Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

ביום חמישי נדלקה לי נורית שמן + STOP בנסיעה.

בנוסף נרשמה הודעה oil pressure insufficient הנורית נלקה מספר פעמים לשניה וכבתה. מכיוון שהייתי עם כל השפחה בכביש בשומרון נעצרתי בתחנת דלק אחרי מס' קילומטרים הוספתי ליטר שמן (המדיד הראה על מינימום)וחשבתי שבזה נגמר הסיפור. אך הנורית דלקה עוד מספר פעמים והחלטתי להמשיך עד לבית של אחותי עוד כ-10 ק"מ. ומשם הזמנתי גרר למוסך. במוסך התנענו את האוטו והנורית לא דלקה. מכיוון שהיה יום שישי והמוסך היה עמוס המוסכניק אמר שרק יום רביעי הבא הוא יוכל לבדוק לי לחץ שמן ולנסות לאתר את התקלה. מכיוון שאני צריך את האוטו ליום שלישי האם החלפת שמן + פילטר תספיק? האם כדאי לבצע פלאשינג למנוע לפני ההחלפה? איך אתם הייתם מייעצים לפעול? האם יש סיכוי שנגרם נזק למנוע?

תודה, מיקי

פורסם

בתור התחלה תחליף פילטר שמן זה יכול ליפתור את הבעיה. אם זה לא עוזר יש לבדוק את משאבת השמן יש מצב שהיא נסתמה ולחץ שמן תקין לא עובר דרכה. כמו כן יש לבדוק צינור יניקת שמן באגן השמן במידה והוא סתום זה גם עלול ליצור בעייה מעין זאת. ודבר חשוב לא פחות, איך הגיע השמן למינימום? ישנן נזילות כלשהן?

:)
פורסם

את הפילטר החלפתי. עכשיו אני מתלבט האם לבצע פלשינג עם השמן הישן ולהחליף שוב שמן + פילטר? להחליף לשמן זול פלשינג ואז שוב שמן + פילטר? או לא ליגוע בכלל ולהכניס למוסך?

בנוסף שכחתי לציין שנורית זיהום אויר דלקה קבוע בתקופה האחרונה. האם יש קשר לבוצה במנוע? אם יש בוצה האם כדאי לבצע פלאשינג?

לגבי שאלתך - האוטו אוכל שמן בעיה מוכרת במנוע הזה (ומכיוון שהאוטו של אישתי אז אין פיקוח מתמיד על מצב השמן).

תודה לעונים.

פורסם

באיזה שמן משתמשים במנוע הנ"ל? אתה אמור להשתמש ב-5W40 סינטטי מלא.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

שני דברים לא הבנתי:

1. איך אתה מגיע למצב שבו השמן נמצא על המינימום? לא תקין לחלוטין... הקפד לבדוק בתדירות גבוהה יותר.

2. מדוע הזמנת גרר כדי לקחת את הרכב למוסך אם המנורה כבתה אחרי שהוספת שמן?

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם
שני דברים לא הבנתי:

1. איך אתה מגיע למצב שבו השמן נמצא על המינימום? לא תקין לחלוטין... הקפד לבדוק בתדירות גבוהה יותר.

2. מדוע הזמנת גרר כדי לקחת את הרכב למוסך אם המנורה כבתה אחרי שהוספת שמן?

1. הוא הסביר חביבי - הרכב נמצא אצל אישתו כך שאין פיקוח מתמיד על עניין השמן ובמנוע הזה בעיית השמן היא מוכרת.

2. הוא הסביר חביבי - הוא מילא שמן המשיך עוד 10 קילומטר עד הבית של אחותו ושם שוב דלקה הנורה אז משם הוא הזמין גרר.

:)
פורסם

יש לגשת למוסך בהקדם ולבצע בדיקת לחץ שמן עם שעון מכאני ורק לאחר מכן לקבוע דרך פעולה.

לנורת בקרת זיהום אויר יכול להיות קשר למקרה.

פורסם
1. הוא הסביר חביבי - הרכב נמצא אצל אישתו כך שאין פיקוח מתמיד על עניין השמן ובמנוע הזה בעיית השמן היא מוכרת.

2. הוא הסביר חביבי - הוא מילא שמן המשיך עוד 10 קילומטר עד הבית של אחותו ושם שוב דלקה הנורה אז משם הוא הזמין גרר.

תודה, חביבי

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

• ספונסר פורום
פורסם

מניסיוני במנועים האלו,המנוע מלא בבוצה,אגן השמן סתום בבוצה וכמו כל מסנן השמן הראשוני(משמשרת),אין להניע את המנוע במצב הזה,גם לא לנהיגה למוסך,רק בגרר,גם כשנורת לחץ השמן אינה דולקת,עדיין לחץ השמן נמוך כדי לספק סיכה נאותה.

בברכה,אורן

פורסם

תודה לכל המגיבים!

עידכון קצת באיחור מכיוון שבערב חג ובחג לא יצא לי לשבת מול המחשב. (מטעמי מצפון ודת)

ביום ראשון בבוקר החלטתי לחפש מוסך פתוח, שיפתח את אגן השמן ויבצע לי ניקוי, ולא לבצע פלאשינג.

כמובן שאורן התותח (בן-סימון) צדק, כל הקרטר היה מלה בבוצה (כמו שכבת טפלון שחורה) והרשת הפנימית בתוך הקרטר היתה ממש סתומה הכל נוקה עד ברק והוחזר אחר כבוד. הוחלף הפילטר שנסעתי בו רק חצי ק"מ ושמנו שמן 5-40 של איורול סינטטי מלא. לאחר שהרכב הונע הכל תקין (יצאתי בזול אני יודע).

היה חיווי תקלה file trim (אין לי את הקוד) שלפי בדיקת המוסך מצביע על דליפת דלק ממזרק 1. מכיוון שהיה ערב חג וסוף יום הוא איפס את התקלה ואמר לי לחזור אם הנורית תידלק. כרגע לאחר מס' נסיעות קצרות בעיר הנורית לא דולקת.

מסקנות אישיות:

1. למרות שיצאתי בזול, היה אסור לי להמשיך לנסוע. אם הנורית STOP דולקת מכבים את הרכב מייד.

2. טיפול כל 30K זה חרטא וחייבים לצמצם טיפולים. הרכב טופל כל שנתיים במוסך מורשה עם שמן 15-50 של total כשהיה חסר שמן הוספתי את אותה צמיגות למרות מחיר השמן. בטיפול האחרון לפני חצי שנה עברתי ל- 5-40 לא במורשה והתכוונתי לצמצם את מרווח הטיפולים ל10K אך (עברו רק 5K) כנראה הבוצה כבר היתה בפנים.

תודה לכל המגיבים.

• תוכן חדש...