Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה דברים -

אתה בונה קרוסים מופרדים - אתה הולך לעבוד בהגברה אקטיבית - אז באמת, אין צורך בLPAD שזה בעצם מנחת לאלמנט שלא משנה את ההתנגדות אותה הקרוס רואה.

אל תשכח שאתה הולך להוסיף ערוצי הגברה בכדי לאזן את הסט בזמן שאני מנחית את ההגברה הקיימת בכדי לאזן את הסט - תחליט אתה מה פשוט יותר ותפעל לפי ראות עיניך.

לגבי המשלוח ממדיסאונד - זה המחיר שאתה מקבל מהאתר שלהם בפועל הם בדרך כלל פונים אליך באימייל ואומרים לך עד כמה ניתן להוזיל את המשלוח או בכמה הם כבר הוזילו.

תפנה אליהם באימייל ותבדוק בעצמך לפני שאתה רוכש - אתה תראה שזה פחות גרוע ממה שחשבת.

מה ההבדל בין LPAD לTPAD - הממממ לא יודע מעולם לא בדקתי - גוגל?

אפרופו - בכדי לעבור להגברה אקטיבית על הקרוס שבניתי כל מה שאני צריך לעשות זה להפריד את הכניסה של הסליל והמינוס שלו מהכניסה הראשית לכניסה משנית... ונגמר הסיפור של הגברה פסיבית ואני עובר להגברה אקטיבית על קרוס פסיבי...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפי הנסיון שלך רכיבי HAT עובדים מצויין בסלופ של 6 DB - לא מאמין שאותו דבר תופס לגבי טוויטרים של פוקאל.

ולכן נראה לי שיהיה קצת קשה לבנות קרוס פסיבי מסדר שני + LPAD לשני רכיבים בעלי התנגדות שונה - ואני מעדיף להמנע מזה.

בנוסף אני מאמין שגם אם אני אחליט לבנות אחד כזה הוא יצא ממש גדול ומסורבל. הרי לחובבני הבית אין יכולת לעבוד עם PCB.

אתה לא חושב שבערוץ הגברה אחד על זוג אלמנטים אתה מאבד כוח במיוחד כאשר הוופר מסוגל לספוג יותר ממה שהמגבר מספק לו? או שזה זניח?

תודה על העצה לגבי מדיסאונד.

אלי

אני אחזור לשאלה המקורית:

האם מגבר "יודע" לעבוד גם ב-6 אוהם או שאני אצתרך להוסיף נגד של 2 אוהם בקרוסים של הטוויטרים?

נ.ב

LPAD - שומר על התנגדות קבועה ביציאה.

TPAD - שומר על התנגדות קבועה לשני הכיוונים. (לא יודע למה זה טוב)

HU: Pioneer 880PRS Amp: Digital Designes C2b

Comp: Rainbow Vanadium Phase Plug Cross @ Focal Utopia Crossover

Mono: Zapco REF500.1 Sub: Digital Designes 510b

פורסם

למגבר אין בעיה עם רמקול בעל עכבה גדולה, הזרם יקטן וההספק יהיה נמוך יותר.

הבעיה עם עכבה נמוכה, בה הזרם גדל, איתו גם ההספק, ויחד איתם הסכנה לחימום יתר של המגבר ונזק.

דבר אחד לגבי אדי: העוצמה היא לא העיקר כשהוא שומע מוזיקה, ואיבוד ההספק עדיין זניח מכיוון שהוא לא הגיע לקצה היכולת של המגבר גם עם הבזבוז הזה.

מתחדשת*

פורסם

תודה על העזרה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

ערב טוב,

עכשיו אחרי שחישבתי את הערכים הרצויים והזמנתי את החלקים הדרושים רציתי להתייעץ לגבי נושא נוסף,

אחרי שבניתי את הקרוס איפה עדיף לחבר אותו: לפני המגבר או אחרי -

כלומר לבנות את הקרוסים עם טרמינלים של RCA או טרמינלים רגילים של חוטי רמקולים?

בנוסף אבקש עזרתכם במציאת חנות שמוכרת טרמינלים ברשת כי במדיסאונד לא מצאתי.

תודה מראש,

אלי.

פורסם

חיבור לפני המגבר לא יתן לך כלום, כי התנגדות הכניסות במגבר שונות מהתנגדות הרמקולים, ואז נקודות החיתוך ישתנו.

מתחדשת*

פורסם

מדיסאונד מוכרים גם טרמינלים עד כמה שזכור לי אבל אם אתה מדבר על נעלי כבל - תיגש לבתי התקנות ותקנה בגרושים.

לגבי רמקולים של HAT או רמקולים של פוקל - זה לא משנה גם אם זה רמקולים של פירלס האחים נצרת, סלופ 6 זה סלופ 6, רמקול זה רמקול.

אם פוקל נשמעים טוב יותר או פחות יותר ב6 או ב12 - באיזה נקודת חיתוך? באיזו פאזה באיזה רכב?

בקיצור אם אתה עושה מתלול שטוח יותר - תגביה קצת את נקודת החיתוך אם אתה רוצה להיות בטוח שהרמקול לא מנגן חזק מידי מתחת לתחום התחתון שלו.

וכן - כשאתה עובד על ערוץ הגברה אחד מן הסתם אתה מאבד כוח ועוד בייחוד עם הקרוס הפסיבי שלך בעל רכיבים רבים יותר אבל מהנסיון שאני צובר עד עכשיו זה זניח הרבה יותר ממה שעושים את זה - יש בשוק הזה לא מעט הגזמות ברוטליות.

לגבי טוויטר - אם אתה מביא טוויטר 8 אוהם למשל - אתה יכול לקנות LPAD שהוא בעצם פוטנציומטר וממש לשלוט בהנחתה שלו - אין יותר קל מזה.

אז אתה לא תעבוד עם PCB - פחות בזבוז כוח - רק יתרון לדעתי, אתה לוקח לוח כפול, עושה חורים לרכיבים - מלחים אותם מתחת ללוח הראשון וסוגר את כל הבניה עם הלוח השני - חסכת ככה הרבה מקום.

בקיצור - זה רק עניין של נכונות ללכת על פרוייקט שכזה אבל אם תהיה לך מספיק סבלנות להתנסות ברכיבים, אתה אמור להגיע לתוצאות נהדרות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בסופו של עניין הלכתי על קרוס פסיבי אחד לכל זוג אלמנטים ע"פ ההמלצה שלך אדי.

בנקודות חיתוך בחרתי:

2.5 בסלופ 6 למיד-וופר ו-3.2 בסלופ 6 לטוויטר + LPAD של -9DB.

או

3.2 בסלופ 6 למיד-וופר ו-3.8 בסלופ 6 לטוויטר + LPAD של -6DB

אני כנראה אבנה 4 קרוסים נפרדים ואנסה את שתי הווריאציות.

הרעיון של לוח עץ דק ופשוט במקום PCB נראה לי מבורך.

בעניין הטרמינלים:

ראיתי שבקרוסים שלך השתמשת בשוקולדים רגילים של חשמל.

השאלה שלי היא, האם יש איפה לקנות טרמינלים כמו בקרוסים מקוריים (מתברגים או קפיציים)?

אלי.

פורסם

אני מציע לך גם לנסות נקודות מפגש ב3.8 בין הטוויטרים למידבאסים.

לגבי השוקולדות - זה נקראה "לוסטרה" בפיהם של החשמלאים - לא יודע למה... יש כאלה שקוראים לזה משהו כמו לוסטרה-קלאם או אפילו לוסטרה-קלאמרות או משהו כזה, אין לי מושג מאיפה השיקוץ של השם הזה הגיע :-D

בהצלחה - לדעתי יתכן והנחתה של 9 דציבל תהיה כבר הגזמה אבל יש לך גם את האופציה לנסות הנחתה של 6

תנסה גם הנחתה של 9 לצד שמאל ו6 לצד ימין וההפך.

לגבי טרמינלים - תנסה גם לקפוץ לחנויות כמו פיוז בגבעתיים אבל ההמלצה הכי חמה שלי היא שתנסה את בלצר אלקטרוניקה ליד תחנה מרכזית חדשה שדרות הר ציון. יש להם גם חנות אינטרנטית שנקראת beline

Pioneer TS-X150

פורסם

רומם בלינק ששלחת יש טרמינלים לתיבה של סאב (כמו במדיסאונד) אבל תודה בכל מקרה.

אדי כמה דברים:

1. אם אני אנסה נקודת מפגש ב-3.8 אני אצטרך לעשות את זה בסלופ 12 לא ככה?

2. לוסטרה = נברשת ברוסית - לוסטרה-קלאם = מחבר נברשות

3. מה זה תחנה מרכזית חדה בשדרות הר ציון? באיזה עיר? (חור בהשכלתו של הצפוני)

פורסם

תחנה מרכזית חדשה תל אביב :-D

מחבר נברשות - המממ מעניין איך זה קרה :-P

לגבי הנקודת מפגש - לא ממש לא מחייב, אני עובד בשתי הרכבים שלי עם סלופים של 6 בין הרכיבים של הסט הקדמי בנקודות חיתוך חופפות

זה פשוט יוצר תחומי חפיפה בין האלמנטים ומחזק את החיבור בינם - זה לא דבר רע בכלל רק שלעיתים יש צורך בהתערבות של הנחתה דרך האקולייזר באזור נקודות החיתוך - בד"כ זה לא קריטי פשוט תשדל שנקודות החיתוך שלך לא תהיה תדר בעייתי כמו למשל 2.5K הרץ או 1K הרץ או 500 הרץ שלרוב רואים בהם הכי הרבה תופעות מוזרות של קול אנושי למשל...

Pioneer TS-X150

פורסם

תודה על העצות.

אנסה את כל הנקודות ואחזור עם רשמים.

אלי.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
חיבור לפני המגבר לא יתן לך כלום, כי התנגדות הכניסות במגבר שונות מהתנגדות הרמקולים, ואז נקודות החיתוך ישתנו.

אבקש חידוד בנושא.

הרי כאשר עובדים עם HU בעל DSP מובנה וקובעים נקודות חיתוך מסויימות מבלי להתחשב בהתנגדות של האלמנטים

התוצאה אמורה להיות אותו דבר, כלומר נקודות החיתוך אמורות להשתנות בגלל השוני בהתנגדויות.

האם בחיבור קרוס לפני המגבר (על כבלי הRCA) אני יוצר את אותו אפקט כמו DSP ונותן למגבר להגביר

רק טווח מוגבל של תדרים וכך למעשה מנצל את יכולות המגבר בצורה יותר טובה ומונע איבוד עוצמה על קרוס אחרי המגבר.

תקנו אותי אם אני טועה.

אלי.

פורסם

elishaytov

לגבי טרמינלים חיבורים, רכיבים וחלקי אלקטרוניקה ככלל - יש כמה חנויות בצפון (חיפה, קריות) שמומלץ לנסות

יש את טל-מיר בחיפה ברחוב העצמאות ליד רכבת מרכז עם מבחר לא רע של רכיבים ואלה שאין להם, החנות מזמינה ותוך שבוע הציוד אצלך. אבל הם קצת יקרים.

יש את היפרטרוניקס בקרית מוצקין גם לא הכי זולים. ויש או. פי. בחיפה ברחוב הרצל, שלא עבדתי איתם אבל שמעתי דברים טובים עליהם.

ולגבי הקרוס. הבנתי שאתה רוצה לבנות פילטרים נפרדים. אז לא, כדי לחבר פילטר בכניסה של מגבר החישוב של הערכים הוא שונה. אתה צריך להתייחס להתנגדות כניסה של מגבר שהיא שונה בהרבה מהתנגדות הרמקול. (יש 3 ערכי התנגדות כניסה מאוד נפוצים - 10, 22 ו-47 קילו-אוהם). הקרוס שאתה רוצה לבנות יעבוד רק עם רמקולים בעלי עכבה ספציפית בלבד

אם אתה לא היית רוצה פילטרים פסיביים, אז אפשר היה להחליף רכיבים בפילטרים מובנים של מגבר והנה לך חלוקה לתדרים כפי רצונך. DSP של HU או של פרוססר עובדים בשיטה אחרת. האות שנכנס לפרוססור עובר דרך קדם מגבר, יחידת עיבוד ומגבר יציאה (או מגבר הספק במקרה של HU) ואז נקודת החיתוך לא מושפעת מהתנגדות כניסה של מגבר או התנגדות הרמקול מאחר אין סיגנל "מיותר" שמוגבר על ידי המגבר (לא חשוב כרגע אם זה מגבר פנימי של HU או מגבר חיצוני) אלה מוגבר רק הסיגנל ה"רצוי"

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

• תוכן חדש...