Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי שמכיר אותי ומי שלא,אני לא אוהב כ"כ לשמוע סטים שהם בנויים מאותה חברה(דגם) ואני אוהב לשלב בין אלמנטים.

החלטתי בנתיים שאני הולך על סט 3 חלקים אקטיבי,ורציתי לשאול מה אתם אומרים על השילוב הזה שעשיתי?

וופר:קאפא פרפקט 6.1

מיד:L4

TW:MT23

בכללי אני אהבתי איך שהקאפא והMT ניגנו ביחד,ואני רוצה לחבר את הL4 לשמוע איך זה נשמע איתו גם..

אני רק צריך בשבילו מגבר,או שכדאי להביא מגבר בשביל הוופרים ולהשאיר בנתיים את ה 75.4 שיעבוד על TW ו MID?

תודה.

Scan Speak

פורסם

יש המון דיעות לגבי למה כן כדאי לקחת כמה רכיבים מחברות וסדרות שונות ולמה לא כדאי.

וויכוחים רבים בין לקנות סט מאוזן מבחינת חומרי בניה וגוןן צליל לבין מתי לשבור סט.

בד"כ בין מידבאסים\וופרים לבין מידריינג'ים רצוי לפחות שהממברנות יהיו עשויות מחומרים דומים - כלומר אם יש לך מידבאס עם ממברנה פוליפרופילן אל תשדך אליו מיד שהממברנה שלו עשוייה מקרטון - כל מיני סיבות שקשורת לברייקאפ-קון, למהירות של הרכיב

לפי מה שאני רואה - האוזן שלך לא שומעת את הדברים האלה וגם לא יודעת להבדיל - המממ הרמקול הזה עשוי מקרטון :-D

אבל אני לא הולך לאמר שזה בולשיט או לא כי בהחלט יתכן ותהיה לך עבודה קשה יותר לחבר בין שני אלמנטים כאלה ע"י עבודה סזיפית של מציאת נקודות החיתוך, סלופים ופאזות מתאימות מאשר היית לוקח שני אלמנטים דומים שלא לדבר על שני אלמנטים מאותה סדרה.

מה שאני כן יכול לאמר לך זה שאם הרכיבים הם רכיבים שאהבת את התוצאות שלהם - סביר להניח שאתה תאהב את התוצאה הסופית.

אני אומר לך מה הדברים שאני הייתי שם עליהם דגש -

שמירת צוויון צליל דומה ככל האפשר בין הרכיבים - לפי מה שאני שם לב הלכת על שלושה רכיבים עם צוויון צליל מאוד חם כאשר הL4 הוא היחידי שיתן לך כאן קצת יותר "חיות" כי המידבאס של האינפיניטי הוא חם - יש לו עומק יש לו רכות וגם יש לו יכולת לתת פאנצ' יפה

הטוויטר הוא טוויטר מ-א-ו-ד חם ומ-א-ו-ד נעים לאוזן אבל מ-א-ו-ד איטי

וביחס לאלמנטים של HAT גם המידבאס עלול להרגיש לך קצת איטי ומגושם (הL6 חיות! נותנים פאנצ' כל כך מהר שאתה לא מספיק לראות את הוופר זז)

אז אני מאמין שתהיה לך עבודת פאזות רצינית ועבודת סלופים רצינית בנקודות החיתוך שלך בשביל לאזן את הסט הזה.

ויכול להיות שיתברר שאתה תקבל בומבה של תוצאה בלי הרבה מאמץ אבל התיאוריה שלי אומרת שבסוף אתה תקבל תוצאה טובה מאוד אבל יצא לך קצת מיץ...

אני הייתי מתחיל את הסטאפ הזה בלי סאב בכלל - כשהפאזות של הוופרים והטוויטרים ישרות אבל של המידים הפוכות (לפני זה תתחיל עם פאזות ישרות לכל הסט ורק אז תהפוך למידים את הפאזות ותראה אם יש משהו נכון בתיאוריה הזו).

מציע לך לשקול בכובד ראש פרוססור טוב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

קודם כל תודה אדי על ההודעה המפורטת.

אני אנסה את כל האלמנטים ביחד(בלי סאב) וננסה לשחק עם זה,אם אני יאהב את כל החבילה נשאיר את זה ככה,אם לא אני מאמין שאני כנראה אצטרך להחליף את המידבאסים,לגבי הטוויטרים אני לא שומע מוזיקה שצריך שם טוויטרים מהירים (טראנס,שחורה,מזרחית מדי פעם)

בכל מקרה לפי מה שהבנתי גם ממך שעדיף לשים את הטוויטר קרוב ל L4 בקיק פאנלים למטה\בקורות למעלה,ד"א כמה נפח צריך ה L4?

ועוד שאלה זה עניין המגברים,מה ההצעות שלכם לשאלה שלי?

Scan Speak

פורסם

הL4 אמור להיות IB כלומר הוא פרי-אייר בעקרון.

לפני מה שאני זוכר רצוי שהוא יראה כלשהו נפח אחורי בסביבות 1.3 עד כמעט שני ליטר

אם יש לך קורות עבות זו לא צריכה להיות בעיה וקיק פאנלים זו בכלל לא בעיה - אבל התקנה בקורות של L4 זה קצת מעיק על שדה הראייה (אלא אם כן יש לך קורות רחבות מאוד)

מומלץ להתקין את הטוויטר קרוב למיד אבל ממש לא חובה - תלוי בך.

לא כל אחד מתחבר להתקנה מלאה בקיק פאנל - אני קיבלתי כל כך הרבה דיעות סוטרות וחלוקות לגבי שלושת התקנות הקיק פאנל שעשיתי עד היום שזה פשוט מראה שיש אנשים שלא מצליחים להתחבר לסוג כזה של התקנה.

או שהם לא מסוגלים להתנתק מהעובדה שרמקול נמוך יכול להשמע גבוה - בתנאי שלא מביטים עליו.

או שהם לא מסוגלים להתגבר על מחסום פסיכולוגי ומסרבים להודות שהצליל בגובה תקין.

או שבאמת הבמה נשמעת להם נמוכה.

מה שלא יהיה - הם לא מתחברים לזה ואני מבין את זה לחלוטין ומכבד אותם אבל זה רק אומר שאתה חייב קודם כל לשמוע התקנה שכזו לפני שאתה מבצע אחת - אלא אם כן יש לך את אותה נטיית ההתאבדות על הדבר כמו שיש לי...

ואני אפרופו - כל ההתקנות הבאות שלי יהיו או קיק פאנל מלא או מיד על הדש וטוויטר על הקורה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה אדי,אני אנסה לראות איך הכי טוב בשבילי.

ומה מבחינתך המגברים? יש לי כרגע מונו שאותו אין לי צורך החליף אני אוהב אותו עם השילוב של הסאב,לכן אני עוזב את זה בשקט.

לגבי כל הרמקולים יש לי אקטיבי "6 רמקולים" ומגבר 4 ערוצים של JBL75.4..מה אתה אומר הכי טוב לעשות?

להביא עוד מגבר 2 ערוצים חמוד\חזק? בשביל מידים\וופרים?

או להביא מגבר חלש ודי איכותי לטוויטרים ולהשאיר את המיד\וופרים על הJBL?

כמובן שהמגבר הזה בעתיד ישודרג זה זמני.

Scan Speak

פורסם

אני מציע שתשמע כמה מערכות שמוגברות בתצורה שכזו לפני שאתה מחליט הלאה.

תחליט על תקציב קודם כל

תבדוק כמה מקום יש לך בתא מטען ולפי זה תחליט לאיזה כוון של הגברה אתה רוצה ללכת.

אני בזמן האחרון הבטתי בLRXים 5.1 ו 6.9 של אודיסון אבל במחיר שהמגברים האלה עולים אני כבר מביא עוד לוויתן של ZED מחו"ל שלא בדיוק סופר אותם.

ונכון לעכשיו - אם אני רק אוציע עוד שקל אחד על התחום הזה בחודשים הקרובים - אני שולח את עצמי לאשפוז כפוי.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...