Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחיר שקית חלב - עפ"י חוק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. היכן ברשת אני יכול למצוא את המחיר המסובסד (שכידוע אסור לגבות יותר ממנו), ע"מ שאוכל להדפיס ולהראות למישהו הגובה יותר? הכוונה לאתר של הגוף הממשלתי המפקח על כך.

תודה ושבת שלום.

פורסם

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שים לב שהפיקוח הוא רק על חלב "רגיל" 1% ו 3%.

ליטובתה יש גם חלב מועשר בשקיות ועליו אין כל פיקוח וכל מגבלת מחיר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

והמועשר בשקית עדיין נמכר בפחות מ 3% רגיל בקרטון

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

נכון, וזה מראה בין השאר שיש עוד לאן להתקדם בתור צרכנים -

אם מוכרים את אותו מוצר בדיוק ב-2 אריזות שונות, ואנשים ממשיכים לקנות

את המוצר היקר היותר, לא פלא שאפשר למכור קוטג' או לא משנה מה במחיר מופקע.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
ברור.

אני תמיד טוען שמי שמשפיע וקובע כאן - זה הצרכן.

אם מישהו מוכן לשלם מחיר מופקע - לא תמכור לו?

היצע וביקוש.

:mm_yeah:

חלב רגיל 3% בקרטון נמכר ברשתות באיזור ה 5.80-6.00 שח, חלב בשקית נמכר באיזור 4.75-5.00 ש"ח (עכשיו חלק מהרשתות הקשיחו מעט את המחירים של החלב והעלו אותם - עדיין במסגרת המחיר בפיקוח).

מדובר בהפרש של 1 שח עבור אריזת הקרטון של החלב, שהיא (א) למיטב ידיעתי אינה ניתנת למחזור (עשויה מנייר מצופה בניילון שאינם ניתנים להפרדה) וגם (ב) מכילה יותר תוספים משמרי חלב (חלב בקרטון מחזיק 3 שבועות, חלב בשקית מחזיק 9 ימים).

עם חלב בשקית לא רק שאתה מרוויח כסף, טעם וגם תורם לסביבה - יש עליו לפעמים מבצעי התאבדות של חלק מהרשתות שמוכרות 3 חלב בשקית ב 10 ש"ח או 2 חלב בקרטון ב 10 שח (עדיין הקרטון יוצא יקר יותר).

צרכנות נבונה רק על המוצר הזה יכולה לחסוך לך כמה עשרות שקלים בשנה, ואם מדובר במשפחה עם כמה ילדים או משפחה שאוהבת חלב, מדובר אפילו כבר במאות בודדות (אצלנו בבית אני קונה 3 שקיות חלב בשבוע, כך שאם מחשבים חיסכון של 3 ש"ח בשבוע יוצא כ 150-160 שח בשנה).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
:mm_yeah:

מדובר בהפרש של 1 שח עבור אריזת הקרטון של החלב, שהיא (א) למיטב ידיעתי אינה ניתנת למחזור (עשויה מנייר מצופה בניילון שאינם ניתנים להפרדה) וגם (ב) מכילה יותר תוספים משמרי חלב (חלב בקרטון מחזיק 3 שבועות, חלב בשקית מחזיק 9 ימים).

מעניין. יש לך הוכחות לכך?

איציק

אני חושב שחלב בקרטון מחזיק יותר זמן כי פשוט אפשר לסגור את הפקק בעוד בשקית החלב נשאר פתוח במקרר וסופג ריחות.

Insane things comes from insanely people.

פורסם

אנחנו במשפחה של שני מבוגרים ושני ילדים מפרקים לפחת 8 ליטר חלב בשבוע, בד"כ יותר - אבל שקיות זה מאוד לא נוח.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

תכלס. אני לא מבין איך אנשים עדיין משתמשים בדבר העתיק הזה שנקרא שקיות חלב. עם הקנקן הפלסטי המיוחד הזה שבלעדיו החלב אינו נגיש ודורש פינה מיוחדת במקרר כי חס ושלום אם תנסה להשכיב אותו. אהה, כן, וג'יפת החלב (יוגרט wannabe) שתמיד מתקרשת לה בתחתית "הכלי".

יש מיכל קרטון נוח, עם פקק. כשגומרים אותו (או כשהחיידקים גומרים אותו) זורקים לפח וממשיכים הלאה. איכות הסביבה? בחייך, הפלסטיק הזה שאתה שותה בו חלב לא מתכלה במשך מאות שנים. וגם אותו לא ממש ממחזרים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
נכון, וזה מראה בין השאר שיש עוד לאן להתקדם בתור צרכנים -

אם מוכרים את אותו מוצר בדיוק ב-2 אריזות שונות, ואנשים ממשיכים לקנות

את המוצר היקר היותר, לא פלא שאפשר למכור קוטג' או לא משנה מה במחיר מופקע.

זו קצת היתממות לקרוא לזה אותו מוצר. האריזה במקרה הזה היא חלק אינטגרלי מהמוצר. אתה משלם על נוחות שימוש.

אני מוסיף גם את דוגמתי האישית כאחד שגר לבד ובד"כ שותה רק כוס נס אחת בבוקר - לפעמים גם את החלב בקרטון אני לא גומר לפני תאריך התפוגה (ולכן תמיד עושה פירואטים באחורי המקרר בסופר למצוא את החלב החדש ביותר). לו הייתי קונה שקיות, שהן בעלות חיי מדף קצרים יותר, הייתי זורק הרבה חלב וקונה יותר אריזות. מה כלכלי בזה?

ואני בכלל כלכלי בטירוף - לא סובל קוטג'.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

קצת הפתעת אותי, צביקה.

את שקיות החלב זורקים למיכלי איסוף פלסטיק.

חלב בקרטון, לעומת זאת, מורכב מנייר ומפלסטיק, ולכן הוא בד"כ מוצא את מקומו בפח הרגיל,

עוד לא ראיתי אנשים שמפרידים את הפיה מהקרטון...

מדובר באותו מוצר בדיוק מכיוון שכל החלב בסופר הוא מפוסטר-על (יענו, קרוב מאוד לחלב עמיד),

חוץ מהחלב בשקיות של תנובה, שהוא רק מפוסטר. תאריכי התפוגה בשקיות של טרה, יטבתה ושות'

הם בערך שבועיים (תרשו לי להתעצל ולא לצלם את התאריך המופיע כרגע על השקיות שיש לי בבית).

בתת-רשתות הממותגות כזולות ("פשוט-זול" של מיסטר זול, או "יש" של שופרסל)

מביאים לעתים את הסחורה כשהיא קרובה יותר לתאריך התפוגה שלה - כנראה שהם מקבלים על זה מחיר טוב יותר.

כמובן שאם קונים חלב אחת לשבועיים, החיסכון לא משמעותי.

אצלי זה קצת יותר מליטר ליום, 2 נפשות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אנחנו במשפחה של שני מבוגרים ושני ילדים מפרקים לפחת 8 ליטר חלב בשבוע, בד"כ יותר - אבל שקיות זה מאוד לא נוח.

האמת אתה צודק אבל מצאנו פתרון לעניין הזה.

2 בקבוקי זכוכית מעוצבים , בקבק אחד מלא במקרר ואחד נקי בארון כל פעם ממלא אחד והאמת שהבקבוקי זכוכית נוחים לגמרי.

פורסם

השתמשתי תקופה מאוד ארוכה הן בקרטוניות והן בשקיות, ואני חייב לציין שאני לא מוצא שום הבדל מהותי בשימוש בין השניים הללו שיצריך ממני לחזור לקרטוניות. מבלי להתאמץ יותר מידי אני גם חוסך כסף, גם נהנה מחלב טרי וגם תורם לאיכות הסביבה - שוב, ממשהו שלא מצריך ממני שום מאמץ מיותר.

למי שמשתמש בשקיות יש את המתקן היעודי מפלסטיק - ששודרג במהלך השנים וקיבל סכין חיתוך אינטרגלית במתקן עצמו (ז"א שאפילו אתה לא צריך לחתוך עם מספריים או סכין את השקית כאשר אתה מחליף לחדשה, אלא פשוט להניח את השקית במתקן שלה ואת הפינה של השקית לחרוץ בסכין המותקנת במתקן).

אולי עבור חלק מהאנשים להשתמש בשקית זה "מיושן", אבל היי - גם פעם היו מכוניות מצויינות שנחשבות להרבה יותר מהנות, נוחות וחזקות ממה שמוכרים היום, SO ?

hans צודק בנוגע לסיבה שבגללה יש הבדל בין התאריכים של החלב בקרטון לבין זה שעל השקית: צורה הפיסטור (טעות שלי - רשמתי "תוספים משמרי חלב").

החלב בקרטון הוא הלכה למעשה חלב עמיד שארוז עם קצת אויר בפנים. חלב עמיד עובר את אותו התהליך של חלב בקרטון אבל הוא נארז בוואקום (ריק) ולכן אינו בא במגע עם חמצן ובקטריות שעלולות לקלקל אותו מהר, לכן גם יש לו חיי מדף של חצי שנה !

בנוגע לתאריכי תפוגה של חלב תנובה\טרה 3% רגיל בשקית, ממה שאני זוכר - הכי הרבה שראיתי היה כמדומני 9 ימים.

דרך אגב, הטעם של חלב בשקית יותר טעים (הפיסטור ה"רגיל" עושה את שלו ביחס ל"פיסטור על").

איציק

הנה התמונה של הקנקן שדיברתי עליו:

bm172008194312.jpg

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא חבל על הכסף ? זה יוצא לך הבדל של כמעט 400 שקל בשנה

• תוכן חדש...