Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5547 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יום ה' הרכב עבר טיפול קטן, הכל מצויין. הרכב גם שמור ומטופל באופן קבוע במורשה. היום במהלך נסיעה נדלקו אור בלם ואור ABS, עצרתי מייד. לפי הספר יש לעצור מדי ולפנות למוסך.

האם יש קשר לדעתם לטיפול? מישהו מכיר יודע מה יכולה להיות הבעיה? תודה.

פורסם

הייתי עם הרכב במוסך, לאחר בדיקות הם טוענים שאין שום בעיה. בעקבות שרשור נוזל הבלם כאן, ביקשתי לבדוק במחשב מתי החליפו בפעם האחרונה נוזל בלמים, מסתבר שאף פעם (!) והרכב מטופל אצלהם כבר 4 שנים. הוחלף היום.

הם טוענים שזה לא יקרה, ואין להם מושג ממה זה קרה.

פורסם

כשהגעתי למוסך הנורות כבר לא דלקו. הם בדקו עם המחשב קודי תקלות ואמרו שהם לא יודעים ממה זה קרה, אבל עכשיו אין. האם יש במחשב איזשהוא "יומן אירועים" כלומר אם הייתה תקלה ועכשיו היא נעלמה יש יומן שמראה שהיא אכן הייתה?

פורסם

באור בלם, אתה מתכוון לאורות הברקס שנמצאים מאחור?

אם כן, יכול להיות שהסוויצ' שנמצא מעל דוושת הברקס נתפס וזה בלבל את המחשב. (ממשיך לנסוע למרות שהדוושת כביכול לחוצה)

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

הכוונה היא לנורת אזהרה של הבלמים, מכיוון שלא הייתי ברכב שזה קרה או שיש נורה נפרדת, או שמדובר בנורת הבלם הרגילה על לוח המחוונים.

בכל מקרה כשהמוסכניק התחבר עם המחשב הוא איפס את התקלה של ה ABS . "אם יש תקלה קבועה - זה יחזור".

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

לפני שיחליפו לך סתם את מערכת הבלימה ו/או מחשב הABS תבקש במוסך בדיקה כי קונקטור החיישני הרפידות (חוט המורכב בתוך הרפידה, כאשר היא נגמרת הוא נקרע מדליק נורת בלם להזהיר כי הרפידה גמורה) מחובר היטב ואינו מלוכלך. התופעה שאתה מתאר (תקלה שבאה והולכת) מאפיינת מגע רופף.

פורסם

יש אפשרות שקוד תקלה לא נשמר בזכרון יחידת הבקרה, למרות שהנורה דלקה. האם הוחלפו חלקים במערכת הבלימה בטיפול?

פורסם

דניאל, כמו שראיתי ההודעה המקורית הייתה לפני מס' שבועות, ועכשיו התקלה חזרה. מחר במוסך אנסה להבין שוב מדוע זה קורה.

כמה זמן לוקח לבדוק/להחליף מגע רופף? בפעם שעברה המחשב דיווח כי מדובר בתקלה ב ABS של הגלגל הימני אחורי.

פורסם

דניאל, לא הוחלפו חלקים.

היום מביקור במוסך העריכו שמדובר בתקלה במנוע של ה ABS בגלגל הימני אחורי. אני מחכה לקבל בדיוק את התיאור של התקלה, לא אני הייתי במוסך. הם אמרו שלא שווה להחליף את הרכיב הזה כי הוא יקר מאוד, אבל ינסו לתת לי הערכת מחיר בשבילו במשך היום.

פורסם

אולי התכוונו לחיישן מהירות גלגל ולא מנוע? בכל אופן, אם החיישן לא תקין החלף אותו. מערכת ABS מאוד חשובה ומוסיפה לבטיחות של הרכב ואחראית גם על ויסות לחצים בין סרן קדמי לאחורי בזמן בלימה, מה שהופך את הרכב למסוכן, כאשר המערכת אינה פעילה עקב תקלת חיישן מהירות גלגל.

פורסם

היי דניאל, תודה על כל העזרה.

כמו שאמרתי, העניין דורש בירור ואני מחכה להערכת מחיר מדויקת מהמוסך. אין ספק שה ABS הוא רכיב קריטי ברכב.

• תוכן חדש...