Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

107 / פיקנטו / ספארק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לעומת איזו גרנדה פונטו?

לעומת ה 1.25, היא בהחלט מרגישה זריזה יותר. לעומת ה 1.4, הן דומות, אולי עם יתרון קל לפונטו. צריכת דלק- תלוי בנהג. מהגרנדה פונטו אפשר להוציא ממוצע של 1:15-1:16 משולב די בקלות, נהג חסכוני יוציא אפילו יותר. מהפיקנטו תקבל עוד 2-3 ק"מ לליטר בממוצע.

מבחינת שאר הדברים חוץ מביצועים, זה לא יעזור, אתה משווה עולמות שונים.

שים לב שמה שרשמתי קודם לגבי רכבי מיני מול סופר מיני זה משהו כללי, זה לא מתייחס רק לגרנדה פונטו לעומת הפיקנטו.

ברכבי סופר מיני תמצא מושבים טובים יותר, בידוד רעשים טוב יותר, נסיעה חלקה יותר ודירוג בטיחות גבוה יותר.

זה לא דבר מפתיע או לא מובן- רכבי המיני תוכננו מאפס להיות זולים (ושלא תבין לא נכון- הנסיעה בהם רחוקה מלהיות עינוי או משהו כזה, אפילו האלטו שהיא לדעתי הפחות טובה מכולן היא רכב סביר ואין בעיה לעשות איתו גם נסיעות חיפה-ת"א), חסכוניים, זולים לתחזוקה ואמינים. ובתכל'ס, זה גם בדיוק מה שמקבלים.

לדעתי? נסיעת מבחן תענה לך על הרבה שאלות ותהיות, תזמין נסיעת מבחן על הפיקנטו, יכול להיות שזה יהיה בול מה שאתה מחפש.

פורסם

למרות שלא נשאלתי :oops:, אני יכול להגיד שנסעתי לפני כמה ימים מת"א לב"ש עם חבר שקנה את הפיקנטו 1.25 האוטומוטית, ומבחינת נוחות אני חייב להגיד שרוב הזמן אתה לא מרגיש שאתה נוסע ברכב מיני.

הרכב מתנהג טוב, והוא די נוח. עניין שיכוך הרעש אולי משחק מעט לרעתו, אבל לא באופן אקוטי.

בקשר לביצועים - המנוע רחוק מלזחול ולהיות איטי כמו רכבי מיני אחרים (אלטו למשל) אבל גם אני מתקשה לקרוא למה שהוא מוציא 'ביצועים'. הוא מביא אותך מנקודה א' לב'.

כמו שאמרו לך קודמיי - סע על הפיקנטו הידנית, סע על האוטומטית ואז תחליט אם זה מספק אותך או שאתה מעדיף לקנות משומשת טיפה יותר גדולה ונוחה.

בכל מקרה - ממה שעולה פה בפורום - קח בחשבון זמני אספקה די ארוכים לפיקנטו.

פורסם

מה לגבי תקציב של 100K? בינתיים השמות שעולים לי לראש הם סקודה פאביה טורבו, גראנדה פונטו, מאזדה 2 וסוויפט, אשמח להצעות נוספות.

מה אתם אומרים לגבי אלו - שוב אותם שאלות - נוחות, ביצועים, צריכת דלק, בטיחות, שירות וטיפולים?

פורסם

פיאט פונטו אבו (מחירון- 105, בתכל'ס- פחות שתגיע לסוכנות...), פאביה על מגוון דגמיה (החזקה ביניהן- 1.2 TSI עם 105 כ"ס)

סיאט איביזה, ואולי גם סוופיט.

התפלגות היתרונות הולכת ככה:

בטיחות, נוחות, עלות טיפולים, שירות- פונטו.

ביצועים, מחיר- פאביה

עוד אפשרות כי הפאביה פשוט מכוערת פחד- איביזה

פורסם
מה לגבי תקציב של 100K? בינתיים השמות שעולים לי לראש הם סקודה פאביה טורבו, גראנדה פונטו, מאזדה 2 וסוויפט, אשמח להצעות נוספות.

מה אתם אומרים לגבי אלו - שוב אותם שאלות - נוחות, ביצועים, צריכת דלק, בטיחות, שירות וטיפולים?

צריכה להגיע לארץ הפיאסטה המוגדשת ,נראה לי כמו אופציה מעולה! (תלוי אם המחיר לא ישתנה).

פורסם
צריכה להגיע לארץ הפיאסטה המוגדשת ,נראה לי כמו אופציה מעולה! (תלוי אם המחיר לא ישתנה).

לא נראה לי שמשהו כזה יגיע לארץ שלנו.

• תוכן חדש...