Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Nissan 370z

telroni
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי!

יש לי התלבטות מאוד קשה...

הניסאן היא החלום שלי עוד מאז שה350Z הראתה את פניה בציבור.

אני בן 21 אבל מרוויח נקי כ15.5 אלף בחודש (אחרי מיסים).

ההתייעצות היא יותר בכיוון הכלכלי מכיוון שהחלטה כבר קיבלתי שזהו הרכב שאני רוצה.

יש לי כרגע רכב ששווה 100 אלף במכירה (עלה 110) והוא בן חצי שנה.

בנוסף יש לי עסק די מבטיח שפתחתי לא מזמן, עם המון תגובות (עשרות אלפי לייקים בFB, כתבות בתקשורת וכו') וכסף שמתחיל לרוץ לאט לאט אבל בבטחון.

העסק כמעט ולא דורש השקעה (אולי 20 אלף מהכיס שלי בהגזמה - יש לי עדין 15 אלף להשקיע עליו מהפקדון הצבאי).

עבודה לא קשה לי למצוא במידה ויקרה משהו למקום העבודה הנוכחי...

הניסאן עולה היום 350,000 ותנאי המימון הם 80% - נתונים יבשים ללא בדיקה בסוכנות עצמה וללא שיחה עם סוכן מכירות.

פילוג ההוצאות החודשיות שלי:

1. 2,000 ש"ח הוצאות קבועות (תשלומים על כל מיני דברים שנגמרים בעוד כחצי שנה - אז זה יהפוך ל800 בערך)

2. 800 ש"ח דלק

3. 2,000 ש"ח הוצאות סתמיות (הקצנתי קצת בכוונה, אני מבזבז בערך 1000 וגם זה בחודש מתירני)

4. 3,000 ש"ח חסכון

נשאר 7700 ש"ח..

נניח ועם תכנון עתידי אני מתכוון לעבור לדירה (כרגע גר אצל ההורים) - אני לא מאלו שמחפשים דירה בתל אביב מספיקה לי דירה בחור וגם זה כנראה יהיה עם שותף (השותף לעסק).

ישאר לי בערך 3000 בחודש לבזבוזים אחרים.

אני מנסה לשכנע את עצמי אבל מצד שני אני עומד להוציא 350 אלף שקל על רכב שהם בערך חצי מדירה (זולה).

נ.ב. אני לא רוצה לקחת נסיעת מבחן לפני שאני מקבל החלטה לגבי הרכישה. אני יודע שאם אני אכנס לרכב אני אחתום עליו במקום...

אשמח לקבל יעוץ!

פורסם

לפי תיאורך יופי של מצב ועתיד ורוד.

350 -100 = 250

הלוואה של 250K ל 5 שנים פרעון ר ק קרן מעל 4000 ש"ח לחודש , ל 3 שנים פרעון חודשי קרן בלבד 7000 ש"ח.

בובה של רכב

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

גדול.

כשתרוויח לפחות פי 2 אז תחשוב על לקנות רכב כזה בלי לשעבד את עצמך להלוואות ומימון שעולים מלא כסף. אתה מדבר כאן על הוצאות חודשיות כמו ילד ועוד טורח להכניס למשוואה פקדון מהצבא ואתה רוצה לקנות רכב בשווי 350 אלף במימון 80% במי יודע איזה ריבית, ומסתמך על מקור הכנסה יחידי שיחזיק לך את זה. וזה בלי בכלל לשאול אם הרכב הזה נכון בשבילך.

קיצר, הייתי יורד מזה במקומך ומהר, אתה לא נראה לי במצב להתחייב לכזה דבר ובלי ספק אין לך את הגב הכלכלי לתמוך ברכב כזה אם מה שתארת נכון. ואם אני טועה שיהיה בהצלחה.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

במקומך אם היה לי כסף לבית הייתי מתאמץ לקנות בית ,משכיר אותו ומהכסף שנשאר חוסך יחד עם המשכורת

כעבור שנה של חיסכון אתה יכול להתפנק על אחת מיד 2

החיפזון הוא מהשטן,כדאי לחכות!!!

פורסם
במקומך אם היה לי כסף לבית הייתי מתאמץ לקנות בית ,משכיר אותו ומהכסף שנשאר חוסך יחד עם המשכורת

כעבור שנה של חיסכון אתה יכול להתפנק על אחת מיד 2

החיפזון הוא מהשטן,כדאי לחכות!!!

חשבתי על זה, אבל לקנות דירה זה הרבה מעבר ל350 אלף וזה יקח לי יותר מ10 שנים של תשלומים חודשיים בשווי 5,000 ש"ח.

אני בטח לא אתחיל לחסוך עכשיו 5 אלף בכל חודש בשביל כסף לדירה בעוד 10 שנים... זה כל כך רחוק ממני וה5 אלף האלו הם 5 אלף שאני לא אהנה מהם לתקופת של 10 שנים.

כל המהלך הזה מפחיד אותי מאוד אבל עדין אני מנסה להישען על העובדה שאין לי בעיה למצוא עבודה וכל עבודה תהיה מעל 15 אלף בחודש נטו.

עוד עצות?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שקל לבן (כסוף) ליום שחור.

אני אישית חושב שקונים רכב עם הכסף שכבר נצבר ולא בונים על כסף עתידי, ככה נהגתי ואנהג עם כל הרכבים שלי.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

המלצה שקיבלתי מחמי שנייה לפני שרכשתי סובארו STI לפני מספר שנים:

תמיד כדאי שיהיה לך כסף בצד למקרה שטיפול עליך צרה לא מתוכננת \ לא ציפית לה.

לדוג' אישפוז רפואי, ניתוח בחו"ל ,תהיה מובטל ולא תמצא עבודה.

בסופו של דבר הטיעונים הכלכליים שלו [בהסבר אחד על אחד הוא עשה לי ממש חישובים של פר חודש אישפוז כמה עולה ועוד].

דיברו לי אל הראש למרות שהרכב דיבר לי אל הלב.

היום בדיעבד אני שמח שהקשבתי לו כי ביליתי חצי שנה מובטל אחרי שהייתי בטוח שהנסיון שלי לא ישאיר אותי מובטל יותר מחודש.

המלצתי האישית [אם תרצה תיקח אם לא אז לבריאות] :

ישנם רכבים משומשים עם יכולות לא פחות טובות בטווח תקציב הכולל הלוואה אבל לא סכום מטורף שאין לך,

אם תרצה עולות לי לראש מספר דוגמאות בטווח ה 180K ואפילו פחות.

שתהה דרכך קלה ובחירותיך חכמות.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

My 2 cents:

1. אתה רק בן 21, ואם העתיד יאיר לך פנים אז תמיד תוכל בעתיד לרכוש רכבים טובים.

2. תתחיל מקטן וצנוע (יחסית), ולאט לאט תצמח ותשדרג. אם תתחיל מניסן כזו, למה תשדרג בעתיד? חלומות כדאי לממש לאט לאט כי אין שובע בדברים האלה. מהיכרותי את טבע האדם, יומיים אחרי רכישת הניסן כבר תתחיל לפזול למשהו טוב יותר.

פורסם

אני בכלל לא הייתי חושב על הנושא הכלכלי כדבר החשוב ביותר בקנית הרכב הנ"ל.

השאלה החשובה היא האם אתה מוכן לרכב כזה בכלל? נסיון מספק בנהיגה יש לך? אתה חושב שתצליח למצות פוטנציאל של 10% ממה שהרכב הזה יודע לבצע,שבגללו אתה בכלל רוצה אותו מלכתחילה?

מה יקרה אם חס וחלילה הרכב ינשך אותך שלא תהיה מוכן, יעוף על איזה גדר הפרדה ,במקרה הטוב, ויושבת כטוטאלוס? תמשיך לשלם על רכב שכבר לא ברשותך.

לחלום בגדול זה טוב,שלא תבין אותי לא נכון,חבל רק למשכן את החיים שלך למשהו שאתה לא ממש הולך לנצל עד תום.

בגילך אני חושב שגם שירוקו 2.0 ליטר חדשה תספק אותך מעל ומעבר,אבל אם זה החלום שלך,ואתה מוכן ומבין לקראת מה אתה הולך,אף אחד פה לא יוכל לשכנע אותך אחרת.

שיהיה בהצלחה.

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

• תוכן חדש...