Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי - אתה שכחת רק דבר אחד - לחפש עבודה אחרת (עוד לפני שתתפטר).

יש לך הזדמנות, כעת, לנסות ולשפר את השכר שלך + תנאי העבודה. חפש לך עבודה אחרת. רק כשתהייה סגור במקום חדש - תודיע על התפטרות. תקבל אולי משהו בגין פיצויי פיטורים (כפי שכתב יבין).

גם אני איני בעד לעשות סבוטאז' בעבודה כדי לגרום לפיטורים.

אפשרות נוספת - לקחת חופשה ארוכה ככל שתוכל, ע"מ לנקות את הראש, ולחזור לעבוד + לחפש עבודה חדשה.

alfa 156 2.5.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה רואה את זה ככה בתור מעסיק, כי אולי אתה נותן לעובדים שלך את התנאים המתאימים על מנת שיעבוד אצלך.

אבל תאמין לי, כשאתה תספוג את המיץ של החרא מהחברות האלה במשך שנתיים, כל תמונות המצב שלך תשתנה.

כשמעסיק שם עליי פס אחד גדול, אני שם עליו פס כפול.

זה התחיל מ"קידום לכאורה" למחלקה יותר בכירה כשאין שום תוספת בשכר. הבטחות לגבי תוספת שכר לגבי התפקיד החדש.

הבטחות שנמשכו לתקופה של שנה מאז הכניסה לתפקיד. ועדיין לא דיברתי על היחס המגעיל של חלק מהמנהלים, ומנהלת מוקד ספציפית שהיא השטן בהתגלמותו.

ואם לא די בכל זה, הצבת אולטימטום לנציגים לגבי תקלה מסוימת. נאמר לנו אז במפורש, שמי שלא מתכחש לתקלה בפני הלקוחות, דהיינו מי שלא ישקר ללקוחות בעניין הזה, ימצא את עצמו מחוץ למוקד.

אז סלח לי אדון באגירה אם אתה רואה את המצב כאילו גרמתי נזק למעסיק. אחרי שתעבוד במקום כזה, אשמח לשמוע ממך.

כמובן שאני לא מאחל, לא לך ולאף אחד, לעבוד שם.

אתה גרמת נזק למעסיק ובצורה כזו לא רק שיכלו לפטר אותך ללא פיצויים אלא גם ללא הודעה מוקדמת ולתבוע ממך נזקים.

אף אחד לא הכריח אותך לעבוד שם ואתה זה שהחלטת שמתאים לך לעבוד בעבודה הספציפית בתנאים שקיבלת. מכאן אם אתה רוצה לעזוב אז זו זכותך המלאה לפי מה שכתוב בחוק.

אף אחד לא חייב לך פיצויים אם אתה עוזב ואתה חייב בהודעה מוקדמת שאם לא תיתן אז מותר לנכות לך אותה מהשכר (אחד המקרים היחידים שמותר לנכות משכרו של עובד ללא הסכמתו מראש).

אני במקומם הייתי הולך איתך ראש בקיר למרות שהיה עולה לי הרבה יותר ולא משלם לך אגורה. עשיתי את זה עם מחסנאי שנטש ועוד רצה הודעה מראש ודברים נוספים שלא הגיעו לו (כסף קטן של כמה מאות שקלים אבל זה היה עניין עקרוני). הלכתי איתו לבית דין לעבודה, הוא לא קיבל את מה שטען שמגיע לו ועוד הורידו לו הודעה מוקדמת. נכון שזה עלה לי כמה אלפי שקלים (חוץ מהסכום שבמחלוקת שאותו תרמתי לעמותה שנבחרה על ידו של אותו עובד כדי להוכיח לו שהמטרה היא לא הכסף אלא העיקרון) אבל יש גבול למה שאני מוכן לוותר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא מנסה להצדיק צד אחד או אחר, אבל אם כבר טענת - בתור מעסיק, כאשר אתה רואה עובד שאינו שמח

בעבודתו, ואינו נותן תפוקה מלאה (ולא מכוונה רעה), אם לא היה שיקול כלכלי לפיטוריו - הרי שהיית עושה

זאת מיידית. ברגע שפיצויי הפיטורין נכנסים לסיפור, ישנו גם שיקול כלכלי שהינו משמעותי לפעמים. במצב זה,

המעסיק, שבדיוק צריך לשלם ארנונה על הוילה באפקה ולעשות ביטוח ל-750 (:wink:), חושב פעמיים ומעדיף להחזיק

את העובד ואולי אף למרר לו קצת את החיים כדי שיעזוב ביוזמתו.

זו הסיבה שלדעתי היום צריך לקרוא לזה "מענק עזיבת עבודה" ולא "פיצויי פיטורין". ככה חלק נכבד מהמשק

מתנהל בכל מקרה, וכן לאור השינוי ברציונלים שבבסיס הפיצויים, לי זה נראה לנכון. כמובן, שאם עובד גורם

לנזק, גונב, מועל ושאר מרעין, לא הייתי נותן לו שקל.

בכל מקום מסודר אין שום בעייה כלכלית עם פיטורין כי הכסף מופרש באופן שוטף עבור כל עובד (גם כדי להנות מהטבות המס וגם כדי שאף עובד לא יוכל לתפוס אותך בב%^ם בגלל שאין לך איך לשלם לו את מה שמגיע לו).

אצלי גם הפיצויים לא ניתנים באופן אוטומטי אבל עובד שיבוא ויבקש לעזוב בצורה מסודרת תוך תיאום מועד העזיבה שיתאים לשני הצדדים יקבל כל מה שמגיע ולא מגיע לו וישאיר גם דלת פתוחה אם ירצה לחזור אבל אחד שמחליט לעזוב בלי להתחשב בצרכי המערכת לא יקבל אותם.

פורסם
בתור מעסיק, כאשר אתה רואה עובד שאינו שמח

בעבודתו, ואינו נותן תפוקה מלאה (ולא מכוונה רעה), אם לא היה שיקול כלכלי לפיטוריו - הרי שהיית עושה

זאת מיידית. ברגע שפיצויי הפיטורין נכנסים לסיפור, ישנו גם שיקול כלכלי שהינו משמעותי לפעמים. במצב זה,

המעסיק, שבדיוק צריך לשלם ארנונה על הוילה באפקה ולעשות ביטוח ל-750 (:wink:), חושב פעמיים ומעדיף להחזיק

את העובד ואולי אף למרר לו קצת את החיים כדי שיעזוב ביוזמתו..

כנראה שאנחנו באים מאסכולות שונות של ניהול, במקרה כמו שאתה מתאר, אני לוקח את העובד לשיחה, מסביר לו את כל הבעיות שאני רואה בתפקודו כעובד ואת המשמעות הפיננסית של המעשים שלו, מעלה את סיכום השיחה בעניינו על הכתב ומוסר לו העתק חתום.

אם הוא לא מתיישר, מכתב שני, מכתב שלישי ומכתב רביעי ואחרון שעליו מתנוססת הכותרת "התראה אחרונה לפני פיטורין" ובו אני מבקש בפעם האחרונה לתקן דרכיו ולהפסיק לגרום לבית העסק נזקים כלכליים וכמובן מפרט את כל הנזקים.

לאחר כל זה, בעיטה בתחת בלי פיצויים, ניפגש בבית משפט ותאמין לי (מנסיון) ששופט רואה תיק כזה של מכתבים וקולט מייד עם מי יש לו עסק.

חשוב לי להבהיר, אני לא איזה מעסיק טרוריסט (היום אני כבר לא מעסיק כלל אבל במקום עבודתי הקודם היו לי 12 עובדים), אני אפילו מעסיק טוב ומיטב אבל עם נפלתי על טרוריסט, אז אני האבא של בין לאדן.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

Night Driver - במקרים בהם אתה מדבר, בהם הכסף כבר מופרש, בחלק ניכר מדובר על הפרשה

בהתאם לסעיף 14 ואז כל הבעיה הזו נפתרת. עצם הדוגמה שהבאת כבר מלמדת על טבעך - כל עובד

שיבוא בצורה מסודרת אליך יקבל את המגיע לו. לכן, אני מתקשה להאמין שבמקום עבודה שבו אתה המנהל

יהיה עובד שיאלץ לנקוט בצעדים פסולים. לפיכך, אתה בכלל לא חלק מהבעיה :-).

בגירה - ברור לי שפיטורים אינם מיידים אלא מדובר בתהליך. אמנם ניהלתי עובדים, אבל רק באופן

מטריציוני ולא בכפיפות ישירה אלי ולכן אני לא הייתי צריך להגיע למצבים האלו בכלל, אם כי גם שם נדרשתי

לשיחות איתם ולא פניתי לגורם בכיר באופן מיידי אלא לאחר השלבים אותם תיארת.הדוגמא שלי באה בקצה

האחרון של השרשרת, לאחר עריכת שיחות, כאשר מתברר לך כמנהל שהעובד פשוט אינו עונה על ציפיותך

ממנו כעובד ולא שהוא נוקט בתחבולות כדי להביא לפיטוריו. במקרה כזה, ולפי מה שאני יכול להסיק מהדרך

בה אתה מתנסח, היית מפטר אותו (פשוט כי הוא לא מתאים) ונותן לו את המגיע לו. שוב, אתה לא סוג

המעסיקים לגביהם אני מוטרד. המעביד שמטריד אותי הינו זה שמעוניין למרר לו את החיים כדי להמנע

מתשלום הפיצויים.

דוגמא אישית לכך הינה אחותי - לפני הגיוס עבדה שנתיים וחצי ברשת בתי קפה מוכרת

מאוד, עזבה את העבודה לצורך הגיוס, אך הבעלים אמרו לה שהיא התפטרה ולכן לא זכאית לכלום. את

החוק הם יודעים היטב (כי מרבית עובדיהם בגילאים האלו) ועדיין, בעזות מצח, שיקרו לה כך על סכום

פעוט של כמה אלפי שקלים (לרשת שמגלגלת הון עתק). רק לאחר שאני התערבתי ושלחתי להם מכתב

יפה ומנומק שמסביר מה עתיד לקרות להם אם לא ישלמו, ניאותו להתייחס לבקשה ולבסוך שילמו.

דרך אגב, וסתם מעניין אישי שלי בתשובה - נניח ואתה עובד במקום מספר שנים, וצברת פיצויי פיטורים

בגובה 100,000 ש"ח (לא פיצויים חריגים במיוחד עבור משכורת סבירה). ברור לך שאם תתפטר לא

תקבל את הכסף, אך המעסיק שלך מעדיף למות ושהעסק יפול ולא לתת לך מכתב פיטורים ואת הפיצויים.

מה אתה עושה? אני אישית לא יכול לאמר שהייתי מתקפל והולך הביתה.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

יבין, אני לא מפריש לפי סע' 14 אלא משלים כל זנה את מה שצריך.

לשאלתך, אני הייתי מוותר על הכסף והולך כי לבריאוטת הנפשית שלי יש גם מחיר ולא אשאר במקום שמאמלל אותי.

פורסם

תכננתי לכתוב לך תשובה ארוכה ומפורטת, אבל אז נתקלתי בשרשור הזה, שמעלה בדיוק את אותה הסוגיה.

בקצרה - מספר ציטוטים מתוכו, ואנקדוטה לסיום:

לדעתי - בדיוק ההיפך.

הפיצויים הם זכות סוציאלית המגיעה לך. זה שכיום מקומות עבודה נצלניים ושאינם מוסדרים מספיק מרשים לעצמם שלא לשלם פיצויי פיטורין בחסות החוק, לדעתי זו לקונה שבקרוב תתוקן. (כך אני מקווה).

הפיצויים הם כסף שמגיע לך. אם המעסיק מנסה שלא לתת לך אותו - גם בפניך פתוחות כל הדרכים החוקיות - כמו להוציא ימי מחלה ללא הודעה מוקדמת לפני ימים חשובים (ויש לך כמה עשרות כאלו), להוריד בתפוקת עבודתך ועוד.

צביקי

החקיקה הסוציאלית משפרת כל הזמן את מצבו של העובד

פעם לא הייתה פנסיה אח"כ הייתה פנסיה לפי הסכמים קיבוציים היום יש פנסיה חובה.

תהליך דומה עובר על הפיצויים , עובדים רבים מקבלים את הפיצויים במסגרת ביטוח "מנהלים" בכל מקרה של עזיבה, חלק על פי הסכמים קיבוציים ולאט לאט זה יחול על כולם.

מצטרף להמלצה של falou לקיים שיחה גלוייה, אולי יסתבר לך כי מה שאתה ראית כפגיעה לא נתפס כך על ידי הבוס.

אחד השרשורים המשעשעים שהיו פה לאחרונה.

יש כאן ים של צביעות, וים של התיפיפות.

בוא נתחיל מכך שפיצויים, אינם זכות שמגיעה לעובד באופן טבעי.

עפ"י החוק, הם מגיעים לעובד שפוטר , ולא לעובד שהתפטר, כמובן עם שלל הסייגים לגבי התפטרות כפיטורין.

אבל, עם כל הכבוד לכל יפי הנפש למינהם.

אם עבדתם במקום מסויים 10 שנים, וקיבלתם משכורות של כ8000 ש"ח בחודש, ואחרי 10 שנים, פשוט מיציתם את עצמכם, או מכל סיבה אחרת בחרתם לחפש מקום עבודה אחר.

יהיה לנגד עינכם סכום פיצויים של כ100000ש"ח.

ואני אשמח לראות אותכם לא עושים כלום על מנת לקבלו.

עם כל הכבוד למוסריות, אף מקום עבודה לא סוגר את הבסטה, בגלל שעובד יקח פתאום ימי מחלה.

הרי זה שהוא לא באמת חולה, לא משנה לאף אחד, כי מבחינת המעסיק הוא חולה וזהו.

ומי שלא מסוגל להבין את זה, הוא פשוט עיוור.

פוגע במקום העבודה? אם מקום עבודה בנוי על עובדה שעובדיו לא יהיו חולים או יחסירו ימי עבודה, הוא מקום עבודה שלא ראוי להתקיים.

לכל אחד יש מחליף, ואם מקום עבודה לא מסוגל לתפקד כאשר עובד חסר, אז הניהול של אותו עסק הוא קלוקל ופשוט שגוי מהיסוד.

ולא תמיד ירידה בתפוקה היא פגיעה במקום העבודה.

אפשר לתת לזה ים של דוגמאות.

מעביד חכם, ידע לציין ביום התחלת העבודה, שבמידה ומישהו מחליט להתפטר, יקבל את מלוא הפיצויים המגיעים לו.

ככה לא נגררים לטמטום הזה, של נסיון הסחיטה והאחזקה של המעביד בעובד.

ובטמטום של מציאת דרכים להיות מפוטר.

אבל עשו טובה, אל תהיו צדיקים מאחורי המסך, ומספיק עם ההתיפייפות.

אז את דעתי בנושא כבר הבנת, אבל הנה סיפור קצר:

עובדת במקום העבודה שלי, מוערכת ומסורה, הודיעה בהפתעה שהיא עוזבת. לא זאת בלבד, אלא שעשתה זו בצורה כזו שנשארו רק שבועיים להודעה מוקדמת (לא משנה איך).

בישיבת הנהלה התלבטנו מה לעשות. יכולנו לדרוש ממנה להמשיך לעבוד עד למציאת מחליפה, ולהתנות בכך את מתן הכספים. אבל - החלטנו שהיא תקבל את כל הכסף בלי התניה. למה? כי הכסף כבר חסוך על שמה, כי יש לנו הכרת תודה על הזמן שעבדה, וכי לא יעזור לנו להיכנס בה ראש בראש.

ולא, אין אצלנו ס. 14.

אז תעשה מה שנראה לך לנכון. לדעתי - אם לא תקבל פיצויים, תרמת אותם לחברת ענק בלי סיבה.

פאולו, בגירה - אפשר להתחיל עם היריות.

פורסם

עבדתי 9 שנים כשף ראשי של מסעדה ידועה, משכורת ברוטו של כ 15K ש"ח(לא כולל הטבות שונות),את חשבון דמי הפיצויים תעשה לבד.

למרות שהייתי ביחסי קרבה גדולים מאוד לבעלים (מבלים ביחד, נוסעים לחו"ל לחופשות ביחד וכו') ולמרות שנתתי התראה מראש של 3 חודשים ולאור בקשתם הארכתי את התקופה בחודשיים נוספים, למרות שסיימנו בצורה הכי מכובדת והכי טובה שיש ולמרות שכספי הפיצויים הופרשו כבר לביטוח המנהלים שלי, מיד עם הודעת ההתפטרות הראשונית שלי הובהר לי שהכספים האלה לא שלי, הם ימשכו מהקופה ולא ינתנו לי, פשוט מדיניות שלהם מאז ומעולם ואין לקשר עם העובד שום שייכות לעניין.

חושב שזה שינה את דעתי? התחלתי לעשות נזקים? שום דבר כזה, אני את המחוייבות שלי קיימתי על הצד הטוב ביותר ובסוף התקופה קמתי והלכתי.

על פי כל אמות המידה המקובלות וההגיוניות, לא ניתן לכעוס על מישהוא כשהוא לא נותן לך את מה שלא מגיע לך ולא משנה בכלל מה הציפיות שלך.

תבין את זה והגעת לאיזון ולבגרות נפשית שרק תעשה לך טוב בעתיד.

פורסם

הדוגמא באה לך בטוב, אה? :wink:

בכל מקרה, כנראה שמצאתי את ההבדל בינינו - אני מאמין שפיצויי פיטורים צריכים

להיות של העובד בכל מקרה. ייתכן וסיבת האמונה היא שפשוט זו הסביבה שבה עבדתי

וזה מה שאני מכיר, אך מבחינתי מדובר בחסכון כפוי ובמידה ועבדתי בנאמנות, בשקידה

ובמסירות, אני זכאי לו. אולי אני דפוק...

PUG-306 XSI MK2

פורסם

לא דפוק, פשוט נקודת השקפה שונה.

לא יכול להגיד לך שלא התבאסתי על כך שלא נתנו לי את כספי הפיצויים, בטח שהתבאסתי, מדובר בהרבה כסף שיכל לתת לי בוסט מגניב בחיים אבל (וזה אבל גדול) לכעוס על זה שלא נתנו לי משהוא שעפ"י כל חוק ודין הוא לא שלי? עד כאן!

פורסם
אתה גרמת נזק למעסיק ובצורה כזו לא רק שיכלו לפטר אותך ללא פיצויים אלא גם ללא הודעה מוקדמת ולתבוע ממך נזקים.

אף אחד לא הכריח אותך לעבוד שם ואתה זה שהחלטת שמתאים לך לעבוד בעבודה הספציפית בתנאים שקיבלת. מכאן אם אתה רוצה לעזוב אז זו זכותך המלאה לפי מה שכתוב בחוק.

שום נזק לא נגרם בגלל שקמתי והלכתי שעתיים לפני סוף המשמרת, בזמן שיש 90 נציגים אחרים במשמרת, ואין שיחות במוקד בכלל. את היום הספיציפי שעזבתי בו, בחרתי בקפדנות על-מנת שלא יבואו אליי בטענות כלשהן.

אף אחד לא חייב לך פיצויים אם אתה עוזב ואתה חייב בהודעה מוקדמת שאם לא תיתן אז מותר לנכות לך אותה מהשכר (אחד המקרים היחידים שמותר לנכות משכרו של עובד ללא הסכמתו מראש).

אף אחד לא חייב לי את הפיצויים, אבל אני לא אקום ואעזוב סכום של כ 15 אלף ש"ח אצל מעסיק שלא מעריך את העובדים שלו, לא מתייחס אליהם כמו שצריך ובנוסף מאלץ אותם לשקר ללקוחות שלו או שיפוטרו.

אני במקומם הייתי הולך איתך ראש בקיר למרות שהיה עולה לי הרבה יותר ולא משלם לך אגורה.

אני מאוד קיוויתי שזה יגיע לבית משפט, הייתי מוכן לזה. בסוף קיבלתי את כל מה שמגיע לי מהם אחרי ששיגרתי להם מכתב התראה קטן.

עשיתי את זה עם מחסנאי שנטש ועוד רצה הודעה מראש ודברים נוספים שלא הגיעו לו (כסף קטן של כמה מאות שקלים אבל זה היה עניין עקרוני). הלכתי איתו לבית דין לעבודה, הוא לא קיבל את מה שטען שמגיע לו ועוד הורידו לו הודעה מוקדמת. נכון שזה עלה לי כמה אלפי שקלים (חוץ מהסכום שבמחלוקת שאותו תרמתי לעמותה שנבחרה על ידו של אותו עובד כדי להוכיח לו שהמטרה היא לא הכסף אלא העיקרון) אבל יש גבול למה שאני מוכן לוותר.

אני לא מכיר אותך בתור מעסיק, ולא מכיר את העובד שהיה לך. אבל לפי מה שאתה מספר הוא נטש את העבודה ולא חזר יותר. במקרה כזה אכן לא מגיע לו שום דבר, כי זה נחשב כהתפטרות. במקרה שלי, אני עזבתי את המשמרת, ויום למחרת הגעתי למשמרת שלי לפני הזמן אפילו. זה משהו שכבר ידעתי מראש, שאם אני נוטש את המקום ולא חוזר יותר, אז לא מגיע לי שום דבר. וזה משהו שלא הייתי נותן לאותו מעסיק להתענג עליו.

אני מאמין בדבר אחד. מעסיק טוב יידע איך לגרום לעובדים שלו לכבד אותו, לכבד את מקום העבודה ולתת את התפוקה המקסימלית.

"הנזק", לטענתך" שעשיתי, עשיתי ספיציפית לאותו מעסיק כי זה הגיע לו. ואם תהיה לי הזדמנות, אני אעשה את זה שוב עם אותו מעסיק. זה לא אומר שאני אלך עכשיו ואתחיל לעשות בלגנים במקומות אחרים בשביל לקבל פיצויים.

עובדה שאחרי חודש התחלתי לעבוד בחברת אינטרנט אחרת, וכשרציתי לעזוב כי המקום היה יותר מדי רחוק לי, פניתי למנהל שם, ניהלנו שיחה עניינית והסברתי לו שלנסוע כמעט 4 שעות הלוך חזור כל יום, לא ממש משתלם לי. הוא קיבל את זה בהבנה ויצאתי משם כשנינו מרוצים.

לכל המעסיקים שיש פה, אולי אתם הטובים ביותר, אולי אתם הכי כדאי לעבוד אצלכם, לא יודע. אבל תדעו שיש מעסיקים שהם דורשים את זה וזה מגיע להם.

שונא גזענים !.

פורסם

לדעתי מגיע לי לקבל מהם משהו אחרי 4 שנים מהחיים שנתתי להם.

לדעתי מגיע לי סיבוב בכל רכב שווה שאני רואה, ואם הנהגת שווה, אז גם מצ... (שכחתי שאני אדון המפקד המנהל)... נשיקה על הלחי.

לדעתי...

נתת להם מחייך, שיר להם:

נתתי לה חיי

ירדתי על ברכי

יאמינו לי כולם

למדתי מה זה סתם

ונעלבתי!

חוק זה חוק וזה מה שתקבל.

כל השאר, קשקושים של ילדים (נא לקרוא את באגירה לקבלת חוות דעת ממבוגר מנוסה ואחראי).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני מאמין בגישה של "לדבר עם הבוס בגלוי והקלפים על השולחן".

אבל זה עובד רק עם הבוס לא נבלה.

**אל תבינו אותי לא נכון. יש חולרות, יש נבלות, יש יונות ויש גם כמה נורמאליים. כשאני אומר "נבלה", אני לא מתכוון לזה שהוא נבלה כי הוא לא רוצה לתת, אלא כי הוא...נבלה, באופן כללי.

אם בעתיד עובד שלי יבוא אליי בגלוי, עם הקלפים על השולחן, ואני אוכל לתת לו את הפיצויים- הוא יקבל אותם ממני.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
Night Driver - במקרים בהם אתה מדבר, בהם הכסף כבר מופרש, בחלק ניכר מדובר על הפרשה

בהתאם לסעיף 14 ואז כל הבעיה הזו נפתרת.

אז מה אם הכסף מופרש?

1. לא בטוח שהוא מופרש במלואו, לפי המשכורת האחרונה והעדכנית.

2. גם אם הוא מופרש הכסף חוזר לזכות המעביד אם העובד מתפטר ולא מקבל את הפיצויים.

יש חברות שמאפשרות קבלה מלאה או חלקית של עובד גם אם התפטר, לפי תנאי ההעסקה המוסכמים. בחלקן יש אפילו מדיניות לא רשמית של לתת פיצויים גם לעובד שעזב, לפי שיקול דעת.

אבל...

פיצויים נועדו, לפי חוק, לפצות עובד שפוטר.

זו לא קרן השתלמות או כל חיסכון אחר, שהמעביד מפריש לעובד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...