Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חשמל סטטי וניצוץ - מאזדה 3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תופעה מרגיזה במאזדה שלי, כל פעם שאני יוצא מהרכב אני מתחשמל כשאני נוגע בדלת.

ממה לעזאזל זה נובע ואיך אני מפסיק להתחשמל?

פורסם

זה כבר לא נובע מהמאזדה, ולא מחברת הליסינג, אלא מהנעליים שלך וממזג האוויר.:lol:

זה חשמל סטטי. הרכב נטען בו בנסיעה במזג האוויר החם והיבש, ומכיוון שהוא נועל גומי, הוא מחפש מוליך כדי לפרוק את המטען לאדמה. אם תנעל גם אתה נעליים עם סוליות גומי זה יפתור את הבעיה.

לחליפין אני נוגע עם המפתח בפח לפני שאני נוגע בו עם היד, וכתוספת, סוגר את הדלת ע"י דחיפה מהחלון...

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אכן מדובר בפריקת חשמל סטטי אבל הוא לא נטען ברכב, אלא בגוף שלך מחיכוך הבגדים מבד סינטטי וריפוד הרכב

וכן בגלל מזג האויר היבש.

כשאתה נוגע במתכת הרכב, החשמל הסטטי מהגוף נפרק אל מרכב הרכב.

בליילה ניתן אפילו לראות ניצוץ קופץ מהיד אל דלת הרכב.

כשמזג האויר יהיה עם לחות גבוהה יותר התופעה תיעלם.

בברכה - רפי לין

פורסם

אפשר להפחית את הווצרות החשמל הסטטי על ידי ריסוס של הריפוד במעט מים בימים של יובש קיצוני.

השתמש במרסס אשר יוצר "ערפל" עדין. יש באינטרנט חומרים יעודיים למטרה זו אך אפשר להגיע לתוצאה טובה עם מים (או מבשם בד).

אם אתה רגיש למכת החשמל הנוצרת בזמן פתיחת הדלת, גע בה ראשית עם המפתח או בגב היד. בגב היד יש פחות עצבים מאשר בקצות האצבעות והשוק יורגש במידה פחותה.

פורסם
אכן מדובר בפריקת חשמל סטטי אבל הוא לא נטען ברכב, אלא בגוף שלך מחיכוך הבגדים מבד סינטטי וריפוד הרכב

וכן בגלל מזג האויר היבש.

כשאתה נוגע במתכת הרכב, החשמל הסטטי מהגוף נפרק אל מרכב הרכב.

בליילה ניתן אפילו לראות ניצוץ קופץ מהיד אל דלת הרכב.

כשמזג האויר יהיה עם לחות גבוהה יותר התופעה תיעלם.

בברכה - רפי לין

אפשר להפחית את הווצרות החשמל הסטטי על ידי ריסוס של הריפוד במעט מים בימים של יובש קיצוני.

השתמש במרסס אשר יוצר "ערפל" עדין. יש באינטרנט חומרים יעודיים למטרה זו אך אפשר להגיע לתוצאה טובה עם מים (או מבשם בד).

אם אתה רגיש למכת החשמל הנוצרת בזמן פתיחת הדלת, גע בה ראשית עם המפתח או בגב היד. בגב היד יש פחות עצבים מאשר בקצות האצבעות והשוק יורגש במידה פחותה.

ז"א מכל הנוסחאות המדעיות שציינתם כאן, אין דרך להיפתר מהבעיה הזאת?

מוזר, לא זכור לי שברכבים אחרים שנהגתי הרגשתי דבר כזה..

אגב,תודה על התשובות המחכימות ..

פורסם

קרה לי גם כמה פעמים.. לא כזה נורא :lol:

מצד שני, תנסה (או שלא) לגעת בשקע חשוף :idea: היד שלך תקפוץ כמו לא יודע מה :lol:

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם
קרה לי גם כמה פעמים.. לא כזה נורא :lol:

מצד שני, תנסה (או שלא) לגעת בשקע חשוף :idea: היד שלך תקפוץ כמו לא יודע מה :lol:

אני לא מדבר על כמה פעמים.. אני מדבר על מצב קבוע! ואת העניין של השקע כבר ניסתי... :wink:

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הבעיה הזו עדיין נמשכת. ואני ממשיך לקבל "זיצים" מהרכב.

מישהו העלה כאן רעיון של נעלי גומי, זה לא עוזר אני עם קרוקס וממשיך חטוף!

רעיונות?

פורסם

אני צריך להבין משהו. האם ייתכן שאתה מוציא רגל החוצה מהאוטו לפני שאתה נוגע בדלת?לי יש שיטה שאני עושה כבר בצורה אוטומטית לגמרי, ביציאה מרכב. קודם כל אני מחזיק עם היד בברזל של נעילת הדלת במשקוף, הוא עשוי ברזל ואינו צבוע (מוליך טוב), ורק אז אני מוריד את הרגל לקרקע. הניצוץ נוצר בנעל ולא ביד, ואני פרוק ומאושר ללא זרמים.

פורסם

טחנו את הנוושא רבות, החשמל סטטי נטען בך ולא ברכב אז שום סרט פריקה, כפכפי גומי או אביזר שקר אחר לא יעזרו.

לבד בגדים מכותנה 100%, זה יעזור הכי הרבה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...