Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פרויקט שיפוץ דוקאטי 900 שנת 1982

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המנוע בשלב הראשון יעבור התזה של סודה לשתייה, תהליך דומה להתזת חול אך ללא פגיעה באלומיניום, פלסטיק, ניקל וכו'. התוצאה במקרה והאלומיניום נקי מקורוזיה תהיה מוכנה לליטוש. במקרה של קורוזיה, ניתן להשתמש במדייה חזקה יותר כגון אלומיניום אוקסייד או פשוט ללטש קצת יותר :)

ההכנה הנדרשת לנ"ל היא אטימה מוחלטת של כל הפתחים (השתמשתי באיזולירבנד "חבלה"), מעבר על כל בורג ובורג ולוודא שהם סגורים היטב ושאין חופשים בשום מקום אליהם יכולה להכנס סודה. היתרון בסודה היא שנגידדדדד והיא כן חדרה לאנשהו, כנראה שלא יקרה כלום, היא מתמוססת בנוזל.

לאחר שהמנוע יחזור, אפרק את כל הכיסויים, מכסים וכו' (שסתומים, Bevel, כיסויי צד), סעפות, סטרטר ובעצם את כל מה שניתן לפרק בכדי להביאם למצב חדש ככל שניתן.

אני עדיין שוקל את האפשרות לוותר על הסטרטר ולהשאר רק עם קיק (לאופנוע יש גם וגם) לטובת משקל ומראה מנוע נקי ויפה יותר (לדעתי...) כפי שהיה בדגמי ה-SS ובדגמים שונים.

סטנד המנוע יאפשר הרמה קלה (ריתמות שירוצו לאורך הסטנד להרמה קלה של שני אנשים).

בתקווה שביום שישי יתפנה מר-בחור מתיז סודה ויעשה לי את המנוע... אם לא, באחד מימי השישי הקרובים :)

ליאור.

הפתחים השונים נאטמים באיזולירבנד חבלה:

attachment.php?attachmentid=255696&stc=1&d=1315857192

attachment.php?attachmentid=255697&stc=1&d=1315857192

attachment.php?attachmentid=255698&stc=1&d=1315857192

זוכרים את הפקק של פתח כיוון המתלה?... מסתבר שהוא בדיוק(!) באותו קוטר כמו פתח הפליטה... תענוג :)

attachment.php?attachmentid=255699&stc=1&d=1315857192

IMG_0070.JPG

IMG_0071.JPG

IMG_0072.JPG

IMG_0073.JPG

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

• תגובות 378
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ליאור בוקר טוב.

לאחר התזה של סודה לשתיה על המנוע,האם המנוע עובר עוד תהליך

של ניקוי בכדי לשמר על הקיים.

יהורם !

אין על מי לסמוך רק על אבינו שנמצא במילואים!!!!!!

פורסם
ליאור בוקר טוב.

לאחר התזה של סודה לשתיה על המנוע,האם המנוע עובר עוד תהליך

של ניקוי בכדי לשמר על הקיים.

חלקי האלומיניום השונים יעברו Buffing (ליטוש) למצב - Polished Aluminum, מה שיקנה להם מראה נקי ומבריק וגם ישמור על האלומיניום. מעבר לכך אתחזק את האלומיניום במשחה מיוחדת למנועי אלומיניום השומרת מפני התחמצנות ועמידה בחום (מוכרת לרוכבי הארלי מנוקלים..).

ואם כבר מדברים על דברים נוצצים... וורום וורום... הגיעו האגזוזים החדשים 8)

attachment.php?attachmentid=255754&stc=1&d=1315941580

attachment.php?attachmentid=255755&stc=1&d=1315941580

attachment.php?attachmentid=255756&stc=1&d=1315941580

IMG_0074.JPG

IMG_0075.JPG

IMG_0076.JPG

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

בהתאם לחישובים מדויקים שערכתי, כולל התחשבות בעומסי התנועה באזור בית הדואר המרכזי, אתה מגיע לשחרר חבילה הכוללת חלקים נוצצים/חדשים/משומשים כל 3.25 שעות.

התאפקתי המון זמן אבל אני חייב לשאול מספר שאלות שאני בטוח שמנקרות במוחם של מבקרי הפורום הזה העוקבים מקרוב אחר פועלך הרב והמבורך -

מתי אתה ישן? האם אתה עובד? מתי אתה עובד? מתי אתה ממלא חובותיך כאב מסור? מתי אתה מוריד את הזבל? מתי אתה מתייחס לאשתך (אשר ללא כל ספק מאוד מפרגנת)? איך אתה מספיק גם לשפץ וגם להעלות תמונות לפורום?

אודה לתשובתך המפורטת (בליווי תמונות כמובן) :-P

המתוסכל.

פורסם
בהתאם לחישובים מדויקים שערכתי, כולל התחשבות בעומסי התנועה באזור בית הדואר המרכזי, אתה מגיע לשחרר חבילה הכוללת חלקים נוצצים/חדשים/משומשים כל 3.25 שעות.

התאפקתי המון זמן אבל אני חייב לשאול מספר שאלות שאני בטוח שמנקרות במוחם של מבקרי הפורום הזה העוקבים מקרוב אחר פועלך הרב והמבורך -

מתי אתה ישן? האם אתה עובד? מתי אתה עובד? מתי אתה ממלא חובותיך כאב מסור? מתי אתה מוריד את הזבל? מתי אתה מתייחס לאשתך (אשר ללא כל ספק מאוד מפרגנת)? איך אתה מספיק גם לשפץ וגם להעלות תמונות לפורום?

אודה לתשובתך המפורטת (בליווי תמונות כמובן) :-P

המתוסכל.

בנוסף לאמונה האמיתית שלי בכתוב בחתימה למטה, אני מאמין בתפיסה שאומרת שיש זמן להכל... 8)

אתה מוזמן לפגישת ייעוץ על בירה ובייגלה :lol:

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

המטרה היא להשתמש כאמור ככל שניתן בחלקים מקוריים ו/או כאלו שהיו עם האופנוע. על הבלינקר רשום Made in US ואין לי מושג מה היה שם במקור... ולכן הוא זכה לחידוש קוסמטי :) (אגב, בדוקאטי השני היה את אותו חלק בדיוק...):

ליאור

דווקא לי יש במספר אופנועים חלקי חשמל ומודולי הצתה עליהם רשום דוקאטי , ואפילו תוצרת איטליה.

רוצה להתחלף :shock:

תמשיך ככה , תענוג לקרוא.

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

אין לי מושג על מה אתה מדבר.... :roll:

היום הייתי בדואר... :roll:

הגיעו הבולמים ואיתם עוד כמה חלקים 8)

קיטים לשיפוץ משאבת בלם מרכזית ומשאבה אחורית, בוכנות קליפר (שישייה), פטמות ניקוז מטיטניום (לא נאכלות בזמן ההברגה שלהן ולא פוגעות באלומיניום...), ברגי נירוסטה ייעודיים לרגלית המרכזית, שייבות - גומי, פלסטיק ונחושת (הנחושת - לברגי צינורות הבלם) ו... עוד כל מיני...

(המצלמה עדיין לא מתפקדת... תמונות מהטלפון הנייד :()

attachment.php?attachmentid=255841&stc=1&d=1316029745

attachment.php?attachmentid=255842&stc=1&d=1316029745

attachment.php?attachmentid=255843&stc=1&d=1316029745

attachment.php?attachmentid=255844&stc=1&d=1316029745

IMG_0077.JPG

IMG_0078.JPG

IMG_0080.JPG

IMG_0082.JPG

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

לאחר הברגת ברגי הרגלית המרכזית ואבטחתם, הגיע הזמן למקם את הקפיץ במקום. לשם כך השתמשתי בכלי ייעודי למתיחת קפיצים, ניתן לרכישה באיביי וכמעט בכל חנות חלפים לאופנועים בחו"ל.

attachment.php?attachmentid=255847&stc=1&d=1316029958

מיקום הקפיץ בצד אחד (זה עם כמה שפחות גישה), תפיסה של הקצה עם כלי המתיחה

attachment.php?attachmentid=255848&stc=1&d=1316029958

מתיחה עד להגעה לחיבור מהצד השני ופשוט "להניח" את קצה הקפיץ במקומו

attachment.php?attachmentid=255849&stc=1&d=1316029958

שחרור הכלי הייעודי ע"י דחיפה קדימה והצידה

attachment.php?attachmentid=255850&stc=1&d=1316029958

הופ הופ, קפיץ חדש, במצב עבודה. משמאלו, בורג הנירוסטה של הרגלית. נראה שהקפיץ נוגע בשלדה ועם הזמן הוא עלול לפגוע בצבע ולכן, אדביק שם.. משהו (עדיין לא בטוח מה :)) בכדי למנוע את הבלתי נמנע...

attachment.php?attachmentid=255852&stc=1&d=1316029958

החלפת סטופרים - מישהו מתישהו שם שתי פיסות מתכת כסטופרים... אחליף אותם בחתיכות אוקולון (הגלילים השחורים בתמונה). לצורך ההתאמה אחרוט אותם למידה של 0.3 מ"מ יותר ממידת התושבת ואכניס אותם בדפיקה קלה פנימה. אתעד בהמשך.

attachment.php?attachmentid=255851&stc=1&d=1316029958

IMG_0084.JPG

IMG_0086.JPG

IMG_0088.JPG

IMG_0089.JPG

IMG_0090.JPG

IMG_0094.JPG

חלומות נועדו להתגשם

פורסם
מדבקת פייברקרבון מתאימה לצורך התפקיד של מניעת החיכוך? :wink:

חשבתי על זה... :)

צריך חומר עמיד בחיכוך ופחות בעומסים ופיתולים... לדעתי מדבקת קרבון תשחק די מהר...

יודעי דבר, דעתכם? :idea:

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

אולי איזה לוחית נירוסטה שמכופפת על השילדה?

רציתי לשאול אותך איך דוקאטי פתרו את הבעיה כשהאופנוע היה חדש אבל מהיכרות איתם אין לי ספק שהם לא פתרו את הבעיה כלל! זה בכלל נס אם הם היו מודעים לבעתיות הזאת :wink:

עריכה - בהתבוננות נוספת בתמונה, אין מצב שהקפיץ אמור לעבור מתחת לצינור התומך של השילדה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אולי במקום קרבון תשתמש בחתיכת בד קוולאר, מאד עמיד לשחיקה

אחלה רעיון :idea:

אולי איזה לוחית נירוסטה שמכופפת על השילדה?

רציתי לשאול אותך איך דוקאטי פתרו את הבעיה כשהאופנוע היה חדש אבל מהיכרות איתם אין לי ספק שהם לא פתרו את הבעיה כלל! זה בכלל נס אם הם היו מודעים לבעתיות הזאת :wink:

עריכה - בהתבוננות נוספת בתמונה, אין מצב שהקפיץ אמור לעבור מתחת לצינור התומך של השילדה?

נגיד את זה ככה... אני בטוח שיש לא מעט דברים שהם עשו ועד היום דוקאטי לא מודעים אליהם :)

סיפור מעניין הוא שבסוף תקופת הייצור (האופנוע שלי הוא מהסדרה האחרונה ולכן הוא דוגמא לכך) דוקאטי שילבו בדגמים שונים חלקים מדגמים אחרים... כך שיכולת לקנות דארמה עם חלקים של SS ולהיפך... האופנוע שלי הוא SSD - Super Sport Darmah והמתלה האחורי שלו לדוגמא הוא שילוב חלקים בין אלו של ה-SS לאלו של ה-SSD. המרוויח העיקרי הוא... האופנוע (ואני :-D) שכן קיבלתי את הטוב שבשני העולמות...

לגבי מיקום הקפיץ - הבט בתמונות הראשונות וראה את הקפץ במצב "מנוחה", הוא יכול לעבור רק היכן שהוא כיום. העובדה שגם באופנוע השני מצב הקפיץ זהה חיזק את העובדה שאכן זה המצב... כאמור, אני לא צופה שחיקה או שריטות יתר על המידה שכן המצב בו הקפיץ נוגע הוא לא במצב תנועה אלא רק במילימטרים האחרונים של הורדת הרגלית למטה ואז, אין שום תנועה...

תודה :)

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

באופן אישי הייתי מכין לי איזה לוחית נירוסטה מכופפת בהתאם לצינור וחורט עליה "שופץ ע"י...... בתאריך....."

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...