Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לפני מספר חודשים רכשתי מפולני הפורום קרוס 3WAY תוצרת חברת RCF. נכון, אני יודע שאף אחד לא שמע עליה אך כנראה שאיפשהו בסוף שנות ה 90 החברה הוציאה ליין של מוצרי אודיו לרכב והקרוס הזה ישב חדש לחלוטין באריזתו המקורית (בחושך, לבד)בארון וחיכה למושיע.

לפני מספר שבועות החלטתי להתקין אותו ברכב ולקוות להפתעה. הסט-אפ כלל וופרים של דוטק 6.5" בדלתות ורמקולים קואקסיאליים פיוניר 4" בדשבורד שפירקתי את הקבל בין המיד לטוויטר, מה שלמעשה יצר מערכת "שלושה חלקים".

על ההגברה אחראי הרדיו המקורי של הרכב שמוציא 15WRMS ב 10% THD, הספק מרשים לכל הדעות.

הקרוס היה הקרוס של האילייט 3 חלקים, ה MX33.3. למרות שניצלתי את אפשרות ה BI AMP שלו (שימוש בארבעת ערוצי ההגברה של הרדיו) זה לא היה זה והסט היה נשמע עמום, חנוק ולא מאוזן. החלטתי לנסות את הקרוס הפשוט ולראות מה קורה.

א. על אף שכעת מחוברים רק שני ערוצי הגברה במקום שימוש בכל הארבעה - העוצמה התגברה. כנראה שכשמופעל פחות עומס על צ'יפ ההגברה מקבלים יותר הספק, מה שבטוח הוא שניתן להגיע לעוצמה גבוהה יותר (בעיקר בתחום הבאס) והעיוות מהרמקולים מגיע מאוחר יותר.

ב. עוד לפני ההחלפה המלאה ביצעתי A\B TEST, רציתי לראות אם ואיזה הבדלים אני מוצא בין הקרוסים. אז חוץ מסעיף העוצמה ששמתי לב אליו כבר בזמן המבחן הזה, הקרוס של האילייט פשוט "סירס" את הדרייברים, בעיקר המיד והטוויטר היו הרבה יותר אנמיים אבל זה לא מפתיע בהתחשב בעובדה שהקרוס של האילייט מתוחכם, מלא בנגדים ורכיבים פאסיביים גוזלי-כוח. בקרוס של ה RCF אין נגד בודד לרפואה ואין שום חלוקת הספק בין הרכיבים, כנראה שבגלל זה הצד של ה RCF נשמע "חי" וחזק יותר. על אף זאת מצאתי שה RCF מוציא מהרמקולים הרבה יותר מיד וגם הטוויטרים הפכו לדומיננטיים יותר והחלטתי להמשיך בהחלפה.

ג. מספר שבועות עברו, וההתלהבות של ההתחלה התחלפה בתחושה מטרידה, משהו שם לא הסתדר. לא ניסיתי לחפש לא במה ולא אימג', אבל זה שיגע אותי שהזמר מפוזר בחלל הרכב והסאונד נשמע פלסטי, לא אמיתי. כמובן שדבר ראשון בדקתי פאזות והן היו תקינות (ובכלל, אני לא מאמין במשחקי פאזות חשמליים, אבל הם בהחלט יכולים לגרום לתופעה שתיארתי) ואז החלטתי לפרק את הקרוס ולראות ממה הוא מורכב.

אלה הממצאים:

הסליל הגדול והקבל האדום - חיתוך LP ב 12DB לוופרים, ע"פ ערך הקבל ונתונים ברשת מדובר ב 900HZ.

הקבל הירוק - חיתוך HP למיד ב 6DB. קבל של 100 מיקרופאראד ב 4 אוהם נותן חיתוך ב 400HZ.

הקבל הסגול והסליל הכחול - חיתוך HP ב 12DB לטוויטר. הנתונים ברשת מדברים על נקודת חיתוך של 3,800HZ, בפועל קבל בערך של 10 מיקרופאראד בשילוב סליל בערך של 0.3 מיליהנרי נותן חיתוך של 2,800HZ.

איך שלא יהיה, ברגע שהשגתי את המספרים האלה התבררה לי הבעייה.

חלוקת התדרים בקרוס שגוייה וישנה חפיפה רבה מדי בין הוופר למיד ובין המיד לטוויטר. זה גורם לעסק להיות מפוזר, מעוות, יו ניים איט. באופן כללי אין בעייה עם חפיפה בין אלמנטים, כל זמן שהיא מזערית ולטווח מצומצם. כאן יש חפיפה מתמשכת ובשילוב מיד שלא חתוך מלמעלה ומנגן כמעט "פול ריינג'" כאשר יש איתו גם וופר וגם טוויטר - מתכון לאסון.

וכאן באה ההארה. במגירה שוכבים להם זוג קרוסים פשוטים של דוטק MKII. חשבתי לעשות ניסוי קטן ולראות מה יקרה אם אני אוותר על הגברת המיד ואעבוד עם הוופר והטוויטר בלבד.

בחישוב זריז ראיתי שהוופר נחתך ב 1,800HZ ו 6BD והטוויטרים ב 3,150 ו 6 DB. התוצאה פשוט מעוררת תאווה. הכל נשמע הרבה יותר אמיתי, יותר מאוזן, יותר חי ובטח שלא מלאכותי כמו מקודם. אני לא יכול להגיד שיש במה או אימג', אבל לפחות עכשיו ADELE כבר לא מתפזרת והיא קיבלה גובה ופוקוס יחסי. הוופרים של הדוטק עושים עבודה נפלאה בהתחשב בהספק העלוב שהם מקבלים והם נשמעים הרבה יותר טוב מהאילייט או הטמפו\פולס ללא הגברה ראוייה.

עד לשדרוג הבא (שיכלול מגבר נורמלי לשם שינוי :wink:) אני נשאר ככה. אני בספק כמה אפשר לשפר את המצב בלי לשפצר את כל הקרוס של ה RCF מחדש.

זהו. נחמד לגלות שלפעמים פחות זה יותר 8)

איתמר.

CRSS 003.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני בעד קרוס אובר 3-WAY בסלופ 6DB לאורך כל הדרך בין הוופרים למידים ולטוויטרים - זה יזלול בצורה כזו פחות הספק

להפריד את ההגברה כך שהוופרים יוגברו לחוד ולעשות LPAD לטוויטרים.

זה צריך לשים אותך במקום אחר.

לתחום התחתון של הוופרים אתה גם יכול לחתוך ב6DB כל עוד אין סאב, ברגע שיהיה סאב ברכב - ממליץ להעלות את התחום התחתון של הוופרים ל12 DB או להשאיר אותם על 6 אבל לחתוך את הסאב לפחות ב18DB אם לא 36...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

6DB לא נשמע טוב, רכיבים במערכת צריכים יותר ריסון, 6DB לא מספיק בדרך כלל אבל זה DEFAULT די נוח, במיוחד בקרוס פאסיבי שבא לידי ביטוי כסליל או נגד.

הקרוס של האילייט עשה מה שאתה מתאר, הוא מפריד בין הוופרים לבין המיד והטוויטר ומאפשר זוג ערוצי הגברה לכל צד, אבל עדיין, כנראה שעודף הנגדים והחיתוכים הרציניים בקרוס של האילייט זללו הרבה כוח וסירסו את העסק לחלוטין. אני בטוח שאם הייתי עובד עם הגברה בריאה יותר תמונת המצב הייתה משתנה לחלוטין.

סאב? יש זמן :wink:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם המפגש יתקיים בבאר שבע אז כנראה שכן.

חשוב להבהיר שהתוצאה לא שומטת לסתות, אל היא בהחלט מפתיעה בהתחשב שמדובר במערכת סופר בסיסית, חלשה ועם רמקולים שלא עולים ביחד אפילו 1,000 ש"ח.

איתמר.

פורסם

אפרופו - נזכרתי במשהו שיכול להסביר את החיתוכים המוזרים בקרוס הזה.

זה אמנם קרוס 3-WAY

אבל זה קרוס 3-WAY למערכת רמקולים שאין מצב בעולם שאת הוופרים התקינו מקדימה אלא הם עבדו מתא המטען.

הסט המדובר הוא זוג וופרים 10 אינטש ע-נ-ק-י-י-ם + מידים 4 אינטש + טוויטרים

לכן כנראה הוופרים עלו עד 900 (למרות שאני בטוח שהרול אוף שלהם הוא איפשהו באזור ה350-400

והמידים כנראה התחילו לנגן מקדימה מ400 והלאה...

אני יודע שזה נשמע הזוי אבל כשקניתי את הקרוס בזמנו גם יצא לי לראות את סט הרמקולים שהוא אמור להתלבש עליו...

לRCF יש גישה מאוד מוזרה לעולם הרכב - כנראה שבגלל זה הם גם לא המשיכו עם הנישה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדגר

נראה לי שבמקרה הזה הקרוסים שלך יהוו חסם מוחלט :-D

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי, אתה רגיל לתגובות של יבגניי :-)

משגע את כולם

אני מבין את איתמר, הוא אוהב את זה, ואם אני לא טועה זה חלק מהמקצוע שלו...

ונראה לי הוא ישמח.

פורסם

באיזה קרוס מדובר?

קטונתי מהבנה מורכבת בחשמל או אלקטרוניקה, אך בקרוסים פשוטים קל יחסית להבין מי נגד מי.

המקצוע שלי? עוד אין כזה, זה בתהליכים :wink:

איתמר.

פורסם

לדעתי הם קרוסים פשוטים, אין בהם משהו מיוחד...

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=371905

אני גם חושב שאתה תעשה את זה בכיף.

אדי, אתה רע (באהבה) :wink:

חוץ מזה, אני לא היתי נותן את הקרוסים שלי לאדם שאני לא סומך עליו וסתם לזרוק מילים באויר...

לגבי מקצוע. אם יש כוון זה כבר טוב. במקרה שלך עד כמה שידוע לי זה לא רק כוון, זה כבר הובי בתוך הדם ותהליכים בשלבי סיום... :-P

אני מקווה שהתמחות תהיה אודיו לרכב :twisted:

פורסם

איתמר,

אני לא מופתע בכלל מה שאתה מתאר.

סט 3 חלקים מצריך השקעה הרבה יותר גדולה כדי להגיע לתוצאה טובה, מאשר סט 2 חלקים. זה נכון שטמון ב- 3 חלקים פוטנציאל טוב יותר, אך במערכות תקציביות הוא לא בא לידי ביטוי.

הרבה יותר קל לכוון 2 חלקים מאשר 3 חלקים, הרבה יותר קל להשיג הרמוניה טובה, איזונים נכונים וחיתוכים נכונים.

אני מראש אף פעם לא הבנתי את הרעיון של הוספת מיד לסטאפ פשוט/בינוני במקום השקעה בסטאפ 2 חלקים טוב.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

במיוחד ברכב, לסט 3 חלקים יש יתרון אדיר ביחס לסט שני חלקים, איכותי וטוב ככל שיהיה.

ברכב, בגלל שהוופר נמצא בזווית הכי אוף-אקסיסית שיש קשה מאוד לנצל אותו כמו שצריך. בניות משפרות את המצב, אבל זה עדיין רחוק מהאידיאל. אני לא מכיר וופר 6.5" לרכב שנישמע טוב מעל 1,000-2,000HZ או טוויטר שיורד מתחת ל 3,000 ומצליח להישמע צלול. מצב כזה יוצר, תיאורטית, "בור תדרים" שאלמנט מיד פותר בקלות.

גם אם קיים וופר שידע לטפס בצורה לינארית עד 20KHZ ולהישמע נקי אי אפשר להתעלם מהכיווניות של גלי הקול, ניתן לקרוא על זה קצת בויקיפדיה.

החסרונות של סט שלושה חלקים באים בדמות דרישות הגברה רציניות יותר (בין אם זה בגלל עוד רכיב שמתבזבז עליו הספק ובין אם זה בגלל חלוקת ערוצי הגברה ב BI AMP) וכמו שאמרת קושי להגיע לאיזון והרמונייה בין הרכיבים. מי שבנוסף מחפש במה ואימג' - תנחומי, זו כבר משימה קשה וארוכה.

איתמר.

פורסם

הרבה יותר קל לכוון 2 חלקים מאשר 3 חלקים, הרבה יותר קל להשיג הרמוניה טובה, איזונים נכונים וחיתוכים נכונים.

יותר קל לכוון ולהגיע להרמוניה בין רכיבים זה ברור כי יש פחות רכיבים... :lol:

אבל זה לא אומר שזה נשמע טוב יותר.

למה לדרוש מרכיב יקר יותר שהוא בקושי יודע לנגן בין 300-2K, אם יש לך רכיב זול יותר שנועד לנגן את אותם תדרים?

ישראל, אתה צוחק? מה זה?

אני מראש אף פעם לא הבנתי את הרעיון של הוספת מיד לסטאפ פשוט/בינוני במקום השקעה בסטאפ 2 חלקים טוב.

למה בניתה תיבות למידים בדג'בורד??? :shock:

פורסם

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

• תוכן חדש...