Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5513 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

צריך נואשות את עזרתכם לא יודע מה לעשות, היום ביצעתי בדיקה לפיאט פונטו שנת 2001 דגם ELX אוטומט סה"כ 137 אלף קילומטר, יד 4 הבחור רצה 16.800 לאחר מיקוח קשה הוא הסכים לתת לי אותה ב16 עגול לאור הליקויים וכו' חשוב לציין שלפי מחירון יד 2 מחירה 16.700, קחו שיקול זה בהחלטתכם.

חשוב לציין שלפני שלקחתי אותה לבדיקה בחנתי אותה היטב, ועשיתי עליה סיבוב ומאוד אהבתי, והיום לקחתי אותה לבדיקה והרי לפניכם התוצאות:

מנוע, מערכת קירור, מערכת דלק, מערכת הצתה:

לבדוק רצועת\שרשרת תזמון בהתאם להוראות היצרן!!! (אמר לבדוק מתי הוחלף), נזילות שמן (אמר שיש נזילה באטם כלשהו ברח מזכרוני, אמר שלא קריטי), לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה, תושבות מנוע פגומות (אמר שהימנית מתחילה להיסדק), לסדר ולתאם מנוע, רעש שסתומים וגל זיזים, רעשים ונקישות פנימיות (מה לעזאזל השלושה האחרונים אומרים הוא לא הרחיב על זה),לטפל בבוצה במנוע!! (הוא אמר שיש להחליף שמן ולעשות פלאשינג, הדבר מדאיג אותי כי יכול להיות שהשמן עמד הרבה במנוע, ולא בוצעו טיפולים בזמן? או שזה מצב טבעי לשנה כזאת?), קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים, לתקן מערכת קירור!!! (הבוחן אמר שיש איזה צינור שטיפה נוזל יש לחבר אותו כראוי או להחליף.), מנוע מזייף דורש תיקון!!! לסדר מערכת דלק!!! (הבוחן אמר שהוא יצא לסיבוב לא הייתה בעיה וכשהוא חזר הבעיה הופיעה והוא אומר שיכול להיות שזה בגלל שהמיכל ריק ועל נורה שברגע שנמלא דלק זה יסתתדר, חשוב לציין שאתמול לא הייתה לי את הבעיה שהוא הזכיר.)

מערכת פליטה תקינה!

סרן קדמי ומערכת היגוי: חופש ונקישות מתלה קדמי, לסדר זווית היגוי. (מה זה אומר? זה חמור?).

קפיצים: בולמי זעזועים חלשים

שלדה ומרכב ליקויים בעלי משמעות נמוכה: לתקן פחחות וצבע, תיקונים במרכב סביב + צבע, תיקוני תאונה בחזית, (כל העניין הזה מדבר על דפיקה קטנטנה שלא מפריע לי במכסה מנוע מקדימה, ועל תא דלק שתלשו אותו ויש צורך לסדר.) הוחלפו חלקי פח מרכב (הבוחן אמר שרק כנף ימנית הוחלפה לא משהו חמור בכלל), לסדר ציר לדלת (הבוחן אמר שדלת ימין מקדימה חורקת כשהיא נפתחת.), חשוב לציין שלדה נקייה לגמרי!

מערכת העברת הכוח: חופש ציריות, החלקה בתיבת ההילוכים האוטומטית (מלחיץ! מה הכוונה?), ידית הילוכים פגומה (קוסמטי בלבד), רעש מערכת העברת הכוח (מה זה אומר?)

כמו כן, נאמר כל מיני שיפורים קוסמטים שולים, נאמר שהמצת לסיגריות ברכב לא עובד. עוד דבר שממנו נלחצתי, שבמזגן מהירות 4 לא עובדת, 1-3 עובד ומקרר יופי, 4 פשוט מפסיק לעבוד, מה יכול להיות??

בסופו של המבחן נכנסתי לחדרו של הבוחן לבדי ואמרתי לו בשורה התחתונה מחוץ לפרוטוקול, היית לוקח את האוטו או מתרחק, הוא אמר לי לקחת אבל להוריד את המחיר כדי שאוכל לתקן את הליקויים ושאני לא יעלה בהרבה מעל המחירון.

מה אתם הייתם עושים ואם יש לך פתרונות לבעיות או הערכות, וגם עוד כל מיני טיפים אשמח לשמוע אני ממש אובד עצות, חשוב לי עניין המזגן והבוצה במנוע בעיקר.

תודה מראש,

עמית גלאם.

פורסם

בוצה במנוע נגרמת מכך שהרכב עמד ולא עשה טיפול בזמן

בכל אופן , נראה שיש הרבה הרבה תיקונים ברכב כולל גיר!

אני אישיתי לא הייתי לוקח.

• תוכן חדש...