Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התותב הוא מעין מפרק מתכתי.

מטרתו היא להעביר את התנועה של מוט ההילוכים האנכי בתוך הרכב שלך למוט האפקי שעובר מתחת לרכב מאותה ידית ההילוכים לכוון הגיר.

המפרק מורכב בעצם ממעין בורג ועוד גליל אוקולון שמחברים את שני המוטות ומאפשרים להם תנועה צירית ותנועה לימין ולשמאל, אך לא מאפשרים להם להיפרד.

שני מוטות המתכת הם חזקים יחסית. כשהגיר תקוע ומתנגד להעברת הילוך, ומצד שני נהג מנסה בכח לדחוף את הידית למקומה, נשברת החוליה החלשה-אותו תותב אוקולון מסכן.

העיגול הקטן שאת מדברת עליו הוא כנראה מיסב הלחץ.

ממליץ לך להעביר את התמונות לדניאל בפרטי.

הוא בהחלט יכול לתרום ממומחיותו מצד אחד ומצד שני אני בטוח שישמור על דיסקרטיות לא יפגע בסיכוייך במשפט.

נתקו

לגבי שמאים צרי קשר עם סוכנות הביטוח שלך. הם בטח יודעים ואפילו יזרקו מילה טובה לגבי גובה שכ"ט

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם הבנתי אותך נכון אז אני די בטוחה, ברמה של 90% שהתותב הוחלף בחדש ממש לפני חודשים ספורים, והיה חדש לגמרי.

אני אבדוק את זה ביום ראשון עם מוסך רון, לפני מספר חודשים היה איזה אירוע שאני נבהלתי ממשאית שהופיעה מולי וכנראה ניסיתי בחוזקה להעביר מהילוך לשלישי לראשון ונגרם שבר של התותב (נדמה לי שזה היה התותב), הרכב הגיע על גרר לרון והוא החליף לי את החלק הזה. אם זה כך אז רון החליף ויש קבלה והכל! אני אחפש אותה. ואז זו הוכחה הכי טובה שהוא היה צריך להיות מאוד מאוד פראי בשביל לשבור שוב את החלק הזה (ולמרות שלא ארזו לי את התותב שפורק מהרכב, כתוב בקבלה שהוא הוחלף כי הוא היה שבור, ואני אוכיח דרך הקבלה של רון שהוא היה חדש לפני פחות מ-5,000 ק"מ).

• ספונסר פורום
פורסם

ענת קודם כל תודה על המחמאות שחלקת לי בשרשור הזה

ממש הסמקתי ,תודה .

לגופו של עיניין, האם מכון הבדיקה לא מסכים לשלם לך עבור החלפת המצמד ?

תנסי לברר מולם לא נראה לי ששווה להם להגרר למשפט עבור סכום שכזה

במיוחד שכל בעל מקצוע יבין שהסיכוי שלהם להפסיד הוא גבוה.

אותו מוט הילוכים(השטנגה) הוא לא קשור לשימוש ולנזק שנגרם למצמד ,כאשר

מפרקים את תיבת ההילוכים מהרכב יש צורך לנתק אותו ,ברוב המקרים אם הוא מקורי

ובן עשר שנים הוא יתפורר בפרוק וזה כנראה מה שקרה .

מחירו של מוט כזה הוא כ 130 שח לפני מעמ .

צודק דניאל שהרס המצמד הוא רשלנות של בעל המקצוע שבדק את הרכב וצריך היה

להרגיש מיד שהמצמד הוא רכיב ישן ברכב ולא להעמיס עליו ולגרום להרס מוחלט שלו .

וכאן ברור שעובד המכון כשל מבחינה מקצועית ולכן המכון צריך לשאת בתוצאות

ואני לא מאמין לרגע שאין שם בעל מקצוע הגיוני שלא מבין את זה מיד .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

תודה רון!

כרגע הם לא מוכנים לשלם, מנהל המכון זה בנאדם בשם דודי שאמר לי שהוא "תיקן לי בעצמו את הרכב והחזיר אותו לקדמותו" ולכן זה מספיק בעיניו. הבחור מהגרר נקרע מצחוק לשמוע את זה כי הוא אמר שהרכב לא נוסע.

אני מעריכה שזה לא יגיע לתביעה, כרגע הם מתנערים כי עוד לא פניתי במכתבי התראה לפני תביעה של עורך דין, אבל זה יקרה בימים הקרובים.

אם המכון סבר שהקלאץ כבר ישן - יכל לכתוב זאת בדוח בדיקה, לא היה צריך להרוג לי את הקלאץ. מה שמכעיס אותי בעיקר הוא שבאמת לא היו ברכב סימנים של קלאץ בלוי - שום בעיה לסחוב בעליות ושום בעיה בזינוק בעלייה. כלומר אני מעריכה שעם קצת עדינות הוא יכל להמשיך לתפקד עוד הרבה זמן.

לגבי המחמאות - בכיף, הכל מגיע לך! את ההוכחה הכי טובה קיבלתי דווקא מהדוח בדיקה של המכון, שהמנוע יצא תקין לגמרי. ואנחנו בכל זאת מדברים על רכב של 10 שנים. כל הדוחות בדיקה שאני ראיתי ברכבים ישנים - מוצאים להם מלא פגמים במנוע. אצלי הוא היה כמו חדש וזה מדבר בעד עצמו ומוכיח איכות הטיפולים והתיקונים שנעשו ברכב לאורך השנים.

פורסם
עדכון למצב הרכב:

לקחתי את הרכב מהמוסך, שילמתי 2,305 שקל, בקבלה כתוב "הו"ה תיבת הילוכים וחל', סט מצמד, תותב מוט מקורי".

את הקלאץ הישן הם נתנו לי לצורך התביעה נגד קומפיוטסט. הם אמרו שהתותב זה כי הוא היה שבור ולכן הוחלף.

רון-

הדגשתי לך.

כמובן שאם אתה אומר שהוא היה צריך להיות מוחלף בכל מקרה, מי אני שאתווכח?

דא"ג - את התותב הזה אני מכיר מקרוב.

פעם לפני המון שנים,כרס וקרחת, נתקעתי עם האיביזה כרונו 88 שלי באמצע כביש חיפה ת"א.

36ש' של חופש ממילואים בחו"ל הצפוני (לפני שהספקנו לצאת ממנו).

ביליתי חלק נכבד מהן בלנסות למצוא את השלישי רק עם ג'בקה והמוט שמתחבר לתיבה...

(ובלקשור אותו לשלדה שלא יגרר על הכביש)

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

שבוע טוב לכולם,

אני מצרפת מספר תמונות שצילמתי של הקלאץ שפורק מהרכב שלי, וכן של איזה רכיב מסוים נוסף או שני רכיבים, לא הבנתי אם זה חלק אחד שבור או שני דברים שבורים, שארזו לי אותם גם במוסך. התמונות קצת כהות, כנראה עדיף לצלם באור יום.

אשמח לשמוע את דעותיהם של מיטב מומחי הפורום - האם התמונות מוכיחות שפראותו של הבוחן גרמה לנזק או שמא לדעתכם הקלאץ היה בלוי וזה פשוט במקרה קרה בשעה שהוא נהג ברכב (מה שמאוד לא מתקבל על דעתי, שכן אני לא הרגשתי שום סימנים של קלאץ בלוי, הרכב נסע מצויין וסחב מצויין)

המון המון תודה מראש

ענת

קלאצ.jpg

קלאצ2.jpg

חלק שבור בשקית.jpg

חלק שבור שני.jpg

חלק שבור 2.jpg

פורסם

לא ממיטב מומחי הפורום...כן,

אבל אעיז לכתוב כי בתמונה השנייה רואים בבירור שהדיסק בלוי עד כדי כך שהניטים בולטים.

יכול להיות שהמצמד לא היה בשיאו, ובדיקה קשוחה מדי (אני ראיתי בוחני רכב שמרימים בלם יד, משלבים לשלישי ומשחררים קלאץ' לשם בדיקת גובה ההפרדה) של בוחן מתלהב הובילו למותו בטרם עת. בוחן מנוסה היה מרגיש שהמצמד מפריד גבוהה ולא היה מאמץ אותו כלל.

לעיניין אי הרגשתך את הבלאי של המצמד - האם החלפת פעם מצמד האופן יזום לאחר שהרגשת קשיים בהחלפת הילוכים?

אם לא, אז קשה לך לדעת מה הוא מצמד בלוי שדורש החלפה.

בכל מקרה, בהצלחה.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

תודה לך.

תוכל לומר לי מהו החלק/שני החלקים השבורים המצולמים? האם זה המיסב? האם החלק הזה נשבר גם מבלאי ולא מפראות?

האם תוכל להסביר לי מהו הדיסק?

למיטב ידיעתי הקלאץ ברכב מעולם לא הוחלף ונסע 140 אלף ק"מ, נהגי מוניות שהסיעו אותי בימים בהם הייתי בלי רכב אמרו שקלאץ יכול להחזיק גם 250K ואף הרבה יותר מכך, כל עוד נוהגים כמו שצריך. אני מודה שאני לא יודעת לזהות מהו קלאץ מחליק, אבל אני לא הרגשתי שום בעיה בסחיבה של הרכב בעליות או שהטורים עולים אך הוא לא מאיץ במישור או בזינוק בעליה - ואלה להבנתי סימנים שהקלאץ כבר זקוק להחלפה.

בנוסף לפני 5000 ק"מ הרכב הגיע למוסך כי נשבר איזה חלק בתיבת הילוכים ובאותו מועד בדקו לי את הקלאץ, והוא אז היה תקין. וגם - נסעתי קצת ברכב עם הקלאץ החדש ואני באמת (בחיי!) לא רואה הבדל בנהיגה, חוץ מזה שהדוושה קצת יותר רכה מקודם.

פורסם

קשה לי להאמין, שתצליחי להוכיח, שהקלאצ' המקורי, ברכב בן 11, אחרי 140 אלף ק"מ נשבר בגלל נהיגה של הבוחן במשך 6 ק"מ.

נכון שזה קרה כאשר הוא נהג ברכב, אבל זה גם יכול להיות צירוף מקרים.

נהגי מוניות לא נוסעים בגולף בנזין בן 11.

את ה 250 אלף ק"מ הם עוברים תוך שנתיים-שלוש.

גם הגיל של הרכב משפיע על הבלאי (עייפות החומר).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אפשר גם להסתכל על זה הפוך, איך זה שאני נסעתי 140 אלף קמ ולא היתה בעיה בקלאץ וברגע שבוחן פראי נסע 6 קמ אז החזיר אותו מפורק.

אבל אני לא פתחתי את השרשור הזה כדי לקבל דעות משפטיות על סיכוי התביעה אלא דעות טכניות של מומחים לקלאץ, העליתי התמונות כדי לקבל הסבר אם אפשר מהו החלק השבור שמופיע ב-3 מהתמונות וגם איך לומדים מתמונת הקלאץ על מצבו לפני האירוע?

פורסם

הקלאצ' נראה 'שרוף'. לא שבור.

תיאורטית, אפשר לשרוף גם קלאצ' בן יומו.

אני משער שגם לפני הנסיעה הפרועה (שבודאי גרמה לנזק. עובדה, לפניה הרכב נסע. אחריה - לא) הקלאצ' לא היה במיטבו. מן הסתם הוא היה די גבוה. בכל אופן, כל זמן זמן שהוא לא מחליק - גם אם הוא גבוה קצת, הקלאצ' תקין.

פורסם

המצמד הזה החזיק זמן לא מועט בכלל. טוב שזה קרה עכשיו כשבדיוק רכשת את הרכב, ככה את עושה לו יישור קו על ההתחלה ונהנית מראש שקט.

נראה לי קצת לא לעניין לנסות לטפול את האשמה על הבוחן. אני בחיים לא שמעתי על מצמד שהתפגר תוך ששה ק"מ.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
טוב שזה קרה עכשיו כשבדיוק רכשת את הרכב, ככה את עושה לו יישור קו על ההתחלה ונהנית מראש שקט.

.

אני לא רכשתי את הרכב, זה הרכב שלי ואני הלכתי לבדיקה כדי למסור אותו לטריד אין - והייתי אמורה מהבדיקה ללכת למסור את הרכב לאוטו דיל.

לעניין מצמד שהתפגר תוך 6 קילומטר, סתם שתדע שמצאתי בארכיון הפורום שרשור של בנאדם שסיפר איך הרס קלאץ חדש לגמרי כי הסתבך על איזו חנייה על המדרכה (כלומר הרס אותו באפס קילומטר).

הקלאצ' נראה 'שרוף'. לא שבור.

תיאורטית, אפשר לשרוף גם קלאצ' בן יומו.

אני משער שגם לפני הנסיעה הפרועה (שבודאי גרמה לנזק. עובדה, לפניה הרכב נסע. אחריה - לא) הקלאצ' לא היה במיטבו. מן הסתם הוא היה די גבוה. בכל אופן, כל זמן זמן שהוא לא מחליק - גם אם הוא גבוה קצת, הקלאצ' תקין.

תוכל להסביר בבקשה? מה ההבדל בין שרוף לשבור?

מה זה מחליק ומה זה גבוה?

סליחה שאני מציקה אבל אני מנסה להבין את המונחים הללו...

תודה רבה!

פורסם
תודה לך.

תוכל לומר לי מהו החלק/שני החלקים השבורים המצולמים? האם זה המיסב? האם החלק הזה נשבר גם מבלאי ולא מפראות?

האם תוכל להסביר לי מהו הדיסק?

תרשים חביב שימחיש לך.

בתמונה האמיתית תוכלי לראות ולהבחין בעומק של הניטים של הדיסק, לעומת שטח החיכוך.(הכוונה לפריט הכי שמאלי בתמונה, זה עם הקפיצים)

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

מחליק - נותנים גז ולא כל הכוח מהמנוע עובר לגלגלים כי הקלאץ' בעל חיכוך נמוך בין החלקים שלו עקב בלאי. במצב קיצוני הרכב מתקשה להאיץ או להתחל נסיעה והטורים עולים ללא שהמהירות עולה.

גבוה - עקב בלאי בקפיצים (בלי להכנס לפרטים הטכניים) הקלאץ' משתלב רק ממש בסוף העזיבה של הרגל, רוב מהלך הדוושה סתם על ריק.

שרוף - עקב חיכוך גבוה מאד (למשל נתינה בגז כשהגלגלים לא יכולים לזוז עקב תקיעה בסלע) רפידות הקלאץ' נשרפות וכתוצאה מכך הוא מחליק.

שבור - חלק בקלאץ' נשבר ממש, אז בדרך כלל אי אפשר להעביר הילוך או שזה בחריקות איומות.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...