Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וסופ''ש נעים לכולם.

למי שמעודכן מהאשכול הזה :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=371788

אנחנו מחפשים רכב משפחתי חדש לי ולאמא שלי, לאחר הרבה ספקות וגם מתיחת תקציב ( 70 אלף ש''ח) כנראה שניקח טויוטה קורולה, הבנו שהיא תענה הכי טוב על הצרכים שלנו (חסכון, בטיחות, הנאה, אמינות, שכירות - ומה לא ?) עכשיו לפני שאנחנו רוצים לבחור בדגם, אנחנו רוצים לקבל 1 - חוות דעת מאנשים שנהגו ברכב ( 2008 ומעלה, רוצים אחרי מתיחת פנים) וגם להבין קצת יותר טוב לגבי הרמות גימור של הרכב, וגם ללמוד קצת על הגיר של הקורולה (יש אוטומטי ורובוטי, שככל הידוע לי שונים לגמרי).

אז הנה מה שחשוב לי לדעת :

1. עד כמה האוטו טוב ? כל הביקורת עליו זה לא קצת אוברייטד ?

2. לגבי הגיר, כרגע אמא שלי נוהגת על אוטומט ועלתה האפשרות לקנות גיר רובוטי, אני אישית יודע שההבדל בין גיר רובוטי לאוטומט הוא עצום ושאתה ממש צריך להעביר הילוכים והכל כמו ידני - מלבד העובדה שהקלאץ' אוטומטי. מה היתרונות של הגיר ? חסרונות ? האם יש צורך בכלל לקחת אותו כאופציה ? אם היתרון היחיד שלו זה קצת יותר חסכון - נסתפק באוטומט רגיל. אשמח להרחבה בנושא זה כי אני ממש לא מבין בו.

3. רמות הגימור של הרכב, אני יודע שיש סאן, סאן פלוס, דינאמיק, ג'י אל איי, ג'י אל איי פלוס. מישהו יכול לפרט מה ההבדלים בין כל רמות הגימור ? האם ההפרש במחיר הוא גדול ? מה הדגם הפשוט ביותר ומה הדגם הבכיר ביותר ?

תודה מראש, ואשמח לקבל תשובה מכל מי שיודע על הרכב הזה מקרבה ראשונה.

פורסם

בגיר הרובוטי של הקורולה לא צריך להעביר הילוכים ידנית, יש מצב אוטומטי שמעביר אותם במקומך. היתרון הגדול של הגיר הזה הוא החיסכון בדלק יחסית לגיר אוטומטי רגיל. החיסרון הוא שהעברת ההילוכים לא תמיד חלקה כמו בגיר אוטומטי רגיל.

לגבי האבזור - סאן זאת הרמה הבסיסית, מגיעה עם שתי חלונות חשמל מקוריים. סאן פלוס מוסיפה לה גם חלונות חשמל מאחורה. ב-GLI יש גם שליטה על הרדיו מההגה, מפתח עם שלט והגה מעור. דיינאמיק זאת רמת אבזור שכמעט ולא תמצא אבל היא מגיעה בצבע שחור עם ספויילר קטן והשאר כמו GLI.

פורסם

הקורולה החדשה הגיעה בהתחלה עם גיר רובוטי, ולאחר מכן (במחצית השניה של 2010 למיטב ידיעתי) הוחלף בגיר אוטומטי רגיל. כך שהבחירה בין רובוטי לאוטומטי היא די פונקציה של גיל המכונית. לא נהגתי על הרובוטית אבל ככל הנראה הביקורות עליה נכונות וזה אכן גיר לא מוצלח. אם אתם רגישים למחיר הדלק ולא רגישים לטלטולים, ואינכם גרים או מסתובבים באזורים המחייבים חנייה מקבילית בעליה/ירידה, אני מניח שתסתדרו עם הגיר הרובוטי. במצב אחר עדיף האוטומטי.

נהגתי על האוטומטי חודש, המכונית בסדר גמור, נוחה, מרווחת, בגרסת GLI מאובזרת מספיק לכל צורך מעשי, ביצועים לא רעים ואני מניח שהיא אכן תענה לאורך זמן על פרמטרים של סחירות ואמינות. לגבי הנאה - אני לא יודע מה הסטנדרט שלפיו אתה מודד את זה - לפי הטידה, או המזדה 2 (כן, קראתי את השרשור השני...)? לא נראה שהקורולה תהווה פה שדרוג מבחינה זו. ככה"נ זה יהיה דומה לטידה, ואולי פחות מה-2 שלפי ביקורות אמורה להיות דינאמית למדי. אבסולוטית, הקורולה די "עמומה" מבחינת שילדה ותקשורת, זה בסדר לנהג הממוצע שמחפש רק להגיע הביתה בשלום אבל אין כאן שום סממן של הנאה - לא חדות במילוי פקודות הנהג, לא תגובות הגה או שלדה, אין תחושה של קלילות או ספורטיביות כלשהי וגם האחיזה לא יוצאת דופן.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

להרבה אנשים יש נטייה להגזמה.

פעם אחת יצא לי לנסוע בקורולה רובוטית(במושב ליד הנהג) ועד שלא אמרו לי שזה הדגם הרובוטי, בכלל לא שמתי לב שמשהו לא בסדר.

קחו את הרכב לנסיעה להתרשמות, ותיראו אם תאהבו.

השמועות בקשר לגיר שחטו את המחיר שלו, ואני לא חושב שיש היום אופצייה יותר טובה ב-60 אלף לשנת 08.

פורסם

אם אתה מעוניין לרכוש 2008 ומעלה אז אין אוטומט, יש רק רובוטי. ברובוטי לא צריך להעביר הילוכים בעצמך (יש אפשרות לטיפטרוניק עם מנופים מההגה). מדובר בגיר ידני לכל דבר שמצוייד ברובוט שלוחץ על הקלאץ' ומעביר את ההילוכים.

היתרונות הן זריזות וחסכון בדלק.

החסרונות הם גיר שמתנהג למעשה כמו ידני, יש צורך להוריד את הרגל מדוושת הגז בזמן החלפת הילוך בכדי להקטין את עוצמת הטלטול. הרכב מתדרדר לאחור בעליה או קדימה בירידה ולא נעים לנסות לחנות איתו באיזורים משופעים.

טרם הרכישה מומלץ לבצע נסיעת מבחן ורצוי ארוכה וממצה ולהכניס לראש שלא מדובר ברכב אוטומטי ויהיה צורך בשינוי הרגלים.

בנוגע לצרכים שלכם חיסכון אכן תקבלו, בטיחות, לא ממש, הרכב אמנם זכה ל-5 כוכבי בטיחות אבל נבחן עם 7 כריות אויר בעוד לארץ הגיע עם 4 בלבד וללא בקרת יציבות. הנאה, זה לא השם השני של הקורולה. אגב גם שכירות היא לא הצד החזק של הדגמים הרובוטיים, יש מאות רכבים למכירה, פרטיים וליסינג במחירים מצחיקים.

אני אישית לא הייתי רוכש רכב שמצוייד בגיר כזה. בתקציבך יש אופציות עדיפות כמו שפירטו לך בשרשור הקודם.

הסאן היא רמת הגימור הבסיסית ביות שנפוצה בליסינגים וכוללת מערכת שמע, מחשב דרך, 2 חלונות חשמל, מזגן מכאני וזהו בערך. הסאן פלוס מוסיפה 2 חלונות חשמל אחוריים.

ה-GLI מקבך גריל קדמי עם נגיעה של ניקל, פלסטיקה כסופה בפנים, ריפודים שונים, משענת יד מתכווננת, בקרת אקלים, שלט מפתח וכפתורי שליטה מההגה. ה-GLI פלוס היא הדגם היחיד שנמכר עם איבזור בטיחותי מלא וכללה 7 כריות אויר ובקרת יציבות.

הדיינמיק היא GLI שהגיעה בשחור בלבד עם ספוילר אחורי צנוע וחישוקי מגנזיום 16 אינץ'.

ההפרשים במחירים לא גדולים ועקב כמותם של הרכבים העומדים למחירה וחוסר הביקוש מומלץ לחפש רכב מיד פרטית ברמות הגימור הגבוהות.

בהצלחה ושבת שלום.

פורסם

קודם כל , תודה לכולם. אז אנחנו נחפש משהו בין דינאמיק ל GLI פלוס. אני דווקא כן ראיתי רכבים אוטומטים ביד 2, אני לא רואה סיבות לסבך את אמא שלי עם הרובוטי, הבנתי שהאוטומטית הרגילה ביחס למתחרות עדיין נחשב קצת יותר חסכונית. ולזה שדיבר על ההנאה, קודם כל חשוב לציין שאני לא באמת יודע הנאה מה היא, בסה''כ נהגתי על 3 מכוניות שהן סקודה אוקטביה, מאזדה 2, וניסאן טידה. האוקטביה הייתה הנוחה מכולם במחינת הכל לדעתי, מאוד נהנתי לנהוג עליה. המאזדה 2 לא יצא לי לנהוג עליה יותר מדי, אוטו חמוד. הניסן טידה, לדעתי, לא פחות מזוועה. האוטו מושך הילוכים, מתאמץ מאוד להאיץ, כבד, מטלטל כל הזמן וממש לא יציב. לעומתו אני בטוח שהקורולה תהווה לי שקט נפשי וזה מה שאני מחפש - סה''כ אוטו משפחתי ולא אוטו ספורט בשבילי.

עקב הידע הדל שלי בנושא, הם זה בסדר לקנות ממקומות כמו אוטו סנטר, אוטו שי, טרייד מובייל ? כי שמעתי לא פעם על עסקאות שהלקוחות נכוו שם, למשל האוטו לא מה שהובטח, הבדיקה לא אמיתית וכ'ו וכ'ו..

תודה רבה לכולם ושבת שלום !

פורסם

יש כאלה שכתבו במודעה אוטומט ולא רובוטי, זה לא הופך את הרכב לאוטומט. כל הקורולות שנמכרו ב-2008 הן רובוטיות, יש מעט מאוד ידניות שנמכרות במחיר הרבה יותר גבוה, אוטומט אין.

רק לקראת סוף 2009 התחילו להגיע הרכבים עם גיר אוטומט והן כמעט ולא מוצעות למכירה ונסחרות במחיר גבוהה הרבה יותר.

אם אהבת את האוקטביה אז למה לא לנסות לחפש אחת או את האחות הג'טה?

פורסם

אם אהבת את האוקטביה אז למה לא לנסות לחפש אחת או את האחות הג'טה?

אמא לא רוצה פולקסוואגן והסקודה לא מספיק מפנקת, כמעט ואין לה כלום, וכל מה שכן בתוספת תשלום לא קטנה, אמנם הסקודה מאוד נוחה אבל כנראה שהיא לא אופציה. שנינו מסכימים לקחת את הקורולה, כמה תעלה אוטומטית (2009? ) ברמת גימור טובה כמו דינאמיק או GLI ? לי אישית אין בעיה לנהוג על הרובוטית אני בטוח שאני אתרגל מהר אבל נראה לי שאמא שלי ממש לא תרצה.

פורסם

דווקא יש דיי הרבה סקודות עם מנוע 1.6 שנמכרו ברמת גימור אמבינייט פלוס שכוללת פניס ערפל, בקרת אקלים, גלגלי מגנזיום ומחשב דרך. הבדל המחירים בינה לבין האמבינייט הרגילה לא גדול.

אגב אם הסקודה לא מפנקת אז הטויוטה היא ממש מדבר.

האוטומטית לא נמכרה ברמת גימור דיינמיק. GLI מפורסמות ביד 2 במעל מאה אלף שקלים. דגמי סאן יוצאי ליסינג עם לא מעט קילומטרים מפורסמות ב-85-90 אלף שקלים. כל המחירים הם כמובן לרכבים אוטומטיים ולא רובוטיים.

מה יש לאמך נגד הג'טה?

פורסם

הרובוטי עושה בעיות עם חניות בשיפוע?

הכוונה היא לזינוק בעלייה העדין שיש לבצע בעט חניה כזאת?

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

זינוק בעליה צריך להיות מהיר בכדי לא להתדרדר. רכב אוטומטי מחזיק את עצמו כשהוא עומד בעליה ב-D או בירידה ב-R. לא בריא לתת לרכב לעמוד כך לזמן ממושך אבל זה מקל על מלאכת החניה באיזורים משופעים.

רכב רובוטי מתנג כמו ידני, כלומר מתדרדר. בגיר ידני רגיל נהג מיומן לא יתקל בבעיות. בגיר רובוטי אין שליטה על שילוב ההילוכים והמעבר מניוטראל להילוך או מקלאץ' לכניסה להילוך לכן זה לא ממש כיף לנסות לחנות בעליה/ירידה.

פורסם
דווקא יש דיי הרבה סקודות עם מנוע 1.6 שנמכרו ברמת גימור אמבינייט פלוס שכוללת פניס ערפל, בקרת אקלים, גלגלי מגנזיום ומחשב דרך. הבדל המחירים בינה לבין האמבינייט הרגילה לא גדול.

אגב אם הסקודה לא מפנקת אז הטויוטה היא ממש מדבר.

האוטומטית לא נמכרה ברמת גימור דיינמיק. GLI מפורסמות ביד 2 במעל מאה אלף שקלים. דגמי סאן יוצאי ליסינג עם לא מעט קילומטרים מפורסמות ב-85-90 אלף שקלים. כל המחירים הם כמובן לרכבים אוטומטיים ולא רובוטיים.

מה יש לאמך נגד הג'טה?

כשאמרתי שהאוקטביה לא מפנקת, התכוונתי בעיקר לדגם הבסיסי והנפוץ יותר. מבחינתי, בתור אחד שמחבב את הקונצרן הגרמני ולמד על אוקטביה, מאוד אשמח לאחת כזאת. לדעתי הרכב מצויין. רק אשמח אם תוכל להסביר לי איזה דגם אוכל להביא בסביבות ה 60 - 80 אלף ש''ח, רמות גימור, מודל, וגיר (יש סיכוי ל DSG ?) תודה רבה לך על העזרה.

בנוגע לג'טה, זה לא אישיתי כלפיה אלא העובדה שלאמא שלי היה, יש, ותמיד יהיה משהו נגד פולקסוואגן - הלוואי והייתי יודע מה.

פורסם

תוכל למצוא אוקטביה אמבינייט פלוס מודל 2007 במחיר הזה. חפש ביד 2 וגם גלוש מדי פעם לאוטודיל, הטרייד אין של סקודה שמקבל המון רכבים מעיסקאות טרייד אין בסוכנויות סקודה.

המנוע יהיה 1.6 עם גיר אוטומטי 6 הילוכים. DSG נמכר בשנים אלה רק עם מנועי הדיזל ואלה נמכרים במחיר גבוה יותר ורובם גם עברו המון קילומטרים.

מבחינת איבזור גם האמבינייט הרגילה היא בסדר לעומת טויוטה קורולה ולמרות שאין שאר רוח לא חסר בה שום אביזר מהותי.

בנוגע לג'טה, נסה לגרור את אמך לאולם תצוגה של פולקסוואגן כדי לשבת ברכב או באיזה סוכנות טרייד אין, אולי אפילו לקבל נסיעת מבחן קצרה.

גם לאימא שלי היה משהו נגד הרכב הזה עד שהיא ראתה אותו ונגעה בו מקרוב. היא דווקא אהבה, אמרה שהוא מסיבי ונראה חזק ועמיד.

פורסם
תוכל למצוא אוקטביה אמבינייט פלוס מודל 2007 במחיר הזה. חפש ביד 2 וגם גלוש מדי פעם לאוטודיל, הטרייד אין של סקודה שמקבל המון רכבים מעיסקאות טרייד אין בסוכנויות סקודה.

המנוע יהיה 1.6 עם גיר אוטומטי 6 הילוכים. DSG נמכר בשנים אלה רק עם מנועי הדיזל ואלה נמכרים במחיר גבוה יותר ורובם גם עברו המון קילומטרים.

מבחינת איבזור גם האמבינייט הרגילה היא בסדר לעומת טויוטה קורולה ולמרות שאין שאר רוח לא חסר בה שום אביזר מהותי.

בנוגע לג'טה, נסה לגרור את אמך לאולם תצוגה של פולקסוואגן כדי לשבת ברכב או באיזה סוכנות טרייד אין, אולי אפילו לקבל נסיעת מבחן קצרה.

גם לאימא שלי היה משהו נגד הרכב הזה עד שהיא ראתה אותו ונגעה בו מקרוב. היא דווקא אהבה, אמרה שהוא מסיבי ונראה חזק ועמיד.

אני בטוח שאמא שלי לא תרצה את הג'טה, שוב, יש לה משהו גדול נגד פולקסוואגן. בנוגע לאוקטביה, קצת חבל שזו הצורה הישנה אבל אפשר להתמודד עם זה, בגרסאות הגימור ביד 2 לא מופיעה אמיבנייט פלוס אלא רק אמבינייט טיפטרוניק וסוגי מנועים, נכנסתי לגרסאת אמבינייט טיפטרוני מנוע 1600 והיו שםרק 3 רכבים, זו הגרסא שהתכוונת אליה ?

פורסם

תפסיק לייחס כל כך הרבה משמעות לשטויות שאנשים כותבים במודעות שלהם ביד 2.

לרוב האנשים אין מושג מה רמת האבזור של הרכב שלהם, ואלו שיש להם מושג לפעמים מעדיפים לנסח את המודעה בצורה מטעה בכוונת תחילה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...