זה הסדרה הכי גבוהה בלי ניווט. מסך לד (רואים מדהים באור, אין באלפיין), פאנל נשלף (מאוד שימושי, אין באלפיין), DSP מובנה עם TC, קרוסאובר, EQ וכו' (דברים שלא מגיעים באלפיין בלי מעבד חיצוני), קידוד של DTS ו DD מקומי ב5.1 (בלי מעבד חיוצוני באלפיין יעבוד רק ב-2.1), פריאוט 5.1 5V (באלפיין 4V ל-4.1 ערוציםן ב910 ו2V בדגמים האחרים), לשנייהם DAC 24bit, בלוטות בילט אין (בילט אין ב910 שלא מתאים לנו בארץ ואופציה בשאר), כרטיס SD (אין באלפיין), בקיצור המכשיר הזה נותן תמורה אדירה למחיר ובנוסף יש לי קופסאת ניווט הכל במחיר טוב.

6. מסכים אתך שבמקרה שלי אם אני נשאר עם הקנווד עדיף עבודה פאסיבית וזה הכיוון כרגע.

7. בנוגע לרמקולים, אין לי בעיה של תקציב עם הנורדיקה ואני יקח משהו יותר זול לאחורה אבל גם מהאולטימייט כנראה.

8. לגבי IDQ אני ינסה אותו וגם אחרים ואז נהיה יותר חכמים :)

פורסם

בוקר טוב

אם התחלת עם הנורדיקה (בחירה מבריקה) למה לא תמשיך עם זה

בדוק את נושא הסאב של נורדיקה יש מספיק חומר בווב

אני בטוח שזה יעניין אותך

בהצלחה. פרוייקט בהחלט מעניין

דרור

פורסם

אהלן , בנוסף לרכיבים שהומלצו כאן אני הייתי ממליץ לך לבדוק גם את ה גנסיס אודיופיל.

לטעמי אחד המוצלחים ביותר.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

1-2-3 עשיתה שיעורי בית ויש לך דרישות מאוד ספציפיות

אם אתה כבר עם ה 836 אין סיבה להחליף שוב כמו שציינתה זה מכשיר ALLINONE טוב.

4 זאת יותר דעתי האישית אני טוען שאם אתה מייצר מכשיר 5.1 ALLINONE

להשאיר הגברה 4X50 זה עצלנות וטעם לפגם.

5 לפי הדרישות שהצבתה מסתמן כבחירה שעונה לדרישות אומנם

התכונות של המכשיר ברמה גבוהה למכשיר ALLINONE אבל איכות חיבורי ה-RCA קצת מציקה.

6 על עקרון less is more

7 לדעתי כול השרשור מסתכם לנושא הזה

אתה לא בדיוק צריך יעוץ מסתמן כי אתה יודע בדיוק מה אתה רוצה וזה עניין של תקציב וטעם אישי

8 סאב נהדר אם הוא כבר קיים עדיף לנסות אותו קודם אני בטוח שלא תתחרט.

פורסם

כשאתה אומר "איכות חיבורי ה RCA קצת מציקה" אתה מתכוון ל RCA באופן כללי מול נגיד דיגיטלי אופטי או שאתה מתכוון איכות ה RCA ספציפית בקנווד שרכשתי?

בנוגע לסנטר - שוב לחדד את הנושא, בכל מכשירי האלפיין שהוזכרו גם כן אין הגברה לסנטר אז גם הם התעצלו, כולל ב ALL-IN-ONE מה שמשאיר את קנווד באותו איזור החיוג. בכל אופן יש לי מגבר קטן בצד שאני יכול להשתמש בו לטובת הסנטר ובכך לחסוך 2 ערוצי הגברה לטובת משהו אחר (נגיד בי-אמפינג לסט הקדמי אם ארצה בעתיד) אבל בכל מקרה ה A7 לא היה מספיק לבד בגלל שהסט הקדמי צרכן רציני מדי ובשבילו קיים ה A3.

שוב תודה על התגובות ואני יעדכן את ההתקדמות בעתיד.

• תוכן חדש...