Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פג'ו 307 1.6 אוטומט לא סוחב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5495 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה צודק. מעתה ואילך בכל הודעה בפורום הטכני נשלח את האנשים למוסך, הרי בשביל זה אנחנו כאן - להפנות אותם למוסך שיפתור להם ת'בעיה.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בבעיות שכאלו כן בסופו של כל דיון אתה תראה המלצה ללכת למוסך, זה לא פורום קוסמות ולא הוקוס פוקוס אי אפשר לתקן מכוניות דרך האינטרנט ואי אפשר לקבוע נחרצות מה התקלה כל עוד לא ראיתי בעצמך את האוטו. אני ממש לא אומר שאתה טועה במה שכתבת לו ואני גם לא מזלזל במקצועיות שלך אני פשוט אומר שזה לא יכול להיות ב100% התקלה

פורסם

אהלן חברה,

תודה רבה על התגובות והעזרה.

אימי לקחה את הרכב היום למוסך המרכזי של פג'ו - סיטרואן בפתח תקווה.

במוסך עשו נסיעה על הרכב והרגישו שהוא לא סוחב והמליצו לעשות ניקוי מזרקים על סך 480 שקלים.

יש לציין שהטיפול לא עזר והמוסך לא גבה כסף עבור הניקוי אלה רק עבור הבדיקה, אם אני לא טועה סביב ה280 שקלים.

המכונאי אמר שאם הניקוי לא עזר לפי הניסיון שלו הלך הממיר מומנט והמחיר נע סביב ה2300 שקלים.

מצד אחד אני שמח, לפחות הרכב לא כזה עגלה כמו שחשבתי, מצד שני באסה, תקלה והמשפחה כבר התחילה עם האשמות נגדי ושהיינו צריכים לקנות יונדאי גטס..

יש לציין שהרכב נרכש במגרש מכוניות מוכר בארץ ושנחשב לאמין מאוד.

בחוזה כתוב שיש אחריות מנוע וגיר שלושה חודשים.

דיברנו עם הסוכן שמכר לנו את הרכב (אנחנו מכירים אותו אישית)

והוא אמר שנשלח לו את החשבונית של התיקון ונראה איך ממשיכים הלאה.

כרגע הרכב עוד לא הוכנס לתיקון עד שלא נגיע להסדר על התשלום עם המגרש.

לפי מה שהבנתי ממיר מומנט נחשב לחלק מהגיר. מה אתם אומרים?

האם הממיר יכול לפגוע ככה בביצועים בצורה דרסטית שאוטובוס לוקח אותי בהאצות רמזורים?

תמיר.

פורסם

מוסך מרכזי בפתח תקוה ?

אתה בטוח שהיית באחד ממוסכי הרשת ? גם ה"דיאגנוזה" שקיבלת בנוגע לממיר מומנט לא נשמעת כל כך מקצועית או הגיונית, שכן אם היתה בעיה בממיר מומנט הוא היה מבצע מספר בדיקות פשוטות עם המחשב דיאגנוסטיקה ואומר לך אם הממיר מחליק או לא. מאידך, אם הממיר מחליק צריכה להידלק לך נורת תקלה בגיר ולהישמר קוד תקלה של החלקה בגיר.

תוכל להרחיב על הבעיה או שמעבר לזה שהוא לא סוחב אתה לא יכול לנדב עוד פרטים ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שלום איציק,

מוסך דניאל (בראל) נמצא בז'בוטינסקי 98. הבנתי שהם שייכים לשרודר (ככה הם רושמים את זה?)

הם לא פירטו איזה בדיקות עשו (אני הייתי בעבודה היום, אמא הלכה לבד)

ברכב לא נדלקה שום מנורת אזהרה, הוא פשוט לא סוחב.

תמיר.

פורסם

כן, דניאל בראל הוא ברשת של לובינסקי. אני מציע שתחזור אליו להמשך בדיקה ותהיה שם, כי התשובה שלו בנוגע לממיר מומנט לא נשמעת כ"כ מתחברת במדוייק למה שאתה מתאר. מצד שני, לא פירטת יותר מידי על הבעיה (מעבר לזה שהרכב לא סוחב) ולצערי זה לא מספיק בשביל לעזור לך לאבחן את הבעיה.

כמו שאמרתי קודם לכן, רוב הבעיות סחיבה בדגמים האלו זה עניין של ניקוי מערכת ההזרקה, איפוס מחשב ועדכון תוכנה במידת הצורך. בעיות בממיר מומנט *או* בממיר הקטליטי הן יחסית נדירות, שכן אין נטיה בדגמים האלו להתפוררות של הממיר הקטליטי או הממיר מומנט.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בכל זה אתה צודק, אבל כתבת שקמה לך זכות לבטל את העיסקה וזה בד"כ לא נכון.

הסתרת מידע מהותי מהלקוח, היא לא עילה לביטול עיסקה, בוודאי שמדובר ברכב מד שנייה, שנקנה ממגרש מכוניות, גם ודווקא עם הוא בעל שם בתחומו, עילה להחלפת הרכב, לרכב זהה , ללא תקלות מכניות בוודאי, אני לא הייתי מסכים לתקן ולהחליף ממיר ממומנט, או ממיר קטליטי, ומתעקש על החלפת הרכב.

בכל מקרה אני מצטרף לאיציק ידידי, שהוא בר סמכא, בנושא רכב זה, ומכיר רכב זה היטב, ולשנינו אבחון של ממיר מומנט וממיר קטליטי, ברכב בקילומטרג נמוך כזה לא סביר, ועדיף להתרחק מהרכב, כי עלול עוד להתגלות תיבת פנדורה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בנוגע לפירוט אשמח אם תעזרו לי.

משהו שנזכרתי בו עכשיו, בתחילת נסיעה עד 2500 סל"ד בערך נשמע כאילו יש חור קטן באגזוז ואז הרעש נפסק. האם יכול להיות קשר לאחד הממירים?

בנוסף כדי להתחיל נסיעה צריך ללחוץ בערך על חצי דוושה כדי שהרכב יזוז כמו שצריך.

עוד נקודה שנותנת לי טיפה אור, שהמוסך אמר שהרכב ממש שמור וזה רק הבעיה הזאת.

תמיר.

פורסם
הסתרת מידע מהותי מהלקוח, היא לא עילה לביטול עיסקה, בוודאי שמדובר ברכב מד שנייה, שנקנה ממגרש מכוניות,

לא שזה מה שאני חושב שצריך לעשות כאן, אבל מבחינה משפטית הסתרת מידע מהותי היא הטעיה, ואם יש משהו שמאפשר ביטול עסקה לפי חוק המכר - זה בדיוק זה.

מקל וחומר כאשר לא מדובר על לקוח שהסתכן מרצון, אלא בכזה שטרח ובדק את הרכב במכון בדיקה טרם רכישתו.

ככל שניתן להראות שהייתה הסתרה אקטיבית (ממש לא קל) - ביטול העסקה בתוספת פיצוי על כל נזק היא התרופה החוקית.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בשעה טובה הרכב תוקן ונוסע כמו שצריך.

הרכב תוקן במוסך דניאל בראל בפתח תקווה, המוסך המרכזי.

אך צצה בעיה חדשה, המזגן לא מקרר ויוצא רק חום(לפני זה המזגן היה מעולה והקפיא את תא הנוסעים)

איך אני יכול לדעת אם המוסך אשם?

אצל מי אפשר לתקן את זה ברמת גן/גבתעיים?

תמיר.

פורסם

שתף אותנו בסופו של דבר כיצד תוקנה הבעיה? מה זה היה בסוף? כמה עלה אם מותר לדעת?

לגבי המיזוג צריך לבדוק מה נעשה שם או אולי איזה צינור נותק...

:)
פורסם

לפי דברי אוטו דיל עלה 3000 ש"ח והממיר הוחלף (אכן מדובר בבעיה נדירה כמו שציין איציק)

כרגע הבעיה ברכב שהמדחס לא נכנס לפעולה ויש גז.

אני כרגע במוסך המרכזי בפינת קפה.

יהיה בסדר:-)

תמיר.

• תוכן חדש...