Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אייל היקר, המצבר המקורי המותקן אצלי ברכב הינו תוצרת וורטא של 60 אמפר-שעה. אצלך הינני יודע (תוכל לבדוק זאת עם צ'מפיון על-ידי מסירת מספר הרכב).

הם בדקו את מתח הטעינה אבל לא את הזרם שהאלטרנטור מסוגל לספק כאשר הצרכנים הכבדים עובדים ויש הבדל.

ממקורות יודעי דבר שמעתי שבדגמים מסויימים של קונצרן VAG עם תאורת קסנון ואלטרנטור תוצרת בוש היו בעיות טעינה והמצברים היו מתים בפרק זמן מאוד קצר לכן הייצרן הוציא ריקול שקט להחלפת אלטרנטור של בוש לאלטרנטור תוצרת הייטצ'י בעל זרם מוצא יותר גבוה.

ברור שייתכן הבדל באורך חיי המצבר בין שני מצברים של 60 אמפר שיצאו מפס הייצור באותו זמן אבל לא הבדל של מספר שנים.

דרך אגב אצלי אופי הנסיעות הם 90 אחוז בעיר.

איזה כייף לי :)

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• ספונסר פורום
פורסם

רוב המפיצים בארץ ובכלל זה שנפ, וולטא וטלרון מחליפים למצבר חדש רק בחצי השנה הראשונה ולאחריה נותנים מצבר מחודש כלומר מצבר טוב טכנית שעבר ריענון טעינה ובדיקה.

בכתב השרות של כולם כתוב בפרוש שהאחריות עשויה להתממש לאו דוקא במצבר חדש או אפילו מאותו יצרן, גם אם זה יום לאחר התקנתו.

יש להבין שתמחור המצבר מבוצע בהתאם לפוליסת האחריות שלו.

היצרנים הישראלים מחדשים את המצברים שחוזרים מלקוחות ומביאים אותם למצב שניראה כמו חדש (רחיצה, מדבקות וניילון)

ליבואני המצברים אין את יכולת "החידוש" שיש ליצרן הישראלי ולכן למרות שהמצבר עובר טעינה וריענון באופן אופטיצלי, חידוש המצבר מבחינה חיצונית אינו מבוצע באותה איכות (אחת הסיבות היא שאין לטלרון מדבקות חדשות של VARTA להדביק על המצבר המחודש).

גם טלרון כאשר אין לה זמין מצבר מחודש והיא צריכה להחליף באחריות היא מחליפה בחדש.

בכל מקרה אצל כל הספקים ניתנת אחריות עד תום האחריות של המצבר המקורי שנירכש ולא מתחילים לספור מחדש את תקופת האחריות כמובן.

עובדה מענינת נוספת, החוק הישראלי, שנכתב ביוזמת היצרנים הישראלים, מקל עלהם משמעותית בכך שהחלפה באחריות פטורה ממס קניה השווה כשליש מעלות המצבר, הקלה שאין ליבואנים. לכן יצרני המצברים הישראלים מחליפים בקלות יחסית במצבר חדש.

זה אולי ניראה טוב לצרכן אבל המשמעות היא שאין להם אינטרס להשקיע בטכנולוגיות מתקדמות כגון מכסה כפול, קלציום סילבר, רשת power frame ועוד.. לאור העלות הנמוכה יחסית להחלפה באחריות.

איילצבי - הציניות לגבי השוק הישראלי בתחום המצברים לא במקום, השוק הישראלי נח מאד לבעלי המצברים, היקף ההחלפות באחריות בישראל הוא כ 10% מאחר וכך הרגילו את השוק היצרנים הישראלים שמקבלים הקלות מיסוי. בארופה היקף ההחלפות לא עולה על 2% מאחר ומחליפים ללקוח מצבר רק אם הכשל במצבר ולא עקב מערכות החשמל שלו.

אייל, לא ניתן לדעת בדיוק את מצבו של המצבר החלופי שקיבלת ויכול להיות שיתקלקל אחרי חודשים ספורים, אבל סטטיסטית ולא בצנעה אעריך כי מצבר מחודש של ורטה יהיה בעל אורך חיים ארוך ממצבר של וולטא או שנפ חדש.

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

יש לוולטה מצברים מצויינים שמאריכים חיים יוצר מאשר הורטה שאני רואה מותקן כמצבר מקורי של רכבים חדשים ואני תמיד ממליץ ללקוחות ללכת על וולטה ולא ורטה.

פורסם

כשהיו לי וולטה הם הלכו כמו זבובים, בכמה רכבים. הם יותר זולים, וזה היתרון העיקרי שלהם.

רן, כיצד מתבצע תהליך חידוש של מצבר אצלכם?

מכיוון שאינכם יצרן, אילו כלים עומדים לרשותכם לחדש את המוצר ?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• ספונסר פורום
פורסם

ראשית ניתן בקלות יחסית להשיג את מצברי VARTA תחת מותג StartUp ו PowerUp במחיר זהה או נמוך מוולטא.

מעבר לכך צרכן פיקח יכלכל בעיסקה את משך חיי המצבר הצפוי סטטיסטית, שלא לדבר על מחיר היתקעות עם מצבר מקולקל בטיימינג מחורבן.

מאחר ובארץ מחליפים מצברים באחריות בקלות יחסית, גם אם לדוגמא האלטרנטור לא טוען את המצבר או שכחו אורות, אנו מקבלים חזרה כגרט מצברים שהם לא טעונים אבל במצב טוב מאד.

מצברים אלו (רק מצברים שטלרון ייבאה ולא מותגים אחרים) עוברים באופן כללי את התהליכים הבאים:

בדיקה ראשונית של מתח וזרם התנעה

טעינה איטית

בדיקת מתח וזרם

המתנה של כשבוע

בדיקה חוזרת לוודא שאין פריקה עצמית ושהביצועים עדיין טובים

ניקוי ושטיפה בסיסים

ניילון

יצרן מצברים מבצע את אותן פעולות, רק שלב הניקוי וחידוש המדבקות שלו טוב הרבה יותר.

יש שמועות בשוק, שלעיתים מצברים מחודשים כאלו שניראים בדיוק כמו חדשים, נימכרים כחדשים ולא רק משמשים לצורכי אחריות

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

אייל ורן, בקלות יחסית ניתן לראות חיצונית מצבר שעבר 'שיפוץ' ייסודי למרות הניקוי והמדבקות.

1. תמיד נשארים סימני הידוק על קטבי המצבר, לפעמים גם ניתן לזהות שריטות וגרדים עקב סגירה במומנט הידוק גבוה.

2. ניתן לראות גם סימני הידוק שנשארים בבסיס התחתון היכן שנמצא פס החיזוק של המצבר למרכב הרכב.

שני הדברים שציינתי לא עוברים החלפה לכן תמיד ניתן לזהות בנקלה מצבר משופץ.

פורסם

במקרה של המצבר שקיבלתי לא צריך לרדת לפרטים כאלה כי הוא נראה חיצונית משומש ביותר. (זה שהחזרתי נראה כאילו יצא מהניילונים ,בין היתר מכיוון שיש קופסה בתא המנוע שבתוכה נמצא המצבר ובנוסף יש לו כמו "בגד" שמתלבש עליו בצדדים כך שהוא נשמר כחדש )

נותר לי רק לקוות שהוא יספק את הסחורה.

בשורה התחתונה הבנתי שהמדיניות היא לשאוף להחליף ללקוח למחודש ורק אם אין ברירה לתת לו חדש.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
יש לוולטה מצברים מצויינים שמאריכים חיים יוצר מאשר הורטה שאני רואה מותקן כמצבר מקורי של רכבים חדשים ואני תמיד ממליץ ללקוחות ללכת על וולטה ולא ורטה.

אל תשכח שמצברי וולטה/שנפ מאבדים אלקטרוליט בצורה מוגזמת במיוחד בחודשי הקיץ. אלקטורליט שמתנדף גורם לקורוזיה ונזק לסביבה הירוקה שלנו.

מצברים תוצרת הארץ לא מתאימים להתקנה בתא המטען או מתחת למושב הנהג.

האם גם במקרה זה אתה ממליץ על מצבר תוצרת הארץ ?

במצברי וורטא אין איבוד אלקטרוליט בכלל גם אחרי 5 שנים וזה נאמר מניסיון של שנים עם מצברי וורטא אצלי ואצל חברים שטיפלתי ברכבים שלהם דבר שפותר את הנהג מבדיקה שגרתית של מפלס האלקטרוליט.

מצברי וורטא לא מאבדים נוזלים כאשר מטים את המצבר הצידה/קדימה/אחורה 8)

אני ממליץ לך לקרוא תגובות שלי ושל רן בקשר להיתרונות של מצברי וורטא/בוש.

בקיצור מצברים תוצרת הארץ לא מתאימים לרכב המודרני ולסביבה ירוקה ונקייה בתא המנוע.

דרך אגב לא שמעתי שמצברים תוצרת הארץ נמכרים לייצרני הרכב ומותקנים ברכב חדש למה ?

פורסם

אני לא עושה דברים בכוונה. אני מעדיף שהמוצר יחזיק אצלי שנים ולא יוחלף באמצע דרכו.

ביצעתי התנעה כזו חד פעמית מחוסר ברירה , הרבה יותר בריא לדעתי מאשר להתחבר למערכת החשמל של הרכב ע"י רכב אחר על כל המשתמע מכך. (גם לא היו רכבים אחרים באיזור ,השעה היתה בעייתית ונראה לי הזוי לחכות כמה שעות לשירותי דרך)

לא רמזתי שהכשל של המצבר הישן אירע בכוונה ואם כך הבנת אני מתנצל. ברור לי שמדובר בתקלה.

כוונתי היתה שברגע שיובן בציבור שמצבר שקרוב לסיום תקופת האחריות מוחלף בכל מקרה בחדש ימצאו החכמים שיגרמו למצבר שלהם למות על מנת לקבל מצבר חדש.

מאחר וחלקנו נורמטיבי ולא יעשה מעשים כאלו ומאחר ומישהו יאלץ לממן את ההחלפות המיותרות הללו, ברור שהתוצאה הסופית תהיה עליית מחירי המצברים החדשים, עליה ממנה כולנו נפגע.

לכן, למרות שזה מבאס לקבל מצבר משומש, מאחר וזה מוצר בעל אורך חיים קצוב השיטה בה לקראת תום תקופת האחריות מקבלים מצבר משומש בעצם מגינה עלינו.

מבין את השיקולים שהעלת בעניין ההתנעה בדרדור והאמת שבמצבך כנראה שגם אני הייתי עושה כך.

אני בטוח לעומת זאת שמעטים ערים למשמעות הפעולה.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

לא חשבתי שאתה רומז זאת, אל דאגה.

הרציונל לקבלת חדש מבחינת הלקוח (לאו דווקא קשור למקרה שלי) : ללקוח נגרמה אי נוחות בשל כשל במוצר תוך פרק זמן בלתי סביר,לכן מגיע לו מוצר חדש על מנת לדחות את אי הנוחות הבאה עד כמה שאפשר. הלקוח הזה יקנה שוב מהספק את המוצר ביום מן הימים כי קיבל שירות מעולה וכולם מרוצים.

[אפשר להתנות זאת בתקינות מערכת החשמל של הרכב, כי יצרן/יבואן המצברים לא צריך לממן מצברים חדשים לאנשים שפרקו את המצבר באשמתם.]

לעומת זאת, אם אותו לקוח שקיבל מצבר משומש שיש בו אלמנט של סיכון, ויחווה את אי הנעימות הזאת שוב תוך זמן קצר , הוא ישקול שנית אם לרכוש את אותו מוצר מאותו ספק ואולי יבצע סקר שוק יסודי כדי לראות אם יצרן אחר מתחייב על החלפת תקול בחדש.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אל תשכח שמצברי וולטה/שנפ מאבדים אלקטרוליט בצורה מוגזמת במיוחד בחודשי הקיץ. אלקטורליט שמתנדף גורם לקורוזיה ונזק לסביבה הירוקה שלנו.

מצברים תוצרת הארץ לא מתאימים להתקנה בתא המטען או מתחת למושב הנהג.

האם גם במקרה זה אתה ממליץ על מצבר תוצרת הארץ ?

במצברי וורטא אין איבוד אלקטרוליט בכלל גם אחרי 5 שנים וזה נאמר מניסיון של שנים עם מצברי וורטא אצלי ואצל חברים שטיפלתי ברכבים שלהם דבר שפותר את הנהג מבדיקה שגרתית של מפלס האלקטרוליט.

מצברי וורטא לא מאבדים נוזלים כאשר מטים את המצבר הצידה/קדימה/אחורה 8)

אני ממליץ לך לקרוא תגובות שלי ושל רן בקשר להיתרונות של מצברי וורטא/בוש.

בקיצור מצברים תוצרת הארץ לא מתאימים לרכב המודרני ולסביבה ירוקה ונקייה בתא המנוע.

דרך אגב לא שמעתי שמצברים תוצרת הארץ נמכרים לייצרני הרכב ומותקנים ברכב חדש למה ?

אל תכנס לשם שוב! שוב אתה מפגיז במתוכנת שחוזרת אצלך כמו תקליט שבור, המצבר שיש לי ברכב הוא הכי טוב מכווולם....מספיק כבר! אתה לא מומחה בתחום, רחוק מכך.

יש לי הערכה רבה למצברים תוצרת הארץ וכמוני יש הרבה בעלי מקצוע שגם עובדים עם יותר מספק אחד של מצברים, וזאת אחרי הרבה שנים של ניסיון וכבר אמרתי לך שיש להם גם מצברים עם מכסה כפול שאפשר להתקין איפה שאתה רק רוצה.

פורסם
אל תכנס לשם שוב! שוב אתה מפגיז במתוכנת שחוזרת אצלך כמו תקליט שבור, המצבר שיש לי ברכב הוא הכי טוב מכווולם....מספיק כבר! אתה לא מומחה בתחום, רחוק מכך. (בבקשה ממך על תמעיט בערכם של אחרים כי אתה לו הסמכות הטכנית עבורי בכדי לקבוע אם אנוכי קרוב או רחוק בידע שיש ברשותיי).

יש לי הערכה רבה למצברים תוצרת הארץ וזאת אחרי הרבה שנים של ניסיון וכבר אמרתי לך שיש להם גם מצברים עם מכסה כפול שאפשר להתקין איפה שאתה רק רוצה.

איזה מומחיות צריך בתחום בדיוק ? מהנדס מצברים ?

לא כתבתי שהמצבר שמותקן ברכב שברשותיי הוא הכי טוב בעולם :roll:

כבר כתבתי לך בעבר איפה ראית מצבר עם מכסה כפול ובטכנולוגיה סילבר קלציום תוצרת הארץ ? אשמח לקבל מפרט של המצבר בכדי שבעתיד אשכול אפשרות של רכישת מצבר תוצרת הארץ.

פורסם

לא יכול לדבר מהצד הטכני אלא מצד העובדות:

למיטב ניסיוני עם מצבר וולטה ושנפ, רמת ה"התייבשות" שלהם (איבוד אלקטרוליט כמו שמרק10 ציין) גבוה ביותר ביחס למצברים אחרים בשוק, במיוחד אם משווים אותו מול וורטה.

מאידך, אם אתה שומר על המצבר ומספק לו נוזלים מתי כשצריך וכמה שצריך, הוא יאריך ימים בצורה נאה ביותר, אפילו כמו מצברים של וורטה או בוש. אני חושב שברמת האיבוד נוזלים והנזקים, וולטה טובה יותר משנפ - ואין סימנים קטסטרופליים של דליפת חומצה החוצה. לעומת זאת, שנתקלתי בכמה מצברים של שנפ (אפילו חדשים דנדשים !!) שסיפקו למוסכים עבודה מכובדת (נזקים אדירים של חומצה שנשפכת על צמות חשמל וכו') ואת זה אני אומר מניסיון, לא סתם באויר.

באוטו הפרטי שלי החלפתי השבוע מצבר. באוטו היה מצבר 50A בן 30 חודשים (שנתיים וחצי בדיוק) של וולטה. המצבר התייבש (גילית לפני חודשיים) וגרם להתנעות בוקר להיות מעט עצלות עם סימנים נלווים (בדגם שלי רואים שלוח השעונים "מתאפס", לא פעולה שגרתית בהתנעה תקינה). סיפקתי לו נוזלים ויום למחרת הוא חזר לתפקד כראוי לעוד חודשיים.

אגב, זה מצבר עם "מכסה כפול" והוא לא אמור לאבד נוזלים, אך אין לי ספק שאם הייתי מטפל בו טוב יותר הייתי יכול להנות ממנו יותר... ושלא יהיו ספקות, לא זרקתי אותו או מסרתי אותו למחזור - אלא העברתי אותו לרכב אחר במשפחה (רכב ישן ופשוט, ללא מחשבים או הזרקת דלק) והוא מניע שם מצויין (גם בבוקר).

ביחס למצבר קטן, אורך החיים שלו (שנתיים וחצי) הוא לדעתי סביר ביותר ואפילו מכובד למדי ביחס לאקלים הישראלי, אופי השימוש (נסיעות מעורבות, כ 24K ק"מ לשנה) והעובדה שגם הזנחתי אותו ולא בדקתי נוזלים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...