Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית אציין שבחרתי לפנות לחברים שפה, משום ששאר הפורומים של קארספורום, נראו לי לא מתאימים.

אז ככה:

אני נוסע, המון המון נוסע, למעשה, המקצוע שלי זה לנסוע המון, כאיש פעיל שטח.

לאחרונה, לאחר שנים ספורות של נהיגה, כשמעולם לא סבלתי לפני כן מבעיות דומות כאלה ואחרות, והנהיגה בשעות רבות לא השפיעה על כך, התחלתי לסבול מכאבי גב איומים.

אין פה מקום לשלוח אותי לזריקות וולטרן וכאלה, הכאבים נפסקים, כשאני יוצא מהרכב ונמתח ומתמתח.

אני מחפש איזשהו מוצר, וראיתי כל מיני, שיתמוך לי בחוליות הגב התחתון. החל מהמותניים בצדדים ועד לאמצע הגב.

ישנם מוצרים שונים, שמתאימים לאנשים שונים. איך מתאימים מוצר כזה לצרכיי? האם אפשרי לעשות את זה ב"התאמה אישית"?

מאיפה מתחילים לחפש בצורה פרטנית יותר, מאשר באינטרנט וכ'ו?

חשבתי על מוצר חשמלי כזה, שמתאים לבית ולמשרד, מחברים לחשמל ויש לך סטיק כזה, אתה מכוון אותו והוא מעסה לך את הגב על פי מה שכיוונת אצלו.

יותר מהכל חשוב לי העלויות, אני לא מחפש משהו בעשרה שקלים משוקי פלאש, אבל גם לא אקנה משהו באלפי שקלים, שמיובא במיוחד מסין, עבודה יד ושטויות כאלה.

בתודה והערכה רבה לכולכם

הגב התחתון שלי.

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם

אהלן באבא!

הכוונה שלי הייתה, לכיסא מסוג קצת אחר.

או שממולא בג'ל מיוחד, ואז המשענת לגב מתעצבת, וובכן, לפי צורת הגב.

או כיסא שנותן ויברציות, ועושה מסאז.

הרכב שלי בן שנה וארבע, לא נראה לי (זו גם לא הייתה כוונתי), להחליף את הכיסא, אלא להוסיף איזושהי תוספת, וגם שתהיה ניידת, כי אני מחליף רכבים, לפעמים גם ארבעה פעמים ביום.

חשבתי על כרית תומכת לגב אולי, משהו אורטופדי וזהו.

רעיונות?

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם

חיפוש קצר וזה מה שמצאתי :

http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=t-carmassage

ומניסיון של אנשים אחרים שיצא לי להיתקל בהם יש להם מושב אורטופדי של דוקטור גב

http://www.ktl.co.il/p/9447/%D7%93%D7%A8'_%D7%92%D7%91_-_%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%A9%D7%91_%D7%94%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%98%D7%95%D7%A4%D7%93%D7%99_%D7%94%D7%A8%D7%91_%D7%AA%D7%9B%D7%9C%D7%99%D7%AA%D7%99

פורסם

גם אני כמוך

מצאתי שבסופו של דבר כוון הכסא בצורה נכונה משפיע יותר מכל הכריות.

אתה צריך שהכסא יהיה ישר ככל הניתן - ללא זוית במושב שגורמת לך לגלוש לאחור וללא זוית (עד כמה שאפשר) בגב הכיסא.

בנוסף חובה תמיכה לגב התחתון - אם אין ברז כיוון במושב - כרית יעודית בלית ברירה.

גם את כרית הראש צריך לכוון כך שתתמוך בעורף ולא בראש עצמו.

שים לב שהרגלים לא נמתחות לדוושות אלא מונחות בנוחות עליהן ושאתה יכול לגעת בקצה העליון של גלגל ההגה עם מפרק כף היד בלי למתוח את הכתפיים לשם כך.

והכי חשוב = שב תמיד ישר ככל האפשר והשען לאחור. בד"כ הנטיה הטבעית היא להתכופף קדימה וזה יוצר עומס עצום על הגב.

99 אחוז מכאבי הגב לפחות אצלי היו בגלל כוון לא נכון של המושב ונעלמו.

פורסם

מסכים עם ceyal!

כאחד שנמצא בתחום הדרכות הנהיגה מעל ל7 שנים, אני יכול להגיד לך שרוב כאבי הגב בנהיגה נגרמים מתנוחת נהיגה לא נכונה.

לדוגמה:אם אתה יושב רחוק מהדוושות, אתה נאלץ להפעיל את שרירי הגב התחתון על מנת להגיע לגז ולברקס.

או, אם אתה יושב רחוק מההגה, אתה נאלץ לצאת מהמושב ולמתוח את שרירי הגב. (מה שמכונה בקרב חלק מהאנשים "הכנפיים").

לכן, תמיד תשב בתנוחה כזו שיש לך כיפוף בברכים (כשאתה לוחץ על הברקס עד הסוף עם ימין ואת שמאל שם על המדרס).

ובצורה כזו שהשכמות לא יצאו מהמשענת כאשר אתה שומט את שורש כף היד על שעה 12 של ההגה.

אני נמצא המון שעות ביום ברכב בהדרכה ואני לא סובל מכאבי גב. (ויש לי עקמת ומרווח חוליות לא שווה בגב התחתון).

מה שכן, אם את רוב הנסיעות אתה עושה על הג'ימני, יש סיכוי שתנוחת נהיגה נכונה לא תעלים לגמרי את כאבי הגב., אך בהחלט תמזער את התופעה.

המושב בג'ימני לא משהו.. (כבר חשבתי להחליף אותו והרכב אצלי רק שבועיים).

בהצלחה!

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

אני רוצה לחזק את שתי התגובות מעליי ולהוסיף.

יש לך בעיה בריאותית, אבל אתה לא רק שקובע מה גורם לה (נהיגה) אלא גם מביא את הפתרון. אז קודם כל, יכול להיות שכואב לך בזמן הנהיגה, אבל שהסיבה הראשונית לכאב היא לא הנהיגה עצמה אלא גורם אחר. סתם לדוגמא, מזרון לא טוב. לי היו כאבים בכתף בגלל שחייה, אבל הגורם היתה ישיבה לא נכונה מול המחשב. פשוט בזמן מאמץ בשחייה הרגשתי את זה בא לידי ביטוי.

דרך אגב, הבעיה בכלל לא היתה בכתף אלא בחולייה בגב...

הנקודה השנייה היא הפתרון שאתה מביא. יכול להיות שהפתרון שלך בכלל יבוא מטיפול כזה או אחר, שינוי בתנוחה (כמו שכתבו) או שילוב של כל מיני דברים.

במלים אחרות לך לכירופרקט או אוסטיופאט, בצע אבחון מסודר ותראה מה אפשר לעשות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

היי!

אהבתי מאוד מה שכולכם כתבתם.

נכונה העובדה של ישיבה נכונה על הכיסא ברכב.

אני לא איזה בן ביעוטים, ש"שוכב" לאחור כשהוא נוהג.

בדומה למושב הנוסעים במטוס, משענת הכיסא שליף, מיושרת תמיד, ובגלל שהג'ימני הוא בגודל של בימבה, המושב עצמוך משוך עד לסוף המסילה.

אני אנסה תץחילה לשנות תנוחה, אולי לקרב טיפה, אולי לשנות זווית של הגב ונבדוק תוצאות.

לגבי הטיפול בגוף עצמו, בנוסף ליום העמוס שלי, אני גם רץ ונוסע על אופניים, אבל דווקא אז, אני לא מרגיש שום כאב, בכלל, בשום מקום.

אתייעץ עם רופאת המשפחה, שהיא שכנה, נראה מה היא יכולה להציע לי.

כירו מה? פרקטור? אני אומנם יודע מה זה, אבל לא קיצוני מדי?

בסך הכל אני לא סובל תמיד מכאבי גב, אלא בנהיגה והעובדה היא שיש כאלה שיושבים כל היום בכיסא, ופשוט אין להם כאבי גב.

תודה על הכיוונים והראש המיוחד שלכם, נתתם לי מושג וקצה חוט.

יום נפלא לכולם.

• תוכן חדש...