Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים. שמי רותם ואני בן 23. בעל רישיון 5 וקצת שנים, ללא שום עבר תעבורתי.

לפני כארבעה חודשים השתחררתי מהצבא (סדיר). עשיתי הנדסאי לפני הצבא ולכן השתחררתי מאוחר.

התחלתי לעבוד במפעל בתור הנדסאי, ומאז שאני קטן תמיד הייתה לי חיבה לרכבי ספורט.

בבעלותי לא היו רכבים מעולם. בתחילת תקופת הרישיון שלי נהגתי על דייהטסו שרייד ישנה מנוע 1.0 ליטר במשך שנתיים.

זה היה הרכב השני במשפחה ונהגתי בו המון, עם הזמן הוחלפו הרכבים, ונהגתי על פונטו ספייס 05', מגאן2 04',

סיאט קורדובה 04', סופר לנסר 97' וזהו אני חושב. במהלך השנים נהגתי מדי פעם על רכבי ספורט של אנשים שהכרתי.

עכשיו לעניינו, ברשותי תקציב של כ15 אלף שקלים חדשים ואני מתחבט בשאלת הרכב הראשון אין ספור פעמים.

מצד אחד לוחצים עליי כל קרוביי ומכריי לא להתעסק עם רכבי ספורט ישנים יד 10 עם 200 אלף קילומטר,

וכמובן שעדיף לי לחפש בשנתון כמה שיותר גבוה, רכב חסכוני ככל שאפשר כדי שיהיה הרכב הראשון שלי.

(יש להדגיש כי אף אחד מהחברים הקרובים ומעט מעט מאוד מהרחוקים וגם בני משפחה, אף אחד לא נוסע או מתעסק במכונאות

או ברכבי ספורט או בכל דבר אחר, ככה שאני די לבד בעולם המוטורי מבחינת כל העולם הסובב אותי).

מצד שני, הרצון שלי נורא עז לקנות רכב ספורטיבי שמתנהג יפה כדוגמאת 106 ראלי (וראיתי כמה שאהבתי),

אבל מפחד להכנס לפינות של חלקים, טיפולים, צריכה גרועה וכל מיני דברים שנובעים מבלאי ספורטיבי של הרכב

ועצם העובדה שהוא היה אצל 9 צעירים מתוך ה10 ידיים שלו.

הרצון המטורף שלי לרכב שיודע להתנהג טוב בכביש, ושאני אחייך כשאני אצא לחנייה,

ולא איזה פיאט פונטו שתאכלס תהיה חסכונית אבל אני אתבאס בכל פעם שאניע אותה.

מה עושים? יש למישהו עצות? אני פשוט כל כך רוצה רכב ולא יודע מה לעשות.

סליחה על החפירה, אשמח לתשובות ועצות.

פורסם

עם תקציב של 15 אלף - הייתי קונה רכב חסכוני ואמין וכמה שיותר חדש.

רכב ספורטיבי בסכומים האלו לרוב לא יהיה משהו.

כדי שרכב יהיה ספורטיבי ותוכל להנות ממנו - אתה צריך שכל הרכב יהיה פיקס , לא רק נוסע ולא ניתקע , כלומר פרונט שהכל חדש ללא חופשים , בולמים שלא עברו 15 שנה , כנ"ל קפיצים , צמיגים איכותיים - וזה ללא קשר לתחזוקה הבסיסית של רכב ישן יותר , אמין פחות וקרוע יותר.

אני לא אומר שאין אקזמפלרים מהשנים האלו במצב מעולה - פשוט אני לא ראיתי כאלו שעולים 15K.

אם התקציב שלך מוגבל ואין לך כסף ל"הפתעות" - הסביבה הקרובה והראציונלית שלך צודקת.

זה לא כמו להחזיק רכב חדיש הרבה יותר ששם ההבדלים בין רכבים ספורטיבים למשפחתיים בתחזוקה ובמחיר קטנים יותר.

זה במצבך או לקנות XSI שנת 94-5 או לקנות פונטו / סקסו או WHATEVER מעל שנת 2000.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני בדרך לראלי.. אני חושב שאני אלך עם תחושת הבטן.

כשאני רואה פה אנשים שקנו רכב חדש מהחברה ונתקלו בכל כך הרבה בעיות איתו,

לפעמים אני אומר לעצמי כמה זה מכעיס, וכשלי תהיה תקלה אני אתנחם בזה שזה אוטו ישן. :lol:

קל, בטוח שלא יהיה לי, אבל אני באמת באמת רוצה אחד כזה, וזה פשוט להגשים חלום.

מכין את עצמי לכל מיני תקלות למיניהן ומובן לי שאני אצטרך להתנהג לאוטו ישן בהרבה יותר סלחנות.

פורסם

תהנה...

אל תשכח לשים בצד כסף לכל צרה שתבוא..

וחפש טוב טוב עד שתמצא רכב שמור ובמצב טוב יחסית (קשה למצוא כאלה בדגם הזה).

אבל אני מאחל לך שתהנה, מבחינתך עשית את מה שייעשה לך אושר ולא בחרת באופצייה המשעממת והאפרורית הרגילה...

תהנה ואל תשכח לעדכן אותנו.

עריכה: חיפשתי קצת ביד2, אין שם הרבה 106 ראלי אבל מצאתי אחת דווקא מעניינת. המוכר דורש עלייה הרבה מאוד (27 אלף), אבל מצד שני היא יד ראשונה (!), ככה שיכול להיות שזה בסוף מתקזז.. למשל אם תקנה יד חמישית שתעלה 10 אלף שקל פחות, סביר להניח שתבלה במוסך יותר פעמים ותוציא עלייה יותר כסף מאשר אם תקנה אחת שעולה הרבה אבל היא שמורה מאוד.

חוץ מזה, המוכר גם רושם שהוא השקיע ברכב עשרות אלפי שקלים בשיפורים.

נשמע מאוד מעניין, במקומך הייתי מתקשר לבדוק.

פורסם
תהנה...

אל תשכח לשים בצד כסף לכל צרה שתבוא..

וחפש טוב טוב עד שתמצא רכב שמור ובמצב טוב יחסית (קשה למצוא כאלה בדגם הזה).

אבל אני מאחל לך שתהנה, מבחינתך עשית את מה שייעשה לך אושר ולא בחרת באופצייה המשעממת והאפרורית הרגילה...

תהנה ואל תשכח לעדכן אותנו.

עריכה: חיפשתי קצת ביד2, אין שם הרבה 106 ראלי אבל מצאתי אחת דווקא מעניינת. המוכר דורש עלייה הרבה מאוד (27 אלף), אבל מצד שני היא יד ראשונה (!), ככה שיכול להיות שזה בסוף מתקזז.. למשל אם תקנה יד חמישית שתעלה 10 אלף שקל פחות, סביר להניח שתבלה במוסך יותר פעמים ותוציא עלייה יותר כסף מאשר אם תקנה אחת שעולה הרבה אבל היא שמורה מאוד.

חוץ מזה, המוכר גם רושם שהוא השקיע ברכב עשרות אלפי שקלים בשיפורים.

נשמע מאוד מעניין, במקומך הייתי מתקשר לבדוק.

ראיתי ראלי אחת שלא נמצאת ביד2. ואין לי מושג למה.

בכל זאת היא הייתה מעניינת מאוד וגם נראית ומרגישה מושקעת, ואפילו נשמעת מצויין (במגבלות הידע המכני שלי כמובן).

אם היה לי בסביבות ה30 כבר הייתי משקיע ברכב אחר לדוגמא פונטו HGT (שכמובן אין להשוותה לראלי, אבל בכל זאת).

חשבתי על זה לעומק, והבחור דורש 13. אבל האוטו דורש השקעה חלונות חשמל לתקן, לשים אזעקה ומערכת שפה כבר

מדובר בכמה אלפי שקלים שאין לי. (וכל זה אני צריך לנסוע מחוץ לעיר שלי והבחור לא מתחייב בבדיקה).

לעומת זאת ראיתי בעיר המגורים שלי XSI כחולה, אמנם 94 ובלי הגה כוח, אבל האוטו חיצונית אחרי פחחות וצבע,

כמו חדש מבפנים, אין סדקים או שברים וכל הריפוד המקורי כמו חדש. המנוע נשמע ומרגיש טוב והאוטו מטופל במוסך

של האבא, שבמקרה אני מכיר את המשפחה. היא תעלה לי בסביבות ה10. ובאוטו יש כבר מערכת טובה, ואזעקה,

והכל תקין ככה שהוא כמעט לא יצטרך יישור קו (כמובן שמכנית אני אבדוק אותה).

ביום שני אני הולך לבדוק את הXSI במוסך של מישהו שאני מכיר, רק חוות דעת קטנה ונראה מה יש לו לומר, אותה אני רוצה.

פורסם

סיטרואן וולקן.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

רכב ספורטיבי במצב סביר בתקציבך יהיה קשה למצוא, לכן אתה יכול ללכת באמצע מה שנקרא ולקנות רכב שהוא לא ספורטיבי אבל בעל התנהגות טובה, מהנה ובעל וביצועים סבירים, כמו 306 ידני 1.6.

חפש אחת ממשפחה, עם ק"מ סביר ויד נמוכה.

שלא יפחידו אותך בנושא האמינות, אפשר להביא סיפורים לכאן ולכאן. ה306 שהיתה לי (עדיין בבעלותי האמת, קניתי TS והפיז'ו בינתיים בשירות אחי הקטן) לא עשתה ולו תקלה אחת, לא חשמלית ולא מכנית לאורך 3 שנים ו-45k ק"מ.

• תוכן חדש...