Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לחברי הפורום,

ברשותי זוג טוויטרים של פוקאל פוליגלס וקרוס פסיבי לטוויטרים של ריינבו SLX שחותך ב12 DB לאוקטבה,

ברצוני לשנות את הערכים בקרוס כך שיתאימו לחיתוך הטוויטרים הנ"ל.

יש לציין שהטוויטרים יצוותו למיד וופרים SLC של ריינבו ויוגברו אקטיבית ע"י אלפיין PDX 4X100.

פתחתי את הקרוס כדי לראות מה הערכים של החלקים:

ישנם 3 נגדים שלפי מיטב הבנתי אין בהם צורך ולכן יפורקו מהקרוס,

ישנו קבל של 5.6 מיקרופאראד של חברת FASTCON, וסליל שאני לא יודע איך לחשב את הערך שלו.

מחיפושים בפורום הגעתי לאתר 12 VOLT והבנתי איך מחשבים את ערך החיתוך.

1. האם מישהו יודע מה הערך של הסליל בקרוס הנ"ל? (או מה ערך החיתוך)

2. כמה מומלץ לחתוך את הטוויטר הנ"ל? (אני חשבתי על 3.7KH - 4.2KH)

3. איפה אפשר למצוא סלילים וקבלים בערכים רצויים באזור הצפון? והאם משנה החברה המייצרת?

תודה מראש לעוזרים,

אלי.

HU: Pioneer 880PRS Amp: Digital Designes C2b

Comp: Rainbow Vanadium Phase Plug Cross @ Focal Utopia Crossover

Mono: Zapco REF500.1 Sub: Digital Designes 510b

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפני שאתה רץ להחליף, למה לא לבדוק שהקרוס מתאים לך כמו שהוא?

במיוחד שהוא מיועד לעבוד עם המיד הנ"ל, ועם טויטר שצריך להתחיל מנקודה שבה המיד מסיים.

מתחדשת*

פורסם

הקרוס חותך ב4200 לפי אתר ריינבו.

http://www.rainbowcaraudio.com/slx265deluxe.html

כל טוויטר 4 אום יחתך ב4200, אז אתה לא צריך לשנות שום דבר בעצם.

כל השאר קשה לי לענות לך, אז אני מעדיף שלא, כדי לא להטעות חס וחלילה, אבל בעיקרון כל חנות אלקטרוניקה מהסוג שמתקנים שם דברים, חנויות משפחה כאלה מחזיקות המון סוגים של קבלים וסלילים ועוד המון דברים, שווה לבדוק.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

ויניקס,

הקרוס הוא לא מסידרת הדלוקס זה קרוס שמותאם אך ורק לטוויטר ואי אפשר לחבר לו גם מיד וופר.

נניח שאותו קרוס חותך ב 4200 ואני חותך את המיד וופר ב 60 איך אפשר לחתוך את המיד וופר מלמעלה שלא יעלה יותר מידי גבוה?

רומק,

אני לא יודע איך הטוויטר הנ"ל צריך לעבוד לכן אני חושב לשנות ערכים, למרות שאתה צודק קודם צריך לשמוע ואז להתעסק בכל השאר.

אם למישהו יש ניסיון עם הטוויטר הנ"ל אשמח להמלצה.

פורסם

רגע, עצור הכל.

עכשיו שמתי לב שכתבת שאתה מתכוון להגביר אקטיבית.

אם זה נכון, למה אתה צריך את הקרוס?

מתחדשת*

פורסם

בגלל שלצערי אין לי אפשרות לחתוך אקטיבית מיחידת הראש,

אז חשבתי לבצע חיתוך פסיבי-אקטיבי (בחוסר יכולת להתנסח בצורה נכונה יותר)

כלומר לבנות קרוסים DIY.

מצרף תמונה של הקרוס המדובר (באיכות של מצלמת טלפון אבל זה מה יש)

26Mar_0001.jpg

פורסם

אתה מבולבל, במצב שלך לא היתי נוגע בקרוס.

קרוס אקטיבי עובד על אופרטורים כגון TL072, החיתוך עצמו מתבצע לפני ההגברה, כול זה לא קשור אליך.

מה שאתה מנסה לעשות זה לשנות ערכים של קרוס פסיבי.

קרוס בסיס מדרג ראשון מורכב מסליל וקבל.

סלופ 12DB זה קרוס מדרג שני, קרוס מדרג שני מורכב מסליל וקבל לכול אלמנט.

הנגדים בקרוס משנים את התנגדות הרמקול בשביל לחסוך ברכיבים, תחפש פוסט של S3T שהסביר איך זה עובד בדיוק.

אלא אם כן יש לך 4 קרוסים, הקרוס הוא מדרג ראשון.

אם אתה יודע את נקודת החיתוך של הקרוס ואת התנגדות האלמנט אתה יכול לעשות חישוב הפוך, בשביל לקבל את ערך הסליל, תעשה חיפוש בגוגל למחשבון מדרג ראשון.

אם אין נתונים אז מנוס מלהשתמש במד השראות.

יש שתי נוסחאות לקרוס מדרג ראשון, Butterworth ו Solen Split, תבדוק בשניהם לפי תאימות הקבל, תזכור שיש להתחשב בנגדים בזמן החישוב.

הדרך הפשוטה לשנות נקודת חיתוך היא לשנות את התנגדות הרמקול, הדרך העדיפה היא להעיף את כול הנגדים , להחליף קבל וללפף סליל חדש.

קבלים נבדלים בחומר ממנו הם בנויים, הקבל תבמונה הוא אלקטרוליטי, אם יש לך כסף תחליף לאיזה WIMA פשוטים, אפשר גם לשים לו קבל קרמי בטור או משהו בסגנון, תחפש שרשור של איתמר בנושא.

אם הכוונה ב"פסיבי-אקטיבי" להגברה מופרדת לכול אלמנט אז יש לחשב התנגדות סופית מחדש, תבדוק טוב יכול להיות שזה לא ישתלם.

אודי A4

דימה.

פורסם

אז לפי מה שאתה אומר יהיה יותר קל לקנות רכיבים חדשים מאשר לנסות לשנות את הקרוס הקיים.

ולגבי כדאיות:

אני מאמין שיהיה יותר זול לקנות מספר רכיבים ולהלחים אותם (יש לי בזה ניסיון מעבודה במפעל) מאשר לקנות רדיו מתקדם מיד 2 בלא פחות מ1000 ₪ שאותם לצערי הרב אין.

הבנתי פחות או יותר הכל ממה שכתבת רק אני לא יודע אין להתחשב בערך הנגדים בזמן חישוב ערך הסליל.

פורסם

איליה, במקומך הייתי מחפש קרוס קומפלט שמתאים בערכים לדרישות של הרמקולים שברשותך.

או לחילופין מחפש קרוס אקטיבי דיגיטלי/אנלוגי, ומסתכן פחות בשריפה של הרכיבים.

יש אתרים בחו"ל שגם בונים קרוסים לפי דרישה, לא יודע לומר לגבי עלויות.

מתחדשת*

פורסם

אלי תקרה בגוגל על חוק אוהם וישום פרקטי שלו במעגלים, לפי אופן חיבור הנגד התנגדות האלמנט נופלת/עולה, תחשב התנגדות אלמנת סופית הכוללת התחשבות בערכי הנגדים, את הנתון תציב בכול מחשבון קרוסים.

בכול מקרה בשביל לשנות סליל צריך אחד מן השניים.

1. דף נתונים מלא של הפרייט עליו מלופף הסליל.

2. מד השראה מדוייק.

אם אין לך אחד מן השניים עדיף ללפף סליל אוויר חדש, תחפש שרשור של איתמר בנושא(באוף טופיק).

ניסיון בהלחמה לא עוזר לך כאן, בסך הכול מדובר על הלחמת שני רכיבים פשוטים, זה החלק הכי קל בתהליך.

אלי כול התהליך מורכב ממספר חישובים, אם אין לך את היכולת לבצע חישובים אלו אז תחשוב בכיוון קניית קרוס מתאים.

אודי A4

דימה.

פורסם

לגבי החישובים אני נעזר בחבר בעל תואר בחשמל רק שהוא לא ממש מתחבר לתחום האודיו.

כמו כן קיים ברשותי קרוס אקטיבי אנלוגי של חברת PYLE - הבעיה שלפי הרבה מחברי הפורום המנוסים עדיף לא להשתמש בו מאחר וזה עוד מקור דרכו עובר האות וגורם לירידה באיכות ולעיוותים.

בנוסף יש לי 2 קרוסים פסיביים של ZAPCO מהסט קומפוננט האדום (לא זוכר מספר דגם) שלפי האתר ברשת חותך ב-3200HZ, 12 DB לאוקטבה ובעל יכולת BI WIRING.

בסופו של עיניין אני מחפש את הפתרון הכי טוב לניצול האלמנטים ובגלל זה חשבתי על בניית קרוס עצמאית.

ובשורה התחתונה הבנתי שצריך קודם למצות את כל האפשרויות הפשוטות יותר לביצוע ולאחר מכן במידת הצורך להתקדם לדברים המורכבים יותר.

תודה לכל מי שהגיב וייעץ אני מקווה שאני אהיה מרוצה מאחת האפשרויות הפשוטות ואם לא אז צפו למטח שאלות נוסף :-D

אלי.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שבת שלום,

לאחר ניסויים שונים עם המערכת חזרתי לרעיון של בניית קרוסים פסיביים לטוויטרים.

עברתי על השרשורים של איתמר וS3T בנושא + מחקר באתר THE12VOLT.

מצאתי את הסלילים והקבלים שאני צריך באתר MADISOUND והדבר היחיד שנשאר הוא להבין את משמעות העכבה (התנגדות)

של האלמט.

מתברר שהטוויטרים הם TN52 ולא מסידרת הפוליגלס כמו שחשבתי והבעיה היא שהעכבה של האלמט היא 6 אוהם.

אני מתכוון לבנות קרוס עצמאי לכל אלמט ולחבר אותו ליציאה נפרדת במגבר.

חישבתי את נקודת החיתוך בהתאם לעכבה של האלמנט (6 אוהם).

השאלה שלי היא האם אני צריך להוסיף נגד של 2 אוהם בטור ביציאה מהמגבר לטוויטר מפני שהמגבר מוציא את ההספק ב-4 אוהם

כדי שנקודת החיתוך תשאר כמו שתוכנן?

או שהמגבר מוציא את ההספק בהתאם לעכבה של האלמנט ואז אין צורך בנגד הנ"ל.

תודה לעוזרים.

אלי.

פורסם

מאוד מציע לך לקרוא כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=372732&highlight=%D7%9E%D7%94%D7%A4%D7%9B%D7%94

התוצאה שקיבלתי היא פשוט פנטסטית - יעידו הרבה חברי פורום ששמעו במפגש האחרון.

ממליץ בחום על קבלים של קלאריטי-קאפ - הם זולים יחסית אבל מאוד מאוד עמידים.

תקרא את מה שכתבתי בנושא מעגל הLPAD - הנגדים האלה לא מיותרים בכלל... ויכול להיות שTN52 ידרוש הנחתה רצינית בכדי להתאזן אל מול המידבאס.

לגבי הנגדים - נגדי חול אמורים להיות יותר ממספיק אבל אם אתה לא שקט תלך על נגדי קרבון, יותר יקרים אבל פחות השראות בתיאוריה לפי מה שידוע לי.

אל תשתמש בקבלים של בניק - מעולם לא קיבלתי בעבודה איתם תוצאות טובות.

תנסה את הקלאריטי קאפ או את סולן, מאנדורף יהיו "קצת" יקרים...

בהצלחה.

אפרופו - החלק הכי חשוב הוא בעצם כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2933732&postcount=63

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מקריאת השרשירים השונים (כולל שלך) כבר הבנתי שהקבלים של בניק לא מומלצים לכן הסתכלתי יותר על סולן.

והמאנדורף הם באמת "קצת יקרים" - מעניין אם הם גם שרים בנוסף לעבודה הרגילה שלהם.

בשונה ממה שאתה בניתה אני רוצה לבנות 4 קרוסים נפרדים אחד לכל אלמנט מה שעושה את העבודה פשוטה יותר.

בנוגע ל LPAD אני עוד לא הצלחתי להבין לגמרי את הנושא - המעגל אמור לשמור על עכבה קבועה לאלמנט?

קראתי קצת חומר בנושא אבל לא הצלחתי להבין מה ההבדל בין LPAD ל-TPAD?

אגב את הטוויטר אני יכול להנחית דרך המגבר או דרך HU (בנוסף ל-TC יש גם הנחתת אלמנט לפי DB) אז זה פחות בעייתי.

ובנוגע לחלקים: הבעיה היא שלהזמין ממדיסאונד בסכום נמוך (35 דולר) לא משתלם בגלל עלות המשלוח (30 דולר!!).

אלי.

• תוכן חדש...