Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עלויות שיפוץ דירה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר,

ההורים שלי רוצים לשפץ את הבית שלהם.

שיפוץ לא קטן למען האמת, צביעה מלאה, החלפת כל הרצפות, חדר אמבטיה חדש, חדר שירותים נוסף וככל הנראה גם החלפת המטבח, אמא שלי גם רוצה להזיז פיזית 2 מנורות תלויות מה שאומר שהם יזדקקו גם לחשמלאי.

בנוסף הם רוצים גם להזיז קיר אחד על מנת להגדיל את אחד החדרים או במילים אחרות.. סיפור של ממש!

האמת היא שהם לא מכירים בכלל שיפוצניקים באזור (ירושלים) וגם לא ממש יודעים כמה זה הולך לעלות להם, אני כרגע מנסה לעזור להם למצוא מישהו אמין ובמחיר סביר.

קודם כל חשוב שתהיה עבודה איכותית ברמה גבוהה, לאחר מכן חשוב כמובן שזה יהיה במחיר כמה שיותר טוב וגם בזמן קצר באופן יחסי.

ופה יש לי כמה שאלות,

1. האם לדעתכם עדיף לסגור את כל הסיפור הזה עם קבלן אחד או אחד אחד? - למשל צביעה ואמבטיה משיפוצניק אחד, מטבח מאחת החברות המוכרות וחשמלאי באופן נפרד?

אני מדבר גם מבחינת מחיר וגם מבחינת נוחות.

2. מבחינת מחיר, איך אפשר בכלל להעריך מחיר של שיפוץ שכזה על דירת 140 מטר? האם פשוט לבקש כמה שיותר הצעות מחיר? האם לדעתכם ברוב המקרים אפשר להוריד את המחיר בצורה משמעותית? יש פה מישהו שעשה משהו דומה ויכול לזרוק לי איזשהו מספר באויר?

3. יש הצעות לשיפוצניקים באזור ירושלים?

חיפשתי המון בגוגל ומצאתי כל מיני הצעות וכל מיני שמות.

נתקלתי למשל בחבר'ה האלה שקוראים לעצמם פשוט שיפוצים בירושלים ונשמע כאילו הם אמורים להציע "חבילה" מה שאולי יפשט או יוזיל קצת את הסיפור הזה. האמת יש כמה חברות כאלה. מישהו במקרה מכיר אותם, שמע עליהם או עבד איתם??

מעבר לזה אני רואה המון הצעות, כולם ישמחו לעזור לי (כמובן)

בD.co.il יש לא פחות מ-306 שיפוצניקים באזור ירושלים...

מאיפה להתחיל? :shock:

תודה לעוזרים !

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נראה לי שמוחמד את עבדאללה ושות' יוכלו לעשות לכם את העבודה, (ומצטער אם זה נשמע גזעני, זאת לא המטרה)

אלה השיפוצניקים שיש באזור ירושלים.

Polo 2012

פורסם

הצעת מחיר בחיים לא תקבל בטלפון או באינטרנט כי מבלי לראות את הנכס אי אפשר לדעת מה סדר גודל העבודה. תביא כמה בעלי מקצוע לבית ותקבל מהם אומדן מחירים.

אגב, יש לכם מסגרת תקציב לכזה שיפוץ ? כי כמו שאתה יכול לתאר לעצמך, לא מדובר במשהו של כמה אלפי בודדים...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש לי ניסיון מוגבל אך מוצלח עם ההמלצות של אתר מדרג,

נסה לאתר שם בעל מקצוע מתאים. לגבי השאר - מה שאיציק אמר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
הצעת מחיר בחיים לא תקבל בטלפון או באינטרנט

זה ברור, התכוונתי כמובן שהם יקראו לבעלי מקצוע לבית.

אגב, יש לכם מסגרת תקציב לכזה שיפוץ ?

המסגרת היא כמה שיותר נמוך, ברור שזה יעלה המון. הערכה מאד מאד גסה, 80-100 אלף שח כולל החלפת המטבח.

פורסם

מה התקציב שלהם ?

הם צריכים להחליט על תקציב, ובהתאם יוכלו לפעול.

אם תקציבם כ-2000-3000 ש"ח ומעלה לכל מ"ר בדירה (כלומר לפחות 200 אלף ש"ח לדירת 100 מ"ר) הם יוכלו לבצע שיפוץ מלא, ברמה מינימלית, ויותר - בהתאם לתקציבם.

במקרה כזה כדאי להם לחפש דווקא מעצב פנים או אדריכל, שיכין סט תוכניות מלא, ואת הסט יוכלו להוציא למכרז קבלנים.

רק סט כזה קבלן יודע לתמחר.

סביר שלאדריכל / מעצב יש רשימת קבלנים / ספקים (תאורה / כלים סניטריים / מיזוג / דלתות / חלונות אלומניום / חשמל / אינסטלציה / גבס) שיש לו נסיון איתם, וכדאי לסמוך על ההמלצות והנסיון שלו, ולחפש במקביל קבלנים משלכם, לפי אותו מכרז.

להביא קבלן לדירה, ללא תוכניות וללא מפרט ואפיון טכני זו טעות. (ובטח שבשיחת טלפון).

הוא יתמחר מה שבא, כמה שבא לו, ואח"כ ידרוש תוספות על כל פיפס.

אם לא תגדירו מראש שמדובר במזגנים דגם A, אסלה דגם X, בריצוף דגם Y ובדלתות דגם Z - תקבלו הצעות שונות ולא תוכלו להשוות בינהם.

רק להבנה בסיסית של התקציב-

החלפת מטבח:

המטבח הזול ביותר (ברמת איקאה) של נגר או של חברת מטבחים זולה - יעלה לפחות 20 אלף ש"ח לנגרות.

בהנחה שאין צורך בהחלפת כל צנרת המיים בדירה (נניח והדירה חדשה יחסית), תוסיף לזה משטח אבן קיסר / שיש + חיפוי על הקיר + ידיות + כיריים + קולט + תנור + ברז + כיור + גופי תאורה + נקודות חשמל חדשות (למקרר במיקום חדש + כיריים + מפסקי אור + שקעי שירות מעל המשטח) וכבר הכפלת את הסכום.

וזה למטבח בגודל סטנדרטי, בתקציב זול.

בהנחה שהדירה ישנה - תוסיף לזה גם החלפת אינסטלציה למטבח, לדירה כולה וכו'.

מנסיוני הדל, שיפוץ מלא לדירת 100 מ"ר (תעשה את החשבון ביחס לדירת הוריך), הכולל ריצוף / קירות / אינסטלציה / חשמל / מיזוג / כלים סניטריים / דלתות פנים / חלונות אלומניום / גופי תאורה וכו' יעלה במינימום 200 אלף ש"ח, ואין בעיה בכלל להכפיל את הסכום גם במאות אחוזים.

סכום סביר ללא הרבה התפשרויות בסטנדט "ממוצע" (זו לא שכונת פאר, ולא שכונה של עוני, ויש בה ילדים כמוך וכמוני) - 300-400 אלף ש"ח.

(גילוי נאות - יש לי נסיון בתקציבים גבוהים בהרבה).

משך עבודה - מינימום חודשיים.

בינתיים - מגורים חלופיים / מלון / חופשה.

אם יש לך שאלות נוספות אשמח לעזור בשרשור זה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

רז ,אתה לפי דעתי טועה.

חבר שלי שיפץ כרגע דירת 3.5 חדרים ,אומנם בקריות ,את כל הדירה לא כולל חלונות ותריסים והחלפת הדלת בחמישים וחמישה אלף שקל.זה כלל 24 אלף עבודה ו30 אלף ,בערך חומרים.השיפוץ כלל מטבח,צנרת ,החלפת ריצוף לג.פורצלן בכל הבית,צביעה ,סיוד ,שבירת 2 קירות,החלפת חדר אמבטיה ,התקנת שירותים נוספים והחלפת שירותים קיימים.15 נקודות חשמל,קיצור דלתות בשל הדבקת הגרניט פורצלן וכן העברת מזגן מחדר אחד לאחר.שוב,מדובר בדירת 80 מטר אומנם ובקריות,אך לא נראה לי שהעלויות שלהם יגיעו ליותר ממאה אלף שקל.

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

המסגרת היא כמה שיותר נמוך, ברור שזה יעלה המון. הערכה מאד מאד גסה, 80-100 אלף שח כולל החלפת המטבח.

תכפיל בשתיים ותקשיב לדברי חכמה של razmel. אומנם הוא אדריכל הפורום אבל נראה לי שיש לו מושג בדברים שהוא שח.

פורסם

יגאל, הכל תלוי בעומק השיפוץ שאתם רוצים לבצע וכמובן עד כמה אתם צנועים.

אם לא מדובר במטבח גדול, אין בעיה לרצף דירה כזו + החלפת צנרת ומטבח ב 100K שח. מעבר לזה נראה לי שמדובר בבונוס.

הרי ריצוף של הדירה הוא קרוב לשליש מהתקציב בהנחה ומדברים על עבודה בערך של 100-150 ש"ח למ"ר ללא החומר (תלוי מה תבחרו, אפשר למצוא גם ב 50 שח למטר אריחים דיי טובים והשמיים הם הגבול).

מטבח זה סיפור של 30-40K בקלות, והנה כבר 2/3 מהתקציב הלך. תכניס את עלויות האינסטלציה ותראה לאן תגיע.

בקיצור, אני לא אומר שאי אפשר לעשות כלום עם התקציב הזה, השאלה היא מה בדיוק ההורים רוצים. אם הם לא יעמיקו את השיפוץ, אפשר לעשות לא מעט בסכום הזה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
רז ,אתה לפי דעתי טועה.

חבר שלי שיפץ כרגע דירת 3.5 חדרים ,אומנם בקריות ,את כל הדירה לא כולל חלונות ותריסים והחלפת הדלת בחמישים וחמישה אלף שקל.זה כלל 24 אלף עבודה ו30 אלף ,בערך חומרים.השיפוץ כלל מטבח,צנרת ,החלפת ריצוף לג.פורצלן בכל הבית,צביעה ,סיוד ,שבירת 2 קירות,החלפת חדר אמבטיה ,התקנת שירותים נוספים והחלפת שירותים קיימים.15 נקודות חשמל,קיצור דלתות בשל הדבקת הגרניט פורצלן וכן העברת מזגן מחדר אחד לאחר.שוב,מדובר בדירת 80 מטר אומנם ובקריות,אך לא נראה לי שהעלויות שלהם יגיעו ליותר ממאה אלף שקל.

לדעתי הוא צודק משום שהוא מתייחס לשיפוץ בסטנדרט גבוה.

שטח הדירה- שטח של 140 מ"ר ולא 80 (כמעט כפול).

מחירים-מטבח סביר עולה כ-1,000 ש"ח למטר רץ (לא כולל שיש וכמובן לפני איבזור).

המחיר הצפוי לדעתי, הוא 150 אלף שקלים, לכל הפחות.

-

פורסם

מטבח ב20K רק נגרות זה ממש, אבל ממש לא רמה גבוהה. פורמייקה מט עם פרזול הכי פשוט וזול שיש.

מטר קרמיקה נורמלית שלא נקנית בחנות העודפים ואחר כך אין להשלים 2 מטר שחסרים כי אין יותר את הדגם, תעלה 150 שקל למטר. רק המטבח וריצוף יגמרו את התקציב.

הם רצו שם לשבור קירות ולהזיז חשמל בתקרה ולעשות אמבטיה חדשה.

אולי סלים את אחמד קבלני ביצוע בע"ם יוכלו לעשות כמה דברים יותר זול ממיכאל את בוריס, אבל לא בחצי.

פורסם

שיפוץ של דירה בסדר גודל כזה המינימום לרמה סטנדרטית יעלה כ 100 אלף.

כל שינוי מקפיץ את המחיר מאסלה תלויה ועד קירות עם שליכטה צבעונית כך ש 200 אלף לא היה מוגזם.

פורסם

עשיתי שיפוצי דירות בגודל כזה גם במליון ש"ח, וגם ב-4 מליון (לשיפוץ בלבד).

המחיר של 200 אלף ש"ח הוא בסיסי מאוד, ובוודאי שאינו סטנדרט גבוה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

תודה על התגובות. לקח להורים עוד קצת זמן להביא את הקבלן הראשון. בינתיים היו שלושה.

הם כבר הבינו שהתקציב חייב לעלות אבל ככל הנראה לא תהיה החלפה מלאה של אינסטלציה אלא רק חלקית, הדירה בת כ11 שנים בסך הכל.

יש הצעות למטבחים באזור ירושלים? הם כרגע מצאו מישהו שיעשה בעצם את הכל מלבד המטבח.

תודה

פורסם

יגאל - לפני שאתה עושה טעות אדירה - שים לב למה שרז אמר בפתיחת ההודעה שלו.

לגשת לעניין בלי מעצב או אדריכל (במיוחד אם אתה צריך להזיז קיר - שזה אישורים ובדיקות בפני עצמם) - זו פשוט טעות שאתה לא יודע איפה תסיים.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...