Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תיראה, קשה מאוד לאנשים דרך הפורום לדעת מה המצב האמיתי של הרכב, האנשים נלחצים מהר מאוד וישר אומרים לך לעבור לרכב הבא.

תביא איתך מישהו שבאמת מבין, קח את הרכב למוסך ותעשה בדיקה במכון אם אתה עדיין דלוק על הרכב.

זה שבעל הרכב לא רוצה להראות לך את הרישיון זה כבר נורה אדומה. להראות את הרישיון לקונה זה א-ב.

לא מזמן מכרתי את הוולבו של אבא שלי, אני התעקשתי שהקונה יסתכל ברישיון, מסמכים וכד', שיבדוק מספרי שלדה ומנוע, כל זה למרות שהוא בכלל לא ביקש. גם סוחר רכב נורמאלי אמור להראות לך את המסמכים מבלי שאפילו תבקש ממנו ולהצביע באמצבע על הפקדת סוחר ברישיון.

גם אני נוטה להמליץ לעבור הלאה, למרות שאני מאוד מבין את מצבך ויודע איך זה להיות דלוק על הרכב. אני מבין שאתה דואג ויש לך ספקות, לכן אתה מנסה לקבל את ה-OK כאן בפורום. אני בטוח שרוב המגיבים לא מכירים את האקזמפלר הספציפי, לכן קשה מאוד להגיד בודאות לך על זה או עזוב. קח איתך מישהו שמבין בתור התחלה ותקח לבדיקה.

כן אתה צודק, זה כנראה מה שאעשה. אני פשוט יודע שאם אני לא אבדוק אותה אני אשאר בתהיות. מה שכן, הפורום עזר לי מאוד ועכשיו אני אגיע לבדיקה הרבה יותר חשדן, והאמת עם נטייה לא לקנות את הרכב, הבדיקה באמת צריכה לצאת מדהימה כדי שאחשוב לקנותו אותו. הקטע הוא שזאת בהחלט אפשרות. אולי הוא עוד יפתיע אותי.

אפרופו מספרי שלדה ומנוע - יש לי 7 דפים שהכנתי במשך כמה לילות - מה בדיוק לבדוק ברכב, הדבר היחיד שחסר לי זה איפה אני מוצא את מספרי השלדה והמנוע?

על הרישיון זה טריוואלי השאלה איפה אני מוצא את זה ברכב?

Bimmer

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

tzvipper לא ממש מסכים איתך. דווקא יש קשר בין רכב שהוא שמור מכנית טיפ טופ לבין רכב נקי/מטופח. שים לב, אני לא מדבר על רכבי מגרש אשר תמיד יראו "בונבוניירה" (ועם ווקס בפנסים:?) אלא על רכב הנקנה מאדם פרטי. רכב בו הריפודים הרוסים/לוח השעונים שרוט/כיסאות מתחת לכל ביקורת אומר בדרך כלל דבר פשוט על בעל הרכב: "ממלא דלק ונוסע".

ברכבים בני 3-5 שנים ניתן להתעלם מזה אך ברכבים ישנים יותר תחזוקה מונעת (או סתם תחזוקה נכונה, עם חלפים איכותיים שמתבצעת בזמן) הוא הפרמטר החשוב. לטעמי, מי שלא שומר על הרכב בקטנה (שטיפה פעם ב, ניקיון של הזבל/ליכלוך או סתם להעביר סמרטוט על לוח השעונים) הוא אדם שלא יבצע את הטיפולים הרצויים כדי למנוע נזקים בעתיד. למשל, אי ביצוע בדיקת שמן/מים/לחץ אוויר פעם בחודש יכול לגרום לנזקים מצטברים למנוע.

שוב, אם אתה מוצא רכב מוזנח מבחינת המראה אך עם תיעוד טיפולים מלא ולפי הספר אז ניחא. אך אם אתה קונה ממישהו שרק מספר סיפורים אז רכב נקי ומטופח מרמז כיצד התייחסו לרכב.

Clio Brosh וותר.

מנה עובדות:

-רכב במצב בינוני מינוס.

-"הבעלים טוען שטיפל בה במוצרים הכי טובים" אולם אין תיעוד (זכור היטב "על דיבורים אין מכס":wink:)

-"הבעלים לא מצליח לשלוח לי את רישיון הרכב ולא מוכן שאבוא להסתכל עליו שוב." כפי שאומרים במקרה כזה "למה מה קרה?"

-יש היסטוריה במוסכים המורשים עד שנתיים אחרי הרכישה והיה לו 15,000 ק"מ. מדהים:shock: יש תיעוד בתקופת האחריות (בה נסע 600 ק"מ לחודש? הוא לא נשמע כמו זקנה בפנסייה) ומאז כלום. ראה סעיף ראשון.

-שתי "דפיקות" מקדימה שמתוארות כקלות(?) אך בוצעה החלפה שלחלקי פח. מעניין אם יש לו תיעוד כלשהו מהביטוח. אם כן, אשמח לקבל את שם חברת הביטוח המענינת הזאת שתסכים להחליף כנף קדמית לאחר שמישהי נכנסה בו קלות בשטיפה.

פורסם
אפשר אפשר - מצאתי גולף עם 95K אבל שחוטה מבחינת פח.

אם האוטו אמיתי ואין פגיעת שילדה - מורידים כמה שאפשר במחיר ויום לאחר הרכישה האוטו מאושפז אצל פחח טוב.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם
אם האוטו אמיתי ואין פגיעת שילדה - מורידים כמה שאפשר במחיר ויום לאחר הרכישה האוטו מאושפז אצל פחח טוב.

ניסיתי אבל הבעלים לא מבין במכוניות ולא באמת מבין כמה הרכב שלו שווה. לא מוכן לרדת למחיר נורמלי אז נאלצתי לשחררו.

Bimmer

פורסם

מצד אחד לא מבין במכוניות, מצד שני טיפל בחלקים הכי טובים. תאמין לי הוא מבין מעולה במכוניות, כנראה סוחר, ויודע מה ערך השוק של רכב נדיר כזה, ועכשיו מנסה להלביש את כל התיקונים שאחרי הקנייה עליך.

עכשיו גם הסיכוי האחד למליון שכתבתי לך מקודם ירד ל 0. לדעתי חבל על הכסף והזמן שלך. אם תתקשר ותגיד לו שכל העסק לא נראה לך אז יקרה אחד משני דברים:

אם הוא סוחר אולי הוא ינסה להוציא עסקה במחיר יותר נמוך, אם הוא פרטי ובאמת מאמין לשטויות שהוא אומר לך הוא לא יוריד שקל וימשיך לחפש קונה אחר.

ככל שהשרשור חופר יותר עמוק זה נשמע יותר ויותר מוזר.

אני יכול לספר לך עלי ועל השרוטים שגולשים פה, שאת חלקם אני מכיר באופן אישי:

כולנו מטפלים ברכבים בחלקים הכי טובים, הן מכנית והן חיצונית, הגולשים פה מתייעצים לגבי איזה ווקס לקנות לרכב , עד כדי כך.

חלק מהגולשים מתלדק באופן קבוע 98, חלקם מחליפים פילטר + שמן פעמיים בשנה.

אני לא מכיר מישהו שנוהג כך עם הרכב שלו והפנים מוזנח ונראה איך שתיארת, זה פשוט לא מסתדר לי.

אני קורא המון שרשורים גם פה גם בפורום PSI וגם בפורום VAG, אי אפשר לתאר איך נראה רכב מלוקק של גולשי הפורום,

רכבים בני 10 במצב תצוגה. אני יודע שזה מאכזב לאור החיפושים הארוכים והמתישים, הבעייה שרכב כמו שאתה מחפש הוא מאד נדיר, והבעלים שלו שבעצמו לקח לו חודשים על גבי חודשים למצוא אותו ולהביא אותו למצב כמו שאתה רוצה, לא ייפטר ממנו מהר.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

אתה מתבלבל עם הבחור של הגולף (שלא מבין במכוניות) לבין הבחור של הסיאט (עליו פתחתי את השרשור) שטוען שהוא מבין מצוין.

אני חייב להגיד שככל שאני רואה יותר תגובות ככה פחות בא לי לקנות את הרכב. האמת היא שאני אפילו מעדיף 1400 קטנה (הרי הכל התחיל מפאביה עם 100 כוחות סוס) מאשר 1600 זוללת הדלק.

אולי באמת אתקשר אליו מחר ואגיד לו שאני לא מעוניין ברכב.

Bimmer

פורסם

OK מצטער. אבל הבנת את רוח הדברים.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

בהחלט הבנתי ולכן גם הגבתי. החלטתי סופית שאני יורד מהסיאט הזאת.

יש מספיק הצעות נוספות שלא נדבר על העובדה שאני מעדיף 1400 ולא 1600.

תודה רבה!

Bimmer

פורסם

בלי קשר - עלות תיקון של חלקי קוסמטיקה יכולה להגיע לאלפי שקלים בכיף. למה לעשות את זה לעצמך ברכב בן 6...מילא רכב בן 14-15 שאתה מנסה להחזיר לו קצת מהימים הטובים שלו.

רק לידע הכללי - גם לבנאדם שמטפל במוסך חאפר ובניו עם החלפים הכי טובים, צריכות להיות קבלות על רכישה שלהם.

ועוד משהו אחד נוסף - בד"כ ברכב שמטופל בצורה פדנטית באמת, יהיה גם מצב ויזואלי תואם. כך היה תמיד בכל הרכבים שלי.

פורסם
בלי קשר - עלות תיקון של חלקי קוסמטיקה יכולה להגיע לאלפי שקלים בכיף. למה לעשות את זה לעצמך ברכב בן 6...מילא רכב בן 14-15 שאתה מנסה להחזיר לו קצת מהימים הטובים שלו.

רק לידע הכללי - גם לבנאדם שמטפל במוסך חאפר ובניו עם החלפים הכי טובים, צריכות להיות קבלות על רכישה שלהם.

ועוד משהו אחד נוסף - בד"כ ברכב שמטופל בצורה פדנטית באמת, יהיה גם מצב ויזואלי תואם. כך היה תמיד בכל הרכבים שלי.

האמת? קלעת בול! פתאם חשבתי לעצמי שאם אני משלם הרבה כסף לרכב יחסית חדש, למה אני צריך את המצב הפנימי העגום שלו?

זה היה הקש ששבר את גב הגמל (אחרי כל התגובות בשרשור).

אם הכל ילך לפי התוכנית, אני אשתדל להביא את הכלה שלי למצב של הרכבים שלך :)

Bimmer

• תוכן חדש...