Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5743 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

בימים האחרונים התחלתי להרגיש ריח קל של פלסטיק שרוף כשאני יוצא מהרכב.

בדקתי מה שיכולתי מתחת למכסה המנוע והבנתי שללא ליפט נורמלי אני לא אסתדר.

נכנסתי בבוקר למוסך המורשה, הרכב עלה למעלה וראינו שבמקום בו הצירייה מתחברת לגרמושקה הגומייה החלה להיקרע, כתוצאה מכך היא מדי פעם "יורקת" שמן/גריז על אגן השמן, האגזוז וכו'. אלו כמובן רותחים והגריז נשרף - המוסכניק אמר לי שריח של גריז מאוד דומה לריח של פסטיק שרוך ושזאת בהחלט הבעיה.

1. הגיוני מה שהוא אומר? (ברור לי שצריך להחליף את הגומייה, השאלה האם זה הריח שהרחתי, האם טיפלתי בבעיה?)

2. הצעת המחיר של המוסך הייתה מוזרה, להלן ההצעה:

• יוניון מוטורס (יבואן טויוטה לישראל) לא מספק את הגומייה המקורית של טויוטה, אלא רק תחליפית ומחירה 87 ש"ח.
  • מחיר אחרי מע"מ ועבודה נעמד על 677 ש"ח.

כששאלתי למה כ"כ הרבה שעות עבודה הרי שזאת רק גומייה, הוסבר לי כי לגומייה איך פתח (עיגול שלם) ולכן כדי להשחיל אותה על הצרייה יש צורך להוריד את כל איזור הגלגל הקדמי (כן - עם התושבת), להשחיל את הגומייה ואז להחזיר הכל ומפה שעות העבודה הארוכות.

אשמח לשמוע את דעתכם לגבי איתור הבעיה, העובדה שהגומייה לא מקורית ועל אופן הטיפול שהמוסך הציע.

תודה רבה.

Bimmer

פורסם

תודה על התגובה המהירה.

הרכב אולי יעמוד למכירה בכמה החודשים הקרובים. כל הטיפולים היו במוסך מורשה עד עכשיו ללא תקלות וזאת הראשונה.

זאת התלבטות, אולי עדיף לשלם עוד 400 שקל ולהשאיר את היסטוריית הרכב "נקייה".

מה אתה אומר?

Bimmer

פורסם

אז אל תגיד לקונה שהחלפת גומיה לצרייה, ואז הוא לא ידע שהחלפת לא במוסך מורשה ולא בכלל.

זאת לא רמאות, זה ממילא פרט שולי להסטורית הרכב, ואם זה תקין, אז זה תקין.

פורסם
בוקר טוב,

בימים האחרונים התחלתי להרגיש ריח קל של פלסטיק שרוף כשאני יוצא מהרכב.

בדקתי מה שיכולתי מתחת למכסה המנוע והבנתי שללא ליפט נורמלי אני לא אסתדר.

נכנסתי בבוקר למוסך המורשה, הרכב עלה למעלה וראינו שבמקום בו הצירייה מתחברת לגרמושקה הגומייה החלה להיקרע, כתוצאה מכך היא מדי פעם "יורקת" שמן/גריז על אגן השמן, האגזוז וכו'. אלו כמובן רותחים והגריז נשרף - המוסכניק אמר לי שריח של גריז מאוד דומה לריח של פסטיק שרוך ושזאת בהחלט הבעיה.

1. הגיוני מה שהוא אומר? (ברור לי שצריך להחליף את הגומייה, השאלה האם זה הריח שהרחתי, האם טיפלתי בבעיה?)

2. הצעת המחיר של המוסך הייתה מוזרה, להלן ההצעה:

• יוניון מוטורס (יבואן טויוטה לישראל) לא מספק את הגומייה המקורית של טויוטה, אלא רק תחליפית ומחירה 87 ש"ח.
  • מחיר אחרי מע"מ ועבודה נעמד על 677 ש"ח.

כששאלתי למה כ"כ הרבה שעות עבודה הרי שזאת רק גומייה, הוסבר לי כי לגומייה איך פתח (עיגול שלם) ולכן כדי להשחיל אותה על הצרייה יש צורך להוריד את כל איזור הגלגל הקדמי (כן - עם התושבת), להשחיל את הגומייה ואז להחזיר הכל ומפה שעות העבודה הארוכות.

אשמח לשמוע את דעתכם לגבי איתור הבעיה, העובדה שהגומייה לא מקורית ועל אופן הטיפול שהמוסך הציע.

תודה רבה.

1. כמות הגריז שיש בציריה היא לא כזו גדולה שתעוף על אגן השמן ותעשה ריח של פלסטיק שרוף מהחום. אני בספק אם זו הסיבה לריח. אבל אם הוא בדק נקווה שהוא יודע...

2. גם 250 שכתבו לך כאן זה הרבה, בשבוע שעבר החלפתי גומיה כזו במוסך בירושלים ברכב שלי ב 160 ש"ח בלבד כולל הגומיה.

יש דברים שלא נכנסים בשבילם למוסך החברה וזה אחד מהם.

פורסם
1. כמות הגריז שיש בציריה היא לא כזו גדולה שתעוף על אגן השמן ותעשה ריח של פלסטיק שרוף מהחום. אני בספק אם זו הסיבה לריח. אבל אם הוא בדק נקווה שהוא יודע...

2. גם 250 שכתבו לך כאן זה הרבה, בשבוע שעבר החלפתי גומיה כזו במוסך בירושלים ברכב שלי ב 160 ש"ח בלבד כולל הגומיה.

יש דברים שלא נכנסים בשבילם למוסך החברה וזה אחד מהם.

תראה, זה הרכב של אימי, הזהרתי אותה לא להיכנס אבל היא רוצה ראש שקט "by the book" מה שנקרא.

בסופו של דבר זאת החלטה שלה.

Bimmer

פורסם

מה שלא יהיה הכי חשוב לטפל בבעיה, חוסר גריז במיקום הנ"ל מוביל להריסת הצירייה די מהר, חבל

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

גריז בהחלט נשרף בצורה מסריחה מאוד אם הוא מגיע לאגזוז ואמי מניח שמדובר בגומייה לפעמון פנימי? ואם כבר מוסך מורשה לא מתקין חלק מקורי תעשה את העבודה במוסך כללי, כי זמן העבודה שהתבקש גבוה מידי לדעתי.

פורסם

חשבתי על מוסך לא מורשה אבל אמא שלי לא מוכנה להקשיב ובנוסף לכך אני תאחלס לא מכיר מוסך שמכיר את הקורולה כמו שלמשל "מוסך רון" מכיר פולקסוואגנים.

נפלה ההחלטה לעשות את העבודה במוסך המורשה.

תודה לכל העוזרים.

Bimmer

פורסם

נ"ב - לא קשור ישירות לשרשור עצמו, אבל ככל הידוע לי יבואן בישראל חייב להחזיק מלאי חלפים מלא לרכב עד 7 שנים מיום ייבואו. זו קורולה 2007, לא רכב נדיר במיוחד, למה אין לו גומיות מקוריות (לא שזה כזה חשוב, אבל בשביל הפרינציפ) ?

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

זאת שאלה שגם אני שאלתי, התשובה לכך הייתה שהיבואן (יוניון מוטורס) הוא זה שמספק להם את החלפים כשכולם מקוריים כמובן.

אולם, את החלק הספציפי הזה, ועוד אחדים נוספים, היבואן לא מספק מקורי, אלא רק תחליפי.

Bimmer

• תוכן חדש...