Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עלויות שיפוץ דירה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שיפצתי דירה גדולה לפני כשנה וחצי - מדובר בשיפוץ שכלל החלפת כל התשתיות (חשמל, מים, תקשורת), שינויים בכמה קירות, הדבקת ריצוף ברוב הדירה, מטבח חדש, החלפת דלתות. כבר יש לי הודעות קודמות בשרשור (#35) וחבל שאחזור עליהן. ובכל זאת כמה הערות:

1. ריצוף להדבקה זול מריצוף להנחה מחדש - מדובר במרצפות יותר דקות ועל כן יותר זולות. בקומת הסלון השתמשתי ב-80X80 ובשאר הדירה ב-60X60 (סיני וטורקי), לחדרי השירותים והמקלחות השתמשתי בדגמים שונים בהתאם לתכנית לכל חדר. אם תרצה אוכל לבדוק את המחירים, אבל עד כמה שאני זוכר מדובר בסדר גודל של 60-80 ש"ח למ"ר לחומר עצמו.

2. "דלתות איטלקיות" לא בהכרח גליק גדול. אני התקני דלתות איטלקיות יפות ומבודדות היטב, אבל מצד שני הפיניש שלהן לא מספק וכבר יש לי בעיה של תפיחה (מחדירת מים) בכמה משקופים שכנראה עשויים נייר.

3. ההמלצה לעבור בדירה ולסמן תשתיות מצויינת. הצרכים בתחומי החשמל והתקשורת גדלו מאד ב-10 השנים האחרונות וסביר שהתשתיות הקיימות לא מספקות. מבחינת החשמל והתקשורת התקינו לי בכל פינת עבודה ובסלון אשכולות הכוללים 4 שקעי חשמל, שקע טלפון ושקע RJ45 ובחלק מהמקומות עוד שקעי חשמל בסביבה - גם אלה היו כלולים במחיר שסוכם עם הקבלן. אם יש לך ארון תקשורת ודא שהוא מספיק גדול כדי להכיל את הנדרש (לפחות switch, ואולי אפילו נתב ו\או מודם, בהתאם לצרכיך) וכן שיש בו שקע חשמל עבור מכשירים אלה.

4. שקול הוספת נקודת חשמל תלת פזית לכיריים (אם לא קיימת ואם המטבח מאפשר זאת), וכן החלפת דוד המים החמים כטיפול מונע, שכן הדוד הקיים כנראה כבר בן 10 וממילא אתה שוכר שירותי שרברב.

5. האם אתה מתכוון להחליף את דלת הכניסה? מדובר בהוצאה גדולה. קניתי במציאון של חברת אלידור (Elidoor) מקרית ביאליק דלת מדהימה, וקיבלתי שירות מצויין כולל כמה כיוונונים שנדרשו לאחר ההתקנה. אישית קניתי בחנות המפעל אבל יש להם נציגויות בכל הארץ, הדלת הספציפית שמותקנת אצלי היתה בתצוגה בטבריה.

6. אינסטלציה - זו בעיה גדולה. צריך לבדוק היטב מה מצב הצנרת הקיימת, שכן אם מדובר בצנרת ישנה (ו-10 שנים הן די הרבה זמן לצנרת פשוטה) יתכן שצריך לשנות כיוון ולהתכונן להחלפת כל הצנרת, מה שיהפוך את השיפוץ מקטן יחסית לגדול. מצד שני יחסוך הרבה צרות ועגמת נפש כאשר תתחילו למצוא רטיבות ולחפש את מקורה, שלא לדבר על הלכלוך והבלגן הקשורים בפתיחת קירות ורצפות אחרי שכבר שיפצתם. נכון שמדובר בהוצאה גדולה שאולי לא תכננתם, מצד שני עדיף כעת, כאשר הדירה ריקה, ולא כאשר אתם צריכים לגור בתוך האבק של תיקון צנרת. כמובן ששיפוץ כזה כבר מרחיב את ההוצאות לחיפוי מחדש של חדרי האמבטיה, כלים סניטריים, ברזים וכו'.

7. בעקבות הסעיף הקודם - לקנות מראש עודפות מרצפות למקרה של צורך בתיקון, שכן דגמים מתחלפים בתדירות גבוהה והצבעים משתנים מסדרת ייצור אחת לבאה אחריה גם באותו דגם, כך שאפילו בעוד שנה לא תוכל למצוא מרצפות זהות לאלה שהתקנת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

במידה ואתה מהצפון צור קשר ,אני יכול לעזור לך בכמה תחומים

ריצוף וכלים סניטרים, אלומניום, דלתות ומטבחים

יש לנו סניפים בקרית חיים, קרית אתא ,ועפולה

כמובן תקבל יעוץ והמלצות על קבלנים

• תוכן חדש...