Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

בתוא אחד שמבלה המון זמן בכבישים, (70K-80K ק"מ בשנה) אני עד כמעט כל יום לנהגים חסרי אחריות בכבישים.

אני לא מדבר על סלאלומים או רברסים מטורפים בשטח עירוני, אלא על חוסר מודעות או זלזול.

למשל הבוקר , נסעתי על כביש 6 לדרום, הכביש פתוח ולפני נסעה מזדה 3 שנראתה לי קצת מוזר, עקפתי אותה וראיתי שהיא נוסעת על ה"ספייר" הקדמי הקטן והרזה הזה המהירות של לפחות 130 קמ"ש, עכשיו, הצמיג הזה מתוכנן למקס' 80 קמ"ש ומטרתי להביא אותך לפנצ'ריה הקרובה, ואילו הנ"ל "מרביץ" ומתייחס אליו כאל צמיג רגיל.

למען הסר ספק, גם אני מבין שתמיד לוקחים מקדם בטחון , אבל 60 אחוז מעל המותר גובל ברשלנות.

ואם הצמיג יתפוצץ? למה שאחרים יפגעו מטמטום או בורות של אחד.

(במקרה דנן, בורות היא לא ברכה..).

אני בטוח שכולכם נחשפתם למקרים כאלו או אחרים בדרך.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם
שלום רב.

בתוא אחד שמבלה המון זמן בכבישים, (70K-80K ק"מ בשנה) אני עד כמעט כל יום לנהגים חסרי אחריות בכבישים.

אני לא מדבר על סלאלומים או רברסים מטורפים בשטח עירוני, אלא על חוסר מודעות או זלזול.

למשל הבוקר , נסעתי על כביש 6 לדרום, הכביש פתוח ולפני נסעה מזדה 3 שנראתה לי קצת מוזר, עקפתי אותה וראיתי שהיא נוסעת על ה"ספייר" הקדמי הקטן והרזה הזה המהירות של לפחות 130 קמ"ש, עכשיו, הצמיג הזה מתוכנן למקס' 80 קמ"ש ומטרתי להביא אותך לפנצ'ריה הקרובה, ואילו הנ"ל "מרביץ" ומתייחס אליו כאל צמיג רגיל.

למען הסר ספק, גם אני מבין שתמיד לוקחים מקדם בטחון , אבל 60 אחוז מעל המותר גובל ברשלנות.

ואם הצמיג יתפוצץ? למה שאחרים יפגעו מטמטום או בורות של אחד.

(במקרה דנן, בורות היא לא ברכה..).

אני בטוח שכולכם נחשפתם למקרים כאלו או אחרים בדרך.

זה חוסר אחריות של מערכת החינוך.

השיפור והמהפכה חייבים לבוא ממערכת החינוך .

פורסם

היום נפלתי על נהג שלא רק נסע לאט (60 איפה שמותר 80) בנתיב שמאלי, אלא גם בלם מדי פעם ללא שום סיבה הגיונית.

עד שנמאס לי ועקפתי אותו מימין.

פורסם
זה חוסר אחריות של מערכת החינוך.

השיפור והמהפכה חייבים לבוא ממערכת החינוך .

זה צריך לבוא מההורים. הבעיה היא שהמקרה שתארת מיצג את ההורים, אזה למה אתה מצפה מהילדים?

ולמקרה שראיתי לפני כשעה: עמדתי ברמזור אדום לפניה שמאלה. הרמזור היה ירוק לכלי הרכב שבאו משמאל, ומתוך היכרות עם הרמזור ידוע לי שהפאזה הבאה היא ירוק עבורי. לפתע - תוך שמכוניות יוצאות משמאל, הגיח מולי קטנוע וחצה את הצומת באדום. בנס הוא לא נפגע על ידי אחת המכוניות אלא עצר, המתין שניה עד שהמכונית תעבור והמשיך בחציה באדום. על זה נאמר שעל טפשות יש עונש מוות, כיון שסביר שבאחת החציות הבאות שלו הוא יפגוש בתנאים פחות נוחים.

עוד דוגמא שבה נתקלתי מספר פעמים בשבועות האחרונים: אופנוע שטח חסר מספר רישוי (!) שנוסע בכביש עד צומת, וכאשר נתקל ברמזור אדום עובר ל-pedestrian mode, כלומר לנסיעה על מעברי החציה ובהמשך המדרכות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

^ ה"מצב הולך רגל" של רוכבי הקקנועים זה דבר שאני רואה כל פעם שאני נכנס לת"א.

אגב עדיין לא ראיתי התנהגות כזאת אצל רוכבי אופנועים "אמיתיים". מעניין למה :roll:

V5

פורסם

את הקטנועים הרוכבים על מעברי החצייה, איי התנמועה והמדרכות אני מכיר היטב, אבל כאן נוסף הרכיב של אופנוע ספורטיבי והעדר מספר רישוי.

אני נתקלתי גם באופנועים "אמיתיים" בכל מיני מצבים מסוכנים ומסכנים:

1. עקיפה מימין במהירות המראה של מטוס גדול.

2. נסיעה במהירות גבוהה משמאל לקו הפרדה רצוף בעיקולים עוורים.

3. נסיעה על מדרכות.

4. נסיעה על מת"צ (הנתיבים האדומים בחיפה), כולל עליה וירידה בלתי צפויים. אח"כ הם מתלוננים על תאונות בגלל ה"מדרגות".

5. נסיעה נגד כיוון התנועה בדרך חד סטרית.

נכון שהקטנועים יותר בולטים בעניין זה, אבל כנראה שהדבר נובע ממספרם הגדול, מהעסקתם בשליחויות המהוות מירוץ נגד השעון ובהתרכזותם בתנועה העירונית שמהירותה הנמוכה מאפשרת להם יותר גמישות בביצוע הלולינות שלהם.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי חוסר אחריות של נהגים...

כמו במכוניות, העולם מחולק לקטגוריות. יש חכמים ויש טפשים, באמצע כל השאר. מה שמחזיר אותנו לפתגם ידוע" אין שכל אין דאגות".

ד"א, גם כאלה שעובדים בעבודות נחשבות של אנשים חושבים ומשכילים יכולים להתגלות כמטומטמים וחסרי אחריות.

לגבי האופנוע, כרוכב אני לפעמים גם עובר במעבר חציה אבל רק בצומת נטוש שהרמזור לא מתחלף.

פורסם
היום נפלתי על נהג שלא רק נסע לאט (60 איפה שמותר 80) בנתיב שמאלי, אלא גם בלם מדי פעם ללא שום סיבה הגיונית.

עד שנמאס לי ועקפתי אותו מימין.

עד שנמאס לך ו"עקפת" מימין?

לא ממש "עקפת" מימין, יותר "המשכת לנסוע בנתיב שלך".

יש נהגים, מה לעשות, שמתאהבים בנתיב השמאלי.

משהו או מישהו אומר להם, שיותר נוח שם, כנראה יותר נעים שם, חם יותר בחורף ונעים וממוזג יותר בקייץ.

אין לי מושג למה הם עושים מה שהם עושים, וכשיש לי עצבים לזה, ברמזור, אני חלון פותח, ועל הנהג צורח.

עיצה אישית חבר, לגמרי בחיוך ובלי שמץ של כעס: המשך בנתיב שלך, "עקוף" מימין אם צריך, והשאר את החבוב התורן, מאוהב בצד שמאל של הכביש.

אל תתעסק בשטויות האלה, כשיש על הכביש עוד כל כך הרבה דברים לדאוג להם.

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם
לגבי חוסר אחריות של נהגים...

כמו במכוניות, העולם מחולק לקטגוריות. יש חכמים ויש טפשים, באמצע כל השאר. מה שמחזיר אותנו לפתגם ידוע" אין שכל אין דאגות".

ד"א, גם כאלה שעובדים בעבודות נחשבות של אנשים חושבים ומשכילים יכולים להתגלות כמטומטמים וחסרי אחריות.

לגבי האופנוע, כרוכב אני לפעמים גם עובר במעבר חציה אבל רק בצומת נטוש שהרמזור לא מתחלף.

עד כמה שידוע לי מותר לעבור עם אופנוע במעבר חצייה, רק שאתה צריך לרדת ממנו ולהחזיק אותו לצידך.

אין סוף לטימטום והשיגעון של האנשים, כדי באמת לפתור את הבעיה (ובערך כמעט את כל הבעיות במדינה) השינוי צריך לבוא מהשורש- מהחינוך, ברגע שילמדו את האנשים להיסתכל אחרת על העולם המדינה תשתנה.

בכללי אפשר לתאר את מה שהולך היום בכבישים (כמו שכבר אמרו פה) כ"אין שכל - אין דאגות".

They are trying to ban me...

פורסם

לא צריך להגיע ל- 60K-70K ק"מ בשנה כדי לראות נהגים שלא אכפת להם ממה שקורה סביבם.

השאלה הנשאלת, מה ניתן לעשות? הרי להתלונן אפשר על כל דבר.

הייתי באמת רוצה שתצא מפה, ממקום של אנשים שאוהבים נהיגה ורוצים להגיע הבייתה כל יום בבטחה, איזו קריאה, זעקה או צעקה שתוביל לשינוי.

העניין הוא, שאף אחד לא מקשיב...

פורסם

אני לא דואג לקטנועים, בכלל, אני מקווה שאלו מהרוכבים שנהנים להתאבד על הכביש ינגעו פעם או פעמיים ברכב שאני נוהג בו בעת שהם עושים שטויות, גם ילמדו לקח על בשרם וגם ישלמו בכסף על טיפשותם.

זה לא כמו רכב בעל 4 גלגלים שתאונה איתו עלולה לפגוע גם בך. רוכבי האופנועים צריכים לדעת, ולדעת טוב, שכל נגיעה שהם מקבלים מרכב בעל 4 גלגלים עלולה לשלוח אותם לבית חולים או לסיים את חייהם, בקלות מיוחדת. ולהזהר בהתאם. אם הם בכ"ז מחליטים לחתוך אותי מימין כל הזמן, שיצפו לאותה נגיעה קטלנית (שכמובן לא אגרום לה בכוונה חס וחלילה, אבל כשהיא תיגרם זו תהיה רק אשמתם) ולמה שתביא איתה.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

*ראיתי לא מזמן בן אדם שעצר קצת לפני יציאה מכיכר וחסם את אחד הנתיבים של היציאה.

*בן אדם שחנה ממש חנה בתחילת פנייה ימינה של כביש חד סטרי צר שאין לפונה כמעט שדה ראיה

אפשר להכנס בו בקלות אם אתה בא במהירות גבוהה מעט

אנשים שעושים פניות על 7 כן 7 קמ"ש זה ממש מכעיס

אבל לדעתי התשובה לזה היא יחסית פשוטה:

לרוב האנשים פה פשוט לא אכפת מאף אחד אחר חוץ מעצמם

וזה בא לידי ביטוי בכל אספקט בתרבות שלנו פשוט צריך לפקוח עיניים

ולראות את האמת.

פורסם

רק הבוקר נתקלתי בגברת באיזור הקריה שנוהגת גדול ומפואר על שני נתיבים באופן מוזר .

בעת התקרבות אליה הבנתי למה !

הכוניפה היתה חייבת למרוח שפתון במרחק 20 ס"מ מהמראה הפנימית ברכב שלה תוך כדי נהיגה .

ואני שואל - למה על שימוש בסלולאר מענישים וקונסים ובצדק , ועל איפור בזמן נהיגה לא עושים כלום ?

פורסם
רק הבוקר נתקלתי בגברת באיזור הקריה שנוהגת גדול ומפואר על שני נתיבים באופן מוזר .

בעת התקרבות אליה הבנתי למה !

הכוניפה היתה חייבת למרוח שפתון במרחק 20 ס"מ מהמראה הפנימית ברכב שלה תוך כדי נהיגה .

ואני שואל - למה על שימוש בסלולאר מענישים וקונסים ובצדק , ועל איפור בזמן נהיגה לא עושים כלום ?

למה מה? מה למה?

כי השוטר נהנה לראות את הגברת מוציאה לו לשון, עושה לו פרצופים חושניים וכ'ו.

גם אתה בתור מר שוטר (אלא אם אתה הומשוטר) לא היית נותן לה דו"ח אלא דף עם מספר הטלפון שלך.

מישהו אמר משטרע פעם.......?

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם
אני לא דואג לקטנועים, בכלל, אני מקווה שאלו מהרוכבים שנהנים להתאבד על הכביש ינגעו פעם או פעמיים ברכב שאני נוהג בו בעת שהם עושים שטויות, גם ילמדו לקח על בשרם וגם ישלמו בכסף על טיפשותם.

זה לא כמו רכב בעל 4 גלגלים שתאונה איתו עלולה לפגוע גם בך. רוכבי האופנועים צריכים לדעת, ולדעת טוב, שכל נגיעה שהם מקבלים מרכב בעל 4 גלגלים עלולה לשלוח אותם לבית חולים או לסיים את חייהם, בקלות מיוחדת. ולהזהר בהתאם. אם הם בכ"ז מחליטים לחתוך אותי מימין כל הזמן, שיצפו לאותה נגיעה קטלנית (שכמובן לא אגרום לה בכוונה חס וחלילה, אבל כשהיא תיגרם זו תהיה רק אשמתם) ולמה שתביא איתה.

טעות בידך. כאשר יכנס בך אופנוע כבד ב-150 קמ"ש גם אתה תצא בשן ועין.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5707 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...