Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עובד בחברת בזק בינלאומי כ-4 שנים.

השאלה שלי היא כזאת:

נמאס לי מהמקום הזה, ומצד שני לא רוצים לפטר אותי. למה לפטר - כי לפי איך שאני מכיר, אם אתפטר מרצוני, לא אקבל פיצויים. אם אפוטר, אקבל פיצויים.

כשניסיתי לשאול, הפנו אותי לחברת ביטוח פנסיוני, שמהם, למיטב ידיעתי אקבל אלפים בודדים.

לדעתי מגיע לי לקבל מהם משהו אחרי 4 שנים מהחיים שנתתי להם.

ניסיתי לקרוא כאן, לא הצלחתי לקבל תשובה ברורה.

מה עושים?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שזה מאוד משתנה ממקום עבודה אחד לשני

אצלנו אני יודע שגם אם אתה מתפטר נותנים לך את הפיצויים (הם פשוט מפרישים אותם כבר לביטוח הפנסיוני)

אם אצלכם זה לא ככה , אז תעבור לגור בגליל והם מחוייבים לתת לך את הפיצויים :lol:

:wink:
פורסם

ישנן 2 אפשרויות:

הראשונה היא שבחוזה העבודה אתה חתום על "סעיף 14" האומר כי כספי פיצויי הפיטורים מופרשים

כל חודש וכי הם שלך, בין אם התפטרת או פוטרת. השניה היא שאתה לא חתום על סעיף כזה ואז אתה

זכאי לכספים רק אם פוטרת, אם התפטרת עקב הסיבות המנויות בחוק (כגון הרעת תנאים או מעבר דירה

למרחק המצדיק זאת) או אם המעסיק מחליט לתת לך פיצויי פיטורים בכל מקרה. במקרים רבים חברות

גדולות כיום בוחרות להעניק את הפיצויים כל עוד מערכת היחסים מסתיימת באופן תקין.

PUG-306 XSI MK2

פורסם
לדעתי מגיע לי לקבל מהם משהו אחרי 4 שנים מהחיים שנתתי להם.

תרשה לי לענות לך כמעסיק, אני לא מבין את הגישה הזאת.

מה זאת אומרת "אחרי 4 שנים מהחיים שנתתי להם"?

עבדת בכפיה בעבודת פרך במכרות מלח ללא תמורה?

לא נתת את החיים ולא בטיח, בסה"כ באת לעבודה וקיבלת בתמורה שכר.

עפ"י ההגיון ועפ"י החוק לא מגיע לך כלום.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

באגירה,

לך תעבוד 4 שנים בתמיכה טכנית של ספקית אינטרנט עם לקוחות ישראלים (nuff said) ומנהלים שרק מחפשים איפה לגרום לך לעבוד יותר באותו שכר, או לגרום לך לעבוד אותו דבר בשכר יותר נמוך, או אפילו לגרום לך לעבוד יותר בשכר יותר נמוך, ולהכניס אותך לסרטים של "אולי בעתיד נזרוק לך איזה עצם".

ואז דבר איתי (אני בטוח שלא תחזיק יום אחד שם).

וכן, אני בטוח שמגיע לי.

נ.ב. רק לחשוב על המקום הזה גורם לי לרתוח מעצבים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כמו שיבין כתב יש כמה אפשרויות.

רוב החברות הגדולות מפרישות ממילא את ה 8.333% לפיצויים, ולכן אין להן בד"כ

בעיה לחתום על ויתור על הכסף הזה, ולאפשר לך למשוך אותו.

בד"כ הסכום שיש שם שווה לפיצויים שמגיעים לך, אלא אם היו ירידות חדות בשווקי ההון

בשנים אלה, או לחלופין שהיו לך עליות שכר מאוד גדולות, ואז ההפרשות לאותה קרן

היו יותר קטנות בהתחלה, ולכן הסכום שלהן יהיה קטן יותר.

תברר בדיוק מה המצב אצלכם בחברה. יש חברות אחרות שנותנות לך את הפיצויים גם

במקרה של עזיבה, ואז אתה חותם על ויתור על הכספים שהופרשו עבורך לאותה קרן פיצויים.

אם הם לא נוהגים ככה, אתה תמיד יכול לדבר איתם, זה חלק ממשא ומתן. תגיד שאתה רוצה

להתקדם הלאה, לתחום אחר בכלל, שעבדת כמו שצריך, ושמגיע לקבל את הפיצויים.

תטען שבעצם הם נותנים פרס למי שעובד דפוק ומפטרים אותו, ומענישים מי שהוא עובד טוב.

בד"כ אחרי קצת "טחינת" מוח לכל הנוגעים בדבר זה עובד. אם לא, תמיד תוכל להפוך לחרא

של עובד, ואז יפטרו אותך ;-)

פורסם

בוא אני אספר לך סיפור קטן, ואתה יכול להסיק ממנו מה שאתה רוצה.

באוגוסט 2008 התחלתי לעבוד בחברת אינטרנט בתור נציג תמיכה. בספטמבר 2010 רציתי לפנות למעסיקים ולנהל מו"מ על מנת להגיש מכתב פיטורים ולצאת עם פיצויים שיעזרו לי בתקופה שאני הולך להשקיע בלימודים.

חודש לפני, נציג שעבד שם במשך יותר מ -3 שנים, היה אמור לטוס לחו"ל על מנת ללמוד, וכבר ניהל מולם מו"מ כזה על מנת שיקבל את הפיצויים שלו, למרות שהוא זה שהולך להתפטר.

המעסיקים מרחו אותו עד השבוע האחרון לפני הטיסה והודיעו לו שהם לא מתכוונים לפטר אותו או לתת לו פיצויים, ומבחינתם שיעשה מה שהוא רוצה.

אני לא רציתי להגיע למצב כזה. אז ביום אחד בהיר, לקחתי את הדברים שלי שהיו איתי בעמדה, כיביתי את המחשב ועזבתי את המשמרת בלי להודיע לאף אחד. שבוע אחרי כבר היה לי מכתב פיטורים ביד.

שונא גזענים !.

פורסם

יש איזשהו סעיף בחוק שאומר שאם עשית נזק במזיד למקום שמעסיק אותך על מנת שיפטרו אותך, אז אתה לא זכאי לפיצויים, תבדוק את זה כדי שלא תעשה שטות.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם
אז ביום אחד בהיר, לקחתי את הדברים שלי שהיו איתי בעמדה, כיביתי את המחשב ועזבתי את המשמרת בלי להודיע לאף אחד. שבוע אחרי כבר היה לי מכתב פיטורים ביד.

אז בשביל לקבל משהוא שאתה לא אמור לקבל בכלל עשית למעביד שלך נזק?

עובד לתפארת, כל הכבוד!:x

פורסם

אתה רואה את זה ככה בתור מעסיק, כי אולי אתה נותן לעובדים שלך את התנאים המתאימים על מנת שיעבוד אצלך.

אבל תאמין לי, כשאתה תספוג את המיץ של החרא מהחברות האלה במשך שנתיים, כל תמונות המצב שלך תשתנה.

כשמעסיק שם עליי פס אחד גדול, אני שם עליו פס כפול.

זה התחיל מ"קידום לכאורה" למחלקה יותר בכירה כשאין שום תוספת בשכר. הבטחות לגבי תוספת שכר לגבי התפקיד החדש.

הבטחות שנמשכו לתקופה של שנה מאז הכניסה לתפקיד. ועדיין לא דיברתי על היחס המגעיל של חלק מהמנהלים, ומנהלת מוקד ספציפית שהיא השטן בהתגלמותו.

ואם לא די בכל זה, הצבת אולטימטום לנציגים לגבי תקלה מסוימת. נאמר לנו אז במפורש, שמי שלא מתכחש לתקלה בפני הלקוחות, דהיינו מי שלא ישקר ללקוחות בעניין הזה, ימצא את עצמו מחוץ למוקד.

אז סלח לי אדון באגירה אם אתה רואה את המצב כאילו גרמתי נזק למעסיק. אחרי שתעבוד במקום כזה, אשמח לשמוע ממך.

כמובן שאני לא מאחל, לא לך ולאף אחד, לעבוד שם.

שונא גזענים !.

פורסם

בגירה, אני אישית לא חושב שהחוק הוא הוגן. הרי הוא מעניש בעצם עובדים טובים,

כי את אלה שהם חארות מפטרים, והם מקבלים את מלוא הפיצויים.

לי היה מקרה אחד, בעבר הרחוק, של מעסיק שלא רצה בהתחלה לשלם פיצויים.

הגעתי עד המנכ"ל, וקדחתי להם במוח. אמרתי שזה לא הוגן, שאני כעובד מצטיין,

לא יקבל פיצויים, כי אני מצטיין, אבל את כל אלה שהם ראש קטן, ועושים בעיות ובלאגן,

מפטרים ומשלמים להם פיצויים. ובסוף שאלתי את המנכ"ל, אם הוא רוצה עובד ממורמר

שיתחיל לעשות בעיות, מה שיגרום עוגמת נפש לשני הצדדים, או שהוא מעדיף עובד

מרוצה, שיזכור לטובה את המקום הזה, ומי יודע, אולי ביום מן הימים יצטרף חזרה.

הוא חשב על זה לרגע, ולא היתה לא תשובה, אז הוא אמר לי שאני פשוט צודק,

ואישר לי את כל הפיצויים שהגיעו לי.

לא תמיד צריך ישר לעשות בלאגן, אפשר קודם לדבר יפה ולעשות את זה כמו שצריך,

ותזכרו תמיד, אתם לא יודעים לעולם איפה תפגשו את האנשים האלה שנית, ותמיד כדאי

להשאיר את הדלתות פתוחות, ושיזכרו אותכם לטובה.

פורסם

טוב, דיברתי עכשיו עם חברת ביטוח פנסיוני, ואמרו לי סכום כ"כ מגוחך, שאני מאחל שהכסף הזה יילך להם לתרופות.

אנסה לדבר איתם שוב, אם לא, כנראה שאצטרך באמת לגרום להם לפטר אותי.

או לתבוע אותם.

פורסם

אם תתן כמה הבהרות, יהיה קל יותר לייעץ - מה נאמר לך בחברת הביטוח הפנסיוני?

האם הופרשו 8.3% כל חודש לחברת הביטוח? אם לא - מהי הסיבה שיש שם סכום

לפיצויי פיטורים כלשהו?

עקרונית, ולפי מה שהבנתי עד עכשיו, לא נערכו הפרשות ולכן פיצויי הפיטורים אמורים

לעמוד על משכורת בגין כל שנת עבודה, לפי המשכורת החודשית הממוצעת האחרונה

(כאשר חישוב הממוצע נערך על 3 חודשים אחרונים, אם זכרוני אינו מטעה).

בגירה - עקרונית, אתה צודק. פיצויי פיטורים כשמם הם. עם זאת, במרבית החברות

אשר מכבדות את עצמן, העובד מקבל את הפיצויים בכל מקרה. לדעתי נכון וראוי לעשות

כן ולהבהיר זאת מראש, לפי המנגנון הקבוע בחוק. אני לא תומך במאת האחוזים בעשיית

בעיות כדי לקבל את הפיצויים, אבל גם בהחלט יכול להבין עובד שנתן מספר שנים של

עבודה הגונה ומאומצת במקום ומצפה להוגנות מצד מעסיקו.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

תמיד אפשר לעשות מעשים לא חוקיים וכוחניים כנגד המעסיק ולהצדיק את זה בכל מיני רציונלים מעוותים, הוא גם טחון לאללה, גר באפקה ונוהג בב.מ.וו 750 ונותן לכם משכורת מינימום אז תגנבו ציוד ממקום העבודה!

מעניין את תגובתכם אם במקום מכתב פיטורים פתאום לא הייתם מקבלים משכורת.

הייתם צווחים עד לב השמיים, "לא חוקי, לא חוקי" אבל לעשות נזק למעביד בכוונת תחילה, זה טוב! :x

אושרי, למרות שאני מסכים עם רוב דבריך, צריך לזכור שפיצויי פיטורין באים לדאוג לעובד שבבת אחת פתאום נגדע מקור פרנסתו, במקרה שהעובד מתפטר ביוזמתו,, הוא יכול לחפש מקום עבודה חלופי מבעוד מועד וכך לא נגרמת לו כל בעיה כלכלית כתצואה מהמעבר, לפעמים ההפך המוחלט והוא אף מוצא עבודה בתפקיד עדיף ומשכורת עדיפה.

אבל גם בהחלט יכול להבין עובד שנתן מספר שנים של עבודה הגונה ומאומצת במקום ומצפה להוגנות מצד מעסיקו.

גם אני יכול להבין כזה עובד ואפילו הייתי בדיוק בכזאת סיטואציה (כעובד, לא כנגנית) אבל חשוב להבין שאם לא קבעת את זה מראש ואם זה לא מופיע כסעיף בחוזה שלך אז לא רק ששכר הלימוד של אוניברסיטת החיים הוא הכי יקר שיש אלא גם לעשות כקונטרה נזק מכוון למישהוא אחר (למעסיק) בכדי שהוא יתן לך את מה שהוא לא מעוניין ולא חייב לתת לך זה גועל נפש מהמדרגה הראשונה במעלה!

מה השלב הבא, לתת סטירת לחי למי שלפניך בתור בסופר כי הוא עם עגלה שלמה ואתה רק עם 1 חלב והוא לא מוכן לתת לך לעבור לפניו? אתה הרי מצפה שהוא יתן לך לעבור. עזוב מצפה, זה הדבר ההוגן לעשות!:loco:

פורסם
צריך לזכור שפיצויי פיטורין באים לדאוג לעובד שבבת אחת פתאום נגדע מקור פרנסתו
פעם, באמת כך היה. כיום, אחד התפקידים המשמעותיים של פיצויי פיטורין הינו דווקא תמיכה בקצבת הפנסיה

בגיל מתקדם יותר. לא סתם ברירת המחדל הינה שהכסף נשאר בקופה אלא אם כן מבקש העובד לקבלו אליו.

מסתבר שמשיכת כספי הפיצויים במהלך השנים יכול להביא לירידה של כ-30% בקצבה בעתיד.

תמיד אפשר לעשות מעשים לא חוקיים וכוחניים כנגד המעסיק ולהצדיק את זה בכל מיני רציונלים מעוותים
לא מנסה להצדיק צד אחד או אחר, אבל אם כבר טענת - בתור מעסיק, כאשר אתה רואה עובד שאינו שמח

בעבודתו, ואינו נותן תפוקה מלאה (ולא מכוונה רעה), אם לא היה שיקול כלכלי לפיטוריו - הרי שהיית עושה

זאת מיידית. ברגע שפיצויי הפיטורין נכנסים לסיפור, ישנו גם שיקול כלכלי שהינו משמעותי לפעמים. במצב זה,

המעסיק, שבדיוק צריך לשלם ארנונה על הוילה באפקה ולעשות ביטוח ל-750 (:wink:), חושב פעמיים ומעדיף להחזיק

את העובד ואולי אף למרר לו קצת את החיים כדי שיעזוב ביוזמתו.

זו הסיבה שלדעתי היום צריך לקרוא לזה "מענק עזיבת עבודה" ולא "פיצויי פיטורין". ככה חלק נכבד מהמשק

מתנהל בכל מקרה, וכן לאור השינוי ברציונלים שבבסיס הפיצויים, לי זה נראה לנכון. כמובן, שאם עובד גורם

לנזק, גונב, מועל ושאר מרעין, לא הייתי נותן לו שקל.

PUG-306 XSI MK2

• תוכן חדש...