Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סתם שאלה

יש משהו מיוחד במנוע הזה

נראה כמו המנוע הכי בסיסי בפשטותו , ממש יצא מספר מכונאות למתחילים.

האם יש משהו מיוחד במנוע הזה? ממש לא. אחד המנועים הפשוטים והבסיסיים ביותר שיש. ממש לא חזק, אבל די אמין. וכפי שידידי רן כתב, במכונית קלה כמו בסופר 7 לא צריך מנוע חזק בכדי שהביצועים יהיו טובים.

כל האמור לעיל נכון, אבל... במשך עשרות שנים גרסאות של המנוע הזה שמשו כמנוע הרשמי של מכוניות מרוץ מסוג פורמולה פורד וגם זכו לשפע של גרסאות ספורטיביות ולא מעט סדנאות שהתמחו בשיפורים אין סופיים כמעט לסוג מנוע הזה, כך שלא חסרים חלקים/ידע/ניסיון לביצוע כמעט כל שדרוג שיעלה על הדעת.

לא נדיר לפגוש מנועים כאלו עם הספקים של 130-150 כ"ס שעדיין נהנים משימושיות ואמינות טובה. מצד שני, קח לדוגמא את המנוע שיש לי ברום כרמל, מתוצרת הילמן. למעשה המדובר במנוע שהוא זהה במבנהו ופשטותו כמו המנוע של הפורד, אבל בגלל שהיה נפוץ הרבה פחות באגף הביצועים והמירוצים, היצע השיפורים בו מאוד מצומצם ומוגבל.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

• תגובות 924
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
האם יש משהו מיוחד במנוע הזה? ממש לא. אחד המנועים הפשוטים והבסיסיים ביותר שיש. ממש לא חזק, אבל די אמין. וכפי שידידי רן כתב, במכונית קלה כמו בסופר 7 לא צריך מנוע חזק בכדי שהביצועים יהיו טובים.

כל האמור לעיל נכון, אבל... במשך עשרות שנים גרסאות של המנוע הזה שמשו כמנוע הרשמי של מכוניות מרוץ מסוג פורמולה פורד וגם זכו לשפע של גרסאות ספורטיביות ולא מעט סדנאות שהתמחו בשיפורים אין סופיים כמעט לסוג מנוע הזה, כך שלא חסרים חלקים/ידע/ניסיון לביצוע כמעט כל שדרוג שיעלה על הדעת.

לא נדיר לפגוש מנועים כאלו עם הספקים של 130-150 כ"ס שעדיין נהנים משימושיות ואמינות טובה. מצד שני, קח לדוגמא את המנוע שיש לי ברום כרמל, מתוצרת הילמן. למעשה המדובר במנוע שהוא זהה במבנהו ופשטותו כמו המנוע של הפורד,

,רק תרשה לי להוסיף חרה של מנוע שוקל טונה כישלון אמיתי ולא מוצלח ביכלל!!! אבל בגלל שהיה נפוץ הרבה פחות באגף הביצועים והמירוצים, היצע השיפורים בו מאוד מצומצם ומוגבל.

שלום און.

אל תיכעס אבל זו דעתי על המנוע "אוונצ'ר"

תרשה לי להאיר את תשומת לבך שהמנוע של הלוטוס הוא אמנם פורד אבל! אל תתעה בחור הקוטר בוכנות שונה ומיוחד ואני כבר אומר לך שלא תשיג רינגים בארץ , אלה רק בחברת לוטוס. כמו כן הראש משודרג ובעל חלל אמולסיה מיוחד ומשופר מעשה ידי לוטוס.

בכללי הלוטוס הזו עגלה סתם גימיק נחמד אין שום טכנולוגיה מרשימה!!! הכול אלטזאכן סטייל סוסיתא ואני לא מגזים כול מערכת ההיגוי היא זבלה אחד גדול לא יציבה ולא אמינה!!

בלמים מיושנים ולא מפותחים מערכת חשמל אנגלית טיפוסית גם זבל.

לא לישכוך שחברת לוטוס היא בסך הכול חברה קטנה שרוכשת מיכלולים ממי שהיא יכולה ומיצרת מכוניות שהם סלט פרות אמיתי ולא תמיד מוצלח אבל ! כול הכבוד על האומץ.

בלוטוס ארופא בהתחלה המנוע והגיר היו של רנו בעלי נפח 1475 ס"ק אחרי זה עברו למנועי פורד אם ראש שיוצר עבור חברת לוטוס בעל זוג גלי זיזים והמנוע שווק גם במכוניות שקראו להם קורטינה לוטוס אגב היר הוא בדיוק הגיר של סוסיתא קוביה.

[עלק מכונית מרוץ] תרשה לי לגחך.

בברכה בני ל.

בברכה בני ל

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני בני בני, לפני שאתה פוסל את המכונית המקסימה הזאת, צריך לקחת בחשבון

כמה דברים. במקרה הזה המכונית שווה הרבה יותר מסך חלקייה.

1. הלוטוס מעולם לא נמדדה באותם פרמטרים של רכב רגיל, כיוון שמעולם לא היתה כזו!

2. יסלחו לי כולם אבל בשנים ההם, ויש שיטענו שעד היום, הבריטים לא "ידעו" לייצר מכוניות.

3. העובדה שהלוטוס על שלל המנועים והגרסאות שלה נמכרת הייטב עד היום, מעידה יותר מאלף

עדים שיש הרבה שיחלקו על דעתך.

הרכב הזה הורכב על מנת לייצר פאן נהיגה טהור, לחובבי נהיגה נטו, הוא היה רכב בסיסי,

ללא קישקושים מיותרים, והדבר החשוב ביותר שהוא היה נגיש כמעט לכולם.

הרכב הז נועד לנסוע במסלולי סוף השבוע, וברחובות, אבל לא אמור להיות רכב משפחה

או רכב שיוט למרחקים.

זהו רכב שכל חובב נהיגה יכול להרכיב בחצר האחורית של הבית שלו בכמה שעות עבודה

מול ספר הדרכה פשוט, ולתקן אותו בצד המסלול בעזרת ארגז כלי עבודה.

נכון שמערכות החשמל האנגליות קרסו חדשות לבקרים, אז מה, ביגואר זה אחרת?

הגיר אכן לקוח מרכבים אחרים, אבל בכדי להזיז גוף קל כנוצה סבכת צינורות, מנוע,

ונהג שסך כל משקלם לא עלה על 600 ק"ג אחרי ארוחה דשנה. לא צריך גיר משוכלל.

להיפך המשחקים שם היו ביחס ההעברה של הגיר בהתאם לאופי המסלול.

אם נחשוב לרגע מי היו המתחרות הקלאסיות של הלוטוס הזו? הרי לא ניתן לשפוט את מכוניות

המרוץ של מסלולי המרוצים, יגואר הציע גירסה דומה אבל יקרה להחריד לעשירים, טריונף

הציגה גירסה משלה שחלקה מיכלולים דומים באיכותם ולפעמים אפילו פחות אמינים.

וזהו...מדובר בנישה יחודית שעם יד על הלב לא ברור לי כיצד קיבלה רישוי לכביש ציבורי.

(אני יכול לפקפק בהנאה מלחלוק את אותו הכביש עם אוטובוסים ומשאיות בגובה הגלגל)

שם המשחק ברכב הזה היא אהבת הנהיגה, ישיבה של כמה סמטימטר מעל לכביש חלוקת

משקל מתאימה והיתרון הכי חשוב שלו הוא המכנה המשותף הכי נמוך שמתאים לכולם

שעשו אותו הכי מתאים הכי קלאסי והכי נחשק כמה וכמה עשורים.

ברכב הזה יראו נפלא סטודנט צעיר, פנסיונר בגמלאות, מנהל בנק שיצא להשתובב ובחורה

נחמדה שמחפשת חתן. והכי חשוב הוא היה נגיש לכולם.

כשמודדים אותה מול המתחרות הבודדות, מול המציאות המוטורית ביום שנוצרה, ומול הרלוונטיות

שלה היום, מתקבלת תמונה אחרת לגמרי, המכונית הזו היתה קלאסית מרגע הידוק הבורג הראשון

ועד הסוף המר של כולנו! הייתי מת לזבלה כזאת בחנייה - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
שלום און.

אל תיכעס אבל זו דעתי על המנוע "אוונצ'ר"

תרשה לי להאיר את תשומת לבך שהמנוע של הלוטוס הוא אמנם פורד אבל! אל תתעה בחור הקוטר בוכנות שונה ומיוחד ואני כבר אומר לך שלא תשיג רינגים בארץ , אלה רק בחברת לוטוס. כמו כן הראש משודרג ובעל חלל אמולסיה מיוחד ומשופר מעשה ידי לוטוס.

בכללי הלוטוס הזו עגלה סתם גימיק נחמד אין שום טכנולוגיה מרשימה!!! הכול אלטזאכן סטייל סוסיתא ואני לא מגזים כול מערכת ההיגוי היא זבלה אחד גדול לא יציבה ולא אמינה!!

בלמים מיושנים ולא מפותחים מערכת חשמל אנגלית טיפוסית גם זבל.

לא לישכוך שחברת לוטוס היא בסך הכול חברה קטנה שרוכשת מיכלולים ממי שהיא יכולה ומיצרת מכוניות שהם סלט פרות אמיתי ולא תמיד מוצלח אבל ! כול הכבוד על האומץ.

בלוטוס ארופא בהתחלה המנוע והגיר היו של רנו בעלי נפח 1475 ס"ק אחרי זה עברו למנועי פורד אם ראש שיוצר עבור חברת לוטוס בעל זוג גלי זיזים והמנוע שווק גם במכוניות שקראו להם קורטינה לוטוס אגב היר הוא בדיוק הגיר של סוסיתא קוביה.

[עלק מכונית מרוץ] תרשה לי לגחך.

בברכה בני ל

המנוע של הסופר 7 הוא מנוע KENT סטנדרטי לחלוטין של פורד, בדיוק כמו זה שהיה מורכב בקורטינה MK2 (ותקופה קצרה ב MK3).

הוא לא שונה ולא שופר ע"י לוטוס, בניגוד למנוע של הלוטוס אלן, שבו לוטוס תכננו ראש מנוע חדש בעל זוג גלי זיזים עליונים.

מערכת ההיגוי של הסופר 7 נלקחה כמות שהיא מפורד אסקורט ולא מטריומף, והיא נחשבת למוצלחת מאד.

המיתלה הקדמי נלקח מטריומף, וגם הוא מוצלח מאד, ולמעשה זה בערך הדבר היחיד שהיה טוב באמת בספיטפייר, לדוגמא.

גם הגיר נלקח מהפורד אסקורט, והוא די דומה לגיר של הסוסיתא קוביה, וזה לא רע כלל - לקוביה היה גיר מצויין, אמין ונעים לתפעול, בניגוד לגירים של טריומף, שהיו גרועים, לא אמינים ולא נעימים לתפעול.

הסופר 7 היתה מכונית קלה להפליא, ודי היה במנוע פורד סטנדרטי על מנת לספק ביצועים מצויינים.

לוטוס היתה חברה קטנה שתמיד השתמשה במכלולים של חברות אחרות, על מנת להוזיל עלויות פיתוח, וידעה לעשות נפלאות איתם.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בני ידידי. המנוע של ההילמן העשוי כולו מברזל אכן כבד למדי כבד ועם נקודת תורפה אחת בולטת בתכנון (מכסה טיימינג מאלומיניום המשמש גם כבית למשאבת מים, מה שמוביל לרקבונות כתוצאה משימוש בנוזלי קירור לא מתאימים), אבל לא הייתי מרחיק וקורא לו "כישלון". המנוע הזה יוצר בשלל נפחי מנוע (1.25, 1.3, 1.5, 1.6, 1.8 ליטר) ונשאר על פסי היצור מתחילת שנות השבעים ועד לסוף שנות השמונים. כוח רב לא היה לו, אבל הוא נחשב למעט נקודת התורפה הנ"ל לאמין מאוד. אולי לא כמו המנוע של האסקורט, אבל עדיין הוא בולט לטובה ואפילו בעלי מוסכים כאן בארץ שדיברתי איתם על המנוע הזה ציינו זאת לטובה. ונכון שהוא לא מנוע פופולארי בקרב משפרים כמו המנוע של האסקורט, אבל עד היום משתמשים בו חובבים במירוצי קלאסיות באירופה. באמצעות שיפורים מקובלים מוציא המנוע מעל 100 כ"ס לנפח 1.6 ליטר, תוך שמירה על אמינות גבוהה.

ולגבי הסופר 7: כאן אני ממש חולק על דעתך. מעבר למה שכתבו רן וחן, לי כן הזדמן לנהוג במכונית הזו, על כביש ועל מסלול. זה נכון שאין שם שום טכנולוגיה להתפאר בה, אבל זו ממש לא הייתה הכוונה. המכונית הזו היא נושאת הדגל של שני כללים המשמשים נר לרגלי כל מפתח של מכונית מסלול: "פחות זה יותר", והמשפט האלמותי של קולין צ'פמן: "הוסף קלות". התכנון והמבנה של הסופר 7 קרוב מאוד לזה של מכונית מירוץ מסוג פורמולה פורד ואין שום מכונית מהשנים ההן שהייתה יכולה להתמודד עם הסופר 7 בכל מה שקשור לביצועים והתנהגות - בטח בהתחשב במחיר הזול שלה. מהסיבות הללו, זו המכונית הקלאסית היחידה שעדיין יכולה להעניק התנהגות כביש של ממש, גם בימינו אנו.

בדבר אחד אני מסכים איתך לגמרי: איכות הבניה של המכוניות האנגליות, היא איך לומר במילים יפות... בעצם, אי אפשר לומר זאת במילים יפות! מערכת החשמל? לא לחינם כינוי הגנאי של חברת לוקאס בימים ההם היה: נסיך האופל (לא אופל המכונית, מהמילה אפלה, על שם הנטיה של מערכת החשמל לקרוס דווקא בנהיגה לילית חשוכה במיוחד...).

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

חוב קטן שנשאר מפירוק המנוע:

1. הבלוק: מצבו דווקא טוב "והמדרגה" המסורתית כמעט ואינה קיימת.

2. עכשיו אפשר להפוך את המנוע על ראשו ולהתחיל לפרק את הקרטר.

3. אחרי הסרת הקרטר, מכסה הטיימינג והשרשרת, אפשר להסיר את גל הזיזים. את השרשרת היחידה, אגב, תחליף שרשרת כפולה.

4. גל הארכובה מוסר ממקומו. הוא יעבור חריטה מחדש והתאמת מיסבים.

5. "הכוסיות" יוחלפו לחדשות, בתי המיסבים ישלחו לחרט עם שאר החלקים.

6. גם הבוכנות במצב טוב יחסית. הן יוחלפו לחדשות ומיסבי הטלטל יחודשו אף הם.

7. החלקים נארזים למשלוח לחרט.

8. וגם הבלוק, כמובן.

17082011142.jpg

17082011144.jpg

17082011145.jpg

17082011146.jpg

17082011147.jpg

17082011148.jpg

17082011149.jpg

17082011150.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

חדשה עולה החל מ 20000 ליש"ט

אפשר לקבל גם כקיט להרכבה עצמית.

השאלה רישוי בארץ

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

למה אספנות מותר יהיה להביא וחדשה לא??

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לדעתי זה אוטו הבא שלי.

אני מקווה שיהיה אפשר לקנות כזו בחול במחיר של סביב 20,000$.....

האמת שיש מספר רכבים כאלו מסתובבים ברשת בפחות מהסכום שלך, אבל כולם עם הגה ימני.....

קצת חיפוש והתמדה לדעתי תוכל למצוא עם הגה שמאלי בסכום הזה ואפילו פחות

לדוגמא :http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Lotus-Vulcan-II-Super-Seven-/320744887429?pt=US_Cars_Trucks&hash=item4aade29485#ht_500wt_879

למה אספנות מותר יהיה להביא וחדשה לא??

כי שמביאים רכב חדש, דרוש אישור של יבואן רשמי של אותה חברה , ואילו אספנות היות שלפעמים אין יבואן ואין אפילו יצרן, מספיק אישור שירות ממוסך מורשה...... (זאת בדיוק הסיבה שמסתובבות מספר רולס רויס בארץ אספנות , ואף לא אחת חדשה (עם מספר צהוב)

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

זה היה יכול להיות מושלם:

$(KGrHqEOKpQE3stOkj,rBOEG!wNmFw~~_12.JPG

$(KGrHqEOKi8E35f3Pk6NBOEG!r6H!g~~_12.JPG

המנוע הזה וטאב מאלומיניום :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

טוף, נגיע לגשר (בעוד כמה שנים) ונראה איך עוברים אותו....

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
זה היה יכול להיות מושלם:

$(KGrHqEOKpQE3stOkj,rBOEG!wNmFw~~_12.JPG

$(KGrHqEOKi8E35f3Pk6NBOEG!r6H!g~~_12.JPG

המנוע הזה וטאב מאלומיניום :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

טוף, נגיע לגשר (בעוד כמה שנים) ונראה איך עוברים אותו....

לבנות...לבנות... לבנות לבד...

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

• תוכן חדש...