Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לאבא שלי יש כרגע קורולה 2004 והוא מחפש להחליף. התקציב הוא בסביבות ה 90K כשאפשר למתוח ל 100K ואולי קצת יותר במידה ויימצא משהו ששוה להשקיע עליו. נסועה צפויה 15K בשנה 80% עירוני ודרוש ביטוח לכל נהג כולל צעירים (אחיות שלי נוהגות ברכב). צריכת דלק שיקול חשוב עקב מחירי הדלק ועקב כך שרוב הנסועה עירונית. הרכב חייב להיות מרווח ז"א שהקורולה מאוד צפופה למשל למרות שהוא מסתדר איתה. כעיקרון הוא לא רוצה רכב עם מנוע 1600 כי לדעתו רכב משפחתי עם מנוע 1600 לא סוחב כמו שהוא היה רוצה אז הוא מחפש רק 1800 ומעלה. בהתחלה הוא היה נעול על סיויק אבל עקב העובדה שהתברר שהישיבה נמוכה ולא קל להכנס ולצאת מהרכב (בעיות גב... כמו חצי מהאוכלוסיה בגיל הזה בארץ...) הוא נכנס להתלבטות לא פשוטה. כרגע האופציות שנראות הכי סבירות הן (לפי סדר סבירות):

אוונסיס 2008 או 2009 בלחץ - יש ניסיון עם טויוטה וידוע כרכב אמין, מנוע גדול אבל לא מבהיל, צריכת דלק נשמעת סבירה מאוד, הרכב מרשים (אמא שלי ראתה את ה 2009 והתלהבה מאוד, היא לא נוהגת...), לדעתי האופציה הכי טובה.

אקורד 2008 - נכנסה כאופציה רק עקב הירידה במחיר (הייתי בטוח שאקורד 2008 לא יהיה ניתן למצוא בפחות מ 120-130K להפתעית גיליתי כאלו שנמכרות גם ב 95K או פחות...), אין הרבה מה להוסיף רכב מעולה, הבעיה היחידה פה היא מחיר הביטוח שיגיע ככל הנראה ל סביבות ה 7.5K ביטוח דרך החשב הכללי (שזה עוד זול מאוד לפי מה שאני יודע יחסית למחירים בחוץ...)

סיויק 2008 - רכב מצוין אבל לדעתי האישית יקר מידי עבור רכב שאינו רכב מנהלים. כמו כן יש את הבעיה של הנוחות בעיקר בכניסה וביציאה. כמו כן אני בטוח שהביטוח לא יהיה זול.

לנסר 2008-2009 - דגם ה 1.8 - זה הדגם שאני הכי מעוניין לשמוע עליו חוות דעת מאנשים שיש להם או שהיה. בעיקר לגבי:

- כוח - האם באמת חזק מרכב 1600 ממוצע? האם משתווה לסיויק בקטע הזה?

- צריכת דלק - מיצובישי לא ידועה כחסכונית כל-כך באופן כללי, או שאני טועה

- אמינות - האם יש בעיות מיוחדיות שצריך לדעת מהן?

סה"כ הרכב נראה נחמד ומרשים יחסית למשפחתית (אני אוהב את הצורה) למרות שהוא נחות מהשאר, המחיר והעובדה שניתן יהיה בטח להשיג 2009 ובהנחה שעלות הביטוח תהיה שפויה יותר זו יכולה להיות אופציה לא רעה.

ידוע שיש הבדל רציני מאוד במחינת פינוקים ותוספות בין הלנסר למשל לאקורד או לאוונסיס... בעוד פינוקים אלו חשובים ולא מזלזל בהם, הם אינם השיקולי העיקרי בבחירת רכב... במילים אחרות אבא יסתדר בלי בקרת שיוט או ג'אנטים או סאנרוף אם הרכב יתאים (גם בבחירת אוונסיס או אקורד אני מניח שזה יהיה הדגם הפשוט...)

עוד אפשרויות:

יונדאי סונטה או קיה מגנטיס - ידועות כטובות מאוד (אני יודע ולא צריך לספר, קיה ויונדאי כבר מזמן עומדות עם היפניות ואף עוברות אותן בהרבה קטגוריות...) הבעיה הכי גדולה היא שהן מאבדות מערכן מהר מאוד יחסית בגלל התדמית הקוריאנית ובגלל הקיבעון הישראלי. כמעט ולא אופציה

שברולט מאליבו 2008 - אבא מפחד ממנוע גדול. הוא מכיר את האוטו שלי ומאוד אוהב את הנסיעה והנוחות אבל עדיין לא נראה לו בגלל צריכת הדלק הצפויה למרות שהמאליבו בוודאי חסכונית יותר מהאימפלה וכנראה שבשיקלול של קצת יותר דלק מאוונסיס או אקורד לעומת ביטוח זול יותר (האם באמת זול יותר? עוד לא בדקנו) יכול להיות שזה ייצא זהה לאחזקה שנתית...

גרמניות מפחידות בגלל עלות טיפולים ואחזקה ובגלל שחוץ מפאסט לא יודע אם יש משהו שעונה על הצרכים אבל יקרה מידי. אם הייתה סופרב 2008 אולי הייתי מציעה לו אבל 2009 יקרה מידי... מונדאו לא בא בחשבון, צורכת דלק יותר מידי על כלום... C5 נחמדה וזולה אבל איבוד ערך שלא יאמן... חשבתי אולי גם בכיוון של 407 אבל אותי אישית הגיר הצרפתי מפחיד.

בבקשה חחודת דעת לכל מישיכול להוסיף על אחד מ 4 הדגמים העיקריים שהוזכרו למעלה, בעיקר מעוניין לשמוע לגבי הלאנסר והאוונסיס כי את הונדה אנחנו מכירים ואין יותר מידי מה לחדש.

תודה מראש.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אוקיי יהיה נחמד לשמוע נתונים כמו צריכת דלק, נוחות (למרות שזה ענין סובייקטיבי) גם ישיבה וגם כניסה ויציאה מהרכב, כוח. אמינות אני מאמין בהתאם להונדה ככה שלא צריכות להיות הפתעות, מה גם שבשנתונים האלו עדיין אין כל-כך מה לדבר על אמינות. תודה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

1. ההונדה לא נמצאת אצלנו הרבה זמן והיא לא הרכב היומי שלי, לכן עוד לא מדדתי צריכת דלק כמו שצריך. חסכונית היא לא:).

2. המכונית מאוד נוחה ולא צפופה מאחור. מקדימה היא מרווחת ומרגישים את זה.

3. ההונדה נמצאת אצלנו כמה חודשים ונכנסה רק לטיפול תקופתי - בכל מקרה, זה לא מדד.

4. כוח- מנוע 1.8 140 כ"ס.

ההרגשה היא שלא חסר למכונית כוח והמנוע מאוד שקט, לא רועש גם במהירויות גבוהות.

בקיצור, כוח הוא לא חיסרון פה.

פורסם

בוקר טוב,

ההתלבטות שלכם באמת קשה, אבל אני אנסה לעזור קצת.

מהניסיון שלנו צריכת הדלק במאליבו באמת קצת גבוהה יחסית למתחרות אבל לא בצורה משמעותית. בכל זאת, אם אתם נוסעים בעיקר בתוך העיר לא ממש תוכלו לנצל את היתרונות של המנוע הגדול והחזק. למרות שזאת מכונית לא רעה, אני לא ממליצה לכם עליה.

סונטה והמג'נטיס שייכות לדור הקודם של יונדאי וקיה ולדעתי הן פחות טובות מכל שאר המכוניות שהצגת.

הונדה סיוויק ומיצובישי לאנסר, כמו שכתבת, קטנות יותר ושייכות לקטגוריה אחת למטה. לאנסר 1.8 צורכת משהו כמו 1:11 ליטר בממוצע, לא נורא בכלל. הביצועים שלה די טובים, לא יודעת לשים אותה ראש בראש מול ההונדה אבל נראה לי ששתיהן די דומות מבחינת ביצועים.

אם חשובה לכם ישיבה גבוהה ברכב אתם יכולים לשקול גם סובארו פורסטר או אאוטבק.

לקבלת ייעוץ, הכוונה והצעות אטרקטיביות לרכישת רכב משומש הכנסו או התקשרו עכשיו ל- 052-6898689

פורסם

תודה!

הלאנסר נראית כאופציה לא רעה בכלל רק חשוב לי לדעת נתונים קצת יותר ספציפיים על דלק (1/11 בממוצע זה בערך מה שאפשר לומר על כל משפחתית :)) - אם מישהו יוכל לספר על צריכה עירונית ובינעירונית זה יהיה טוב.

עוד?

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

לנסר וסיוויק לא דומות בביצועיים.

מיצובישי, למרות הנתונים של 140 כ"ס, לא מצטיינית בפתיחה מהירה.

את הכח מתחילים להרגיש אחר כך. מה עוד - יש לה גיר רציף, והוא מתנהג אחרת מהגיר האוטומטי של סיויק.

בידוד רעשי מנוע של סיוויק הרבה יותר טוב.

היתרון הגדול של מיצובישי לנסר הוא גודל הבגאז'. הבגאז' של סיוויק יותר קטן ופתח הכניסה שלו צר ולא נוח להכנסת חפצים דגולים.

כנראה שהביטוחים של לנסר יהיו קצת פחות יקרים, אבל צריכת דלק של סיוויק יותר טובה בכ- 10%.

בקיצור, אם גודל הבגאז' לא קריטי מבחינתכם, סיויק עדיפה.

גם איכות החומרים של גימור הפנים יותר טובה בהונדה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הבגאז' של הסיוויק בהחלט הפתיע אותי. לא ציפיתי שהוא יהיה כזה קטן.

לאחר בדיקה קצרצרה ולא מדוייקת, בנסיעה מעורבת הסיוויק צורכת 1 ל-11-12.

אני לא זוכר את העלות המדוייקת של הביטוח, אבל אין פה מה לפחד. הביטוח יצא 4000 - ש"ח.

נ.ב

ולאד,

כמה הילוכים יש לסיווק ? חמישה?

פורסם

נכון, 5 הילוכים.

אגב, כל נתוני הרכב אפשר לראות באתר היבואן:

http://www.honda.co.il/?categoryId=499&specificationId=7

389 ליטר נפח הבגאז' זה באמת קטן בשביל משפחתית.

שכחתי עוד פרט חשוב, לטובת המיצובישי - רמת הבטיחות ואיבזור בטיחותי.

למיצובישי 7 כריות אויר ו 5 כוכבים בטיחות במבחן הריסוק (לסיוויק 4 כוכבים ו 6 כריות אויר).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לאבא שלי יש כרגע קורולה 2004 והוא מחפש להחליף. התקציב הוא בסביבות ה 90K כשאפשר למתוח ל 100K ואולי קצת יותר במידה ויימצא משהו ששוה להשקיע עליו. נסועה צפויה 15K בשנה 80% עירוני ודרוש ביטוח לכל נהג כולל צעירים (אחיות שלי נוהגות ברכב). צריכת דלק שיקול חשוב עקב מחירי הדלק ועקב כך שרוב הנסועה עירונית. הרכב חייב להיות מרווח ז"א שהקורולה מאוד צפופה למשל למרות שהוא מסתדר איתה. כעיקרון הוא לא רוצה רכב עם מנוע 1600 כי לדעתו רכב משפחתי עם מנוע 1600 לא סוחב כמו שהוא היה רוצה אז הוא מחפש רק 1800 ומעלה. בהתחלה הוא היה נעול על סיויק אבל עקב העובדה שהתברר שהישיבה נמוכה ולא קל להכנס ולצאת מהרכב (בעיות גב... כמו חצי מהאוכלוסיה בגיל הזה בארץ...) הוא נכנס להתלבטות לא פשוטה. כרגע האופציות שנראות הכי סבירות הן (לפי סדר סבירות):

בבקשה חחודת דעת לכל מישיכול להוסיף על אחד מ 4 הדגמים העיקריים שהוזכרו למעלה, בעיקר מעוניין לשמוע לגבי הלאנסר והאוונסיס כי את הונדה אנחנו מכירים ואין יותר מידי מה לחדש.

תודה מראש.

אני רוצה להגיב כי אני בעלים של אוונסיס 2006

היתה לי קורולה 2007 שהיא כמו ה2004 שיש לאביך

יש לי גם קורולה 96 ואני מכיר ה-י-ט-ב גם את הדגמים של 2001 ו2008 וגם הדגם האחרון 2009 של קורולה

קודם כל לגבי צריכת דלק - הקורולה תהיה כאן עדיפה בשנתונים 2008 ומעלה

2008 - אל תגעו בגלל הגיר הרובוטי.

הדבר השני שציינת לגבי אבא שלך זה:

א. צפוף לו בקורולה 2004 (לדעתי - זה כבר פוסל את הסיוויק וגם את הלנסר בעצם, הלנסר לדעתי תהיה מאוד נוחה ויפה)

ב. הוא טוען שהסחיבה שלה חלשה מבחינתו

הקורולה 2009 - הרבה יותר חזקה מהדגמים של 2003 עד 2007 באופן מובהק!

ממליץ לכם לעשות נסיעת נסיון.

הקורולה 2009 - גם עוד יותר גדולה ומרווחת מהדגמים של 03 עד 07 - שוב ממליץ לכם נסיעת נסיון.

היתה לנו את הקורולה הרובוטית וצריכת הדלק היתה 1:12 משולב ו1:15 או אפילו קצת יותר טוב בכביש פתוח.

--------- לגבי האוונסיס

יתרונות:

לי יש את הדגם הקודם אמנם אבל מה שאני יכול לאמר לך זה שהרכב הזה נמצא שתי ליגות ולא ליגה אחת מעל הקורולות

א. הרכב מאוד נוח - את זה אני אומר בהשוואה לנסיעה על C5, הוא לא נופל ממנה בהרבה מבחינתי

הישיבה נהדרת, הרכב רך כמו קוטנה.

ב. הרכב מאוד שקט עד 120 קמ"ש אתה לא תשמע ציוץ לא מהמנוע ולא מבחוץ.

ג. הרכב הזה זריז מאוד - באמת מאוד מהיר בתאוצה שלו - יורד מ10 שניות מ0 ל100 - בדוק גם בהרבה מאוד מגזינים.

ד. צריכת דלק שפויה ביותר - משולבת 1:9.5 עד 1:10.5

במקרה הכי גרוע 1:9 במקרה הכי טוב עד עכשיו 1:12.5 מהנסיון שלי עם הרכב

ה. בגאז' ענק! פתח כניסה רחב מאוד.

וזה עוד רק הדגם של 2006.

החסרונות - התנהגות כביש עצלה - בעקרון הזריזות שלו באה לביטוי רק בתאוצה ישרה.

4 הילוכים - אחרי 120 קמ"ש הוא מתחיל לאכול דלק ולהרעיש - מה לעשות, 6 הילוכים זה יתרון רציני ביותר

לדגם שבא אחריו כבר יש שישה הילוכים עד כמה שזכור לי.

קצת חומר למחשבה.

אם אבא שלך כן אוהב את הקורולה 2004 - האוונסיס תעיף אותו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה על המידע הנוסף. אני מופתע לשמוע שלסיויק יש תא מטען קטן אבל זה לא קריטי לאבא שלי. לגבי הלאנסר זה פחות או יותר מה שהנחתי מלכתחילה שלמרות מנוע ה 1800 היא בטח לא משתווה לסיויק מבחינת ביצועים ובטח גם צורכת יותר דלק, ממה שאני שמעתי הסיויק חסכונית יחסית למשפחתית.

בקשר לכוח, כשאני מדבר על כוח של רכב פחות חשובה תאוצה מהמקום למשל מאשר תאוצת ביניים, נסיעה יומיומית ו"סחיבה" כללית (עליות, רכב עמוס, השפעה של מזגן למשל). גם מספרים של כ"ס לא אומרים הרבה ואני יותר מסתכל על נתוני מומנט כי זה מה שנותן יותר מידע על "כוח" מאשר נתוני הספק בסלדי"ם שבקצה הסקאלה.

הקורולה 2009 יכולה להיות כיוון מעניין (הייתי בטוח שגם ב 2009 כולן רובוטיות...) אם היא אכן חזקה יותר מהנוכחית. האוונסיס והאקורד כמובן עדיפות על האחרות אבל יש את הקטע של המנוע הגדול יותר מה שיבוא לידי ביטוי באחזקה (דלק ובטח גם ביטוח וטסט).

lanosforce - תודה על הסקירה המפורטת לאוונסיס! החסרונות שציינת לא משמעותיים מבחינת אבא שלי, הוא אוהב את הנסיעה של הרכב שלי אז לא חושב שהתנהגות הכביש ממש חשובה לו. :)

דרך אגב כמה יוצא ביטוח לאוונסיס שלך בשנה? כעיקרון הביטוח של אבא שלי יהיה דרך החשב הכללי ככה שזה יחסית זול לשוק בחוץ אבל עדיין על אקורד 2008 אמרו לו 7200 ש"ח (כולל כל נהג שזה חובה מבחינתנו...) אם ביטוח לאוונסיס יהיה זול בנניח 1000-1500 ש"ח זה יכול להיות שיקול משמעותי נוסף.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם
נכון, 5 הילוכים.

אגב, כל נתוני הרכב אפשר לראות באתר היבואן:

http://www.honda.co.il/?categoryId=499&specificationId=7

389 ליטר נפח הבגאז' זה באמת קטן בשביל משפחתית.

שכחתי עוד פרט חשוב, לטובת המיצובישי - רמת הבטיחות ואיבזור בטיחותי.

למיצובישי 7 כריות אויר ו 5 כוכבים בטיחות במבחן הריסוק (לסיוויק 4 כוכבים ו 6 כריות אויר).

תודה.

פורסם

כמה תיקונים, לסיויק LS שהיא הגירסה הנפוצה יותר יש 4 כריות אויר.

האוונסיס בדגם החדש מצויידת בגיר רציף בדיוק כמו המיצובישי.

בנוגע לקורולה 2009, יהיה קשה מאוד לדחוק רכב כזה פרטי אל גבולות התקציב. אנשים חושבים שבגלל שמדובר בדגם הלא רובוטי מגיע להם מחירון ++ ולכן הרכבים הבודדים האלה שמפורסמים בלוחות דורשים מעל מאה אלף שקלים. מבחינת התאמה לדרישות אכן נשמע כי הרכב מתאים לדרישות שלכם.

מניסיון שלי הסיויק אכן חסכונית אך בעיקר בשיוטים ארוכים. בנסיעות עירוניות הצריכה עולה משמעותית.

מה עם אוקטביה או ג'טה? האוקטביה נדירה מאוד בדגמי ה-2 ליטר בנזין אבל ג'טה יש בשפע. בתקציב הזה אולי תיכנה ג'טה 2.0 FSI מודל 2008. מדובר ברכב איכותי ומרווח ומציעה גם תנוחת ישיבה שמקלה על הכניסה והיציאה וכפועל יוצא גם על בעיות גב, שווה לבדוק.

בהצלחה.

• תוכן חדש...