Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מחפש רכב (עדיף ידני) לנסיעות יומיומיות של 60 ק"מ, משולבות עירוני ובין-עירוני.

הדרישות מהרכב:

1. התקציב הוא 30K ש"ח, יכול קצת לחרוג-עדיף לחרוג למטה.

2. צריכת דלק נמוכה- מעל 12 ק"מ לליטר (לכן ידני עדיף, לא?).

3. אמינות- רכב עם מעט תקלות, במיוחד תקלות מובנות (בעיות ידועות בדגם).

4. חזק- אני גר בירושלים ויש לא מעט עליות בדרך, וסגנון הנהיגה שלי לא מתאים לרכב חלש.

לאחר התלבטויות רבות והתייעצויות אינספור ישנם מספר דגמים שאני מתלבט ביניהם:

א. פולקסווגן פולו 2003 1.4ל' (75/100 כ"ס) עם קילומטרז' בסביבות 120K-140K.

ב. דייהטסו סיריון 1.3 הצורה החדשה (אוטומטית) שנתון 2006-2007 עם קילומטרז' מתחת ל-100K אך עם יד ראשונה השכרה/ ליסינג, למרות שזה קצת מעל התקציב (בסביבות 40K)

ג. טויוטה יאריס 1ל'/1.3ל' שנתון 2001-2002 עם קילומטרז' בסביבות 130K-150K (אוטו'/ידנית).

עוד כול מיני אפשרויות הם: טויוטה קורולה ראן-אקס (03'), יונדאי גטס (07'), מיצובישי כריזמה('03-04') ופיאט פונטו ('06)

חבר טוב שהייתה לו פולו (מהדגם הישן) המליץ על הפולו- ואמר שהטענות נגד חלפים יקרים הם לא נכונים בגלל שיש הרבה רכבים כאלו על הכביש. הוא גם הוסיף שאוטו גרמני הוא יחסית אמין ולא מתקלקל הרבה.

המוסכניק של אמא שלי המליץ על יפנית אבל כשהזכרתי את הסיריון הוא המליץ עלייה, הוא אמר להתרחק מאירופאיות על סוגיהן (כולל גרמניות).

כמו שבטח כבר הבנתם אני מאוד מבולבל וזקוק לעזרה.

אשמח לדעתכם המלומדת על הרכבים שציינתי ולהערות אחרות.

למרות שאני מסתכן ביתר בלבול, אני אשמח אם תמליצו על משהו יותר מתאים מהדגמים שהזכרתי אם יש כזה דבר מבחינתי.

תודה!

פורסם

ממליץ על פונטו ELX ידנית, השנתון הכי גבוה שתוכל למצוא במסגרת התקציב.

משקל נמוך מאוד ו 80 כ"ס עושים את הרכב זריז מאוד וסוחב בכיף בעליות (גם גרסת ה 60 כ"ס זזה גם בעליות של ירושלים)

צריכת הדלק נמוכה, ב ELX ידנית כ 1:14-1:15 משולב, תלוי מי נוהג ואיך

מבחינת אמינות- פיאט זו פיאט. תטפל כמו שצריך ותקפיד, לא תיתקל בבעיות. תזניח טיפה, תאכל קש.

בעיות ידועות אלו בעיקר ההגה החשמלי, אם נוגעים בכפתור city יותר מדי הוא נוטה להתחרפן עם הזמן והתיקון לא זול, וקורוזיה בראש מנוע אם משתמשים במים/נוזלי קירור זולים. הדרך הכי טובה להימנע מזה היא להשתמש בפראפלו אדום, ואז בד"כ אין בעיות.

חוץ מזה, שטויות ידועות של כל פיאט, נורות שדולקות פה ושם ובד"כ מסתיימות ב 5 דקות במוסך ו 100 שקלים.

הרכב סה"כ אמין למדי, החלפים זולים, המושבים נוחים, הוא מאובזר יחסית, והנסיעה נעימה. לדעתי בתקציבים האלו זו האופציה העדיפה.

פורסם

חבר טוב שהייתה לו פולו (מהדגם הישן) המליץ על הפולו- ואמר שהטענות נגד חלפים יקרים הם לא נכונים בגלל שיש הרבה רכבים כאלו על הכביש. הוא גם הוסיף שאוטו גרמני הוא יחסית אמין ולא מתקלקל הרבה.

תשאל את החבר שלך מה הוא עישן ותגלה לי, גמני רוצה :-D

אם יש הרבה רכבים כאלה על הכביש אז זה מוזיל את מחיר החלפים? וואלה יופי. אני רץ להתקשר לפולקסווגן.

תשמע, יש לנו (לאשה) איביזה מודל 98 (מנוע ומכלולים של פולו) שאצלנו כבר 11 שנה.

כן, האוטו אמין מאוד, בקושי כמה תקלות קטנות. זה בעיקר בגלל שהוא מטופל כראוי.

כן, החלקים יקרים כמו גם הטיפולים.

לא, המחירים לא ירדו למרות כל הפולקסווגנים והאיביזות האחרות על הכביש.

תכוון לשנתונים הגבוהים יותר שאתה יכול לקנות ותקנה סיריון, פונטו או גטס. אם אתה בוחר בפיאט - תקנה רק אחת עם היסטורית טיפולים שאין ספק שהיא טופלה כראוי. הפיאט לא אוהבת הזנחה ולא תפגין אמינות גבוהה אם הוזנחה. תצטרך לחפש עם המון סבלנות אחת שמורה.

הסיריון {ידועה בעולם גם כסובארו ג'אסטי} והגטס קצת יותר סלחניות מהפיאט ועלות האחזקה שלהן נמוכה.

תראה לאיזה מהרכבים את מתחבר יותר ושיהיה בהצלחה.

פורסם

אני חושב שפולקסווגן גולף יכול להיות אופציה.

אני גם סטודנט ומחזיק את האוטו הנ"ל, מנוע 2.0 עם תיבה ידנית יוצא בערך 12.5 ק"מ/ל'.

כח לא חסר..

(סקירה לאחר קניה) Alfa Romeo Giulietta 170 2014 Manual

Honda Civic 2006 Manual - Sold

פורסם

מה עם מיצובשי כריזמה או קולט? אני יודע שהן צורכות יותר דלק אבל הם מאוד אמינות וחזקות. אם אקנה מיצובישי אני אצטרך לקנות שנתון יותר נמוך ועם קילומטרז׳ גבוה יותר, אבל יש מצב לחסוך עד 10k במחיר ואח״כ בתחזוקה ותיקונים. מה דעתכם?

פורסם

תוכל לעלות עוד בשנתון לגבי פיאט ולמצוא פיאט פנדה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

עם הסיריון להגיע לממוצע של 12 ק"מ לליטר היה לי מאוד קשה במשך 3 שנים.

כרגע אני עם פנדה ובשבת לפני האחרונה עשיתי הרצליה, ירושלים (כולל נסיעה בתוך העיר ובכבישים ליד בית שמש) עם ממוצע של 19.1 ק"מ לליטר.

האוטו לא חזק ומאיץ יחסית לאט - אבל באופן מפתיע המשפחתומטיות שנסעו על הכביש האטו אותי.

אני הייתי מעדיף אבל את הפונטו ספייס דיינמיק על הפנדה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תוכן חדש...