Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז בשורה התחתונה, אחרי כל העליהום שהלך כאן על יואב קווה ומבחנו המתומצת, גם החברה' בהגה מסכימים שהפאסאט טובה יותר אך גם יקרה מידי. המבחן הזה מסביר את הרציונל שמאחורי הבחירה הזאת בצורה הרבה יותר טובה, אבל בשורה התחתונה התוצאה זהה.

המונדיאו עולה 185K הפאסאט 190K.

אני לא חושב שמי שהולך להוציא כזה סכום על רכב מהקטגוריה יתן ל5K להחליט באיזה רכב יבחר ככה שכל ההדגשה הזה של עניין התמחור קצת מצחיקה :)

המונדיאו - מחיר אטרקטיבי, הפאסאט - יקרה מדי . כל זאת על 5K הבדל.

[ולא, אני אישית לא הייתי בוחר אף אחת מה4 , גם לא בפאסאט]

גם אני מסכים שהתנהגות כביש בדרך כלל לא משחקת תפקיד ברכבים הללו, אלא יותר האיכות ,האיבזור,כח מנוע ואולי המותג עצמו.

גם צריכת דלק לא כזו רלוונטית למרות שהפאסאט מנצחת כאן בנוק אאוט.

אני חייב לציין שמשהו בעיצוב של הפאסאט קצת צורם,לא מסתדר בעין . אולי הצבע אולי זווית הצילום.

המונדיאו יכולה להיות נאה אם לא היה לה חלק אחורי מכוער.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אייל מעניין אותי - באיזו מכונית מהקטגוריה היית בוחר? ובבקשה אל תגיד לי "הייתי לוקח את ה190K וקונה לי אחלה גולף GTI". נניח שכבר הוחלט שאתה הולך על הקטגוריה של המשפחתיות הגדולות (מנהלים) בערך מהסדר גודל הזה (כלומר אל תקפוץ בבקשה לאלפא ב250K). במה היית בוחר?

פורסם

הבעיה בפאסאט היא, לדעתי, המדרגה שצריך לקפוץ בשביל הגרסא עם האבזור המלא יותר. אם אתה רוצה סאן-רוף, למשל, אתה חייב להוסיף את ה- 40K. וזה בעיני מוגזם. מצד שני, באופל (החביבה עלי), בכלל לא יודעים אם המשלוח הבא יגיע עם או בלי סאן-רוף, ולא ניתן להזמין את האופציה הזו בכלל.

אגב, אני הייתי הולך על 159 סטיישן, תלוי גיר (אבל אינני יודע מה מחירה).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לפי מה שאני חושב, אנשים בקטגוריה הזאת לא מחפשים רכב בעל התנהגות כביש של רכב ספורט.

הם מחפשים רכב נוח, חזק(יחסית), מאובזר ויפה.

אני לא מבין איך הפאסאט לוקחת את המונדיאו, שנותנת הכל יותר טוב חוץ מהתנהגות ספורטיבית.

ולמה הC5 יורדת למקום שלישי רק בגלל ההתנהגות לא ספורטיבית, שכל שאר הדברים אצלה נהדרים.

פורסם
קהל היעד של הרכב הוא לא בוחני רכב. קהל היעד לא לוקח סיבובים מהירים בכבישים צדדיים. להבנתי, מכאן הדיסוננס. הבוחן היה לוקח לעצמו את המונדאו, אבל הוא מבין שקהל היעד זה לא הוא.

נכון שבמגזיני הרכב מושם דגש על התנהגות כביש במרבית המבחנים, אבל זה גם מכיוון שהם פונים לקהל יותר מוכוון נהיגה. ת'כלס, מי קונה מגזין הגה או אוטו אם לא חובב רכב? ועם זאת, כתבי הרכב מבינים גם את הלקוח הממוצע, ועל כן במבחנים מהסוג הזה, רכב איננו נופל בגלל התנהגות כביש פחות טובה (מה גם שבקטגוריה הזו כמעט כל המתחרות ננהגות בסדר גמור).

המונדיאו עולה 185K הפאסאט 190K.

אני לא חושב שמי שהולך להוציא כזה סכום על רכב מהקטגוריה יתן ל5K להחליט באיזה רכב יבחר ככה שכל ההדגשה הזה של עניין התמחור קצת מצחיקה :)

המונדיאו - מחיר אטרקטיבי, הפאסאט - יקרה מדי . כל זאת על 5K הבדל.

[ולא, אני אישית לא הייתי בוחר אף אחת מה4 , גם לא בפאסאט]

ההבדל הוא ברמת הגימור. ה-185K למונדיאו הם ברמת הגימור הגבוהה ועם המנוע החזק. ה-190K לפאסאט הם ברמה הנמוכה ועם המנוע החלש.

אגב, במגזין אוטו ניצחה המונדיאו, אך הפאסאט לא השתתפה במבחן המלא אלא נוספה בנפרד מסיבות כאלו ואחרות. נאמר עליה שבמבחן פונקציונאלי נטו היא הייתה מפסידה, אבל מבחינת התדמית החצי-יוקרתית של המותג, כנראה שלא מעט אנשים יבחרו בה, אולי במקום הפאסאט שכבר נמצאת להם בחניה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

המכוניות שנהגתי (פאסט, מונדיאו ואופל) היו ידניות, ולאופל היה מערכת בולמי זעזועים ממוחשבת עם בקרת שיכוך ומצב ספורט, נהנתי לנהוג הכי הרבה באופל - מצב ספורט שלה חבל"ז.

כנראה כדי לא להגיע למחיר של הפאסאט, שמלצר הביא את האינסיגניה עם הגירסה הכי בסיסית, וחבל כי לאינסיגניה איכות הנסיעה טובה מאחרות ואת זה אני אומר לכם בוודאות של 100%, אך רמת האיבזור הבסיסית שאיתה היא מגיעה לארץ פוגעת בה, שמלצר צריך להבין במיוחד בסגמנט הזה יש לקוחות שמוכנים לשלם קצת יותר כדי שהחבילה תהיה מושלמת.

פורסם

לשמלצר יש גם את שיקול שוק הליסינג שלו, שאני מניח שזה השוק העיקרי לרכב. לכן, המחיר שהוא יכול לגבות נתקל בתקרה וירטואלית כלשהי. מה שכן, היה יכול להביא שתי גרסאות. אבל כרגע הוא לא.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
נכון שבמגזיני הרכב מושם דגש על התנהגות כביש במרבית המבחנים, אבל זה גם מכיוון שהם פונים לקהל יותר מוכוון נהיגה. ת'כלס, מי קונה מגזין הגה או אוטו אם לא חובב רכב? ועם זאת, כתבי הרכב מבינים גם את הלקוח הממוצע, ועל כן במבחנים מהסוג הזה, רכב איננו נופל בגלל התנהגות כביש פחות טובה (מה גם שבקטגוריה הזו כמעט כל המתחרות ננהגות בסדר גמור).

ההבדל הוא ברמת הגימור. ה-185K למונדיאו הם ברמת הגימור הגבוהה ועם המנוע החזק. ה-190K לפאסאט הם ברמה הנמוכה ועם המנוע החלש.

אגב, במגזין אוטו ניצחה המונדיאו, אך הפאסאט לא השתתפה במבחן המלא אלא נוספה בנפרד מסיבות כאלו ואחרות. נאמר עליה שבמבחן פונקציונאלי נטו היא הייתה מפסידה, אבל מבחינת התדמית החצי-יוקרתית של המותג, כנראה שלא מעט אנשים יבחרו בה, אולי במקום הפאסאט שכבר נמצאת להם בחניה.

רוני

השאלה שלי, ובאמת מעניין אותי מהזווית של מגזיני רכב : האם המבחן הזה הוגדר כרכבים משפחתיים גדולים בתקציב 180 פלוס מינוס 10 , כלומר רכבים בתקציב דומה

או באמת כמבחן שנועד לבחון דגם מול דגם בצורה אובייקטיבית, כי אם כן היה צריך להביא את הדגמים באותן רמות איבזור פלוס מינוס וכמובן אותם מנועים פחות או יותר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הי אייל,

במבחן ההשוואתי הזה חברו כמה גורמים ליצירת קרקע למבחן השוואתי.

העיקרי שבהם:

ההגעה הסמוכה מבחינת תזמון של פאסאט, מונדיאו אקובוסט, אינסיגניה וגם סיטרואן C5 עם המנוע והתיבה החדשים לשוק הישראלי יצרו מצע נוח להשוואה, היה די פספוס לבחון כל אחת מהן בנפרד.

במקרה כזה גם אם יש פערים כאלו ואחרים במחירים או בהספקים, ההזדמנות לבחון ארבע משפחתיות גדולות אירופיות בעלות אי אלו קווי דמיון משותפים הייתה מתבקשת.

לגבי רמות האבזור, לצערנו לרוב היבואנים אין מכונית הדגמה מכל אחת מרמות האבזור, בטח בקטגוריה זו. אנחנו משתדלים שהמכוניות הנבחנות תהיינה זהות או מקבילות בכל הנוגע ל'חומרה' (הספקים, משקלים, ממדים, ביצועים, תיבות הילוכים וכו'), את פערי ה'תוכנה' (גימור, אבזור, תוספות מיוחדות) אנחנו משתדלים לצמצם בהתייחסות למה שכתוב במפרטים ולא בהכרח לרכב המבחן הספציפי. אידיאלי? לא, אפשרי? כן.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

ובהמשך לדבריו הנכונים של קינן, לטעמי בבחירה בין מחיר דומה לרמת גימור דומה, המחיר מנצח. כלומר - אם יש לי אפשרות בחירה (ולרוב ברכבי מבחן אין לך, מה לעשות) הייתי משווה בין מכוניות במחירים דומים, גם אם רמות האבזור והמנועים שונים (כמו במקרה הזה עם הפאסאט והמונדיאו נניח), על פני גרסאות מקבילות במנוע ובאבזור אבל ברמת מחיר שונה משמעותית.

הסיבה פשוטה - אנשים לרוב ניגשים לקניית רכב עם תקציב מסוים, ורוצים לדעת מה הכי טוב שאפשר להשיג במסגרת התקציב. מעט מאוד פעמים הם מגדירים קודם רמת ביצועים ואבזור, ורק לפיה מחליטים על התקציב.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מה עם השוואה לפיג'ו 508 החדשה? לפי מבחני רכב באירופה הרכב הולך להציב תחרות ראויה למונדיאו

הבעיה - שמירת הערך של הצרפתיות. לא בטוח שזה ישתנה גם אם הרכב מאוד מוצלח.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

ובכן,

אני נמצא בדילמה שדומה מבחינת הדגמים הנבחנים כמו אלו שנבחנו במיצג המכוניות בכתבת המבחן הנ"ל - אני לפני החלפת המונדיאו הנוכחית (2008) שלי, למרות שאני מרוצה מהאוטו, זאת מאחר שעברו 3 שנים והגיע הזמן להחליף.

בבואי להתייחס לסדרת הרכבים הנ"ל (ונוספות באותה סביבת מחיר\אבזור\קבוצה, כגון הסופארב), בניתי טבלה והכנסתי מספר לא קטן של נתונים לתוכה, בתוספת ביצוע סדרת נסיעות מבחן בכל הדגמים טרם קבלת החלטה. זאת מבלי להתייחס לנאמר במבחן זה או אחר שמישהו אחר ביצע, כדוגמת המבחן שפורסם.

הרשימה שהכנתי מכילה בתוכה את המונדיאו טיטניום החדשה, הסופארב 1.8ל' טורבו המאובזרת, סיטרואן C5 כנ"ל, פאסאט החדשה, אופל אינסיניה, טויוטה אוונסיס\קאמרי, הונדה אקורד, קאיה החדשה, יונדאי החדשה ועוד סדרת רכבים שעונים למפרטים ולנתונים הבאים:

- מחיר סביב ה-200K ש"ח (שזו שערוריה בפני עצמה במדינה שלנו), עדיף סביב ה-190.

- אבזור בטיחות פאסיבי הכולל לפחות 6 כריות, כלוב מגן וציון ריסוק של 5 כוכבים Euro NCAP

- אבזור בטיחות אקטיבי הכולל את כל העזרים האלקט' (ABS, ESP, BSA, וכיו"ב ר"ת משולשי אותיות באנגלית).

- בקרת אקלים מפוצלת, בקרת שיוט, בקרות חניה + חיישנים קד' ואח', מצלמה לאחור, מסך מולטימדיה + BT נשלטים מההגה, ועוד בקרות ונוחויות.

- תאורת LED לניראות ביום ובכלל (כדי שיראו אותי) מאחור ומלפנים, וכן תאורת קסנון לראיה (כך שאני אוכל לראות טוב יותר את הדרך), עדיפות ל-AFS (שמאיר בפטנטים שונים אצל כל יצרן) את הפניה במהירויות נמוכות, כדי לזהות עוברי אורח ומכשולים.

- מרווח ועלות טיפולים ל-3 שנים, כנ"ל ביטוחים, דלק, והוצ' אחרות לתקופה כזו.

- תקופת אחריות בזמן וקילומטראז' (פה הפאסאט והסופארב פשוט נופלות, וחבל)

- אמינות היצרן והיבואן מבחינת אמינות הדגם המיוצר, אמינות הצוותים במוסך בנושא טיפולים, כמו גם יחס מתאים לרוכשי רכבים מסוג זה (ייחוס VIP) - אציין שסעיף זה דורש המון השקעה, חקירה, איסוף והצלבת נתונים ממקורות שונים כדי לקבל מדד כזה, אך זה אפשרי.

- חסכון בדלק כמו גם מדד פליטת מזהמים נמוך.

- יחס צוות המכירות (אם במכירות היחס לוקה, זה עשוי להצביע על יחס היבואן בעת מתן שירות במוסכים ובכלל)

- שמירת ערך, כנגזרת מכל הסעיפים דלעיל.

- ציון בנסיעת מבחן עצמית.

במונדיאו החדשה, כמו גם בסופארב כבר נסעתי.

ההתרשמות מהמונדיאו החדשה נטתה לכיוון עוצמת הרכב (תרתי משמע), זמינות הכוח, שיפור מספר אלמנטים (שקט בתא הנוסעים יותר מהדגם שלי) שיפור בצריכת הדלק, כל זאת למרות מנוע קטן יותר (2 ל' מגדש-על 240 כ"ס לעומת 2.3 ל' אטמוספרי אצלי 161 כ"ס), הוספת LED קדמי ואחורי כמתחייב לפי התקן האירופי שיוחל מ-2012-13, אך אכזב כשבדגם הפרימיום (טיטניום) אין אופציה לקסנון (עדיין ?!?), אין בקרת שיוט מבוקרת ראדאר ושומרת מרחק, אין את התוספות הבידוריות והאחרות נשלטות קול (למרות שכל זאת נמכר באירופה, אך היבואן בחר לייבא רק את האדג' עם חלק מהאבזור הנ"ל).

מבחינת האחריות, האמינות, השירות ושמירת הערך, כמו גם הרושם שהשאירה המונדיאו החדשה אצלי (הכוח של האקובוסט בתוספת הגיר הרובוטי כפול-המצמדים אה-לה-פולקסוואגן (רק יותר מוצלח) תרם להרגשה שכמו רכבתי על אופנוע, או רכב מסדרת רכבי היוקרה V8) ידועים לי כטובים ביותר בשוק הישראלי הממוצע.

בסופארב, המרווח מאחור לרגליים, מועתק מהמרצדס S הארוכות (ממש לא ייאמן), חבל שהמרווח לראש לא תואם. אין לדים כלל, אך הפאר מכיל גם קסנונים, תאורות רכות בפנים, צבעי ריפוד מאירי עיניים (למרות שהם מתלכלכים בקלות), מולטימדיה, והרגשה של רכב מפואר מהקטגוריות של רכבים שמתחילים ב-300K ש"ח. גם כוח לא חסר לה. 160 כ"ס מגודשים ממנוע ה-1.8 ל' בנזין, התיבה גם היא כפולת מצמדים (אך לא פועלת חלק כמו במונדיאו), זאת עם נתוך חיסכון בדלק וציון פליטת מזהמים (על הנייר) של משפחתית קומפקטית. אך מה שהורס את הרושם הוא העיצוב מאחור (מה, נגמר התקציב? מח' המארקטינג קבעה תאריך לסיום העיצוב?), האמינות של הדגם היוצא, אמינות מספר לא קטן של מוסכי היבואן (מפי לא מעט אנשים), והאחריות המוגבלת לשנתיים בלבד !

יש לי עוד כמה שבועות טרם אגבש החלטה, והטבלה עוד לא מושלמת. אך כשם שעשיתי בטרם רכשתי את המונדיאו הנוכחית, שבלטה אז בשורה התחתונה של אותה טבלה, אני מקווה לקבל דגם בולט גם הפעם, למרות שההבדלים צומצמו משמעותית, ומה שדגם אחד מציג כיתרון, לא מוצג כלל באחר, אך הוא מגיע עם יתרונות משלו.

בחירה קשה, אך מעניינת.

אני מקווה שבסעיפי המחיר, האבזור, הבטיחות (ובכלל זה גם הלד, הקסנון, ה-AFS, הפעלות בקרות ע"י קול ועוד כהנה וכהנה תוספות), היבואנים יתקרבו למה שקורה באירופה, מאחר שכפי שזה מסתמן כעת, אני עשוי לפנות לנתיב של ייבוא רכב באופן אישי (אחריות היצרן היא ל-3 שנים, כך שהיבואן מחוייב לשירות ממילא).

הגיע הזמן שהיבואנים יפסיקו לתת לנו 'חבילות' ויתחילו לתמחר באופן הוגן יותר, תוך הצעת אופציות רבות לשדרוג ובכלל זה שדרוגים בטיחותיים, ושמשרד התחבורה והרישוי יפסיקו להתעסק בזוטות ויאפשרו גם לבעלי רכבים קיימים להתקין אבזרים (בטיחות, נוחות ועוד), כפי שנהוג במדינות מתוקנות.

את שערוריית המחיר - יש לפתור בפנייה והפגנות להפעלת לחץ על משרדי האוצר וראש-הממשלה עצמו, מאחר שאלו רואים במיסוי השערורייתי והלא-פרופורציונאלי חלק בלתי נפרד מההכנסה התקציבית של המדינה, למרות שאלו נולדו בכלל כדי להגן על תעשיית הרכב המקומית בארץ (זו שכבר עשרות שנים אינה קיימת) ומסיבות נוספות אחרות.

נסיעה בטוחה.

TIFF.

מונדיאו טיטניום שחור-פנתר, 2.3ל' בנזין, 6היל' טיפט', חלונות כהים, עור, סאן-רוף חש', ב. שיוט, ב. אקלים מפוצלת, צ'יינג'ר MP3 Sony ל-6 דיסקים, AUX מובנה, שליטה מלאה מההגה, גודייר 235/45 עם מגנזיום R17 וחיישני חניה היקפיים.

פורסם
ובכן,

אני נמצא בדילמה שדומה מבחינת הדגמים הנבחנים כמו אלו שנבחנו במיצג המכוניות בכתבת המבחן הנ"ל - אני לפני החלפת המונדיאו הנוכחית (2008) שלי, למרות שאני מרוצה מהאוטו, זאת מאחר שעברו 3 שנים והגיע הזמן להחליף.

בבואי להתייחס לסדרת הרכבים הנ"ל (ונוספות באותה סביבת מחיר\אבזור\קבוצה, כגון הסופארב), בניתי טבלה והכנסתי מספר לא קטן של נתונים לתוכה, בתוספת ביצוע סדרת נסיעות מבחן בכל הדגמים טרם קבלת החלטה. זאת מבלי להתייחס לנאמר במבחן זה או אחר שמישהו אחר ביצע, כדוגמת המבחן שפורסם.

הרשימה שהכנתי מכילה בתוכה את המונדיאו טיטניום החדשה, הסופארב 1.8ל' טורבו המאובזרת, סיטרואן C5 כנ"ל, פאסאט החדשה, אופל אינסיניה, טויוטה אוונסיס\קאמרי, הונדה אקורד, קאיה החדשה, יונדאי החדשה ועוד סדרת רכבים שעונים למפרטים ולנתונים הבאים:

- מחיר סביב ה-200K ש"ח (שזו שערוריה בפני עצמה במדינה שלנו), עדיף סביב ה-190.

- אבזור בטיחות פאסיבי הכולל לפחות 6 כריות, כלוב מגן וציון ריסוק של 5 כוכבים Euro NCAP

- אבזור בטיחות אקטיבי הכולל את כל העזרים האלקט' (ABS, ESP, BSA, וכיו"ב ר"ת משולשי אותיות באנגלית).

- בקרת אקלים מפוצלת, בקרת שיוט, בקרות חניה + חיישנים קד' ואח', מצלמה לאחור, מסך מולטימדיה + BT נשלטים מההגה, ועוד בקרות ונוחויות.

- תאורת LED לניראות ביום ובכלל (כדי שיראו אותי) מאחור ומלפנים, וכן תאורת קסנון לראיה (כך שאני אוכל לראות טוב יותר את הדרך), עדיפות ל-AFS (שמאיר בפטנטים שונים אצל כל יצרן) את הפניה במהירויות נמוכות, כדי לזהות עוברי אורח ומכשולים.

- מרווח ועלות טיפולים ל-3 שנים, כנ"ל ביטוחים, דלק, והוצ' אחרות לתקופה כזו.

- תקופת אחריות בזמן וקילומטראז' (פה הפאסאט והסופארב פשוט נופלות, וחבל)

- אמינות היצרן והיבואן מבחינת אמינות הדגם המיוצר, אמינות הצוותים במוסך בנושא טיפולים, כמו גם יחס מתאים לרוכשי רכבים מסוג זה (ייחוס VIP) - אציין שסעיף זה דורש המון השקעה, חקירה, איסוף והצלבת נתונים ממקורות שונים כדי לקבל מדד כזה, אך זה אפשרי.

- חסכון בדלק כמו גם מדד פליטת מזהמים נמוך.

- יחס צוות המכירות (אם במכירות היחס לוקה, זה עשוי להצביע על יחס היבואן בעת מתן שירות במוסכים ובכלל)

- שמירת ערך, כנגזרת מכל הסעיפים דלעיל.

- ציון בנסיעת מבחן עצמית.

במונדיאו החדשה, כמו גם בסופארב כבר נסעתי.

ההתרשמות מהמונדיאו החדשה נטתה לכיוון עוצמת הרכב (תרתי משמע), זמינות הכוח, שיפור מספר אלמנטים (שקט בתא הנוסעים יותר מהדגם שלי) שיפור בצריכת הדלק, כל זאת למרות מנוע קטן יותר (2 ל' מגדש-על 240 כ"ס לעומת 2.3 ל' אטמוספרי אצלי 161 כ"ס), הוספת LED קדמי ואחורי כמתחייב לפי התקן האירופי שיוחל מ-2012-13, אך אכזב כשבדגם הפרימיום (טיטניום) אין אופציה לקסנון (עדיין ?!?), אין בקרת שיוט מבוקרת ראדאר ושומרת מרחק, אין את התוספות הבידוריות והאחרות נשלטות קול (למרות שכל זאת נמכר באירופה, אך היבואן בחר לייבא רק את האדג' עם חלק מהאבזור הנ"ל).

מבחינת האחריות, האמינות, השירות ושמירת הערך, כמו גם הרושם שהשאירה המונדיאו החדשה אצלי (הכוח של האקובוסט בתוספת הגיר הרובוטי כפול-המצמדים אה-לה-פולקסוואגן (רק יותר מוצלח) תרם להרגשה שכמו רכבתי על אופנוע, או רכב מסדרת רכבי היוקרה V8) ידועים לי כטובים ביותר בשוק הישראלי הממוצע.

בסופארב, המרווח מאחור לרגליים, מועתק מהמרצדס S הארוכות (ממש לא ייאמן), חבל שהמרווח לראש לא תואם. אין לדים כלל, אך הפאר מכיל גם קסנונים, תאורות רכות בפנים, צבעי ריפוד מאירי עיניים (למרות שהם מתלכלכים בקלות), מולטימדיה, והרגשה של רכב מפואר מהקטגוריות של רכבים שמתחילים ב-300K ש"ח. גם כוח לא חסר לה. 160 כ"ס מגודשים ממנוע ה-1.8 ל' בנזין, התיבה גם היא כפולת מצמדים (אך לא פועלת חלק כמו במונדיאו), זאת עם נתוך חיסכון בדלק וציון פליטת מזהמים (על הנייר) של משפחתית קומפקטית. אך מה שהורס את הרושם הוא העיצוב מאחור (מה, נגמר התקציב? מח' המארקטינג קבעה תאריך לסיום העיצוב?), האמינות של הדגם היוצא, אמינות מספר לא קטן של מוסכי היבואן (מפי לא מעט אנשים), והאחריות המוגבלת לשנתיים בלבד !

יש לי עוד כמה שבועות טרם אגבש החלטה, והטבלה עוד לא מושלמת. אך כשם שעשיתי בטרם רכשתי את המונדיאו הנוכחית, שבלטה אז בשורה התחתונה של אותה טבלה, אני מקווה לקבל דגם בולט גם הפעם, למרות שההבדלים צומצמו משמעותית, ומה שדגם אחד מציג כיתרון, לא מוצג כלל באחר, אך הוא מגיע עם יתרונות משלו.

בחירה קשה, אך מעניינת.

אני מקווה שבסעיפי המחיר, האבזור, הבטיחות (ובכלל זה גם הלד, הקסנון, ה-AFS, הפעלות בקרות ע"י קול ועוד כהנה וכהנה תוספות), היבואנים יתקרבו למה שקורה באירופה, מאחר שכפי שזה מסתמן כעת, אני עשוי לפנות לנתיב של ייבוא רכב באופן אישי (אחריות היצרן היא ל-3 שנים, כך שהיבואן מחוייב לשירות ממילא).

הגיע הזמן שהיבואנים יפסיקו לתת לנו 'חבילות' ויתחילו לתמחר באופן הוגן יותר, תוך הצעת אופציות רבות לשדרוג ובכלל זה שדרוגים בטיחותיים, ושמשרד התחבורה והרישוי יפסיקו להתעסק בזוטות ויאפשרו גם לבעלי רכבים קיימים להתקין אבזרים (בטיחות, נוחות ועוד), כפי שנהוג במדינות מתוקנות.

את שערוריית המחיר - יש לפתור בפנייה והפגנות להפעלת לחץ על משרדי האוצר וראש-הממשלה עצמו, מאחר שאלו רואים במיסוי השערורייתי והלא-פרופורציונאלי חלק בלתי נפרד מההכנסה התקציבית של המדינה, למרות שאלו נולדו בכלל כדי להגן על תעשיית הרכב המקומית בארץ (זו שכבר עשרות שנים אינה קיימת) ומסיבות נוספות אחרות.

נסיעה בטוחה.

TIFF.

אני אישית עברתי את אותו התהליך כמו שתארת עם התלבטות די דומה, אולי מעט פחות מקצועית כפי שאתה עשית.

גם אצלי הגיעו לגמר הסופרב והמונדיאו החדשה רק שאצלי המעבר לא היה ממונדיאו דור קודם אלא משנים של רכבי מיצובישי מכל הסוגים.

גם היום אני חושב שההתלבטות אינה קלה.

אני בסופו של דבר בחרתי במונדיאו (גם כן צבע שחור) ואני מסכים לכל מילה שכתבת. אולי הייתי מוסיף לזה את נושא האחריות: מפורד 3 שנים, בסקודה שנתיים. אני חושב שרכבים עם מערכות כה משוכללות היו צריכים לבוא לפחות עם 3 שנות שחריות. שנתיים כיום זה לא מספיק. לגבי העיצוב, אני מצאתי את שתיהן נאות מאוד: לסופרד מראה מעט יותר סולידי ומבוגר אך קלאסי ולמונדיאו קווים יותר ספוריטיביים אך עדיין מראה מכובד.

אני מאוד נהנה ומרוצה מהבחירה שלי. הנהיגה במונדיאו מאוד מהנה. אני אמנם נהג סולידי שלא נוהג לקרוע את הכביש אבל העוצמה בהאצה מאוד מהנה במיוחד כשרוצים לחמוק למשל ממישהו שנדבק לך לתחת מאחור.

בהצלחה בבחירה שלך. אני חושב שכל אחת מהבחירות מהשתיים תהיה טובה.

פורסם

Tiff, אם ניתן מבחינת תקציב - קח סופרב 2.0TSI לנסיעת מבחן.

ה-DSG7 ב-1.8TSI מתפקד מעט פחות בנועם ובחן מאשר ה-DSG6 המשודך ל-2.0TSI.

בסופרב אין לדים לתאורת אור יום (לא כרגע לפחות, אולי במתיחת פנים), אבל יש לה תאורת אור יום בלי קשר.

LED או לא, זה לא ממש משנה בתכל'ס, גם ככה יש קסנונים (AFS כמובן) לתאורה הראשית.

אם העיצוב מעט מעיק - תציץ על הסופרב קומבי, היא בהחלט יותר חיננית.

לגבי שירות, לא חסר מוסכים טובים לשקודה - סבנה. אוטו בדק. גורן. כמובן שיש גם כאלה פחות מוצלחים - קרני אור. המרכזי.

אני יכול לספר לך מחברים בעלי מאזדות (ולא 3 או 6) על תלונות לגבי השירות של המוסך המרכזי של דלק מוטורס, אז מה? לא חסרים מוסכים אחרים, אף טובים יותר.

בכל מקרה, שיהיה המון בהצלחה ברכישה. שתי אופציות מצויינות, כל אחת בדרכה שלה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...