Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש פה הרבה הגזמות,

אסור לעמוד על המוסכניק על הראש בזמן העבודה ולהסתובב במוסך, (אם תבא פתאום ביקורת ויראו שמסתובבים סתם אנשים בשטח המוסך ומתחת לליפט, אז בעל המוסך מקבל בראש חזק אחרי זה,

אבל כשאתה מכניס את הרכב למוסך ומסביר למכונאי מה הבעיה אז כן תעמוד ליד הרכב, תראה לו בדיוק מה הבעיה,

או שהוא מרים את הרכב על הליפט, ואומר לך יש לך נזילה או משהו בסגנון , אז כן תגש לרכב ותראה בדיוק, אבל לא יותר מזה,

אבל כל הזמן שעובדים לך על הרכב לעמוד ליד ? להסתובב לו בין הרגלים? זה כבר סתם מוגזם ומפריע.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין ספק שכל ההצדקה הרשמית והחוקית היא לא לאפשר ללקוח לעמוד ליד הרכב בזמן הטיפול. מעבר לפורמליסטיקה ולעניין הביטוח/חוק אני גם מאמין ויודע, מניסיון של הסתובבות לא מועטה במוסכים, שבאמת יש סיכון אמיתי.

אמנם אני אישית מטפל ברכב לבד אך בעבר או בעתיד אם אדרש ויהיה לי את הזמן אני לא אסכים לא להיות נוכח בזמן הטיפול. נכון, אני אאלץ לבחור מוסך שמסכים לזה מסיבותיו הוא, או מסיבות של חאפריות או מסיבות של ויתור לטובת קהל לקוחות כמוני.

עם זאת בתור מישהו שיודע איך ההרגשה שעומד הלקוח על הראש אני לעולם לא אציק למי שעובד על הרכב ואהיה זהיר מאד לא להפריע לו בזמן העבודה או לתת לו תחושה שאני בוחן אותו. אם עומדים ליד המכונאי חשוב להיות חביב, לשאול מעט שאלות ובנימוס וגם לא לדחוף את הראש לכל מקום שבו הוא עובד. כל מי שעבד בעבודה כזו או אחרת יודע בדיוק מה ההרגשה שהלקוח עומד לך על הראש (במובן הרע של הביטוי).

מדובר בשוק חופשי וכל אחד רשאי לבחור מוסך ע"פ מה שחשוב לו. יש כאלה שחשוב להם לקבל רכב חלופי, אחרים שחשוב להם שתהיה פינת המתנה מפוארת עם קפה, עוגה וטלויזיה, אחרים שחשוב להם שיאפשרו להם לעמוד ליד הרכב ואחרים שחשוב להם שיאפשרו להם להביא בעצמם את החלקים. כל אחד והשיקולים שלו.

פורסם
יש פה הרבה הגזמות,

אסור לעמוד על המוסכניק על הראש בזמן העבודה ולהסתובב במוסך, (אם תבא פתאום ביקורת ויראו שמסתובבים סתם אנשים בשטח המוסך ומתחת לליפט, אז בעל המוסך מקבל בראש חזק אחרי זה.

אבל כשאתה מכניס את הרכב למוסך ומסביר למכונאי מה הבעיה אז כן תעמוד ליד הרכב, תראה לו בדיוק מה הבעיה,

או שהוא מרים את הרכב על הליפט, ואומר לך יש לך נזילה או משהו בסגנון , אז כן תגש לרכב ותראה בדיוק, אבל לא יותר מזה,

אבל כל הזמן שעובדים לך על הרכב לעמוד ליד ? להסתובב לו בין הרגלים? זה כבר סתם מוגזם ומפריע.

כתבת יפה.

אני בעד לדעת מה נעשה לרכב אך לא בדעה של ,לשבת לבעל המקצוע על הראש" בזמן העבודה.

ולכן אני את המוסך שלי בחרתי לאחר מחשבה רבה,עד אשר הגעתי למוסך שבו כולנו מרוצים.

אני לא מפריעה לעובד בזמן העבודה אבל רשאית להגיע ולהסתכל על העבודה שלו בכל עת שארצה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
*** פוצל משרשור חוויות לא חיוביות מטיפול במוסך "אם הדרך"***

האחריות על פגיעה גופנית של הלקוח במוסך חלה על בעל המוסך ולא על הלקוח שמתעקש להיות נוכח בתחומי העבודה.

לפני כמה שנים הורשע בעל מוסך בבית המשפט ברשלנות כזאת (בודאי כדי שהלקוח יזכה בפיצויים מחב' הביטוח של המוסך)

וזאת למרות שבעל המוסך הוכיח שהוא הזהיר את הלקוח לא להכנס לאזור העבודה וניסה להרחיקו.

במקרים כאלו בעל המוסך עומד במצב לא נעים ולא פשוט, כי מה הוא היה יכול לעשות?, לגרש בכוח את הלקוח (תקיפה) או להפסידו

ולגרום ללקוח שיהיו לו כלפיו תלונות וטרוניות (כמו בשרשור הזה).

מכיוון שיש בין חברי הפורומים כאן עו"ד ומשפטנים, אולי מי מהם יצליח למצוא את פרטי המשפט הזה (שהיה מזמן).

בברכה - רפי לין

תשמע רפי לין .

טענות בעלי המוסכים מוצדקות ,אבל מה לעשות שנוצרה כאן בארץ אוירה של חוסר אמון כפי שציין זאת אביב החשמלטור ,לכן יש כאן מצד הלקוחות התלבטות ,הציבור לא אוהב שעובדים עליו ולא רק בתחום הרכב .

יהיה זה אולי יעיל יותר להעלות כאן שרשור של "עבודה בעיניים" שחוו כאן משתמשי הפורום בלי לציין שמות ,אולי כך זה יעזור מעט להרחיק את חוסר האמון ממחוזותינו , אני סקפטי אולי בשל שאני מעורה מידי במה שקורה במוסכים .

פורסם

בתור מכונאי\חשמלאי: יש כל מיני סוגי לקוחות, יש גם כאלה שארשה לעמוד ליידי ולשאול שאלות, אבל רוב הלקוחות לא מבינים כלום וסתם מציקים, אני מרגיש כמו מורה בגן חובה שמלמד בכיתה של הילדים ה"מיוחדים", אלא שלא יבינו שום דבר לעולם.

אז ב ח י כ ם תנו לעובד במוסך את המרחב שלו ומה שלא תעשו אל תיכנסו בינו לבין ארגז הכלים או בינו לבין הרכב שעליו הוא עובד, במקרה הפחות גרוע סתם תתלכלכו וביותר גרוע תקבלו דקירה מאיזה מברג או קאטר.

במידה ואתם לא סומכים על עובדי המוסך שלכם הפתרון הוא פשוט: להחליף מוסך, אדם חכם אמר לי פעם שיש לקוחות שהוא מעדיף לתרום למתחרים וכמו שיש הרבה מוסכים כך גם יש הרבה רכבים.

SuckSqueezeBangBlow

פורסם
לא חביבי, מוסך זה לעולם לא בית מרקחת, גם אלו שנראים לך מלוקקים למשעי, מניילנים כל מושב וידית, כי תמיד יש הפתעות וסכנות ויש כמובן את הגורם האנושי* ואני את אלו שלא רצו לטפל אצלי, אנשים כמוך שלא מוכנים היו לעזוב את הרכב, אז לא רצו.. העדפתי לאבד לקוח פה ושם (וזה היה מאוד נדיר כי הרוב היה משתכנע להמתין בפינת ההמתנה ללקוחות) מאשר הפוטציאל הקטן מאוד אפילו, שלקוח יפגע בשטח עבודה וקיבלתי מנדט וגיבוי מלא לנושא בכל מוסך בו הועסקתי ומעולם לא קיבלתי פידבק שלילי מהממונים או הלקוחות.

בתור מכונאי (וואו זה היה מזמן), הייתי תמיד זה שמקבל הכי הרבה טיפים ולקוחות חיכו שאתפנה כדי שאעבוד על ריכבם, כי עבודה מקצועית ופטנטית ראו הלקוחות גם ממרחק של זגוגיות חדר ההמתנה.

לגבי רווחים, לכאורה, במוסך שכן נותן את "הצו'פר" הזה ללקוח לעמוד על הראש של המכונאי, מספיק תאונה אחד עם לקוח וקיום העסק יהיה בסכנה (והיו מוסכים שפשטו רגל בגלל תאונה ללקוח בשטח עבודה), אז תגיד, אם אתה בעל העסק, אתה לקוח את הסיכון הזה?

* רק לפני פחות מחצי שנה ראיתי במוסך איך עובד מוסך פוגע כמעט בעובד אחר כי שכח לפמפם דוושת בלם לאחר החלפת רפידות וזה קרה במוסך מדוגם ומושקע ולמכונאי מאוד מיומן שהקלבסה שלו לא הייתה במקום ברגעים אלו, הרכב ניזוק מעט (פגע בליפט ממול)אך דמיין לעצמך את הסרט אם היה עומד שם לקוח.

דניאל:

אני חושב כי אתה בעל מקצוע מעולה ורציני לפי כתיבתך בפורום, אבל זאת כי אני מסתובב פה. אם אם הייתי סתם נכנס למוסך "דניאל ושות" לא הייתי יודע זאת והנחת היסוד שלי (מניסיון מר) הייתה כי צריך לשבת למכונאי על הזנב כדי שהתקלה תתוקן כראוי.

אני יכול להבין את הרגשתך כבעל מקצוע בנושא הזה. אחרי הכל, הלקוח שבודק אותך כל הזמן מהווה עלבון מבחינה מקצועית ומוסרית. אבל נסה להבין מצדי את הרגשת הלקוח שנכנס להחליף נורה ומחליף אלטרנטור ללא צורך.

גישתך בה הלקוח צריך לסמוך עליך יכולה להיות מוצדקת לעצמך כבעל מקצוע מעולה וישר אולם, ולמרבה הצער, הגישה הזאת פותחת פתח לנוכלים ומאפשרת להם לשגשג כל זמן שהם לא ניתפסים. כתוצאה מכך, הנחת היסוד של הרבה לקוחות היא כי בעל מקצוע אינו רוצה אותם לידו בזמן עבודה נובעת מכך כי הוא מסתיר משהו. לדעתי, רוב הלקוחות לא ממש נהנים לעמוד במוסך פתוח באמצע הקיץ, לקבל צילצולים באוזניים מכלי העבודה הפאנומטיים ולהסניף דגריזרים מצחינים. אם אתה שואל את עצמך מה הסיבה לכך מדוע אנשים מוכנים לסבול בליפט במקום לשתות קפה ולראות טלוויזיה אז נראה לי כי הם אינם סומכים על בעל המקצוע, בין בצדק ובין לא בצדק.

מוסך מלוקק כראוי הוא מוסך שמצהיר מראש מה סדר העדיפויות שלו לדעתי. המוסך שדואג לדברים הקטנים כגון כיסוי מושבים לפני עבודה בדרך כלל דואג לדברים הגדולים יותר, למשל צ'ק ליסט לפני ואחרי טיפול, בדיקת ומילוי גיליון העבודה כראוי, בדיקה לפני הוצאת הרכב וכו' מניסיוני, מוסך מדרכה מרושל ממוצע מתנהג כפי שהוא נראה ואיכות העבודה ורצינות העובד אינם עומדים בראש סדר העדיפוייות של המוסך. חוץ מזה, כן. אני מאוד אוהב את הרכב שלי, משקיע בו מזמני ומכספי והרכב נראה בהתאם, מצוחצח, מלוקק ו(כמעט) ללא שריטה. אז למה אני צריך לנקות את ריפוד העור מגריז? למה הכנפיים צריכות להישרט בזמן שהמכונאי מתכופף פנימה עם ראצ'ר תקוע באוברול? משום מה נראה לי מאוד בסיסי כי מוצר אחרי תיקון לא אמור לסבול מנזקים נוספים.

השירשור הזה נראה לנו טיבעי לחלוטין, "להיות או לא להיות (ליד הרכב בזמן טיפול)" וזה מה שמוזר בו:?. באיזה מקרה אחר עולה שאלה כזו? אף אחד לא דואג בזמן מסירת מחשב/טלפון/ציוד אלקטרוני מתקדם לתיקון, אף אחד לא יושב למתקין מזגנים על הראש בזמן שהוא קודח דרך קיר. הסיבה שנושא זה עולה וראוי לדיון היא שיש דברים בגו ולקוחות מוסך רבים ניכוו כתוצאה מהטיפול הפארטצ'י המקובל.

רפי לין כתב:

האחריות על פגיעה גופנית של הלקוח במוסך חלה על בעל המוסך ולא על הלקוח שמתעקש להיות נוכח בתחומי העבודה.

לפני כמה שנים הורשע בעל מוסך בבית המשפט ברשלנות כזאת (בודאי כדי שהלקוח יזכה בפיצויים מחב' הביטוח של המוסך)

וזאת למרות שבעל המוסך הוכיח שהוא הזהיר את הלקוח לא להכנס לאזור העבודה וניסה להרחיקו.

לא ממש הבנתי את נושא הביטוח (אבל אני שמח כי קיים ביטוח כזה במוסכים כי עלתה הטענה כי לא קיים ביטוח כזה). בבית דירות הוועד בית עושה ביטוח צד ג לכל הבניין כך שאם מישהו מחליק על סבון או מתחשמל ממפסק התאורה יהיה כיסוי ביטוחי לדיירים. נראה לי כי במוסך ניתן מן הסתם לבצע ביטוח צד ג לכל מאן דיבעי תחת מגבלות מסוימות. בנוסף, ביטוח כזה יהיה פשוט וזול יותר לחברת הביטוח כי בכל מקרה של תביעה ביטוחית היא תוכל להעזר רבות בטענת "רשלנות תורמת" כדי להקטין את חבותה.

פורסם

אני מבין לגמרי את גישת הלקוח בזה שהוא רוצה להצמד לרכב ואת חששותיו, רק אני לא מבין מה לקוח יכול להשיג בדיוק שהוא עומד ליד הרכב ומבקר את עבודה המכונאי, אם הוחלט כי צריך להחליף אלטרנטור, איך לקוח ההדיוט יכול לקבוע שלא צריך? אם איזה כלים וידע הוא בא כדי להכריז שבוצע כאן אבחון שגוי? ואם אתה חושב לרגע שעצם זה שאתה ליד הרכב אתה מונע חאפריות וגזל אז אני יוכל לבשר לך חגיגית, מניסיון עבר וקצר בעבודה במוסכים חאפרים, מוסך יכול יכול לחרבן לך את האוטו ולגנוב אותך מתחת לאף שלך, צמוד ככל שתהיה ליד רכבך ואתה אפילו לא תרגיש זאת, אם הוא רוצה בכך.

כל המוסכים מבוססים בעיקר על קליינטורה קבועה שסומכת על המוסך, אחרת לא היו חוזרים.

רוב הלקוחות משאירים את הרכב במוסך והולכים.

רוב המוסכים ישרים ומקצועיים.

ככל שיש פחות לקוחות בשטח העבודה, התנהלות המוסך רגועה יותר ופחות מלחיצה - פחות טעויות.

את הנושא הבטיחותי והעיקרי כבר הזכרתי.

פורסם
אני לומד כרגע הנדסאים, לפני כשבועיים(לפני חופשת פסח) סיימתי קורס בטיחות במוסכים, בו יש הוראות וחוקים ברורים להתנהלות המוסך.

כמו שכבר נאמר, אסור לבעל הרכב להיות בכל איזור הליפטים, אלא לשבת בחדר המתנה.

"אדם שאינו עובד המוסך, עליו לשהות במקום מוגדר והמיועד לכך כגון חדר המתנה, אין להרשות לו לשהות בשטח העבודה במוסך"

אני לא בא להצדיק את אמנון או שאר המוסכים שמתעלמים מכך, אני רק מציין את הדברים כפי שהם כתובים בחוק.

מי כתב את הנהלים האלו? אתה העתקת מילה במילה? כי הלשון שם לא משפטית ולכן זה חשוב, אם זו תקנה מכח חוק אז בהחלט יש להתייחס אליה ברצינות אבל אם זה נהלים שאיזה פקיד קבע וכמה מוסכים אימצו אותם אז זה לא הוסיף פה הרבה לוויכוח.

סתם כך לדעתי צריך לתת למכונאי לעבוד בשקט לבד אבל מניסיוני המוסכים מחזיקים כל מיני חאפרים וגם כשקורה משהו בלתי צפוי הם לא כאלו מחפשים בשבילך את הפיתרון הטוב ביותר אלא המהיר ביותר כי יש להם עוד עבודה שם אחריך. לכן יוצא שאני כן עומד לא לייד הרכב אבל במקום שאני רואה ומבין מה המכונאי עושה, אני לא צריך לראות איך הבורג מסתובב לו כשהוא מוציא אותו אלא רק את העבודה בכללי.

ושוב, כל זה המוסכים הדפוקים פה בישראל גרמו לעצמם. יש כמה צדיקים בסדום אבל הרוב בארץ ממש גרועים ובלי הכשרה נאותה.

• ספונסר פורום
פורסם

אני אספר על מקרה שקרה אתמול אצלי במוסך ובו לקוח וחברו היו צמודים לרכב

נשענים על הכנף ורוכנים לעבר המנוע כפי שעשו בכל זמן הטיפול בו העובד עבד על הרכב .

הגיע הזמן ובו אני הגעתי ורציתי להניע את המנוע כדי לחבר סורק ,קפצתי על הליפט והכנסתי

יד לסובב את המפתח להנעה ולמזלי אני רואה מבין הרווח של המכסה מנוע הפתוח שהחברים הללו

דנים במצב הרצועות כאשר הם מכופפים אותם בידיהם ותוהים על מצבם .

אני לא רוצה לחשוב איזה אסון היה יכול להגרם כאן אם לא ראיתי את מה שהם עושים באותו הרגע ,איזה מזל .

חברים שימו לב ,לעמוד ליד הרכב זה עוד נסבל אבל בבקשה לכל אותם שחייבים את זה

לשמור מרחק של כמה מטרים מהרכב ולאפשר לעובד מרווח שבו הוא יוכל להזיז מרפק מבלי לפגוע בלקוח .

לעיניין הסכנות בסביבת המוסך אז רק אזכיר כאן שאני כאחד שמסתובב במוסך מגיל 6 ומכיר את

הסכנות ,החלקתי במוסך על חתיכת פלסטיק קטנה שישבה על כתם שמן קטן ושברתי את הרגל

באמצע יום העבודה במוסך .

ישר איך שזה קרה אמרתי לעצמי איזה מזל שזה אני ששברתי רגל ולא אחד הלקוחות .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

רון צודק, אפשר לעמוד כמה מטרים מהרכב "ולא על הראש של המכונאי" .:mm_yeah:

אנחנו בעלי הרכבים יכולים לעזור למוסכים בעבודתם.

פורסם

אני רק אומר את הדעה שלי פה וזה דעה ממש ישירה וקלה!

אני בחיים לא יעזוב את הבייבי שלי!!!!!!

אני סומך על המוסכניק שלי בעיינים עצומות אפילו הרכב היה אצלו שבוועים בבית! (בלי מנוע , נח אצלו תקופה)

אבל שהרכיבו לי את המנוע , שהרכיבו לי כל חלק אפשרי ברכב אני הייתי לידו צמוד צמוד כמו ילדה קטנה לסוכריה!

והוא אוהב אותי ולא משתגע ממני למרות שאני משגע לו את הצורה! אבל בדרך טובה אני משגע אותו.

בקיצור אני חושב שצריך להיות צמוד צמוד, ובעל המוסך גם שהוא עובד זה ללמוד ולראות את העבודה המופלאה שהוא עושה!

(אבל גם בעל המוסך חבר טוב שלי, אז יכול להיות שאני טיפה יותר עם פריוילגיה)

W520 Alpine. Focal Utopia Mid. Focal utopia tweeter. Focal Utopia Woffer. JBL MS-8. Celestra -DA2K.tru- super billet 6 . 33KX Focal.

by: 2 xs-power

פורסם

נרא לי לא הגיוני להשאיר רכוש ששווה עשרות או מאות אלפי שקלים בידיו של איש זר ובהרבה מקרים נער מהמגזר .

חסכתי הרבה מאוד כסף והרבה צרות רק מהתבוננות במה שעושים לי לרכב .

ומה שנקרה "אופס שכחתי " יכל להיות נזק של אלפי שקלים לרכב.

לא סומך על אף אחד , לא מכיר עד היום מכונאי שבאמת היה נקי ממחשבות רווח לכיסו .

המחירים מוגזמים , השרות סביר ולא יותר , המכונאים לא באמת מלומדים כפי שאתה חושב (אולי בעל המוסך כן , אבל לא הוא נוגע לך באוטו ).

ומה נשאר לך ? לחכות לחשבונית מפוצצת מחירים מוגזמים , לא ריאליים ,למה?

כל אחד פה יודע שכאשר נכנסת אישה/גבר שלא מבינה כלום למוסך היא תשלם כפליים אם לא יותר , ויחליפו לה מליון דברים תחת הכותרת

"אם לא תחליפי זה מסוכן ".

למה טיפול ששווה לכל היותר 500 ש"ח , בן אדם ישלם במוסך יענו מורשה 2000 ש"ח ,איזה סיבה ?

עובדים פה על אנשים בעיניים , וגונבים לאור יום , וזה שעד היום לא בדקו מוסכים לעומק וזה שאתה לא יכול לראות מה עושים

ואין מחירון מוחלט של מה שאתה באמת אמור לשלם , נותן לגיטימציה לכל אחד ואשתו לעשות ולגבות מאנשים את מה שבא לו.

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

TIMUR תגיד לי למה אני צריך לשלם בשוויץ בשביל טיפול של החלפת שמן, הוספת נוזל קירור שבכלל לא היה צורך 2500 שח?

לא טוב לך תעבור מוסך.

אני גם בדעה שלא לעמוד למכונאי על הראש, במוסך שעבדתי בזמנו, היה לקוח שפשוט היה מציק למכונאי, גם בשאלות,

עד שהמכונאי פנה למנהל המוסך שהוא לא מוכן לעבוד על הרכב.

אין מה לעשות צריך להבין גם את הצד שלהם, יש להם מספיק לחץ על הראש, אמורים להוציא עבודה כמה שיותר טובה (כל תקלה חוזרת זה הפסד של כסף ושל לקוח, ובמוסכים מורשים זה בעיה מול היבואן).

אצלנו במוסך היה נוהל שהלקוח מגיע רק עם מנהל העבודה, ועם יש בעיות ברכב, המכונאי רושם אותם על גבי כרטיס העבודה,

קורא למנהל עבודה ומציג לו את הנ"ל, המנהל עבודה היה מראה ללקוח, גם בכרטיס עבודה וגם ברכב את הבעיות, כמובן שבאותו

זמן המכונאי לא היה עובד על הרכב, עד שלא היה מקבל אישור מהמנהל עבודה ומהלקוח, וגם מחשש שבמהלך העבודה יפגע הלקוח.

פורסם

הכותרת החדשה המוצעת על ידי: כמה אנשים מוכנים לסמוך על המוסכים בעיניים עצומות?

לצערי, המצב השורר במוסכים, רחוק מאד מהאוטופיה שצייר דניאל (מוסכים מהצפון?) .עבדתי כתיכוניסט בחופשה במוסך מורשה ,והבעלים די זילזל ו"תקע" את האלמנט למי שהיה ניתן! שנה לאחר מכן, בחופשתי השנתית כשעבדתי במוסך אחר למכוניות שוב הייתי ערני לבעייתיות הזו של ענף הרכב.

אנו נתקלים ,השכם והערב, במוסכים שבהם מצויים אנשים שבמהלך יום העבודה טועים טעות זו או אחרת ,שלא להכביר מילים על בעלי מוסכים חמדנים , על אלו המנסים שיטות "מצליח" .

אז תערכו כאן משאל פתוח: כמה אנשים מוכנים לסמוך על המוסכים ולהשאיר את הרכב עד שיודיעו להם שהוא מוכן?

או ,אולי, תשדרגו את הביטוח במוסך-שלא יהייה אך ורק על העובדים ,אלא גם על כל צד ג שהוא?

פורסם

ידידי בוא אני אגלה לך סוד [שכנראה לא יהיה חדש לך]-

לרוב מוחלט של הלקוחות (כולל כאלה שיש להם הבנה טכנית טובה) המוסך יכול להכניס הרבה "אלמנטים", גם אם יעמדו לידו ויבדקו כל בורג שהוא סוגר.

החובה הצרכנית שלנו היא למצוא מוסך שאנחנו סומכים עליו, שיש עליו המלצות טובות ושעושה עלינו רושם טוב (כל לקוח ומה שחשוב לו).

• תוכן חדש...