Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר שלי קנה רכב Honda Acord 2007, והוא מעוניין לקנות מערכת קומפלט הכוללת סט קומפוננט, מגבר 4 ערוצים, סאב+מונובלוק.

כל זה הולך להתחבר ל-Double Din-HU.

לגבי הקומפוננטים: קודם כל איזה גודל מתאים לדלתות של הרכב הנ"ל? כעיקרון השאיפה היא להביא סט קומפוננט 6.5', וכמו שזה נראה כנראה שנלך על Focal K2Power. ברכב הקודם היה לו אותם והוא ממש אוהב את הצליל והדיוק שלהם, וכנראה שנבחר בהם שוב.

לגבי המגבר: מבקש המלצות למגבר 4 ערוצים שירים את הקומפוננטים האלה ללא בעייה, חשוב שיהיה מגבר ברמה גבוהה שיעמוד בעומסים כבדים ולא יכנס לפרוטקשן ושלא יתחמם. בעתיד גם יחובר אליו זוג רמקולים 6X9 מאחורה, אבל זה פחות דחוף.

סאב+מונובלוק: הסאב צריך להשלים את הסאונד ולא להפוך להיות החלק המרכזי. המטרה היא לא להפעיל אזעקות בשכונה אלה שיהיה מדוייק ובעוצמה שתשתלב עם המוזיקה. ומונובלוק כמובן בהתאם לסאב.

התקציב הוא בסביבות ה7000 שקל לפי המחירים בשוק.

אשמח לקבל המלצות וחוות דעת. המטרה היא להשיג את התמורה הטובה ביותר לכסף.

בתודה מראש

דאבל דין-Pioneer AVHX2750BT

מגבר- Hertz HDP4 150RMSX4

קומפוננטים- Focal 165K2 POWER 100RMS

סאב- Morel Primo 124 350RMS

פורסם

מניסיון אישי : הסלסטרה fa475x יודע לדחוף יפה שני סטים במקביל. הוא למעשה 90w לערוץ וזה לדעתי יכול לדחוף יפה את הפוקאל ,

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

מה המחיר שלו? ויש לך אולי אתר שאפשר לראות את המוצר עם פירוט של המפרט הטכני?

עוד הצעות אולי? זה דיי דחוף...

פורסם

K2P סט מדהים ועוצמתי (אזהרה! יש הרבה זיופים לסט הזה שם לב, יש מאחור מספר זיהוי מקוריות חרוט וניתן לבדוק באתר, שם לב שזה גם K2P ולא KPF אנשים מכנים אותם באותו השם (K2P) אבל הם ממש לא, שם לב שהם 100RMS עם TN52 ולא TN47.) עם הסלטרה יהיה שילוב מדהים.

לגבי סאב הייתי הולך על Hertz "8 או Image Dynaminc גם 8 אינץ.

my car - colt 1.6 150 HP

פורסם

קודם כל תודה על התגובות...

לגבי המגבר של סלסטרה, אם אפשר בבקשה למצוא לינק של המוצר מאתר ישראלי שאפשר לרכוש אותו, כי עשיתי חיפוש ולא מצאתי שום אתר ישראלי שמוכר אותו ולכן אני גם לא יודע את המחיר שלו.

דבר נוסף, הומלץ לי בחום ללכת על מגבר Hifonics ZX6400 Zeus Series ומכאן השאלה- איזה מבין השניים ירים לי את הK2Power בצורה הכי טובה ומדוייקת?

ולנושא הסאב, לא עוזר לי שתרשום שם של חברה וגודל באינץ' אני מעוניין לקבל דגם ספציפי שישתלב טוב עם שאר הרכיבים.

אשמח להמלצות נוספות בנושא.

פורסם

www.celestra.co.il

אם אני זוכר נכון הסלטסטרה עולה כ 1800 ש"ח, תסתכל גם בדיון מבצעים לחברי הפורום.

הוא הולך לעבוד אקטיבית?

אם לא, תוכל לרכוש fa2150X של סלסטרה להגביר את הסט (180 RMS לערוץ) והוא 2 ערוצים.

בכל מקרה תשקול את הfa2150X או את האחיו הקטן יותר כמונובלוק, הוא עובד בכל התנגדות כמעט ונתונים טובים מאוד.

פורסם

מה הכוונה "הולך לעבוד אקטיבית?" הכוונה לחיבור אקטיבי לסאב? אם כן אז לא, הכוונה היא להביא סאב+מונו או לפחות בתור התחלה לחבר למגבר את הקומפוננטים ואת הסאב עד שהתקציב ייגדל ולקנות גם מונו וגם זוג רמקולים אחוריים.

אם אפשר בבקשה לתת לי הסבר קצר לגבי התתנגדויות, ומה זה אומר שהוא עובד כמעט בכל התנגדות כמו שרשמת? אני יודע שיש 2 אום 4 אום וכאלה ואני לא כל כך יודע מזה אומר ומה הסיבה לשינויים בהספקים.

פורסם

בוא נתחיל מהוספת רמקולים מאחורה, אם אתה מוסיף זה בשביל לקבל סאונד היקפי או בשביל לרצות את הנוסעים מאחורה.

בדר"כ זה אומר עוד הגברה ולא עוד איכות. אם תוסיף אז עדיף קומפוננט או קוקסיאלי (שההבדל בינהם זה שבקואקסיאלי הטוויטר על הרמקול והוא OFF AXIS, כלומר לא מכוון לאוזן כל כך ואיכותם מוטלת בספק מצד שני ברוב הרכבים אין מקום לטויטר מאחורה וזה מצריך חור ומיקום של הטוויטר). 6*9 טובים כשאין אלמנט של באס, כי הם 3-WAY ומספקים לך באס במקרה של חוסר בסאב, אבל האיכות שלהם נחותה.

היות ואתה קונה HU יש לו מגבר פנימי של כ 15W (אפילו אם רשום יותר) אז אתה יכול לחבר רמקולים לשם רק בשביל לספק את מי שיושב מאחורה.

אני חושב שסאב 8" באקורד יבלע, זה אוטו די אטום, הייתי ממליץ לך על הרץ 12" ES300 לדוגמא או אפילו 10" ES250. הם לא דומיננטיים ונבלעים במוזיקה, מאוד מדוייקים.

מגבר 4 ערוצים ההיפוניקס או הסלסטרה, שניהם יהיו טובים ולשניהם נתונים דומים. בגישור שניהם יוציא מספק מיץ בשביל להרים את ההרץ ודומיו בלי להתאמץ.

קומפוננט לבחירתך (עניין של טעם וריח, כמו גם סאבים אם כי פחות משחק) לדוגמת הK2P (תשמע אותו קודם)

בעתיד אם תרצה תרכוש קומפוננט או קואקסיאלים לאחורה, תחבר אותם לרדיו דיסק ותראה אם זה מספק, אם לא תחבר אותם למגבר ותרכוש מונו או מגבר 2 ערוצים לסאב.

1000 התקנה + חיווט

1200 איטום לדלתות הקדמיות, במיוחד בקומפוננטים איכותיים.

סאב ES300 עם תיבה בערך 1000

מגבר עד 2000 הסלסטרה או היפוניקס

סה"כ 5200

למרות התקציב הגדול אין הרבה מה לנצל.

הדבר היחידי שיש לקחת בחשבון זה במידה ואתה לא מתכוון להוסיף שום דבר מאחורה זה לקחת שני מגברים של סלסטרה 2 ערוצים, fa2150x ואחיו הקטן, ולקבל מספיק מיץ להרים כל סט מקדימה ודי והותר בשביל הסאב.

דרך לא רעה לבזבז עוד 1500~

בקשר להתנגדות, יש 1 2 4 ו 8 אוהם בשימוש נפוץ.

כמות סלילים תשפיע על ההתנגדות הסופית וצריכה להתאים למה שהמגבר מוציא. ככלל ככול שיורדים בהתנגדות יורדת האיכות ועולה העוצמה, 4-2 אוהם הם הנפוצים לרכיבים מומצעים. ב8 לרוב העוצמה מאוד מסורסת.

הסלסטרה עובד בכל התנגדות עם נתונים יפים, אבל זה אוברקיל לדרישות שלך (לשים fa2150X כמונו מה שהצעתי בהתחלה) כי אתה מחפש סאב לא דומיננטי, אז אין צורך ב740 RMS.

פורסם

אז קצת סדר:

רמקולים מאחורה- נשים קומפוננט אבל ברמה יותר נמוכה מהk2power מן הסתם. והם יחוברו למגבר. צריך חוות דעת לסט קומפוננט בין 1000-1500 ש"ח.

מקדימה כמו שנאמר כבר רוב הסיכויים- Focal K2Power. אשמח לעוד המלצות בסגנון וברמה הזאת.

סאבוופר- כנראה שנבדוק לעומק את הHertz ES300 שמעתי עליו רק דברים טובים.

מונובלוק- עדיין צריך את ההמלצות שלכם.

מגבר- 4 ערוצים שיחוברו אליו הK2Power (מקדימה) והזוג הנוסף שנחליט מאחורה. בעניין הזה באמת שאני צריך עוד המלצות למגברים. יש כל כך הרבה סוגים טובים ואיכותיים ובנתיים דובר פה רק על הCelestra fa475x או הHifonics ZX6400 Zeus Series, והייתי רוצה לקבל עוד המלצות שיהיה לי יותר פרמטרים להשוואה.

ולגבי התקציב שרשום למעלה, צריך לקחת בחשבון גם את הk2power, ועוד זוג נוסף של קומפוננטים מאחורה... אז ככה ש7000 זה לא כזה הרבה.

פורסם

חברים אני עדיין צריך את ההמלצות ואת חוות הדעת שלכם בשביל להמשיך לבנות את המערכת...

שבוע הבא אני בתקופה לא לחוצה ואני כבר מתכוון לקנות ולהרכיב הכל.

בברכה,

• תוכן חדש...