Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

107 / פיקנטו / ספארק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5528 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

פיג'ו 107, קיה פיקנטו ושברולט ספארק - אלה פחות או יותר 3 המכוניות שעמדות אצלי בראש סדר העדיפויות. עכשיו השאלה היא מי מהם יותר עדיפה? רציתי לדעת אם יש המלצות לכאן או לכאן, מחבינת נוחות פנים, ביצועים, שירות, וטיפולים.

- הרכב יצטרך ליעד אותי +2 (כן אני נהג חדש).

- הנסיעה אמורה להיות 70 אחוז בין עירונית ו-30 אחוז עירונית. בסביבות ה-1000 קילומטר בחודש, פלוס מינוס.

- התקציב הוא 70 אלף.

זהו פחות או יותר, אבל אם יש לכם משהו אחר להמליץ שמתאים יותר לתנאים שלי - בכיף.

פורסם

לפי אנשים אחרים בפורום הפיקנטו טובה יותר מה107 ומהספארק.

אני לא נהגתי עליה אז אני לא יכול להעיד.

אני נוהג בC1 (כלומר ב107) והיא מצויינת לדעתי.

גם את הספארק לא יצא לי לבדוק.

אמרת שרוב הנסיעות הן בינעירוניות, המכוניות הללו בנויות לעיר, למרות שהן יכולות לתפקד גם בחוץ אך זה לא המגרש הביתי שלהן.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

לגבי ה 107 הרובוטית אני יכול להגיד לך שלפעמים הרכב מתחיל לרעוד בעמידה או בנסיעה של עד 5 קמ"ש, או שזה רק בעיה במכונית של חבר שלי וגם לתיבת הילוכים לוקח קצת יותר מידי זמן להעביר הילוך לטעמי.

EX : Chevrolet epica X 2009 2.5L

Toyota avensis 2016 1.8L

suzuki celerio 2017 1L

יש כאלה שחיים את הרגע, אני חי את הסל"ד 8)

פורסם

נראה לי שאם הוא הכניס את הספארק שמגיעה רק בידני ואת הפיקנטו שהאוטומטית לא נכנסת לו לתקציב הוא מדבר על ה107 הידנית.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

יש מבחן מעולה באתר לפיקנטו הידנית, ממליץ לך לקרוא ולהחכים.

לעניות דעתי, אם רוב הנסיעות שלך הן בינעירוניות, אני הייתי ממליץ לחפש גם רכבים מקטגורית הסופר-מיני, ואם להיות ספציפי, הייתי ממליץ לקנות את הגראנדה פונטו הידנית.

מכוניות המיני נוסעות בכבוד גם נסיעות בינעירוניות, אבל לדעתי סופרמיני משומשת תעשה את העבודה באופן הרבה יותר נעים.

במחיר של אחת מהמיני האלה, אתה יכול לקנות גראנדה בת שנתיים/שלוש במצב לא רע.

פורסם

כי יש לה סטיגמה של רכב עם בעיות,ומתחמם בעליות.

אולי זה היה נכון לפני הרבה שנים,היום זה לא כך,הם מגלות אמינות טובה,ואין בעיית התחממות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בסגמנט המיני, תקציב של 70K יכול לקנות לך פיאט פנדה חדשה (67K) עם מנוע 1250 סמ"ק וגיר ידני.

עושה נסיעות בין עירוניות בלי שום בעיה, ובפן הזה היא תהיה עדיפה על הפיקנטו וה 107 עם מנוע 1000 סמ"ק.

ובנוסף, כמו שאמרו- גם אני ממליץ לעלות לסגמנט הסופר מיני ולקנות רכב בן שנה וחצי-שנתיים, שיתן לך הרבה יותר בכל דבר חוץ מהחיסכון בדלק.

אתה יכול להעיף מבט לכיוון פיאט גרנדה פונטו, סיאט איביזה, סוזוקי סוופיט, ודומותיהן. את אלו שכתובות פה תוכל למצוא משנתון 2009 בתקציב שלך, אחרות 2008-9 כנראה (חוץ מיפניות...)

פורסם

ואגב פיאט, עם כל הפריחה המדהימה של קטגורית ה"זוטא" לאחרונה והמגוון הלא קטן שמתחיל ב 107 וכנראה מסתיים בפיקנטו, עוד לא נראה שיש מתחרה לפנדה העתיקה בכל הקשור לעיצוב חכם ומרווח, נסיעה נוחה, חיסכון בהחלט מרשים בצריכת דלק ולהבנתי גם אמינות טובה. אז נכון שלמכוניות החדשות הללו, בלי יוצא מהכלל, יש עיני צפרדע מגודלות והמון זויות ופנסים ( פ' בצירה ) בכדי לתת אשליה של גודל, ולפנדה יש רק שתי כריות אויר והיא כנראה כבר בשלבי יציאה מהמחזור, אבל לו אני מחפש אוטו בגודל הזה, אני עדיין מעניק לה בחינה מאוד מדוקדקת.

פורסם

הפיקנטו תהיה מצויינת ולא תרגיש פחות טוב מגרנדה פונטו חלשלושה. אין סיבה שהוא יקנה משומשת ולא פיקנטו. העוד כמה סנטימטרים פח זה לא מה שעושה את הגרנדה מכונית כבישים מהירים לעומת הפיקנטו..

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

מציע לך להגיע לאולמות תצוגה ולהתרשם מ-3 הרכבים שציינת. לאחר נסיעת מבחן תוכל להחליט מה אתה מעדיף. בסופו של דבר גם עיצוב וטעם אישי קובעים וגם נוחות היא דבר מאוד אישי ומשתנה מאחד לשני.

עוד אופציה, למתוח מעט את התקציב ולהתעניין לגבי פיג'ו 206+. אאל"ט הרכב נמכר בפחות מ 80000 במסגרת מבצע כלשהו של פיג'ו.

אסף

פורסם
הפיקנטו תהיה מצויינת ולא תרגיש פחות טוב מגרנדה פונטו חלשלושה. אין סיבה שהוא יקנה משומשת ולא פיקנטו. העוד כמה סנטימטרים פח זה לא מה שעושה את הגרנדה מכונית כבישים מהירים לעומת הפיקנטו..

הגרנדה פונטו היא בעלת מרווח הפנים הגדול ביותר בסגמנט הסופר מיני, ביחס למכוניות המיני למיניהן כמו הפיקנטו, חלל הפנים שלה מרגיש כמו אולם אירועים.

זה, בשילוב עם מושבים טובים יותר, איכות חומרים טובה יותר, בידוד רעשים טוב יותר (גם מהכביש וגם מהמנוע) ובכלליות העובדה שהרכב בטיחותי יותר, בהחלט הופכים את הגרנדה פונטו (או לצורך העניין- כמעט כל רכב סופר מיני) למכונית כבישים מהירים לעומת הפיקנטו, או כל מיני.

לפיקנטו יש את היתרון של צריכת דלק אפילו נמוכה יותר משל סופר מיני חסכוניות ושמקבלים רכב חדש+7 שנים אחריות.

לסופר מיני משומשת יש את כל היתרונות שרשמתי למעלה. פותח הדיון יכול להחליט מה קורץ לו יותר.

נ.ב- בקשר ל "גרנדה פונטו חלשלושה"- הפיקנטו בגרסת ה 1.0 הידנית, זו שמדברים עליה פה, מציגה ביצועים בערך זהים לאלו של גרנדה פונטו 1.25 ידנית. זמן תאוצה כמעט זהה מ 0 ל 100, ותאוצות ביניים (80-100 בעיקר) דומות מאוד.

שתיהן לא בדיוק נועדו לקרוע את הכביש.

פורסם

קודם כל, תודה על הממלצות וההתייחסות. שנית, פרט חשוב ששחכתי לציין הוא שאני לא מעוניין ברכב משומש (למרות שאני חייב להודות שפיקה007, די הרשים אותי עם הנתונים גל הפונטו), אם כי אין לדעת לאן הרוח תנשוף.

Pika007 ואסף,

רציתי לשאול מה אתם אומרים על הפיקנטו 1.25 האוטומטית (הן מבחינת נוחות, הן מבחינת ביצועים והן מבחינת צריכת הדלק) לעומת הגראנדה פונטו?

• תוכן חדש...