Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברגעים מסויימים, לא ידעתי איך לסכם שנה שבה השתתפתי בחמישה מרוצים ומספר דומה של אימונים.

מצד שני, במבט לאחור, זו הייתה השנה הכי דיכוטומית שהייתה מזה שנים.

שתי ליגות בכירות. שני מסלולים בהם היו מרוצים בקטגוריית שתי פעימות. ניצחון ראשון אישי. ישראלים בחו"ל. חוק ספורט מוטורי... וזה עוד בלי לסקור את מה שקרה בעולם.

יכול להיות שזה סיכום מספיק טוב, אבל למי שיש כוח לקרוא 955 מילים, מוזמן לקרוא את הסיכום שלי לעונת 2010 בתחום הקארטינג בישראל.

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

פורסם

קראתי את ה 955 מילים.

כתבת יפה, יחד עם זה עצוב לראות שהענף לא התקדם ואפילו נסוג בשנים האחרונות.

לפני כשש/שבע שנים כהפסקתי להשתתף במירוצים, הרגשתי בדעיכה ובסגירת חלק מהמסלולים.

דבר זה לא מובן במיוחד כשאין פעילות מוטורית אחרת ואין אלטרנטיבה למרוצים אחרים - הקרטינג אמור היה לפרוח ומסלולים היו אמורים היו לצוץ בכל עיר גדולה.

לקראת 2011 אני רואה נקודת אור אחת - התארגנות אליפות ארצית, סבב מרוצים בהשתתפות כל המסלולים (כמעט).

אם תצליחו לגייס את ערוץ 5 תקבלו את הקלף המנצח לפריחת הענף, כמו בשנים....(לא זוכר) הטובות.

בהצלחה

אופיר

אמפרזה 2.0R ידני.

פורסם

top444,

אתה מדבר, כנראה, על עונות 97-99' (ליגת וולבו-יאמהה).

היה סיקור נרחב- אפילו שידורים חיים- של ערוץ הספורט (יעקב צלאל) וב"אוטו".

אני זוכר שבאותן שנים התחרה באליפות נהג צעיר וסופר-מוכשר בשם טל שרון- מישהו יודע מה עלה בגורלו?

תודה מראש,

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

top444, אכן זה עצוב. השנתיים האחרונות היו הכי מקוטבות מבחינת הפעילות. מצד אחד ראינו שני מסלולים פעילים, איחוד השורות בין הספורטאים (המעטים?) שנותרו, מרוצים עם קרוב ל 20 משתתפים (ולמעלה מכך אם סופרים את המשתתפים בכל הקטגוריות).

מאידך, חוסר הביטחון שהיה מנת חלקם של חלק מהנהגים הסתבר כמוצדק, כשראינו שמסלול אחד נסגר ומסלול אחר קיים אבל לא ניתן לקיים בו תחרויות.

בקשר לליגה הארצית - לטעמי היא מעט ארוכה ויקרה ממה שהיית מצפה מליגה שהיא נקודת הכניסה, אבל מה שיותר מפריע לי זה שלפחות כרגע אין למי שנהנה ומצליח לאן לשאוף ולהתקדם מעבר לכך.

פעם היית משקיע בציוד בידיעה שהוא ישמש אותך למרוצים במסלולים פתוחים עם קארט משלך. היום זה לא המצב.

חלק מפרנסי הענף עוד לא התייאשו ומנסים להרים ארועים, אני מקווה שיצליח.

Monopusto, אם תצליח להחדיר לליגה מישהו שיש לו את הכסף והאינטרסים, כמו קבוצת מאיר ואחד ממנהליה, כפי שהיה ב 97-99, כך שיזרימו סכומים לא פרופורציונליים לגודל הענף (עשרות אם לא מאות אלפי ש"ח להרצת קבוצה בקטגוריית Yamaha??!?!) וישקיעו בסיקור (10000 ש"ח לצוות הפקה), אז זה יקרה. נראה לי שאפשר להשקיע את הכסף הזה בצורה טובה יותר.

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

פורסם

ליגת וולבו - ימאהה, מסלול נתניה הפתוח, מסלול ראשון, חדרה ונתניה, תקופה מדהימה שתיזכר כציון דרך כמו מרוצי הראלי קרוס של שנות השמונים באשקלון.

אני רוצה להזכיר לכם שלפני השנים המוצלחות האילו היתה עמותה מאוד פעילה (שהוביל מוקי אדיב) וללא מסלולים הצליחה להריץ שתי ליגות: אחת של דו מנועי ושניה של שתי פעימות. המרוצים נערכו במספר מסלולים קבועים כמו מינחת פיק שברמת הגולן, בחריש שליד צומת עירון ועוד כמה שאיני זוכר.

זה לא היה פשוט למארגנים מכיוון שהיתה נדרשת הכנה של המסלול יום לפני המירוץ עם משאית צמיגים והובלת הקרטים של טימו.

מרוצים נודדים אילו נערכו מספר שנים ולמעשה הם הכינו את היסודות לליגת וולבו- ימאהה המוצלחת.

עמותת קרטינג שלא משוייכת ומושפעת מאף מסלול הוכיחה את עצמה, היא למעשה קמה מחוסר ברירה אחרי סגירת נחשונים בפעם הראשונה כשהיה מסלול יחיד.

אופיר

אמפרזה 2.0R ידני.

פורסם

ערב טוב

כמי שהיה שותף לפריחת הענף בשנות ה-97-99 עלי לציין שהדעיכה נבעה מכך שלא היה גוף סמכותי ומקצועי שהיה אמור לשמור בקנאות על כללי המשחק.

הכוונה ,להתוות דרך בריאה לקידום הענף על ידי קידומו בזהירות ובצעדים מדודים ובכך לחזק ולשמר את ההישגים של הגרעין המקצועי שצמח אז, ולתת אפשרות לצעירים להשתלב בספורט בעלויות נמוכות ולא לרוץ מהר מיד קדימה ולהשאיר מאחור את הדור הצעיר.

בעלי אינטרס השתלטו על הענף וחיש מהר היינו עדים למאבקי כוחות בין משפחות הנהגים הצעירים לבעלי המסלולים.

הכל נעשה בשלוף ללא חשיבה לעתיד ומהר מאוד השליטה עברה לספורטאים ולהורים כשכל אחד דואג למקורביו הוא !!

צמחו מחנות עויינים זה לזה, פיצולים,מריבות,ליגות שונות דלילות ולא מתואמות וכולם היו עסוקים בלהראות למי יש גדול יותר .

המנהלים והשופטים נבחרו על ידי בעלי האינטרסים ,האוירה הספורטיבית נעלמה,אין מי שיגן על הנהגים החדשים והצעירים המוכשרים כך שלא פלא שהכל קרס.

כל האנשים המקצועיים והטובים עזבו ואין מושיע באופק !

שימו לב מי כיום נשאר ומי מוביל וקובע את את סדר היום ?

הליגה המוצעת כיום לדעתי לא תחזיק מעמד הרבה מחזורים , כי אין מי שישמור על כללי משחק הוגנים,והאינטריגות יחזרו מהר מאוד , וזאת מאותן הסיבות שמניתי לעיל. מיעוט המשתתפים יכריע אותה, הלוואי שאתבדה !

זה על קצה המזלג ,יש עוד הרבה הרבה מה להוסיף בעניין , המון אנשים מתגעגעים לתקופה ההיא (גם אני)מקווה שהיום המיוחל יגיע בהקדם ,אמן...

מישל

• תוכן חדש...