Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5596 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

ברכב שלי מדגם אופל:?: קורסה 2004 קיים גיר מסוג איזיטרוניק שהוא סוג של גיר רובוטי.

לפני כחודש הגיר שבק חיים ומאז המוסכניק שלי מחפש ללא הצלחה גיר חלופי מפירוק. בנוסף קיימת ברכב בעיה עם סעפת היניקה וגם את החלק הזה לא מוצאים מפירוק (חדש עולה כ16 אלף ש"ח) אני זקוק לרכב באופן כמעט יום יומי.

שווי הרכב לפי המחירון של יד 2 הוא 28 אלף

מה הייתם מ מליצים לי לעשות? האם כדאי לנסות למכור את הרכב ואם כן באיזה מחיר?

תודה מראש...

2

פורסם

הבעיה בהחלט מוכרת. אם לא ניתן למצוא את הגיר או שתמכור במחיר נמוך או שתהסב לידני. להשקיע בגיר לא הייתי ממליץ. ההשקעות פה עצומות, זה לא מצדיק את זה. כנראה אתה צריך לקבל החלטה נבונה להפתר מהרכב כמו שהוא.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

המלצתי אליך היא לבדוק את האופציה הביטוחית, מבחינתך זה שווה ערך לטוטאלוסט ואולי ניתן לעשות משהו בנידון.

פורסם

האם בדקת אפשרות לשפץ את הגיר ?

יש מכוני שיפוץ לגירים תבדוק שם ,אולי הם יודעים היכן ניתן להשיג גיר כזה

בהצלחה

פורסם

כמו שהציעו לך, תבדוק מול ייבואני מנועים וגירים לגבי גיר מייבוא.

או שתפנה למועדון אופל, ושם תוכל לקבל עזרה מאנשים שקרובים לתחום לגבי הסבה לידני במידה וזה רלוונטי עבורך.

שונא גזענים !.

פורסם

האם המוסכניק שלך מתמחה ברכבי אופל? על סמך מה הוא קבע שהגיר "גמור"?

גיר איזיטרוניק הוא גיר ידני לכל דבר, כאשר מחשב מפקד על החלפת ההילוכים.

מה היו התסמינים לפני שהגיר שווק? האם האוטו קרטע בתחיל נסיעה (בד"כ מסמל על החלפת קלאץ' בקרוב)? האם הופיעה לך האות F איפה שמופיעים ההילוכים בד"כ?

רוב הבעיות עם הגיר נובעות מהסלקטור שנמצא על הידית, החלק הזה נורא יקר (גם בחו"ל) וכל מוסך שמכיר את הגיר הזה מקרוב יסכים להחליף לך רק את החלק הזה.

בן כמה המצבר שלך? מצבר ישן נותן מתח מעט נמוך מהמקובל וגורם לחיישנים לשלוח נתונים שגויים למחשב, מה שגורם לרכב בד"כ להתנהג מוזר (ולעיתים גם לא להניע).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

http://www.junkyard.co.il/

תעבור כאן על החיפושים , זכור לי שראיתי גיר איזיטרוניק מפירוק כאן . או במקסימום תוכל להסב את הרכב בעלות נמוכה יחסית .

תבדוק באמת מה קורה עם המצבר שלך , ידוע באיזיטרוניק מצבר טוב זה חובה כי המערכת שמעבירה הילוכים אוכלת זרם

נ.ב.

http://www.autosport.co.il/viewforum.php?f=32&sid=1d87f53d3dbcda6b79d6520af67ecbf8

מועדון אופל בארץ , אתה יותר מוזמן !

עמי .

שנוהג באופל גם כן .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

בדגם זה מרבית הבעיות הן ביחידת המחשב שמורכבת על הגיר היא ניתנת לפרוק בנפרד ותיקון,צור קשר עם חבר פורום זה אייל שמכיר את היחידות הנ"ל ומתקן אותם בהצלחה.

פורסם

היי, תודה לכולכם על התגובות!

לBURZUM, יהיה לי די קשה למכור רכב שלא נוסע, כמה אצתרך להוריד מהמחירון לדעתך?

בהתחשב שנוסיף למשוואה את עניין סעפת היניקה (גם חלק יקר שאני לא מצליח למצוא כבר מס' חודשים...)

בקשר לשאלות של החבר redroze, אז ככה:

הרכב הראה לי את האות F בתצוגה של ההילוך, ולאחר מספר שניות נכבה ולא הניע יותר.

נאלצתי לגרור למוסך, המוסכניק שלי התחבר למחשב הרכב, המסקנה הראשונית שלו היתה שהלכו הבוכנות בגיר ואולי הבקר (המחשב?) של הגיר, הוא לא יכול לטפל בבעיה כזו ולכן הציע לגרור את הרכב למוסך מרכזי של אופל. שם הרכב חונה כרגע כבר מספר שבועות. נמסר לי שהמסקנה שלהם היתה ש"הלך" כל הגיר כולל מחשב הרכב.

בקשר לקרטוע, מספר שבועות לפני התקלה ההתנעה של הרכב לא היתה חלקה כל כך ומספר פעמים הרכב נכבה בהתנעה הראשונית - לזה התכוונת?

את המצבר החלפתי לפני פחות משנה החדש תוצרת שנפ אאל"ט, והוא זהה מבחינת האמפרז' למקורי של הרכב.

עוד שאלה, אם יש לי בחירה בין לשפץ לבין להחליף (בחלקים מפירוק) מה עדיף וכמה הגיוני שהתוספת במחיר תיהיה עבור האופציה הטובה יותר?

פורסם

אף בנאדם שפוי לא יתן לך יותר מכמה אלפים על רכב שלא נוסע, לכן לדעתי האופציה הכי טובה היא לגרור את הרכב למכון גירים שמכיר את הגיר הזה ויכול להשיג חלקים כדי שיוכל לסדר אותו כמו שצריך.

הבוכנה של הגיר זו המשאבה שאחראית להחלפה של ההילוכים (היא כאילו משלבת את הקלאץ), גם שם קורה שהיא מתחילה לדלוף שמן ואז דורשת החלפה אך את התקלה הזו קל מאוד לאבחן ברגע שמפרקים את הגיר.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
בדגם זה מרבית הבעיות הן ביחידת המחשב שמורכבת על הגיר היא ניתנת לפרוק בנפרד ותיקון,צור קשר עם חבר פורום זה אייל שמכיר את היחידות הנ"ל ומתקן אותם בהצלחה.

תן להם שם של אייל ספציפי כי מאז שכתבת "אייל" מבלבלים את השכל בהודעות פרטיות כאילו אני עוסק בשיפוץ גירים :)

[ואני לא ! ]

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

היי!

בזמנו כשהייתה לי אופל הייתי בסרט הזה! בקיצור במרבית ממוסכים המורשים לא יודעים לטפל בגירים הללו והמחירים באמת בשמיים.

כפי שכבר רשמו לך רוב הסיכויים שהלך לך יחידת המנועים של הגיר,זו היחידה שבעצם אחראית על העברת ההילוכים בגיר.

יחידה כזו חדשה עולה כ 8000 ש"ח בחברה כולל עבודה. אין אפשרות לשים יחידה כזו מרכב אחר כי כל יחידה עוברת צריבה של קוד מסויים ומאז היא יודעת לתקשר רק עם מחשב הרכב שאליו היא הייתה שייכת מלכתחילה(זה מה שהוסבר לי במוסך,כמובן שניסו לשים לי אחת משומשת וזה פשוט לא הלך להם). תנסה ליצור קשר עם המוסך הנ"ל:

http://matara-umi.co.il/

חיפה (נשר)

ירון - (מוסך מטרה)

נשר - התעשיה 23

04-8210389

החברה שם מכירים הכי טוב את העבודה ויודעים לעבוד על הרכב מהסוג הנ"ל וכי חשוב ישרים ותמיד יגידו לך את האמת.

כמו כן ישנה אפשרות שהלך לך הקלאץ' ואז הסיפור טיפה יותר זול,ידוע לי שקלאץ' חדש עולה סביבות ה 3K ש"ח ללא העבודה.

כמו כן תבדוק אם כל המנורות ברקס תקינות,ממה שידוע לי שברגע שיש מנורת ברקס שרופה הגיר מקפיץ תקלה ולפעמים לא מניע.

בהצלחה!

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
  • תוכן חדש...