Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מצפה לקבל אור לבן, אני רוצה חצי חצי,

יש לי עדשות במאזדה אפשרי להתקין קסנון אבל יש משהו לעשות עם משטרות ?

על נורות של Mtec עצרו אותי ואמרו לי להוריד וגם על 2 T10 לדים בלוחית רישוי.

Mazda 3 2006 1.6L - SOLD

Hyundai Coupe 2008 2.7L Manual

• תגובות 2.9 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

55W לקסנון!? אפילו שהוא סיני לדעתי אין צורך ביותר מ35W נעזוב אתזה שלא הייתי סומך על הבלסטרים שיוציאו את ההספק המוצהר 55W יהיה מאוד מסנוור. גם קיט סיני יכול לדפוק לך את המחשב רכב על הדרך(אם לא מתחשבים בחוקיות ובסינוור והגוון שהוא יעשה)

פורסם

קסנון 55w זה יותר מידי ועלול לשרוף את הפנס מבפנים, זה גם מסנוור מאוד בלי קשר לסוג פנס.

35w זה הסטנדרט.

אם יש לך ריפלקטור תקנה קסנון מתאין לריפלקטור, סיומת r בדגם.

תקנה קיט איכותי מhid direct.

Sent from my XT1575 using Tapatalk

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

שאלה,

מנורת לד שמוציאה 6000LM , 36W זה יותר מידי לאור גבוה ?

זאת אומרת לסט - 12000LM, 72W.

הנורה המקורית (צהובה) מוציאה 60W למנורה.

תודה.

Peugeot 106 XS 1.4 96' -> Toyota RunX 1.6 03' -> Mazda 3 2.0 08'

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

פורסם

זה אכן יסנוור לא הייתי עובר את ה3.5KLM(שזה גם הרבה מאוד, נורת הלוגן רגילה בדרך כלל באיזור ה1400-1500LM)

אם אתה מחפש אור לבן שראה את הגוון(לבן נקי יהיה בדרך כלל 5000K ולבן קר-כחלחל יהיה 6000K)

שים לב לדבר נוסף,אם הרכב הוא מתוצרת וואג או שדיי חדש יתכן שתצתרך סט CANBUS אחרת ידלק לך חיוון של נורה שרופה ככל הנראה(עקב ההספק הנמוך יותר של הלד).

פורסם

iliahrom,

אני מניח שענית לשאלתי,

אז ככה, הרכב הוא מאזדה 3, באור דרך יש קסנון 5K (שלא מסנוור בגלל העדשה לכל הדואגים),

ואני רוצה לעשות את האור גבוה גם לבן, כי זה מצחיק שהוא צהוב.

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

פורסם

לא יודע מה להגיד לכם אבל בלאון שלי ניסיתי מגוון מאוד רחב של נורות, אני ממש מתעב את האור הצהוב. היו לי פיליפס Dimond Vision שנתנו גוון לבן יותר, קרוב יותר לקסנון ולשמחתי אף פעם לא היתה בעיה ששוטר עצר אותי על זה. כרגע אני עם קיט לד, 2500 לומנס לכל נורה, אני מאוד אוהב את הגוון הלבן שלהן ואת העוצמה. אני מכוון את הפנסים יותר למטה כאילו שהרכב עמוס ביותר נוסעים כדי לא לסנוור ועדיין לדעתי מקבל תאורה הרבה יותר איכותית מנורות הלוגן רגילות.

אני נוסע עם אורות דלוקים כל הזמן, גם ביום, לדעתי זה מוסיף לבטיחות, הרכב נראה טוב יותר ע"י נהגים אחרים ונורות לד בגדול צורכות פחות אנרגיה מנורות הלוגן רגילות לא?

לפני טסט אני ליתר בטחון מחליף חזרה לנורות רגילות עם אור "צהוב" אבל מייד לאחר הטסט חוזר כמה שיותר מהר לנורות הלד.

בכלל בכל הרכב החלפתי את כל הנורות החיצוניות והפנימיות ללדים, אני אוהב שיש תאורה בולטת יותר וגם מנורות לד איכותיות אמורות להחזיק זמן רב יותר מנורות רגילות אז אני פחות חושד שתשרף לי מנורה במהלך הנסיעה.

אני באופן אישי משתגע כשאני רואה נהגים שנוסעים במכוניות שאף אחת מנורות הברקס לא עובדות, ממש סכנת נפשות וכנ"ל לגבי נסיעה עם נורה אחת שרופה, כמובן שזה פוגע קשות בבטיחות בעת נסיעה בלילה. על אותו משקל, נהגים שנוסעים עם פנס אחד קדמי שכלל אינו עובד ואני משוכנע שהם יודעים שהוא אינו עובד אבל זה לא מטריד אותם כלל.

מכיוון שברכב שלי יש מערכת המתריאה בפני נורות שרופות היא מזהה את נורות הלד כנטרות שרופות ולכן נדלק בלוח השעונים הסימן של נורה שרופה. באמצעות vag-com לא ניתן לבטל זאת (ניסיתי וקראתי על כך גם בפורומים בחו"ל) אז עשיתי משהו שלחלקכם ישמע אולי מטומטם, אבל חתכתי מדבקתה דמויית קרבון בצורת עיגול קטן והדבקתי על הלוח שעונים כך שיסתיר את נורת ההתראה של נורה שרופה הדולקת דרך קבע. אני הרי גם יודע שבגלל שיש לי נורות לד הסיכוי שנורה תשרף יהיה קלוש ואני גם נוהג תמיד לבחון את האורות בהשתקפות ברכבים שלפני ומאחורי כמו גם בבדיקה ביציאה מהרכב ולכן היה ואכן נורה אחת תשרף אז אני מייד מזהה זאת.

הרי ברכבים רבים אין כלל התראה שכזו על נורה שנשרפת וזה בהחלט משהו שניתן לחיות איתו בשלום.

אולי לא ציינתי אבל ברכב שלי הפנסים הקדמיים הם מסוג רפלקטור.

אני גם בכלל התקנתי ברכב עוד גופי תאורה (הכל עשיתי לבד) כמו בדלתות הרכב כך שפותחים את הדלת אז יש נורת לד אדומה בעוצמה גבוהה שנדלקת ובכך תורמת לבטיחות כי רואים שהדלת פתוחה (גם באור יום) וגם מאירה את סביבת הכניסה לרכב שזה נחמד אם הרכב חונה במקום ללא תאורה. בנוסף התקנתי גם פנסי לד בסגנון DRL מלפנים ליד פנסי הערפל וכן תאורת לד חזקה בתוך הרכב ובתא המטען כדי שיהיה שפע של אור כאשר נכנסים/יוצאים מהרכב או כשפותחים את תא המטען.

בקיצור אני חולה תאורה!

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

שרון אם היית קורא קצת לפני שהזמנת והפכת את כל האוטו ללד היית מבין שאת הבעיה של נורת החיווי לנורה שרופה יכולת לפתור אם נורות CANBUS שפשוט מביאות התנגדות זהה לנורת להט ולכן המחשב מזהה אותן כנורות רגילות לכל דבר..

גיא כמו ששלחתי לך בפרטי, תצרך למה הכוונה שלך בדיוק כי לפי התמונה וההסבר המאוד מתומצת הדבר היחיד שעולה לי שאתה מעוניין בנורת חנייה שהיינה T10 או W5W

אם תרצה אני אצרף לך קישור למה שאומד אצלי רק תצתרך לוודא שיש לך 3 וחצי סנטים לדחוף אותה פנימה

ChaoscripT

אם מותקן לך HID באורות נמוכים הייתי ממליץ שתעשה כיוון אורות כדי להיות בטוח שאתה לא מסנוור את העולם(אם תשים לב במזדות שבאות עם קסנון מהמפעל יש עדשה מעט שחבה יותר)

לגבי אור גבוהה היות ומדובר כאן בריפלקטור ולא פרוג'קטור אכן LED יכול להתאים סבבה, רק שים לב שלא תגזים בכמות הלומנים פר פנס(כתבתי מה הממוצע להלוגן רגיל) שים לב גם לקנות נורה עם דרייבר איכותי ולא זבל סיני(סמסונג,אורסום,פיליפס)

פורסם
שרון אם היית קורא קצת לפני שהזמנת והפכת את כל האוטו ללד היית מבין שאת הבעיה של נורת החיווי לנורה שרופה יכולת לפתור אם נורות CANBUS שפשוט מביאות התנגדות זהה לנורת להט ולכן המחשב מזהה אותן כנורות רגילות לכל דבר..

גיא כמו ששלחתי לך בפרטי, תצרך למה הכוונה שלך בדיוק כי לפי התמונה וההסבר המאוד מתומצת הדבר היחיד שעולה לי שאתה מעוניין בנורת חנייה שהיינה T10 או W5W

אם תרצה אני אצרף לך קישור למה שאומד אצלי רק תצתרך לוודא שיש לך 3 וחצי סנטים לדחוף אותה פנימה

ChaoscripT

אם מותקן לך HID באורות נמוכים הייתי ממליץ שתעשה כיוון אורות כדי להיות בטוח שאתה לא מסנוור את העולם(אם תשים לב במזדות שבאות עם קסנון מהמפעל יש עדשה מעט שחבה יותר)

לגבי אור גבוהה היות ומדובר כאן בריפלקטור ולא פרוג'קטור אכן LED יכול להתאים סבבה, רק שים לב שלא תגזים בכמות הלומנים פר פנס(כתבתי מה הממוצע להלוגן רגיל) שים לב גם לקנות נורה עם דרייבר איכותי ולא זבל סיני(סמסונג,אורסום,פיליפס)

תודה על המשוב אבל תאמין לי שאני היטב מה זו נורה מסוג canbus. בלאון ניסתי גם אותן והמערכת כה רגישה שגם הן לא תמיד פותרות את הבעיה. בכל מקרה כל העניין של לחבר נורת לד עם נגד נשמע לי לא אחת כדי מטומטם מהסיבות הבאות:

הרעיון בנורות לד הוא בין היתר להוריד את צריכת החשמל ואת החום שהן פולטות. נורה עם נגד מבטלת את שני היתרונות הללו.

מעבר לכך התקנתי ברכב שלי נורות לד הכי איכותיות שיש, של פיליפס, ממש לא זולות והן לא מסוג canbus, פיליפס מסיבות השמורות איתם לא מייצרים נורות מהסוגים הללו כנורות canbus, אולי מאותן סיבות שציינתי מעל. העוצמה והאמינות של נורות הלד של פיליפס שוות לי את העובדה שנדלקת לי נורת ההתראה על נורה שרופה.

כאמור מדובר בעיקר פסיכולוגי, נורות הלדד הללו אמורות להחזיק מעמד גם שנים אחרי שהרכב שלי כבר לא יסע יותר ולכן אני לא ממש חושש מנורה שתישרף ואני לא אדע על כך, מה גם שבכל נסיעה אני בודק את ההשתקפויות של הנורות במכוניות שמלפני ומאחורי ויודע בוודאות האם הכל עובד כמו שצריך או לא, אני מאוד רגיש לנושאים הללו.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

היי

מעוניין להחליף תאורה קדמית ללבנה בספורטאז 2016 ניסיתי כבר הכל ולא מצאתי... טורבו לד לא מתאים כי יש שם עדשה שאחראית על אור גבוהה ונמוך ואז האור הגבוהה לא מתפקד טוב ניסיתי גם סיני וגם של פיליפס .. המנורות הם 9005 . ניסיתי MTCK 4350K גם 65W וגם 100W האור לא חזק מספיק כמו המקורי...

מה עושים למי יש המלצה...

פורסם

קסנון של boch יש לי שנה וחצי ואני ממש מרוצה מהבעיה ההפוכה שהמקורי לא היה מאיר מספיק טוב

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם

@iliahrom,

תודה על התשובה,

אני מניח שאני לא מסנוור, כי אף אחד בכביש לא מהבהב לי חזרה.

לגבי הדרייבר האיכותי, התכוונת שסמסונג, אורסום, פיליפס הם הזבל או הפוך ?

• תוכן חדש...